BAHRAIN REISEVEILEDNING

Destinasjoner i Bahrain

Manama

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Manama, landets hovedstad, er hjemsted for landets mest bemerkelsesverdige attraksjoner. Her kan turister dra på utflukt til det gamle portugisiske fortet, hvis eiendom nå brukes til arkeologiske utgravninger. Al Khamis-moskeen, en av de eldste islamske strukturene, ligger i samme region. Komplekset i Beit Al Qur’an er spesielt verdt et besøk fordi det inneholder en historisk moske, store biblioteksaler og et lokalt museum.

Hovedstaden er hjemsted for mange arkitektonisk fantastiske strukturer designet i klassisk arabisk stil. De mest bemerkelsesverdige er Arad Fort, St. Christophers kirke og det viktigste utstillingssenteret.

Når du er ferdig med sightseeing, er det på tide å slappe av på en av de vidstrakte sandstrendene eller besøke de tradisjonelle markedene som appellerer til alle turister. Gold Souk-området er et av de mest populære fordi det tilbyr et stort utvalg av smykker. Besøk Clos Souk-markedet hvis du leter etter tekstiler av høyeste kvalitet. Selv om dette landet er lite, er utvalget av attraksjoner og turstier ganske omfattende.

Sitra Island

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Øya ligger i Persiabukta, like øst for Bahrain Island. Det ligger sør for Bahrain og Nabih Saleh. Den vestlige kanten av øya definerer grensen til Tubli Bay. Øya var en gang dekket med dadelpalmelunder og jordbruksland næret av en rekke ferskvannskilder. En gang utbredt langs den vestlige kysten, har mangrover nesten forsvunnet på grunn av urbanisering.

Historisk sett var øyas økonomi bygget på jordbruk og fiske. Øyas nordlige region har blitt forvandlet til en industrisone. Southern Bapco oljelagringsreservoarer er lokalisert. Den 42 kilometer lange Dhahran-Sitra naturgassrørledningen kobler Sitra til Dahran, Saudi-Arabia.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Riffa er den nest største byen når det gjelder landareal i kongeriket Bahrain. Riffa er delt inn i East Riffa, West Riffa og North Riffa. Byen ligger helt inne i det sørlige guvernementet.

I folketellingen for 2001 ble byens befolkning spådd å være 79 550; innen 2008 ble det estimert til 111 000.

Gjennom hele 1800-tallet overtok havnen i Manama Riffa som den primære bosetningen på Bahrain Island.

En av de mange attraksjonene i East Riffa er Riffa Fort, også kjent som Sheikh Salman Bin Ahmad Al Fateh Fort. Det er forskjellige kjøpesentre og to store shoppinggater i byen: Riffa Market (, Souk ar-Rifa) og Bukuwara Street Market.

Muharraq

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Muharraq er Bahrains tredje største by og var landets hovedstad frem til Manama erstattet den i 1932. I 2012 var befolkningen i Muharraq 176 583.

Byen ligger på øya Muharraq.

I tillegg ligger Bahrain internasjonale lufthavn på øya. De menneskeskapte Amwaj-øyene, kjent for sine enorme strukturer, hoteller og strender, ligger ved siden av Muharraq. Muharraq er hjemmet til den mest suksessrike fotballklubben i Bahrain, Muharraq Club. Den inneholder det anerkjente Siyadi-huset. Muharraq er også kjent for sin souq (tradisjonelle marked) og som et senter for tradisjonell kunst og musikk; Den fremtredende og suksessrike bahrainske musikeren Ali Bahar kommer fra byen.

Hawar-øyene

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hawar-øyene er en øygruppe av øde øyer, hvorav alle unntatt én eies av Bahrain. Qatar administrerer den lille, ubebodde Jinan-øya som en del av sin "Al-Shahaniya"-kommune. Øygruppen ligger utenfor Qatars vestkyst i Bahrainbukta i Persiabukta.

Øyene var en gang bebodd av Bahrain-grenen av Dawasir, som slo seg ned der på begynnelsen av det nittende århundre.

I 1820, da de ble kjent som Warden's Islands, ble øyene først kartlagt og to samfunn ble notert.

De er for tiden forlatt, med unntak av en politibrakke og et hotell på hovedøya; tilgang til alle øyer unntatt Hawar-øya er strengt begrenset. 

Hamad

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Madinat Hamad, ofte kjent som Hamad Town, er en pendlerby nord i Bahrain. Det var en kommune i Bahrain i landets sentrale region. Landet, som ble skilt fra kommunen Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah i 1991, er nå en del av det nordlige guvernementet. Navnet er knyttet til Bahrains nåværende konge, Hamad Bin Isa Al Khalifa.

Byen er kulturelt mangfoldig, med en sjia-sunni-befolkning med forholdsmessig blandet sosioøkonomisk opprinnelse. I dag eksemplifiserer Hamad Town pluralismen i Bahrain, med ingen enkelt etnisk eller religiøs gruppe som består av flertallet av innbyggerne.

Isa Town

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Isa Town er en av Bahrains nyeste og mest overdådige byer. Isa Towns signatur er nå de overdådige villaene bygget av velstående enkeltpersoner fra hele landet. Fantastiske kjøpesentre er fortsatt byens mest fremtredende landemerker. Det ville også være en feil å ikke legge merke til de vakre stadionene som er bygget her.

Mange reisende liker å besøke The Sultan Center ved ankomst. Dette ekspansive kjøpesenteret har moderne høyhus. Inne er det hundrevis av virksomheter som selger en rekke ting. Det er et fantastisk sted å kjøpe for moderne klær, smykker og mange unike suvenirer.