Utforsk de beste stedene i Hawar-øyene

Finn noen av de beste tipsene fra hele landet fra våre partnere og venner.

Hawar-øyene er en øygruppe av øde øyer, hvorav alle unntatt én eies av Bahrain. Qatar administrerer den lille, ubebodde Jinan-øya som en del av sin "Al-Shahaniya"-kommune. Skjærgården ligger utenfor vestkysten av Qatar i Bahrainbukta i Persiabukta.

Øyene var en gang bebodd av Bahrain-grenen av Dawasir, som slo seg ned der på begynnelsen av det nittende århundre.

I 1820, da de ble kjent som Warden's Islands, ble øyene først kartlagt og to samfunn ble notert.

De er for tiden forlatt, med unntak av en politibrakke og et hotell på hovedøya; tilgang til alle øyer unntatt Hawar-øya er strengt begrenset. Lokale fiskere har tillatelse til å fiske i farvannet ved siden av øyene, og det er mindre fritidsfiske og turisme i området. Ferskvann har alltid vært mangelvare; historisk sett ble det samlet opp fra overflaten, og selv nå, med avsaltingsanlegget, må nye forsyninger hentes inn.

Tallrike fuglearter bor på øyene, inkludert Socotra-skarven. På Hawar-øya er det bittesmå flokker med arabisk oryx og sandgaselle, og vannet rundt er fulle av dugong.

I 1997 ble øyene utpekt som et Ramsar-sted.

Regjeringen i Bahrain la fram et forslag om å få øyene utpekt som et verdensarvsted i 2002, med henvisning til deres unike økosystem og habitat for truede dyr. Søknaden ble imidlertid til slutt avslått.

Det biologiske mangfoldet på øya tiltrekker seg forskjellige fugler, oryx, gaseller og Socotra-skarv. Øya er tilgjengelig via en 25 kilometer lang fergetur fra Manama og har potensial til å bli utviklet som strandturismedestinasjon.

Geografi

Til tross for deres nærhet til Qatar (de er bare ca. 1 nautisk mil (1,9 km) fra Qatari-fastlandet og ca. 10 nautiske mil (19 km) fra hovedøyene i Bahrain), tilhører flertallet av øyene Bahrain som følge av at en resolusjon fra 2001 i en tvist mellom Bahrain og Qatar. Tidligere en del av distriktet Minaqat Juzur awr, er øyene for tiden administrert som en del av det sørlige guvernementet i Bahrain. Øyenes landareal er omtrent 52 km2 (20 sq. mi.).

Selv om gruppen består av 36 øyer, er mange av de mindre øyene lite mer enn sand eller singelansamlinger over deler av eksponert berggrunn formet av pågående prosesser med sedimentering og akkresjon. Søknaden om verdensarvliste listet opp åtte store øyer, som tilsvarer den opprinnelige beskrivelsen av øyene som bestående av åtte eller ni øyer. Det har ofte blitt beskrevet som en skjærgård på 16 øyer. Janan Island, som ligger sør for Hawar Island, eies av Qatar og er ikke juridisk anerkjent for å være en del av gruppen.

Hawar-øyene – Info

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Ringekode

/

Befolkning

52 km2 (20 sq mi)

Område i kvadratkilometer (Mile)

arabisk

Offisielt språk

AST (UTC+3)

Tidssone