Utforsk de beste stedene i Muharraq

Finn noen av de beste tipsene fra hele landet fra våre partnere og venner.

Muharraq er Bahrains tredje største by og var landets hovedstad frem til Manama erstattet den i 1932. I 2012 var befolkningen i Muharraq 176 583.

Byen ligger på øya Muharraq.

I tillegg ligger Bahrain internasjonale lufthavn på øya. De menneskeskapte Amwaj-øyene, kjent for sine enorme strukturer, hoteller og strender, ligger ved siden av Muharraq. Muharraq er hjemmet til den mest suksessrike fotballklubben i Bahrain, Muharraq Club. Den inneholder det anerkjente Siyadi-huset. Muharraq er også kjent for sin souq (tradisjonelle marked) og som et senter for tradisjonell kunst og musikk; Den fremtredende og suksessrike bahrainske musikeren Ali Bahar kommer fra byen.

Muharraq var tidligere en del av Dilmun, en semittisktalende stat fra bronsealderen. Senere ble det byen Arwad på øya Tylos (det eldgamle navnet på Bahrain), som av noen (inkludert Strabo og Herodot) ble ansett for å være Fønikias vugge. Ved avslutningen av persisk styre kom Bahrain under kontroll av de seleukide grekerne, og Muharraq ble sentrum for en hedensk tilbedelse dedikert til hai-guddommen Awal. Innbyggerne i byen, hvis levebrød var avhengig av sjøfart og handel, tilbad Awal i form av en gigantisk hai-statue reist i byen.

Ved det femte århundre e.Kr. hadde Muharraq blitt et fremtredende senter for nestoriansk kristendom, som dominerte de sørlige kystene av Persiabukta. Som en sekt ble nestorianerne ofte jaget som kjettere av det bysantinske riket, men Bahrain, som ikke ble styrt av imperiet, ga tilflukt. Flere av Muharraqs landsbyer bærer navn som gjenspeiler deres kristne arv, som Al-Dair, som betyr «klosteret», og Qalali, som betyr «munkenes kloster».

Al-Muharraq, sammen med resten av Bahrain, falt under hendene på l Khalifah-dynastiet i 1783, etter å ha blitt erobret av portugiserne (1521) og perserne (1602).

Muharraq - Info

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Ringekode

176,583

Befolkning

57.50 km2 (22.21 sq mi)

Område i kvadratkilometer (Mile)

arabisk

Offisielt språk

UTC+3 (AST)

Tidssone