BAHRAIN REISEVEILEDNING

Ting å se i Bahrain

Bahrain er en øynasjon med en rik historie som strekker seg over tusenvis av år, og den tilbyr en unik blanding av kulturelle utflukter, underholdning og rekreasjon. I regionen eksisterte den første staten allerede i det tredje årtusen fvt. På forskjellige tidspunkter i historien tilhørte landet Sassanid-riket, det arabiske kalifatet, Portugal og Iran. Nasjonen var under britisk protektorat i en periode. Alle disse historiske fasene har satt sitt preg på landets landskap. Derfor er det mange attraksjoner av interesse her.

I følge mange arkeologer huset øyene en gang Dilmun-staten. Sumererne trodde dette var opphavet til sivilisasjonen. Qal'at al-Bahrain er stedet der restene av denne eldgamle kulturen befinner seg. Forskere har oppdaget nesten 4000 år gamle gater, templer, butikker og palasser begravet under en rekke kulturelle lag, inkludert det portugisiske slottet. I dag fortsetter utgravingen. I dag er omtrent en fjerdedel av regionen tilgjengelig. På toppen av bakken står et portugisisk slott kalt Qal’at al-Burtughal. Det dateres til det syttende århundre. Befestningen er fortsatt i perfekt stand.

Flere regioner som inneholder enorme nekropoler fra bronsealderen Umm Al Nar-sivilisasjonen ligger i nord. Dette er de største gamle nekropolisene som har overlevd til i dag. Steingraver har en diameter på 4,5 til 9 meter og en høyde på 1-2 meter. Keramikk, stein- eller skjellsel, våpen og beingjenstander ble oppdaget i gravene. Mer enn hundre tusen av disse gravene ligger på Bahrains territorium. Manama Saar-tempelet og de tilstøtende gravene er fra samme historiske periode.

Portugiserne reiste også Abu Mahir Fort. Det er en av en rekke marine handelsruter som beskytter festningsverk. Befestningen er i dårlig forfatning. Museet er imidlertid tilgjengelig på sin eiendom. I tillegg til historien til strukturen, kan du også lære om historien til perlegraving i Bahrain.

Shajarat al-Hayat, ofte kjent som Livets Tre, er et omtrent 400 år gammelt tre. Det er overraskende at den vokser uavhengig i ørkenen. Tallrike historier og antagelser vokser stedet. Det regnes som det siste treet i Edens hage. I tillegg antas det at en underjordisk elv gir næring til røttene sine. Treet tilhører underarten Mimosa av arten Prosopis cineraria. Disse trærne tåler temperaturer opp til 50 grader Fahrenheit uten å kreve mye vann. Den kan også overleve i salt jord. Røttene når store dybder (dusinvis av meter) og kan absorbere selv de minste mengder vann. Bladene absorberer fuktighet fra omgivelsene.

Arad-fortet ble bygget på 1400-tallet for å forsvare Muharraq-øya. Det ble bygget i stil med arabiske festningsverk. Fortet er firkantet og kompakt. I de fire hjørnene er det sylinderformede tårn. Fortet var utmerket egnet for kystforsvar og observasjon. Nylig ble det gjennomført en massiv rekonstruksjon. Om natten er det historiske festningsverket opplyst. Det er et fantastisk syn. Riffa Fort ble bygget i 1812. Likevel daterer noen arkeologer grunnleggelsen til det syttende århundre. Citadellet var Sheikh Salman bin Ahmeds hus. Det var andre offentlige etater lokalisert der. Isa ibn Ali Al Khalifa, en av Bahrains herskere, ble født i høyborgen.

Isa ibn Ali Al Khalifas residens er et ypperlig eksempel på en kongelig residens. Den er konstruert på klassisk arabisk måte. Boligen har et kjølesystem. Dette er et vindtårn, som forsynte bygget med kald luft. Tårnet ble stengt for vinteren. Buer, tremøbler, dører, tak og glassmalerier pryder interiøret.

Al-Fatih-moskeen er blant verdens største. Den primære kuppelen er sammensatt av glassfiber. Det er et ekte ingeniørmesterverk. Strukturen er moderne. I 1987 ble konstruksjonen fullført. Inngangen er sperret på fredager (en muslimsk helligdag) og andre religiøse høytider. Al-Khamis-moskeen er landets eldste religiøse struktur. Det antas at den første steinen til tempelets fundament ble plassert på det syvende århundre. Flere ganger har moskeen blitt renovert. Den tidligste av dens komponenter dateres til det fjortende århundre. Som mihrab brukes en plate fra 1100-tallet (en nisje som indikerer retningen hvor Mekka ligger).

Little India er et nabolag i Manama som minner mer om Delhi enn hovedstaden i Bahrain. Her er hvor Krishna-tempelet ligger. Den er eldre enn to hundre år. Det er mange antikke trehus laget av indisk tre, gavebutikker og kafeer. Minikløfter ved Al-Bahar er en naturlig attraksjon. Utrolig formede gylne fjellformasjoner som gir vinterhabitat for mange fugler.

Wahooo er blant de mest innovative og moderne vannparkene i Midtøsten. Den overstiger 15 000 kvadratmeter. Ved å bruke spill, turer, sklier og bassenger tiltrekker badelandet millioner av mennesker. Stilen til badelandets design er "subtropisk paradis." I midten ligger en skuter for anker. Dette er et fantastisk sted for folk i alle aldre. Det er 30 % utendørs og 70 % innendørs arrangementer i parken. Dette sikrer et hyggelig besøk uansett vær. I tillegg, gitt badelandet ligger i byens kjerne, vil gjestene kunne spasere rundt i de mange butikkene. Du vil ha muligheten til å vie noen timer til shopping eller spise på en restaurant som serverer regional mat.

Fugleriket Asia er et enestående administrert habitat. Over sytti fuglearter fra hele verden bor her. Her er det 500 ansatte. Noen av disse artene er truet. For å hjelpe til med bevaring av dem, er de nøye produsert og oppdrettet i fangenskap i Fugleriket Asia. Innstillingen ble utviklet ikke bare for å fengsle og underholde hele familien, men også for å gi ungdommer og deres foreldre en pedagogisk type læring. Mens de vandrer gjennom disse labyrintene, vil turister kunne ta vakre bilder og oppleve fantastiske følelser.

Fort i Bahrain

Arad Fort

Arad Fort, Road No 4233, Arad, Bahrain

Arad-fortet er et godt eksempel på omansk militærkonstruksjon fra slutten av 1400-tallet til begynnelsen av 1500-tallet. Dette fortet spilte en betydelig rolle i Bahrains forsvar mot røvere gjennom århundrene, selv om det er uklart når det ble bygget. Fortet, som ble restaurert på 1980-tallet med kun originale materialer, er vakkert opplyst om natten og holder periodiske festligheter.

Bahrain festning og museum

Seef Area Karbabad, Capital Governorate

Ligger i Seef og tidligere kjent som Portugal Port, Bahrain Fort eller "Qal'at al-Bahrain" er 180 000 kvadratmeter stort. Fra 2300 f.Kr. til 1500-tallet har fortet vært bebodd. Fortet lå i hovedstaden i Dilmun-sivilisasjonen og ble kalt etter Qal'at al-Burtughal.

Fortets utgravde område avslører at det tjente bolig-, offentlige, kommersielle, religiøse og militære funksjoner. Arkeologiske utgravninger avdekket flere verktøy og gjenstander, inkludert Dilmun Stamp-seler, fiskeutstyr og matlagings- og mattransportfartøyer fra Oman og Mesopotamia. Bahrain Fort, et av de tre UNESCOs verdensarvsteder i Bahrain, er en imponerende bygning som hedrer Bahrains dypt forankrede historie.

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort, Road No 368, Riffa

På grunn av sin posisjon i Riffa, er Sheikh Salman bin Ahmed Al-Fateh Fort også kjent som Riffa Fort. Dette historiske stedet vitner om et av de mest sentrale øyeblikkene i Bahrains historie; Al Khalifas, Bahrains regjerende familie, er minnesverdig inne i dens nydelige arkitektur.

Lær om Al Khalifa-familien gjennom nøye utvalgte utstillinger som viser slektstreet deres, personlige gjenstander og favorittsysler. I tillegg inneholder fortet Saffron Café, som har utsikt over den naturskjønne Al-Haniniya-dalen.

Museer i Bahrain

Bahrain nasjonalmuseum

Bahrain nasjonalmuseum

Den 15. desember 1988 ble Bahrains nasjonalmuseum innviet av avdøde Amir, H.H. Shaikh Isa Bin Salman Al-Khalifa. Det ble sett på som et av de mest prestisjefylte museene i sitt slag i Gulf-området. Bahrain nasjonalmuseum er for tiden et av øyas mest betydningsfulle kulturelle landemerker.

Den eksepsjonelle bygningen, unnfanget og designet av Krohn og Hartvig Rasmussen, har et eksteriør i hvit travertinmarmor og er strategisk plassert på en kunstig halvøy med utsikt over øya Muharraq. Museumskomplekset består av to sammenhengende bygninger med et samlet gulvareal på rundt 20.000 kvadratmeter. Hovedstrukturen inneholder det permanente utstillingsområdet, midlertidige utstillingshaller, et kunstgalleri, et foredragssal, en kafé og en gavebutikk. Administrasjonsbygningen huser administrasjonskontorene, kuratoriske forskningsrom, konserveringslaboratorier, utstillingskonstruksjon og samlingslagringsområder.

6000 år av Bahrains historie er bevart i museet. Gravhallene, Dilmun, Tylos og islam, skikker og tradisjoner, tradisjonell handel og håndverk, og dokumenter og manuskripter bringer Bahrains historie til live. Den store foajeen gir inngang til utstillingsrommene i første og første etasje, som ligger i første og første etasje. Foajeen er et enormt dramatisk område fremhevet av naturlige lyssjakter og viser utstillingen "Investing in Culture."

Moskeer i Bahrain

Al Fateh store moske

Al Fateh Grand Mosque, Awal Avenue Corner Al Fatih Highway

Al Fateh Grand Mosque er den største moskeen i Bahrain og en av de største i verden. Det ble bygget i 1987 under sponsing av avdøde sjeik Isa bin Salman Al Khalifa og gitt navnet Ahmed Al Fateh. Moskeen har plass til opptil 7000 tilbedere og toppes av verdens største glassfiberkuppel. Veggene er utsøkt utsmykket med kufisk kalligrafi.

Al Khamis-moskeen

Bilad Al Qadim, Sheikh Salman Highway

Al Khamis-moskeen, bygget i 692 e.Kr., er en av de tidligste moskeene i den arabiske verden. Gjenoppbygd på 1300- og 1400-tallet, og grunnlaget dateres tilbake til 1000-tallet.

Under reparasjonen ble identiske tvillingminareter lagt til den historiske islamske strukturen, slik at den umiddelbart kan identifiseres.

Agn al Koranen

Building No.17, Road No.1901, Diplomatic Area, Manama.

Dette prestisjetunge museet huser en stor samling av koraniske manuskripter og skrifter som dateres tilbake til det syvende århundre i en bygning utsmykket med arabisk skrift. Det er flere kopier av Koranen som i seg selv er kunstverk. Noen mindre kopier er små nok til å passe i håndflaten, og koranuttrykk har til og med blitt gravert inn på riskorn. I tillegg til sin betydelige historiske samling, holder utstillingsrommet Bait al Quran ofte forskjellige kunstutstillinger, i tillegg til en liten moské, et fremtredende bibliotek og en læresetting for islamsk undervisning.

Parker i Bahrain

Bahrain er en ny opplevelse for det globale samfunnet. Uttrykket "kontrastenes land" kan være overbrukt. Imidlertid ser reisende på nasjonen som en enestående perle i sentrum av havene. Mot en dyster månesetting som er mer gjestfri for kamelracing enn velinnstilte biler fylt med banebrytende teknologi, er den spektakulære landskapsdesignen en arkitektonisk kraft. Landet er 700 kvadratkilometer stort. Den har rundt 161 kilometer kyst. De største øyene inkluderer Muharraq, Sitrah, Umm a Nasan og Hawar-gruppen.

Bahrain blir ofte referert til som "Porten til Persiabukta", noe som er tydelig i befolkningens mangfold og toleranse. Det offisielle språket her er arabisk. Imidlertid er engelsk ofte ansatt i næringslivet og er påkrevd i skolene. På grunn av det høye antallet expats som bor i Bahrain, snakkes andre språk som persisk og urdu i både tradisjonelle og moderne markeder. Geologer oppdaget petroleum i 1932. Det var første gang «svart gull» ble oppdaget på den arabiske siden av Persiabukta.

En gang i tiden var den lille øya en frodig, fruktbar, frodig helligdom. Nasjonens grunnlag var dens rikdom av kilder, hvorav flere fortsatt eksisterer på stedet for den gamle Dilmun-sivilisasjonen, kjent for sine planteprodukter og landbruksekspertise. Urbanisering og landgjenvinning gjennom mange generasjoner har ført til at landet har blitt stadig mer likt naboene i Persiabukta: tørt, uegnet for produksjon av de fleste landbruksavlinger.

Prins Khalifa Bin Salman-parken er fantastisk. På eiendommen er det en innsjø, stier, restauranter, kommersielle sentre, private rekreasjonsområder og en overflod av vegetasjon. Denne 80 tusen kvadratmeter store parken ble opprettet til en pris av rundt seks millioner dinarer. Det er en av Bahrains største parker. I parken kan du også leie skøyter, pedalbåter og sykler. Fasilitetene på stedet inkluderer en lekeplass, turer og et spillrom med airhockey. Du kan spise på Chai & Chapati eller restauranten Koffiatto i tårnet med 360-graders utsikt over innsjøen.

Bahrains somre er spesielt varme. Vintertemperaturer faller sjelden under 17 grader Celsius. Det regner ikke ofte her. De faller først og fremst om vinteren. Det er få fruktbare jordarter i denne regionen. Bare 8 % av arealet brukes til landbruksformål. Her er det også et ferskvannsproblem. Øyenes vegetasjon og dyreliv er ikke spesielt rikt. Det er 195 plantearter, 17 pattedyrarter, 14 reptilarter og en enkelt amfibieart. Her tilbringer mange trekkfugler vinteren. Noen fuglearter hekker på øyer. Tallrike Bahrainske plantearter er godt tilpasset ørken og salt jord. De er i stand til å trekke vann fra enorme dyp og absorbere atmosfærisk fuktighet. Få enorme dyr bor på øyene. Blant dem er sandgasellen. Her finnes også sandkråkeboller, arabiske harer og indiske manguster. Ørkener er hjemsted for en rekke flaggermusarter.

Bahrain er en av få nasjoner i Persiabukta som er opptatt av miljøvern. Al Areen Wildlife Park ble etablert i 1976 for å beskytte regionens unike biologiske mangfold. I tillegg til de innfødte plantene og dyrene i Bahrain, er det også representanter for faunaen i Afrika og Asia. Det er mer enn 100 000 plantearter, 45 dyrearter og 82 fuglearter i parken. Mange arter er truet. Denne listen inkluderer Arabian Oryx, Southern African cheetah, steppe-firfisle, persisk gaselle, springbok og afrikansk villhund. Parkens politikk prioriterer bevaring av unike arter, rekreasjon av truede dyrebestander og avl av dyr i fangenskap. Åpent for publikum er en del av parken. Den mottar omtrent 200 000 besøkende hvert år. Friområdet er utilgjengelig for allmennheten. Det besøkes av veterinærer, parkpersonell og en rekke fagfolk.

Bahrain er en av få nasjoner i Persiabukta som er opptatt av miljøvern. Al Areen Wildlife Park ble etablert i 1976 for å beskytte regionens unike biologiske mangfold. I tillegg til de innfødte plantene og dyrene i Bahrain, er det også representanter for faunaen i Afrika og Asia. Det er mer enn 100 000 plantearter, 45 dyrearter og 82 fuglearter i parken. Mange arter er truet. Denne listen inkluderer Arabian Oryx, Southern African cheetah, steppe-firfisle, persisk gaselle, springbok og afrikansk villhund. Parkens politikk prioriterer bevaring av unike arter, rekreasjon av truede dyrebestander og avl av dyr i fangenskap. Åpent for publikum er en del av parken. Den mottar omtrent 200 000 besøkende hvert år. Friområdet er utilgjengelig for allmennheten. Det besøkes av veterinærer, parkpersonell og en rekke fagfolk.

I Persiabukta finner du Hawar-øygruppen. Øyene er nesten avfolket. Beduinstammen bebodde en gang dette området. I dag er imidlertid landsbyene deres øde. På øyene gjensto bare politistasjonen og hotellet. Det kreves et spesifikt fiskekort. Øyene er hjemsted for flere fuglearter. Her hekker en sjelden art av skarv. På øyene tilbringer over seksti arter av trekkfugler vinteren. Disse fuglene trekker til hekkeplassene sine i løpet av våren. De hekkende fuglene vender tilbake til reirene sine. Her kan du finne unike skapninger, inkludert den arabiske oryxen og ørkengasellen. I nærheten av øyene bor en betydelig koloni av dugonger i vannet. Siden 1997 har territoriet vært under statlig beskyttelse.

Arab Bay er et verneområde. Det ble nylig etablert på øya Muharraq nær byen Arad. Formålet er å bevare regionens unike maritime økosystem. Vanligvis bor delfiner og niser i vannet nær Bahrain. Her er det mindre sannsynlig at du møter hvaler og spekkhoggere. Dugonger (sjøkyr) observeres ofte i kystområder. Dette er de mest særegne sjøpattedyrene. Det er rundt 700 typer fisk i vannet i Persiabukta. Over 80 prosent av dem bor i rev, spesielt koraller. Det er tretti arter av haier i Persiabukta. 16 regnes som truet. Flere perleøsters blir oppdaget i Bahrains farvann enn alle andre steder. Derfor er perlegruvedrift veldig etablert i denne regionen.

Øya Umm a Nasan eies av kronen. Området er forbudt for vanlige folk. Øya har en liten bestand av skruehorngeiter. Et lite samfunn ligger på vestbredden. Flere nomadfamilier bor her. De tar seg av øyas fastboende rådyr og gaseller. De siste årene har driften av industrienheter og avsaltingsanlegg hatt en betydelig negativ innvirkning på marine arter utenfor kysten. Regjeringen tar skritt for å opprettholde den særegne naturen til øyene og kystvannveiene.