ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Дестинации в Бахрейн

Манама

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Манама, столицата на страната, е дом на най-забележителните забележителности на страната. Тук туристите могат да отидат на екскурзия до старата португалска крепост, чиято територия сега се използва за археологически разкопки. Джамията Ал Хамис, една от най-старите ислямски структури, се намира в същия регион. Комплексът Beit Al Qur'an е особено заслужаващ посещение, защото съдържа историческа джамия, обширни библиотечни зали и местен музей.

Столицата е дом на множество зашеметяващи архитектурни структури, проектирани в класически арабски стил. Най-забележителните са крепостта Арад, църквата Св. Кристофър и главният изложбен център.

Когато приключите с разглеждането на забележителностите, е време да се отпуснете на един от обширните пясъчни плажове или да посетите традиционните пазари, които са привлекателни за всички туристи. Кварталът Gold Souk е един от най-популярните, защото предлага богат асортимент от бижута. Посетете пазара Clos Souk, ако търсите текстил с най-високо качество. Въпреки че тази страна е малка, разнообразието от атракции и пътеки за разходка е доста голямо.

Остров Ситра

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Островът се намира в Персийския залив, точно на изток от остров Бахрейн. Намира се на юг от Бахрейн и Набих Салех. Западният край на острова определя границата на залива Тубли. Някога островът е бил покрит с горички с финикови палми и земеделски земи, подхранвани от редица сладководни извори. Някога преобладаващи по западното крайбрежие, мангровите гори почти са изчезнали поради урбанизацията.

В исторически план икономиката на острова е изградена върху селското стопанство и риболова. Северният район на острова е превърнат в индустриална зона. Намират се резервоари за съхранение на нефт Southern Bapco. 42-километровият газопровод Dhahran-Sitra свързва Sitra с Dahran, Саудитска Арабия.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Рифа е вторият по големина град по площ в Кралство Бахрейн. Riffa е разделена на East Riffa, West Riffa и North Riffa. Градът е разположен изцяло в Южната губерния.

При преброяването от 2001 г. населението на града се прогнозира да бъде 79 550; до 2008 г. се оценява на 111 000.

През 19-ти век пристанището на Манама изпреварва Рифа като основно селище на остров Бахрейн.

Една от многото атракции в Източна Рифа е крепостта Рифа, известна още като крепостта Шейх Салман Бин Ахмад Ал Фатех. В града има различни търговски центрове и две големи търговски авенюта: Riffa Market (, Souk ar-Rifa) и Bukuwara Street Market.

Мухарак

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Мухарак е третият по големина град в Бахрейн и беше столица на страната, докато Манама не го замени през 1932 г. През 2012 г. населението на Мухарак е 176 583 души.

Градът се намира на остров Мухарак.

Освен това на острова се намира международното летище на Бахрейн. Създадените от човека острови Амвадж, известни с огромните си структури, хотели и плажове, се намират в непосредствена близост до Мухарак. Muharraq е дом на най-успешния футболен клуб в Бахрейн, Muharraq Club. Той съдържа известната къща Сияди. Мухарак също е известен със своя сук (традиционен пазар) и като център за традиционни изкуства и музика; видният и успешен бахрейнски музикант Али Бахар произхожда от града.

Oстрови Хавар

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Островите Хавар са архипелаг от пусти острови, всички от които освен един се държат от Бахрейн. Катар администрира малкия необитаем остров Джинан като част от своята община „Ал-Шахания“. Архипелагът се намира край западния бряг на Катар в Бахрейнския залив на Персийския залив.

Някога островите са били обитавани от бахрейнския клон на Давасир, който се е заселил там в началото на деветнадесети век.

През 1820 г., когато са били известни като Островите на Уордън, островите първоначално са картографирани и са отбелязани две общности.

В момента те са изоставени, с изключение на полицейска казарма и хотел на главния остров; достъпът до всички острови с изключение на остров Хавар е строго ограничен. 

Град Хамад

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Мадинат Хамад, често известен като град Хамад, е град за пътувания в северен Бахрейн. Това беше община на Бахрейн в централния регион на страната. Неговата земя, която беше отделена от община Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah през 1991 г., сега е част от Северното губернаторство. Името му е свързано с настоящия крал на Бахрейн Хамад Бин Иса Ал Халифа.

Градът е културно разнообразен, с шиитско-сунитско население с пропорционално смесен социално-икономически произход. Днес град Хамад е пример за плурализма на Бахрейн, като нито една етническа или религиозна група не съставлява мнозинството от неговите жители.

Град Иса

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Isa Town е един от най-новите и богати градове на Бахрейн. Подписът на Isa Town сега са разкошните вили, построени от заможни хора от цялата страна. Страхотните търговски центрове остават най-известните забележителности на града. Също така би било грешка да не отбележим красивите стадиони, построени тук.

Много пътници обичат да посещават The Sultan Center при пристигането си. Този обширен търговски център включва съвременни високи сгради. Вътре има стотици фирми, които продават различни неща. Това е фантастично място за закупуване на съвременни дрехи, бижута и многобройни единствени по рода си сувенири.