BAHRAIN REISEVEILEDNING

Penger & Shopping i Bahrain

Bahrain er hjemsted for både moderne shoppingkomplekser og tradisjonelle souker, noe som sikrer at øya er i stand til å tilfredsstille enhver shoppingpreferanse. I Bahrain er shopping mye mer enn en hobby; det er en livsstil. På fredager og lørdager, som utgjør Gulf-helgen, er kommersielle områder fulle av turister fra alle land på jakt etter tilbud, restauranter og sosiale sammenkomster.

Hvis haute couture og designermerker lokker, ser det ut til at et nytt kjøpesenter åpner hver måned. Når det gjelder layout, motiv og atmosfære, er hvert hotell unikt. Al Seef er et av de største kjøpesentrene på øya, men Al A’ali er ikke langt bak når det gjelder størrelse. Bahrain Mall, Dana Mall og Sitra Mall ligger alle i Sanabis, mens Sitra Mall ligger litt lenger ut fra hovedklyngen. Det ekspansive Bahrain sentrum er også et fullt utstyrt rekreasjonskompleks med to hoteller, et badeland og et multipleksteater.

På den motsatte enden av skalaen er tradisjonelle souker like hyggelige og tilbyr et sammenlignbart utvalg av varer. Avslappede og gjestfrie tilbyr de turister en opplevelse i tillegg til gode kjøp. Manama Souk er den største og mest populære, mens Muharraq Souk gir et autentisk landsbymiljø i byen. Den iranske souken i Isa Town inkluderer et bredt utvalg av brukte produkter, pyntegjenstander og til og med et spennende fuglemarked. I Adilya er det mange teppehandlere og håndverksanlegg som selger Bahrainsk håndverk.

Penger i Bahrain

Bahrainsk dinar (BD) er Bahrains valuta, og den er delt inn i 1000 fils. En dinar er verdt nesten tre dollar (US $ 2,66, for å være nøyaktig, siden valutakursen er satt), noe som gjør den til en av verdens kraftigste valutaer (nest etter Kuwait), og dette kan være vanskelig å tilpasse seg. Tilsynelatende er den rimelige drosjeturen på 10 dinarer virkelig nesten $ 27 og derfor en utpressingsordning!

Dinaren er en fritt konvertibel valuta uten import- eller eksportrestriksjoner for øyeblikket. 5 fils, 10 fils, 25 fils, 50 fils og 100 fils er myntvalørene (du ser sjelden 500 fil-mynter, men de er gyldige). Sedlene kommer i valører på 500 fils (BD 1/2), BD 1, BD 5, BD 10 og BD 20.

Dinaren er knyttet til den saudiske riyal klokken 1:10, og rialer aksepteres nesten overalt med den kursen. Imidlertid vil du nesten helt sikkert få vekslingen din i dinarer, og hoteller kan forsøke å lure deg ut for en liten del av pengene dine. Hvis du kommer fra Saudi-Arabia, er det ikke nødvendig å bytte penger, men du bør prøve å kvitte deg med eventuelle ekstra dinarer før du forlater landet, siden de er vanskelige å veksle hvor som helst, selv i Saudi-Arabia.

Priser i Bahrain

Bahrain, som andre Gulf-nasjoner, er ikke billig. Et godt måltid kan koste rundt BD 4,0, og leie av kjøretøy for 10-20 dls / dag er akseptabelt, men hotellpriser kan påvirke budsjettet ditt: et helt gjennomsnittlig rom på et hotell Du kan sette BD 50 på det. Hvis du ønsker å få en god deal, unngå å dra til Bahrain for det årlige Formel 1-arrangementet i april. Hotellkostnadene tredobles. Under løpet kan et rom på Gulf Hotel koste mer enn 300 BD per natt.

Shopping i Bahrain

I Bahrain er det mange store kjøpesentre med verdensomspennende navn og luksusbutikker, apoteker, supermarkeder, matbaner, tradisjonelle og moderne kafeer, lekeområder og arkader, teatre (3D og 2D), og til og med en inngangsport til en vannpark.

En tur til den lokale souken er et must. Der kan du prute om prisen på "rolexes", smykker og en rekke andre ting. Mange fremragende skreddere kan bli funnet i souken. Hvis du blir lenge nok (for eksempel en uke), kan du ha på deg et favorittantrekk og "klone" det med nøyaktighet i ethvert materiale fra det store utvalget som er tilgjengelig.

Bahrain er en ekstremt kostbar nasjon. Imidlertid ønsker mange å ta med seg suvenirer hjem fra denne fantastiske beliggenheten. Den berømte tradisjonelle arabiske basaren bør være ditt første stopp. Der kan du kjøpe de fleste suvenirer. Fargerike spillehaller vil umiddelbart fange oppmerksomheten din. I tillegg er arabiske selgere usedvanlig overbevisende. De vil helt sikkert kunne overtale deg til å kjøpe selv den mest ubrukelige varen.

Fordelen med arabiske markeder er muligheten til å prute. Det er viktig å gjøre det fordi de fleste forhandlere setter sine priser med mulighet for forhandlinger i tankene. Du vil kunne kjøpe et produkt for to ganger eller til og med tre ganger mindre enn den opprinnelige prisen hvis du fortsetter. Forhandling er et sant skue. Kjøperen drar og returnerer under transaksjonen. Selgeren knytter nevene og justerer prisen. I tillegg kan du prute i små private butikker. Men å gjøre det i et stort kjøpesenter eller senter kan anses som ubehagelig og hensynsløs.

Bab Al Bahrain er Bahrains mest kjente markedsplass. Plasseringen er i Manama. Dette er svingete, avgrensede gater. Å gå gjennom dem er som å gå inn i et autentisk arabisk eventyr. Her kan du kjøpe de mest unike suvenirene, ferske råvarer, tradisjonelle varer og krydder. Du må huske på at enkelte produkter er importert fra Kina. De er langt rimeligere enn andre. Derfor, hvis du ønsker å ta med noe innfødt arabisk som et minne, er det best å velge varen med oppmerksomhet og bruke litt mer på en verdig suvenir.

Gold Souq (Golden Market) ligger i sentrum av Manamas livlige bybilde. Her er det bredeste utvalget av gullsmykker, samt andre edle metaller og perler. Du kan kjøpe ringer, armbånd og andre ting. I tillegg finnes det unike og spesielle produkter på markedet. Selv om du har et begrenset budsjett, kan du finne en passende versjon av gullbelagte smykker til en overkommelig pris på markedet. Gold Souq er et sted hvor man kan få uforglemmelige opplevelser og fantastiske følelser. Du kan prøve et hvilket som helst smykke, selv om du bestemmer deg for ikke å kjøpe det.

City Centre Mall er et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister. I tillegg til å bla gjennom de stilige butikkene og gjøre kjøp, kan du også nyte en matbit på en fantastisk restaurant og ha det gøy i badelandet. Kjøpesenteret Capital Mall vil forbløffe deg ikke bare med sine unike produkter, men også med muligheten til å se arbeidet til Bahrainske håndverkere og håndverkere.

Hvis du reiser til Bahrain for å handle, må du også være klar over butikkåpningene og de tre timer lange dagspausene. Selgere begynner å jobbe kl. 9.00. Butikkene stenger ca kl 21.00. Arbeidsuken går fra lørdag til torsdag. Fredag er vanligvis en treg dag for forhandlere. Butikkene stenger i dag kl 16.00.

Al Muharraq er et kjent shoppingsted for reisende som liker å kjøpe en rekke suvenirer. Her finner du et stort utvalg av krydder, halva, kaffe, godteri og andre deilige arabiske godsaker til de rimeligste prisene. Det anbefales imidlertid at du besøker dette stedet med en lokal guide. Ellers er det mulighet for å gå tapt. Asia Carpet & Antiques er en spennende butikk. Det er en rekke tepper og uvanlige antikviteter tilgjengelig for kjøp.

Etter å ha bestemt deg for hvor du skal handle, bør du vurdere hva du vil ha med tilbake som et minne fra turen. De mest populære tingene er gjenstander i arabisk stil av høy kvalitet. Dette kan være et kostyme for orientalsk dans, et par sko med bøyde tær eller andre fargerike antrekk. I øst er duken gitt i et bredt utvalg. Dette lar deg velge det optimale alternativet for hver type håndarbeid. Perler er også ganske populære på grunn av det faktum at de er laget i Bahrain, i motsetning til mange andre ting som ofte importeres. Populære suvenirer som uttrykker kulturen og stemningen i et land som Bahrain inkluderer malerier, lamper, vannpiper og keramikk.

Al Aali Shopping Complex

Rd No 2819, Seef, Bahrain

Al Aali Shopping Complex, som ligger i Seefs forretningssektor, tilbyr en særegen og sofistikert shoppingopplevelse. Denne utsøkte settingen lever opp til løftet om glamour, mote og tidløs luksus med sine plysjomgivelser, sofistikerte atmosfære og overflod av luksusnavn.

Det 52 000 kvadratmeter store komplekset ble innviet i 1996 som en eksklusiv shoppingdestinasjon med en særegen arkitektonisk design som elegant integrerer moderne arkitektur med den tradisjonelle arabiske stilen. Den nye utvidelsen fremhever den mer moderne komponenten av komplekset, og blander det moderne med det historiske.

Det sentrale atriet har en spektakulær glasstak som filtrerer lyset inn i butikklokalene og skaper en friluftsatmosfære som strekker seg inn i den moderne Saraya-fløyen. Al A'ali Shopping Complex inneholder boliginnredningsforretninger, eksklusive gavebutikker, perleforhandlere og et spa.

Bab Al Bahrain

Address: 304 Bab Al Bahrain Ave

Bab Al Bahrain ligger ved inngangen til Manama Souq i hovedstaden Bahrain, Manama. Det ble bygget i 1949 og huset tidligere offentlige administrasjonskontorer. Den historiske Manama Souk ligger bak Bab Al Bahrain.

Dette er en livlig samling av butikker som selger en rekke varer fra hele verden, inkludert stoffer, krydder, røkelse, dufter, håndverk og suvenirer, samt mer moderne gjenstander. Manama Souq inneholder også en rekke klassiske kaffekaféer. Souqen er emblematisk for Bahrain; besøkende vil garantert nyte tiden der.

Bahrain Dragon City Mall

Address: Diyar Al-Muharraq

Dragon City er det største kommersielle knutepunktet for engros- og detaljhandel i kongeriket Bahrain, med mer enn 787 kommersielle enheter.

Dragon City ligger sør-vest for Diyar Al Muharraq, i umiddelbar nærhet til Bahrains internasjonale flyplass, den toppmoderne Khalifa Bin Salman-havnen og Manama, hovedstaden i kongeriket Bahrain. Dragon City er fylt med kinesiske arkitektoniske og kulturelle elementer og tilbyr kinesiske varer av høyeste kvalitet til lokalbefolkningen, handelskunder og turister.

Bahrain Mall

Avenue 28, Sanabis, Bahrain

Bahrain Mall er den ledende familie shoppingdestinasjonen i hjertet av Bahrains detaljhandelsdistrikt. Bahrain Mall er den ledende shoppingdestinasjonen for familier og turister fra Bahrain, Saudi-Arabia, Kuwait og Qatar, siden den har over 120 internasjonale merker og landets første hypermarked.

Den røde mursteinsfasaden som minner om en etnisk høyborg legemliggjør den kjente kulturen i Bahrain. Opplev spenningen ved shopping i verdensklasse i tradisjonelle omgivelser. Center Courts ørkenpalmer, vannelementer, stearinlys og teltkonstruksjoner representerer den arabiske historien.

Block 338

Rd No 3831, Manama

Block 338 er et nydelig fotgjengerdistrikt fylt med internasjonale restauranter, kunstgallerier og boutiquebutikker, som ligger i hjertet av Manama.

Block 338, kjent som Bahrains hotteste spisedistrikt, har en rekke restauranter som serverer middagsgjester i alle aldre og preferanser, med et utvalg som spenner fra god mat til tradisjonell Bahrainsk mat til en avslappende drink. I tillegg til denne eksepsjonelle matopplevelsen, har Block 338 en rekke utmerkede detaljhandelsalternativer plassert i sidegatene og har utviklet seg til et blomstrende område for kunstentusiaster gjennom årene.

Block 338 er kjent som Bahrains hotteste spisested, med en rekke spisesteder som appellerer til gjester i alle aldre og preferanser.

City Center Bahrain

AlSeef

City Centre Bahrain er den mest populære detaljhandelen, fritids- og underholdningsdestinasjonen i Bahrain, med over 13,5 millioner årlige besøk.

City Center Bahrain omfatter mer enn 158 000 kvm med butikkareal og har mer enn 340 eksklusive merker og 60 spisesteder, samt bemerkelsesverdige virksomheter som kongedømmets største Carrefour-hypermarked, Saks Fifth Avenue, Debenhams, Centrepoint, Pottery Barn og Home Center .

De integrerte familieunderholdningsalternativene på kjøpesenteret inkluderer en 20-skjermers Cineco Cinema og en Magic Planet. I tillegg ligger kjøpesenteret i tilknytning til to femstjerners hoteller, Westin Hotel City Center Bahrain og Le Meridien Hotel City Center Bahrain.

Gold City

Government Ave, Manama

Gold City, et lysende eksempel på spesialisert detaljhandel, frakter hver besøkende til en moderne gull souk. Eksklusive gallerier viet til edle metaller og forskjellige steiner er tilgjengelige for kresne kunder. Moderne møbler, et vennlig personale og gratis betjente tjenester plasserer Gold City i en egen liga. Her kan kundene trygt gå inn og handle.

Som et land med en lang historie med handel, fortsetter Kongeriket Bahrain å fremme gullsektoren. Gold Citys forretningsvennlige retningslinjer og enkle tilgang til kongeriket Saudi-Arabia og andre GCC-nasjoner gjør det til det beste stedet for merkevaresmykkefirmaer som ønsker å etablere seg i området.

Mall of Dilmunia

Dilmunia Island

Mall of Dilmunia, et knutepunkt for detaljhandel, trendy restauranter, energisk underholdning og eventyrlig lek med en distinkt identitet.

Mall of Dilmunia har både form og funksjon og er ment å forbedre dine typiske handleopplevelser! Fra den slanke og sofistikerte designen, det frodige landskapet, den enorme kanalen og dansende fontener til kongerikets første troverdige akvarium.

En kolossal sylindertank med en høyde på over sytten meter som vil huse over to tusen og fem hundre typer marine fisker og koraller, en fantastisk visuell gave og fantastisk pedagogisk mulighet.

MODA Mall

Bahrain World Trade Center, West Tower, 2nd Floor، Manama, Bahrain

MODA Mall er et detalj- og spisested for alle anledninger. Med den største samlingen av internasjonale luksusmerker.

MODA Mall er et detalj- og spisested for enhver anledning, som ligger i det historiske Bahrain World Trade Center. MODA Mall tilbyr den største premium merkevareporteføljen av verdensomspennende designere, med over 80 motemerker, under ett tak i Kongeriket Bahrain, slik at alle kan føle seg spesielle. MODA Mall skylder sin begynnelse til det forrige Sheraton Complex, som har en tretti år lang arv av luksus.

Muharraq Souq

Muharraq

Muharraq Souq, som er mindre enn Manama Souq, har et stort utvalg av varer og anerkjente søtbutikker. Al Qaisariya, det eldste området i souken, tilbyr en herlig shoppingopplevelse. Souq al Qaisariya er en sentral del av "Pearl, evidence of an Island Economy" (UNESCOs verdensarvliste).

Seef kjøpesenter

Seef District, Manama

Seef Mall, det første autentiske kjøpesenteret i Bahrain, er nå et av kongerikets mest familievennlige shopping- og underholdningsdestinasjoner. Dens særegne arkitektur og lys, åpne områder inviterer kunder til å utforske og slappe av mens de utforsker.

Kjøpesenteret har en ideell beliggenhet i Seef-distriktet og tiltrekker seg et stort antall besøkende hver uke som tiltrekkes av variasjonen av livsstils-, detaljhandel-, mote- og smykkemerker i verdensklasse, samt de tilgjengelige familievennlige underholdningsalternativene. Seef Mall inneholder 370 butikker over et samlet areal på 135 000 kvadratmeter. M. Med nesten 72 000 kvm. Ft. Av brutto utleieareal M., inkludert, for å nevne noen, M&S, BHS, H&M, Mango, Zara og Sun & Sand Sport.

I to sjarmerende og luftige matretter tilbyr 55 restauranter, matboder og kafeer et deilig utvalg av matalternativer for å tilfredsstille enhver smak. Seef Malls innendørs temapark, Magic Island, er en stor attraksjon for familier, og tilbyr en spennende opplevelse for store og små. Det holder barna underholdt i timevis mens foreldrene handler, noe som gjør det til det perfekte stedet for en familieutflukt. I tillegg er Seef Mall hjemmet til en av de største kinomultipleksene i Midtøsten, med en seks-salers kineplex og en ti-skjerms megaplex; beleilig plassert ved siden av matbanene, de er en kino-drøm.

Seef Mall Muharraq

Avenue 29, Arad

Seef Mall er godt kjent for underholdningstjenestene det tilbyr, spesielt for barn, som er produktivt engasjert mens foreldrene handler, og gjør det til et ideelt reisemål for en familieutflukt. Det har et velutstyrt lekeområde for barn, rom for babypleie og den innendørs fornøyelsesparken Magic Island.

Den har også en Seef-film med seks skjermer og en Seef-megaplex med ti skjermer, noe som gjør den til en av de største kinomultipleksene i Midtøsten.

Souq Al Qaisariya

Avenue 29, Arad

Souq Al Qaisariya er den eldste delen av den historisk betydningsfulle Muharraq Souq. Denne Souq og dens omgivelser er det andre kulturarvstedet som er oppført av UNESCO i Bahrain. Souq Al Qaisariya tilbyr en shoppingopplevelse som er sjarmerende sjarmerende. Her kan du kjøpe en rekke urfolksprodukter, inkludert naturlige perler og krydder. Souq Al Qaisariya, en del av "Pearling, Testimony of an Island Economy"-prosjektet, fungerer som en tidskapsel, og gir et innblikk i Bahrains fortid.

Tilbring ettermiddagen på å spasere gjennom Souken og ned den to mil lange perlestien. Du kan avslutte omvisningen på Pearling Path med å ta en matbit på Saffron by Jena i Souq Al Qaisariya etter å ha hørt interessante historier og opplevelser fra den gamle perleindustrien i Bahrain. Gulvet i dette tradisjonelle Bahraini-spisestedet er innebygd med en madbasa, et instrument som brukes til å presse dadler for melasse. Madbasaen, som ble oppdaget da byggingen begynte, har blitt bevart som en historisk gjenstand.

The Avenues Bahrain

Bahrain Bay, Manama

The Avenues – Bahrain er den første shopping- og fritidsdestinasjonen av sitt slag i kongeriket Bahrain, med en unik beliggenhet ved havet som strekker seg over 1,5 kilometer. Utviklingen introduserer et nytt konsept til kongeriket med et design inspirert av The Avenues Of Kuwait som gir gjestene inntrykk av å være utendørs mens de forblir innenfor, skjermet fra varmen av et solbelyst tak.

Prosjektets leieareal er på omtrent 40 000 kvadratmeter og inneholder 130 etablissementer, hvorav 50 prosent vil være restauranter og kafeer med utsikt over Bahrain Bay. Det har også et stort familieunderholdningsområde med en lekehall, 10 kinoer, offentlige parker, gangveier og parkeringsplasser.

Byggingen av fase II av prosjektet har fått offisiell tillatelse. Dette vil tilby ytterligere 30.000 kvadratmeter med utleieareal, samt nye nabolag og et 210-roms hotell. Dette vil gjøre The Avenues – Bahrain til et attraktivt sted for Bahrainere så vel som GCC og internasjonale turister som kommer for shopping, rekreasjon og et hyggelig opphold.