BAHRAIN REISEVEILEDNING

Ting å vite om Bahrain

Bahrain er den minste av Persiabuktens suverene nasjoner, og den har ofte måttet gå på en diplomatisk stram linje over sine større naboer. Selv om landet har små oljereserver, har det utviklet seg som et raffinerisenter og et banksenter, i tillegg til å etablere et sosialliberalt monarki.

Bahrain, et populært helgemål for besøkende fra nabolandet Saudi-Arabia, er et kulturelt hotspot. UNESCOs verdensarvsteder gnider skuldrene med fortsatt travle basarer og teppebutikker, mens tårn med eksklusive hoteller ligger langs den moskebesatte silhuetten.

Med et nylig forsøk på å konkurrere om en plass på verdens luksusturismescene, er denne gamle havnebyen i Persiabukta nå vertskap for store begivenheter – som Formel 1s Bahrain Grand Prix – unike opplevelser og sofistikerte museer som gjør det verdt å inkludere på reiseruten din.

Mens Bahrain sannsynligvis var den første Gulf-staten som åpnet opp for expats og turister på 1970-tallet, har den ikke følt behov for å følge i fotsporene til sin mer flamboyante nabo, Dubai. Denne lille øya i Persiabukta har faktisk bevart den samme lokket som en gang trakk vestlige til den. Samtidig er det et totalt moderne Midtøsten-paradis som appellerer til alle interesser.

Opprinnelig en rolig perleøy, Bahrain fikk geopolitisk fremtreden som regionen gjorde, til tross for at den hadde svært lite egen olje. Det vennlige, ettergivende monarkiet, sammen med dens tilbakelente livsstil, gjorde det til et tiltalende R&R-destinasjon for regionens oljearbeidere. I dag blir det sett på som en helgetur for innbyggerne i Dubai, Qatar, Kuwait og Saudi-Arabia, mens besøkende fra lengre unna strømmer til for å dra nytte av fasilitetene og været.

Med et åtte måneder langt middelhavsklima, strømmer de fleste reisende til Bahrain for å tilbe solen. Mens flertallet av turister sjelden forlater det store utvalget av pent utstyrte hoteller og feriesteder, er det nok annet å gjøre på denne historiske øya. Fra høyoktanglamouren til den årlige Formel 1 Grand Prix til sjarmen til Manamas eldgamle nabolag, til vannsport, ørkenkjøring og restauranthopping, kongeriket har alt.

I løpet av de siste to tiårene har Bahrain sett en økning i antall fire- og femstjerners feriesteder, uten slutt på gjestfriheten de tilbyr. Alle de store merkene er her, og alle prøver å overgå de andre når det gjelder fasiliteter og komfort. I den andre enden av området har øya et godt utvalg av mer hjemmekoselige overnattingssteder, alt fra leiligheter til kulturarvhoteller. Selv om det ikke er mye innfødt mat, er regional arabisk mat vanlig, og det er et stort utvalg av internasjonale spisesteder i turistområdene.

Nesten alle besøkende vil ankomme Bahrain internasjonale lufthavn, mens de fra Saudi-Arabia kan ta Causeway, en bro som forbinder øya med fastlandet. Gulf Air, det lokale flyselskapet, har ekstremt gode forbindelser rundt om i verden, og de fleste utenlandske flyselskaper har Bahrain på sine rutetider.

Øya er liten og personlig, den måler mindre enn 300 kvadratkilometer og huser litt mer enn én million mennesker. Manama blir ofte sett på som et turistknutepunkt, og det er enkelt å reise rundt i Bahrain og gjøres hovedsakelig via taxi. Gitt proporsjonene, er det ingen grunn til å vurdere å leie en bil.

Turisme i Bahrain

Bahrain tiltrakk seg mer enn åtte millioner turister som reisemål i 2008, men den nøyaktige mengden varierer fra år til år. De fleste av dem er fra nærliggende arabiske nasjoner, men de kommer i økende grad utenfor området, ettersom det er en økende bevissthet om kongerikets historie, som Bahrain International Circuit F1 promoterer.

Kongeriket blander moderne arabisk kultur med en femtusen år gammel sivilisasjons arkeologiske arv. Øya er hjemsted for festningsverk som Qalat Al Bahrain, som har blitt utpekt som et UNESCOs verdensarvsted. Bahrain National Museum har gjenstander fra landets historie, som går tilbake til øyas tidligste menneskelige nybyggere for omtrent 9000 år siden, og Beit Al Quran (arabisk:, som betyr "Koranens hjem") er et museum der islamske gjenstander inkluderer Koranen . Al-Khamis-moskeen, en av regionens eldste moskeer, Arad-fortet nær Muharraq, Barbar-tempelet, som også er et eldgammelt tempel fra Bahrains Dilmunite-periode, samt gravhaugene til A'ali og Saar-tempelet, er blant de mest kjente historiske turiststedene. En kjent turistattraksjon er Tree of Life, et 400 år gammelt tre som trives i Sakhir-ørkenen uten vann i nærheten.

I Bahrain inkluderer populære turistaktiviteter fugletitting (spesielt på Hawarøyene), dykking og ridning. Mange besøkende fra nabolandet Saudi-Arabia og området kommer først og fremst til Manama for å handle på hovedstadens kjøpesentre, som Bahrain City Centre og Seef kjøpesenter i Seef-området i Manama. Manama-souken og gullsouken i Manamas eldgamle distrikt er også populære blant besøkende.

Siden 2005 har Bahrain hatt en årlig «Kulturvår»-arrangement i mars, der internasjonalt anerkjente sangere og artister opptrer på konserter. Den arabiske ligaen utpekte Manama til arabisk kulturhovedstad i 2012 og arabisk turisthovedstad i 2013. Andrea Bocelli, Julio Iglesias og andre artister opptrådte under arrangementet i 2012.

Familieferier

Bahrain begynte nylig å motta turister, til tross for at de omkringliggende nasjonene er ganske populære. Derfor undervurderer mange ferierende denne plasseringen. De mener at det ikke er noe å gjøre eller se på siden. Men dette er helt feil. Det lille kongeriket kan skryte av en rekke spennende steder, fantastiske naturomgivelser og suveren underholdning. Selv om du planlegger en familieferie med barn, vil du nyte oppholdet i denne lille nasjonen.

Når du reiser med en familie til Bahrain, bør den første vurderingen være å velge et hotell som tilbyr underholdning for barn. Four Seasons Hotel Bahrain Bay er et fantastisk sted for familier å slappe av. Det er underholdningsmuligheter for ferierende i alle aldre. Her kan barna leke på den hvite stranden, svømme i det klare vannet i bassenget og kose seg på lekeplassene. I tillegg er det mulig å forlate barnet hos en barnepike eller i hotellets spesialiserte barneklubb. Hotellets barnemat er en ekstra bonus. Takket være dette vil selv de mest kresne barna kunne finne sitt favorittkjøkken. Gratis overnatting for barn eller en rabatt på femti prosent er ekstra viktige funksjoner ved hotellet.

Lagoona Beach Luxury Resort and Spa regnes som det nest beste hotellet i Bahrain for familier. Der kan du slappe av på den nydelige stranden og nyte den fantastiske utsikten over havet. Voksne kan slappe av i spaet. Badelandet med svømmebasseng og et hyggelig lekeområde vil gi barna en fantastisk tid. Det finnes også et rom med spilleautomater og et barneteater med populære og kjære tegneserier.

Ritz Carlton Bahrain Hotel & Spa regnes som det tredje beste hotellet for familieferier. Det ligger ved kysten av Persiabukta. Her er et helsetilbud med en rekke tjenester. En ferierende i alle aldre kan finne et passende alternativ blant dem. Bassenger, spesielt barnebassenger, vil glede unge turister. SPA vil sikkert appellere til voksne. I tillegg har hotellets buffé barnemat og deilige regionale desserter.

Men å bo på hotell, selv med mye underholdning, kvalifiserer ikke som en komplett ferie. Derfor, hvis du planlegger en ferie i Bahrain, bør du velge noen familievennlige attraksjoner. Water Garden Park er den første av de fantastiske stedene. Det er mange karuseller og sklier for barn. Det mest avgjørende er at barn i alle aldre kan finne noe de liker. Det er viktig å merke seg at mindreårige ikke får tilgang til underholdningsområdet med mindre de er i følge med en voksen.

Royal Camel Farm er en kamelfarm. Det er åpent hver dag. Det koster ingenting å besøke. Ikke bare kan du bli kjent med kameler og lære mye om dem, men du kan også lære hvordan du oppfører deg riktig rundt dem. Fotografering og kamelridning er imidlertid forbudt på gården. Til tross for at de er veddeløpshester, tilhører de kongefamilien. Al Janabiyah Park er ideell for avslappende ferier, familiepiknik og rett og slett å sette pris på den omkringliggende naturen.

Bahrain har forskjellige varierte parker som inneholder et stort utvalg av arter. De er synlige for barn, som også kan bli kjent med dem. Al Areen Wildlife Park er blant de mest kjente stedene. Her bor mange skapninger oppført i den røde boken i sitt naturlige habitat. I tillegg bør du ta hensyn til Wahooo! Dette er det mest imponerende badelandet. Dette er Midtøstens første utendørs badeland. Her vil du utvilsomt kunne nyte den ideelle familieferien. Her blir det timer med underholdning. Bahrain er hjemsted for en rekke attraktive og informative museer, samt moskeer, for de som velger å bruke ferien på å lære og få nye erfaringer. Hver er full av sin egen uutslettelige historie og andre fortryllende legender.

Arman Zoo er en liten dyrehage. Her bor geiter, kyr, hjort, krokodiller, mange fugler og til og med hunder. I øst blir hunden vanligvis sett på som et urent dyr. Derfor anses hunder som eksotiske i mange nasjoner. Dette er ikke de eneste flotte stedene i Bahrain som hele familien kan besøke og forlate uten annet enn gode minner. Det mest avgjørende aspektet ved å planlegge en ferie er å ta hensyn til dine interesser. Alle liker noe annerledes. Dette kan være både en aktiv og avslappet ferie.

Ting å se i Bahrain

De største attraksjonene i kongeriket er enten i Manama eller i de omkringliggende land- og vannnaturområdene i byen. På grunn av Bahrains lille størrelse, kan alle steder nås raskt og enkelt med taxi.

Manamas innbyggere, i motsetning til mange av naboene til Gulf, elsker å spasere gjennom byens torg om kveldene, når byen virkelig kommer til live. Som et resultat av Bahrains arv av gjestfrihet og turisme, tilbyr både byen og de omkringliggende omgivelsene en overflod av attraksjoner og aktiviteter, noe som gjør det enkelt å finne noe interessant å gjøre på kort varsel.

Bahrain-fortet (Qala'at al-Bahrain) ligger på nordkysten, omtrent en fem- eller ti minutters kjøretur fra Manama. Selv om det har blitt renovert og er i utmerket form, trenger det møbler, skilt og utstillinger. Arrangementet er gratis å delta på.

Et museum, som åpnet i februar 2008, ligger ved siden av fortet og inkluderer mange gjenstander fra den gamle Dilmun-perioden til den islamske epoken, hvorav mange ble oppdaget i fortet og ruiner i nærheten. Museet er en enorm hvit rektangulær struktur uten indikasjon på at det er et museum. Daglig åpningstid er 8.00 til 14.00, og inngangen er gratis.

Livets tre er en metafor for livet. Til tross for at trærne trives i hele Bahrain, er dette unikt ved at det er et 400 år gammelt tre som har tålt det harde ørkenmiljøet. Du trenger et kjøretøy for å komme til treet siden det er utenfor allfarvei og ikke på en offentlig transportrute.

Ta Zallaq-motorveien østover, som blir Al-Muaskar-motorveien, for å nå treet. Etter en stund vil du legge merke til et skilt for Livets tre, som indikerer en høyresving. (Til tross for at skiltet ser ut til å antyde at du må svinge inn på en grusvei som ikke fører noe sted, ikke gjør det; vent i stedet til neste veikryss, som er flere meter foran.) Det er ingen skilt langs denne ruten, så hold øye med en søppelplass til høyre. Sving til høyre like før du kommer til en bakke med 10 prosent stigningsvarsel. Du vil se indikasjoner på Livets tre igjen hvis du fortsetter rett på denne ruten (inkludert rundkjøringer).

Skiltene vil lede deg langs en vei som til slutt vil være tom for disse merkene, men du vil til slutt se treet til høyre for deg i det fjerne (det er stort og bredt, ikke å forveksle med andre mindre trær underveis). I gassbrønn nr. 371 tar den en grusvei. Du kan kjøre rett ut av treet, men forbli på den kjøretøyslitte ruten, siden avslåing kan føre til at bilen din setter seg fast i den mykere sanden.

Selv om det ser ut til å være en tøff jobb, er Livets tre verdt å se siden det er så uvanlig. Treet er dekket med graffiti, som du ikke vil se før du kommer nær det. Ankom rett før solnedgang for en vakker utsikt over treet og den omkringliggende ørkenen.

Ting å gjøre i Bahrain

Fra den eldgamle tiden til Dilmun gjennom den islamske epoken, har Bahrain en 5000-årig historie. Nasjonen har tre fort som er omhyggelig gjenoppbygd og er tilgjengelige for publikum, men å finne dem kan være vanskelig på grunn av mangel på skilting og den generelle markedsføringen av landets turistsektor.

Bahrain Grand Prix F1-løpet, som arrangeres i april på Bahrain International Circuit, er Bahrains viktigste årlige begivenhet. Fordi billettene er utsolgt og overnattingsprisene er firedoblet, bør du planlegge på forhånd. Personer som foretar sine første bestillinger får vanligvis rabatter fra 10 % til 20 %. Avhengig av tribunen varierer billettene fra BD 150 til BD 60.

De fleste aktivitetene i Bahrain dreier seg om luksus og nytelse. På øya er gjestfriheten høyt utviklet, så folk som setter pris på å bli bortskjemt vil helt sikkert finne alt de trenger på hotellet. De fire- og femstjerners eiendommene i hjertet av Manama og langs kysten er alle selvstendige paradiser med en rekke restauranter, barer, spa og solsenger.

Bortsett fra hotellene, er Bahrainsk kultur utbredt og tydelig over hele øya. Fra oppfordringen til bønn sunget av muezzin til den forseggjorte arabiske arkitekturen til moskeene og boligfeltene, har øya et distinkt historisk preg.

Perler var en gang en inntektskilde for Bahrainere, men siden østersoppdrett har erstattet tradisjonell perledykking, forblir bløtdyr modne for høsting på havbunnen. Aquatique Scuba Centre tilbyr lærerike perledykkerkurs som dekker bransjens historie og kulminerer med et dykk ved en av de forlatte perlesengene.

Siden 2004 har øya Bahrain vært vertskap for en årlig Formel 1 Grand Prix, som er velkjent blant bilentusiaster. Bahrain International Circuit ved Sakhir på den vestlige siden av øya, en halvtime med motorvei fra Manama, er ikke bare stedet for motorsportens mest prestisjefylte begivenhet, men arrangerer også en rekke begivenheter med biltema, inkludert dragracing, drifting og carting.

Kyst-gulf-regionen fungerer som et oppsamlingsområde for trekkende arter, hvorav mange er sjeldne og ettertraktet av twitchers. Dette er en fryd for fuglekikkere med et mer avslappet gemytt. Al Reem Tours spesialiserer seg på øko-turer og tilbyr daglige dyreliv og fugletittende utflukter til Hawar-øyene mellom Bahrain og Qatar. Ørkenutflukter til Bahrains sandete indre er også umåtelig populære blant naturentusiaster.

Manama, hovedstaden i Bahrain, er både en historisk gammel by og en dynamisk, moderne by med kjøpesentre, hoteller og underholdning; ikke desto mindre har den sin egen unike personlighet og sjarm. Al Badr Travels tilbyr en rekke turer rundt i byen, inkludert kulturarvturer og cruise på dhows, de klassiske handelsskipene i tre som har krysset Gulfen i generasjoner.

Bahrainere er veldig stolte av sin fortid, som fortsetter å være populær i form av deres kunst og håndverk. Bahrain Arts Society er en ideell kulturorganisasjon som med jevne mellomrom arrangerer utstillinger, forestillinger, foredrag og workshops ment å lære turister hvordan man produserer tradisjonelt håndverk i Midtøsten-stil.

Bahrain har, som resten av Gulfen, en skattefri økonomi hvor det ikke belastes toll på varer. For de som ikke kan motstå å kjøpe, tilbyr en rekke nye kjøpesentre, som Manamas store og glitrende Seef Mall, alltid rabatter. Det finnes en rekke souker (markeder) og sjarmerende spesialiserte butikker og perlebutikker i hovedstaden for de som ønsker en tradisjonell atmosfære.

De høye temperaturene i Bahrain gjør vannsport mer attraktivt, og både besøkende og innbyggere hengir seg til sin favorittaktivitet hele året i det varme vannet i Persiabukta.

Bahrain har en 18-hulls internasjonal golfbane omtrent 15 minutter fra byen Manama, til tross for at det er et ørkenland. Det er fem innsjøer på par 72 golfbanen, som er omgitt av hundrevis av daddelpalmer og tørre sletter.

Nyt en kameltur langs en vei. Hos A'ali Village Ceramics kan du kjøpe suvenirer så vel som ekte keramikk. På de lokale souk-markedsplassene kan du prute om varer.

Mat i Bahrain

Bahrains kulinariske scene er utmerket, med mange steder å velge mellom. Adliya er den primære spisestuen. I Adliya er det mange kafeer å velge mellom, inkludert Coco's (utmerket mat til en rimelig pris) og Lilou's (ekstremt populær blant innbyggere som ønsker å se og bli sett). Mirai er en fantastisk japansk fusjonsrestaurant som er ideell for å feire en spesiell anledning. I nabolaget finner du trendy salonger/restauranter som Zoe's og Block 338.

Restaurantene i Bahrain varierer fra rimelige boder som serverer lokal mat til sofistikerte restauranter på eksklusive hoteller. Burger King og McDonalds er to av de mest kjente hurtigmatbedriftene i USA. Middager og franchiser i vestlig stil (hovedsakelig amerikanske) som tilbyr mat til høye priser, kan finnes i kjøpesentre og i sentrum.

På grunn av det høye antallet amerikanske restauranter som ligger i den regionen, har Juffair en kjent gate kjent som "American's Alley".

Bahrains geografi

Bahrain er en øygruppe i Persiabukta, øst for Saudi-Arabia, som for det meste er flat og tørr. Den består av en flat ørkenslette som gradvis klatrer på en lav midtvoll, med en 134 m høy fjellrøyk som høyeste punkt (Jabal ad Dukhan). Bahrain var opprinnelig 665 km2 (257 square miles), men på grunn av landgjenvinningssonen har den vokst til 765 km2 (295 square miles), noe som gjør den noe større enn Hamburg eller Isle of Man.

Tidligere kjent som en øygruppe med 33 øyer, har betydelige landgjenvinningsoperasjoner utvidet antallet øyer og øygrupper til 84 i august 2008. Bahrain har ikke en fysisk grense med noen nasjon, selv om den har en 161 kilometer lang kystlinje. En 22-kilometer (12-nautisk-mil) territorialhav og en 44-kilometer sammenhengende sone er også hevdet av nasjonen (24 nmi). Bahrain har fem store øyer: Bahrain, Hawar-øyene, Muharraq, Umm a Nasan og Sitra. Somrene i Bahrain er varme og fuktige, med moderate vintre. Store mengder olje og naturgass, samt fisk i kysthavet, er blant landets naturressurser. Bare 2,82 prosent av det totale landarealet brukes til jordbruk.

Til tross for at Bahrain er 92 prosent ørken, med tørker og støvstormer med jevne mellomrom, er de største naturfarene for Bahrain. Ørkenspredning på grunn av forringelse av begrenset dyrkbar jord, kystskader (skader på kyster, korallrev og sjøvegetasjon) som følge av oljesøl og andre store oljeutslipp, oljeraffinerier, distribusjonssentre og gjenvinning av ulovlig land på steder som Bay Tubli er blant Bahrains miljøproblemer. Landbruks- og husholdningssektorenes overforbruk av Bahrains viktigste akvifer, Dammam-akviferen, har resultert i salinisering av nærliggende brakk- og saltvannsforekomster. Områdene for grunnvannssaltholdighetskilder ble oppdaget og deres innvirkningsområder ble definert i en hydrokjemisk undersøkelse.

Forskningen fant at når grunnvann strømmer fra den nordvestlige regionen av Bahrain, hvor akviferen forsynes med vann gjennom sideoverløp fra østlige Saudi-Arabia i sør og sørøst, endres vannkvaliteten til akviferen betydelig. Brakkvann stiger opp fra brakkvannsområder i de nord-sentrale, vestlige og østlige regionene; inntrengning av sjøvann i den østlige regionen; Sabkha vanninntrengning i den sørvestlige regionen; og irrigasjonsrefluks i et lokalt område i den vestlige regionen er de fire typene av akvifersalinisering som er identifisert. I tillegg til bruken av grunnvann i sonen, diskuteres fire alternativer for styring av grunnvannskvaliteten til rådighet for Bahrains vannmyndighet, og prioriterte regioner er foreslått, avhengig av typen og størrelsen på enhver Versalzungsquelle.

Klima i Bahrain

Zagros-fjellene i Iran, som strekker seg over Persiabukta, produserer lav vind i Bahrain. Støvstormer i Irak og Saudi-Arabia, båret av nordvestlige vinder kjent som Shamalwind, forårsaker redusert sikt i månedene juni og juli.

Somrene er veldig varme. Om sommeren er vannet rundt Bahrain grunt og varmt raskt, noe som resulterer i betydelig fuktighet, spesielt om natten. Under ideelle omstendigheter kan sommertemperaturer overstige 50 grader Celsius (122 grader Fahrenheit). Bahrains regn er lett og sporadisk. Nedbør er mest vanlig om vinteren, med maksimalt 71,8 mm (2,83 tommer).

Demografi av Bahrain

Bahrains befolkning økte til 1,2 millioner mennesker i 2010, med 568 399 Bahrainere og 666 172 utlendinger. Bahrains befolkning vokste fra 1,05 millioner i 2007 til over én million i 2007. (517 368 utenlandske statsborgere). Selv om hoveddelen av befolkningen er fra Midtøsten, har nasjonen også et betydelig sørasiatisk samfunn. I 2008 bodde over 290 000 indere i Bahrain, noe som gjorde det til landets største utenlandsbefolkning.

Med en befolkningstetthet på 1 646 personer per km2 i 2010, er Bahrain verdens fjerde tettest bebodde suverene stat. Bystater er de eneste suverene og høyt befolkede statene. Flertallet av landets befolkning er lokalisert i nord, med den sørlige provinsregionen som er minst tett bebodd. Den nordlige delen av nasjonen er så tett befolket at det er referert til å være en storby av noen.

Etniske grupper i Bahrain

Bahrains befolkning er etnisk variert. Baharna og Ajam er de to etniske gruppene som utgjør sjia-shiaene. Den etniske gruppen Baharna utgjør hoveddelen av bahá’-shiittene. Ajam er sjia-persere etter etnisitet. Sjia-persere bor i betydelig antall i Manama og Muharraq. Etniske Hasawier fra Al-Hasa utgjør en liten minoritet av bahrainske sjiamuslimer.

Sunni i Bahrain er stort sett delt inn i to etniske grupper: arabisk (arabisk) og Huwala. Sunni-arabere er Bahrains mektigste etniske gruppe; de innehar flertallet av regjeringspostene, og monarkiet i Bahrain er sunni-arabisk. Tradisjonelle sunni-arabiske bosetninger inkluderer Zallaq, Muharraq, Riffa og Hawar. Huwala er sunni-iranske etterkommere, med noen sunni-persere og noen sunni-arabere blant dem. Sunnier av Baluchi-opprinnelse finnes også. Hovedtyngden av Bahraini-afrikanere er fra Øst-Afrika og har bodd i Muharraq og Riffa i generasjoner.

Religion i Bahrain

Den offisielle religionen i Bahrain er islam, og flertallet av Bahrains folk er muslimer. Selv om det ikke finnes noen offisiell statistikk over prosentandelen av sjiamuslimer og sunnier blant muslimer i Bahrain, utgjør sjiamuslimene 65-75 prosent av befolkningen.

Bahrain har en betydelig kristen befolkning. Etter folketellingen i 2010 var det 367 683 ikke-muslimske innbyggere i Bahrain, de fleste av dem er kristne. Flertallet av kristne i Bahrain er expats, men bahrainske kristne kristne (som har bahrainsk statsborgerskap) utgjør en mindre gruppe. Alees Samaan, en innfødt kristen fra Bahrain, tjente som Bahrains ambassadør i Storbritannia. Bahrain har også en lokal jødisk befolkning på 37 Bahrainere. Ifølge forskjellige estimater teller Bahrains jødiske befolkning mellom 36 og 50 individer.

Det generelle engasjementet til muslimer har falt de siste årene som et resultat av tilstrømningen av innvandrere og gjestearbeidere fra sørasiatiske nasjoner som India, Filippinene og Sri Lanka. I følge folketellingen for 2001 var befolkningen i Bahrain 81,2 prosent muslimer, 10 prosent kristne og 9,8 prosent hinduer eller annen tro. I følge folketellingen for 2010 utgjorde muslimer 70,2 prosent av befolkningen (folketellingen for 2010 skilte ikke mellom ikke-muslimske religioner). Tjenestemenn fra Bahrains administrasjon har benektet påstander fra opposisjonen om at regjeringen forsøker å endre landets demografiske utvikling ved å naturalisere sunni-syrere. Bahá står for omtrent 1 % av Bahrains totale befolkning.

Språk i Bahrain

Bahrains offisielle språk er arabisk, selv om engelsk er vanlig. Bahraini-arabisk er den mest talte arabiske dialekten, men den, som andre arabiske dialekter, varierer betydelig fra standard arabisk. Fordi en lovgiver må snakke flytende arabisk for å representere parlamentet, i henhold til artikkel 57 (c) i Bahrains grunnlov, spiller arabisk en betydelig rolle i det politiske livet.

Mange individer i Bahrain, både bahrainere og ikke-bahrainere, snakker persisk, Irans offisielle språk, eller urdu, Pakistans offisielle språk. Nepalesisk snakkes også ofte blant nepalske arbeidere og Gurkha Soldier-gruppen. Viktige urbefolkninger snakker malayalam, tamil og hindi. Alle bedriftsbedrifter og veiskilt er flerspråklige, med både engelsk og arabisk skrevet på dem.