BAHRAIN REISEVEILEDNING

Hvordan komme seg rundt i Bahrain

There are only two methods to reach Bahrain: by plane or by automobile through the causeway from Saudi Arabia. There are flights to destinations all over the world from Bahrain International Airport, and an enormous project is currently ongoing to update and extend its facilities.

I tillegg går 28 busslinjer rundt øya. Bussene er rimelige, har klimaanlegg og har gratis Wi-Fi; likevel brukes de først og fremst av lokalbefolkningen og ikke besøkende.

På flyplassen, restauranter og hoteller er drosjer allment tilgjengelige, og Uber er også et populært transportmiddel. I tillegg har en rekke bilutleiefirmaer kontorer i Bahrain, og flere har kiosker på flyplassen.

Hvordan komme seg rundt i Bahrain med taxi

Den offisielle avgiften er $ 2,65) BD 1000 + 0,200 Fils per kilometer. I virkeligheten er imidlertid målerne ofte "ødelagt", "dekket", "tapt" eller bare ignorert, noe som krever forhåndsavtale om priser. Husk at taxisjåfører ofte vil kreve ublu priser.

Men i august 2008 inngikk regjeringen og taxikonsernet en ny avtale, og et økende antall drosjer bruker nå målere. En reise inne i Manama koster mellom 3 og 5 dinarer.

Flyplassen gir instruksjoner om hvordan man beregner taxipriser på en offisiell måte. Hvis du tar en drosje som venter på flyplassen, vil du bli belastet med 2000 BD ekstra.

Taxier gir i det hele tatt utmerket service, selv om det er noen få kjeltringer. Når du skal fra flyplassen, sørg for å velge de hvite drosjene med rødt tak eller i London-stil. Dersom måleren ikke brukes uten kostnad, er det også en regel; hold deg til det og kontakt politiet, og sjåføren vil snart overholde det riktige gebyret for reisen.

Selv om store hoteller og kommersielle områder vanligvis har taxier som venter utenfor, kan det være utfordrende å finne en. I kongeriket opererer en rekke private virksomheter, hvorav de mest kjente er:

Speedy Motor Service SMS Radio-Meter Taxi er kongerikets eldste og mest populære radiotelefontaxivirksomhet, så vel som den mest pålitelige. En drosje kan bestilles på forhånd og er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 365 dager i året. + 973-17 682999 er telefonnummeret du skal ringe.

Online taxi i Bahrain. Om ti minutter kan du få taksameteret på nett. + 973-36688614; Faks: + 973-36688614

Bahrain Limo er en nylig dannet Radio Meter Taxi Business i Bahrain, samt søsterselskapet til transportbehemothen "Saudi Bahraini Transport Company" (SABTCO), som tilbyr luksuriøse buss- og limousintjenester over King Fahad Causeway.

Det har imidlertid vært tilfeller av drosjesjåfører som har prøvd å kreve ublu priser (for eksempel 50 BD for en kort tur når kostnaden egentlig er 3 BD), men disse hendelsene er uvanlige. Det beste valget er vanligvis å bruke sertifiserte drosjetjenester.

Hvordan komme seg rundt i Bahrain med buss

Mange områder av øya betjenes også av offentlige busser. Selv om bussprisene er billige, kan turister finne det vanskelig å forstå systemet på grunn av vanskelighetene med å få bussruter og kart.

Å reise med buss i Bahrain var nærmest et mareritt inntil nylig, og utlendinger ble advart mot å gjøre det. Det var ingen busser til populære steder eller kjøpesentre, og de som fantes var ofte sent ute. Venteområdene var ofte lite innbydende. Busser betjente bare omtrent 35 % av nasjonen, så de fleste ville tatt en drosje, med ansatte som ofte kom sammen for å kjøpe et kjøretøy.

Siden den gang har ting blitt stadig bedre. Situasjonen har blitt betydelig bedre siden februar 2015, da operatørene byttet. Bussene er nå renere, mer tilgjengelige for funksjonshemmede, og gir blant annet gratis 4G Internett-tilgang. Ventetidene, så vel som venteområder, har blitt mye bedre.

Hvordan komme seg rundt i Bahrain med bil

Vurder å leie et kjøretøy hvis du ønsker å besøke flere steder. Prisene varierer fra 10 til 20 dinarer per dag og inkluderer ubegrenset kjøring over hele øya.

Hvis du ankommer med buss til Lulu sentrums parkeringsplass, er det bare å svinge bort fra sentrumsinngangen, forlate parkeringsplassen og finne bilutleie blant samlingen av virksomheter over gaten. Et kart eller GPS anbefales på det sterkeste, siden trafikksignaler kan være sparsomme, og det er ikke vanskelig å komme seg fra ett område av landet til et annet, til tross for landets lille størrelse.

På veiene er fartsgrensen vanligvis 50 km/t, mens den på motorveien er 80-100 km/t. Straffene for å bryte trafikkloven er harde, selv om regelverket ikke alltid følges ordentlig.