BAHRAIN RESEGUIDE

Destinationer i Bahrain

Manama

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Manama, landets huvudstad, är hem för landets mest anmärkningsvärda attraktioner. Här kan turister åka på utflykt till det gamla portugisiska fortet, vars marker nu används för arkeologiska utgrävningar. Al Khamis-moskén, en av de äldsta islamiska strukturerna, ligger i samma region. Komplexet Beit Al Qur’an är särskilt värt ett besök eftersom det innehåller en historisk moské, vidsträckta bibliotekssalar och ett lokalt museum.

Huvudstaden är hem för många arkitektoniskt fantastiska strukturer designade i klassisk arabisk stil. De mest anmärkningsvärda är Arad Fort, St. Christopher's Church och det främsta utställningscentret.

När du är klar med sightseeing är det dags att koppla av på en av de vidsträckta sandstränderna eller besöka de traditionella marknaderna som är tilltalande för alla turister. Området Gold Souk är ett av de mest populära eftersom det erbjuder ett stort sortiment av smycken. Besök Clos Souk-marknaden om du letar efter textilier av högsta kvalitet. Även om det här landet är litet, är utbudet av attraktioner och vandringsleder ganska omfattande.

Sitra Island

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Ön ligger i Persiska viken, strax öster om Bahrain Island. Det ligger söder om Bahrain och Nabih Saleh. Den västra kanten av ön definierar gränsen för Tubli Bay. Ön var en gång täckt av dadelpalmlundar och jordbruksmark som fick näring av ett antal sötvattenkällor. En gång utbredd längs den västra kusten, har mangroveväxter nästan försvunnit på grund av urbanisering.

Historiskt byggdes öns ekonomi på jordbruk och fiske. Öns norra region har förvandlats till ett industriområde. Södra Bapco oljelagringsreservoarer finns. Den 42 kilometer långa naturgasledningen Dhahran-Sitra förbinder Sitra med Dahran, Saudiarabien.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Riffa är den näst största staden sett till landyta i kungariket Bahrain. Riffa är uppdelad i East Riffa, West Riffa och North Riffa. Staden ligger helt och hållet i södra Governorate.

I folkräkningen 2001 förutspåddes stadens befolkning vara 79 550; 2008 beräknades det vara 111 000.

Under hela 1800-talet passerade hamnen i Manama Riffa som den primära bosättningen på Bahrain Island.

En av de många attraktionerna i East Riffa är Riffa Fort, även känt som Sheikh Salman Bin Ahmad Al Fateh Fort. Det finns olika butiker och två stora shoppingstråk i staden: Riffa Market (, Souk ar-Rifa) och Bukuwara Street Market.

Muharraq

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Muharraq är Bahrains tredje största stad och var landets huvudstad tills Manama ersatte den 1932. 2012 var befolkningen i Muharraq 176 583.

Staden ligger på ön Muharraq.

Dessutom ligger Bahrains internationella flygplats på ön. De konstgjorda Amwaj-öarna, kända för sina enorma strukturer, hotell och stränder, ligger intill Muharraq. Muharraq är hem för den mest framgångsrika fotbollsklubben i Bahrain, Muharraq Club. Den innehåller det berömda Siyadi-huset. Muharraq är också känt för sin souq (traditionell marknad) och som ett centrum för traditionell konst och musik; Den framstående och framgångsrika Bahraini-musikern Ali Bahar kommer från staden.

Hawaröarna

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hawaröarna är en ögrupp av öde öar, av vilka alla utom en innehas av Bahrain. Qatar administrerar den lilla, obebodda ön Jinan som en del av sin "Al-Shahaniya"-kommun. Skärgården ligger utanför Qatars västkust i Persiska vikens Bahrainbukt.

Öarna var en gång bebodda av Bahrains gren av Dawasir, som bosatte sig där i början av artonhundratalet.

År 1820, när de var kända som Warden's Islands, kartlades öarna först och två samhällen noterades.

De är för närvarande övergivna, med undantag för en poliskasern och ett hotell på huvudön; tillgång till alla öar utom Hawar Island är strikt begränsad. 

Hamad stad

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Madinat Hamad, ofta känd som Hamad Town, är en pendlarstad i norra Bahrain. Det var en kommun i Bahrain i landets centrala region. Dess mark, som separerades från kommunen Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah 1991, är nu en del av norra guvernementet. Dess namn relaterar till Bahrains nuvarande kung, Hamad Bin Isa Al Khalifa.

Staden är kulturellt mångfaldig, med en shia-sunni befolkning av proportionellt blandat socioekonomiskt ursprung. Idag exemplifierar Hamad Town pluralismen i Bahrain, där ingen enskild etnisk eller religiös grupp utgör majoriteten av dess invånare.

Staden Isa

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Isa Town är en av Bahrains nyaste och mest överdådiga städer. Isa Towns signum är nu de överdådiga villorna byggda av välbärgade individer från hela landet. Fantastiska shoppingcenter är fortfarande stadens mest framstående landmärken. Det skulle också vara ett misstag att inte lägga märke till de vackra arenorna som byggts här.

Många resenärer gillar att besöka The Sultan Center vid ankomsten. Detta expansiva köpcentrum har moderna höghus. Inuti finns det hundratals företag som säljer en mängd olika saker. Det är ett fantastiskt ställe att köpa för moderna kläder, smycken och många unika souvenirer.