BAHRAIN REISEVEILEDNING

Festivaler og høytider i Bahrain

Helligdager i Bahrain

Datoengelsk navnArabisk navnBeskrivelse
1. januarNew Year’s Dayرأس السنة الميلاديةDen gregorianske nyttårsdagen.
1. maiLabour Dayيوم العمالLokalt kalt "Eid Al Oumal" (arbeidernes dag).
16 desemberNational Dayاليوم الوطنيNasjonaldagen i Bahrain.
17. desemberAccession Dayيوم الجلوسTiltredelsesdag for avdøde Amir Sh. Isa Bin Salman Al Khalifa
1. MuharramIslamic New Yearرأس السنة الهجريةIslamsk nyttår (også kjent som: Hijri nyttår).
9., 10. MuharramDay of AshuraعاشوراءRepresenterer den 9. og 10. dagen i Hijri-måneden Muharram. Sammenfaller med minnet om martyrdøden til Imam Hussein.
12. Rabiul AwwalProphet Muhammad’s birthdayالمولد النبويMinnes profeten Muhammeds fødselsdag, feiret i de fleste deler av den muslimske verden.
1., 2. og 3. ShawwalLittle Feastعيد الفطرTil minne om slutten av Ramadan.
9. ZulhijjahArafat Dayيوم عرفةMarkering av Muhammeds siste preken og fullføring av islams budskap.
10., 11., 12. og 13. ZulhijjahFeast of the Sacrificeعيد الأضحىTil minne om Ibrahims vilje til å ofre sønnen. Også kjent som den store festen (feiret fra 10. til 13.)

Festivaler i Bahrain

Bahrain er et muslimsk land. Derfor er flertallet av lokale helligdager religiøse. I tillegg arrangeres flere festivaler her. I muslimske nasjoner feires ikke nyttår 1. januar. Muslimer feirer nyttår på en annen dato. I noen nasjoner er det strengt forbudt å feire nyttår 1. januar. Bahrain er ikke blant disse nasjonene. Etter å ha oppnådd uavhengighet på 1970-tallet, fortsatte nasjonens økonomi å vokse betydelig. Tallrike utlendinger begynte å ankomme Bahrain. I dag utgjør de nesten halvparten av landets befolkning. Følgelig feirer mange fremtredende hoteller og nattklubber det nye året med show, fester og fyrverkeri.

16. – 17. desember markerer vi uavhengighetsdagen. Denne dagen er en helligdag. Bahrain har blitt styrt av flere stater i løpet av sin historie. Sassanideriket, det arabiske kalifatet, Emiratet Hormuz, Portugal og Iran var blant disse nasjonene. Siden 1870-tallet har landet vært under beskyttelse av Storbritannia. Under emir Isa bin Salman Al Khalifas styre oppnådde Bahrain sin frihet. Dette fant sted i 1971. Storskala feiringer inkluderer pyroteknikk, kulturelle forestillinger og utstillinger.

Bahrains kulturdepartement arrangerer en årlig TA'a Al Shabab-feiring. I løpet av den holdes det en rekke konkurranser og utstillinger. Dette inkluderer arkitektoniske utstillinger, samt utstillinger om ny teknologi, den arabiske verdens kulturarv, media og mangfoldig kunst (poesi, teater, musikk og vitenskap). Frivillige organiserer hvert arrangement. I 1992 ble den første Kulturminnefestivalen arrangert. Ikke desto mindre har den allerede et fantastisk rykte. Det styres av kong Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa. På festivalen er tradisjonell folkekunst høyt representert. Disse inkluderer kurver, keramikk, smykker og arabisk kalligrafi. Det er også utstillinger av tradisjonell kunst og sivilisasjoner. Nasjonal musikk kan høres overalt. Under arrangementet kan du lære mye om perlefiske og falkejakt. Du kan også se perlefiskernes tradisjonelle boliger og lytte til musikken deres. Det er spesielle pedagogiske show for barn. De er grunnleggende for perlefiskernes eksistens.

Arabia Show er en smykkeferie. Det skjer årlig i november. Denne begivenheten trekker utstillere fra hele den arabiske verden til Bahrain International messesenter. Alt er tilgjengelig for utenlandske gjester på forestillingen. Det er vintage smykker, klokker, diamanter og edelstener, gullsmykker og sølvtøy produsert for hånd. Alltid tilstede på utstillingen er gjenstander fra Valentino, Chanel, Versace, Gucci, Swatch, Omega, Patek Philippe og mange andre kjente merker. Arabisk generøsitet gir også kvinner den luksusen å se og velge juveler i trygge omgivelser.

Datoen for det islamske nyttåret beregnes ved å bruke månekalenderen og andre islamske høytidsdatoer. Denne dagen markerer begynnelsen på den historiske Hijra, en reise fra Medina til Mekka. Den islamske kalenderen omfatter 354 dager. Det muslimske nyttåret er en nasjonal høytid.

I henhold til månekalenderen beregnes startdatoen for Ramadan på samme måte. I løpet av denne måneden ber og faster fromme muslimer hele dagen. De spiser ikke noe før skumringen. Mange muslimer står opp før skumringen for å spise frokost før de begynner på arbeidsdagen. Eid al-Fitr er en feiring som feirer fullføringen av måneden Ramadan. Det er observert i stor skala. Dette er en familieferie. Familiemedlemmer møtes. De spiser mye mat og deler ut mat og penger til de nødlidende. Profeten feiret festen for første gang i 624, etter seieren i slaget ved Badr.

Eid al-Adha er en offersentrert høytid. Dette er nok en utrolig viktig dato på den islamske kalenderen. Det er den nest siste etappen av pilegrimsreisen til Mekka. En viss forekomst er knyttet til utseendet til en ferie. Ibrahim hadde til hensikt å ofre barnet sitt som et offer til Gud. Men han ble stoppet i siste sekund av en stemme fra himmelen. Sønnen hans ble erstattet med et lam. Muslimer gjør denne seremonien igjen ved å slakte en ku eller en sau. Giverne og deres familier spiser en tredjedel av kjøttet. De deler ut den resterende tredjedelen til familie og venner. Den resterende tredjedelen deles ut til de underprivilegerte.

På den tiende dagen i den første måneden i den islamske kalenderen hedres Ashura-dagen. Denne datoen minnes døden til Husayn Ibn Ali, barnebarnet til profeten, i slaget ved Karbala i 680. Sunnimuslimer og sjiamuslimer observerer denne dagen på forskjellige måter. Imidlertid er det en dag med sorg og bønn for begge religioner.

Profeten Muhammeds fødselsdag feires i den tredje måneden av den islamske kalenderen. Sunnimuslimer og sjiamuslimer holder høytiden på separate dager. Noen sunni-sekter holder ikke denne høytiden i det hele tatt. Denne dagen arrangeres det religiøse musikkkonserter. Du vil også få muligheten til å delta på foredrag med religiøse temaer. Høytiden ble opprinnelig observert for første gang på 700-tallet. I løpet av denne tiden ble det tidligere hjemmet til profeten i Mekka omgjort til et sted for tilbedelse. Til minne om denne anledningen gjennomføres Milad un Nabi-festivalen med prosesjoner og feiringer.

Arafah-dagen er ikke en nasjonal fridag. Det signaliserer avslutningen av Hajj til Mekka. På denne dagen besøker pilegrimer Arafat-fjellet og ber. På denne dagen sies det at betydningen av alle gjerninger, gode og dårlige, multipliserer mange ganger.

Muharram - islamsk nyttår

Som et tiltak for å fremme renhet under en av årets mest etterlengtede begivenheter, håndheves et forbud mot alkohol strengt. Det islamske nyttåret og det kristne nyttåret feires begge i januar, og derfor kombineres de to høytidene ofte til én måned med festligheter.

Ashura

På den tiende dagen av Muharram i henhold til den islamske kalenderen, samles Bahrains flertall sjiamuslimer for å minnes Hussain ibn Alis død. For de fleste er dette en tid med dyp smerte og sorg, ikke en feiring. Det er bemerkelsesverdig å observere hvordan lokalbefolkningen minnes dagen med en rekke prosesjoner og skikker.

Milad Al Nabi

Milad Al Nabi, den mest feirede begivenheten i Bahrain, minnes fødselen til profeten Mohammed. Sunnimuslimer og sjiamuslimer, de to største islamske fraksjonene på øya, ærer begge arven etter denne store muslimske skikkelsen, men de feirer anledningen på forskjellige dager. Hver april fungerer prosesjoner, fester og historiefortelling som bakteppet for en rasende feiring.

Uavhengighetsdag

Hver juni ignorerer Bahrains innbyggere deres forskjeller i kaste, religion og sosialt hierarki for å feire uavhengighetsdagen med fyrverkeri, opera og dag-og-natt-lange festligheter. Den minnes dagen i 1971 da Bahrain oppnådde sin uavhengighet fra Storbritannia etter mer enn et århundre som protektoratstat.

Ramadan og Eid Al Fitr

Muslimer betrakter den hellige måneden Ramadan som "høytiden", en tid for veldedighet og introspeksjon. I løpet av dagslyset er det meningen at muslimer skal faste, men kveldene er ekstremt hyggelige da familier nyter kveldsmat og spesielle Ramadan-telt sammen. Slutten på Ramadan minnes med Eid Al Fitr, en tredagers festival med høytider og gode gjerninger.