BAHRAIN REISEVEILEDNING

Hold deg trygg og sunn i Bahrain

Hold deg trygg i Bahrain

Bahrain hadde en nesten borgerkrig i 2011, med hundrevis av omkomne, hundrevis av skader og et betydelig antall aktivister og medisinske fagfolk fengslet og torturert. Selv om de enorme protestene ble hensynsløst undertrykt, er miljøet fortsatt ustabilt, og protester, opptøyer og politidrap kan forekomme når som helst. Reisende bør unngå landets nordvestlige landlige regioner og samfunn. Store protester kan skje når som helst, og selv om de til tider kan bli voldelige, er de sjelden anti-vestlige. Unngå steder hvor store grupper av individer ser ut til å samles.

I Bahrain er gjennomsnittlig forekomst av sosial kriminalitet lav, mens voldskriminalitet er uvanlig. Ran, tyveri og tyveri forekommer likevel. Mindre forbrytelser som porteføljetyveri og tyveri av porteføljer er registrert, spesielt i de gamle markedsdistriktene kjent som soukene. Nattklubbene på de fleste hoteller besøkes av noen ekle personer. Til tross for at hoteller har tilstrekkelige sikkerhetstiltak på plass, inkludert kameraer, har det vært tilfeller av besøkende som har tatt rommene deres.

Hvis du er på Exhibition Avenue (nær Hoora), vær forsiktig siden damer kan ha ubehagelige møter med (først og fremst) berusede saudier. Det er en god idé å ha en fyr med deg hvis du går dit (spesielt om natten).

Kriminalitet

Omtrent 4000 britiske statsborgere bor i Bahrain, og tusenvis flere besøker årlig. De fleste besøk er uten hendelser. Til tross for at kriminalitet er sjelden i de fleste regioner, bør turister ta forholdsregler, inkludert å bruke pålitelige drosjetjenester.

Narkotika

Selv spormengder av ulovlige stoffer er absolutt begrenset. Selv om du er på transitt gjennom en flyplass fra en nasjon til en annen, kan inntak eller frakt av ulovlige narkotiske stoffer føre til fengsling og utvisning. Kjøp eller salg av ulovlige stoffer og narkotika er en alvorlig lovbrudd som har en maksimal straff på livstid i fengsel.

Noen kosmetiske gjenstander og e-sigarettpåfyll kan inneholde forbudte stoffer, for eksempel CBD-olje, i Bahrain.

Det er lurt å ha med seg et legebrev hvis du bruker reseptbelagte medisiner. Hvis du har tenkt å importere reseptbelagte medisiner til Bahrain, kan det hende du må innhente forhåndsgodkjenning fra myndighetene. Før du reiser, bør du kontakte nærmeste Bahrain-ambassade eller konsulat.

Alkohol

Alkohol er lovlig i Bahrain, hvor det finnes en rekke barer, lisensierte restauranter og off-lisenser; Imidlertid er beruset oppførsel i offentligheten eller kjøring under påvirkning av alkohol ulovlig, noe som gjør lovbryteren underlagt bot, fengsel og/eller utvisning, samt suspensjon av førerkortet. Fysiske overgrep og ødeleggelse av offentlig eiendom mens du er påvirket av alkohol er en forbrytelse som kan føre til fengsling.

Kjøring

Det er nulltoleranse for drikking og kjøring i Bahrain. Hvis du blir tatt med selv spor av alkohol i systemet ditt, kan du risikere siktelse og fengsel. Som brudd på loven kan bakkjøring, fartsovertredelse, racing, kjørefelthopping og mobiltelefonbruk under kjøring resultere i høye bøter. Det er et stort antall fotobokser på veier og motorveier. Bruk av bilbelte er obligatorisk. Unnlatelse av å gjøre det kan resultere i bot.

Trafikklover

  • Trafikken går til høyre.
  • I rundkjøringer (rundkjøringer) har biler innenfor rundkjøringen forkjørsrett over de som forsøker å kjøre inn.
  • Sjåfører farter ofte til tross for strenge straffer, inkludert bøter og mulig fengsel.
  • Politiet kan arrestere sjåfører for trafikkforseelser.
  • Det er ulovlig å bruke mobiltelefon mens du kjører, selv om det er veldig vanlig.
  • Sjåfører er pålagt å bruke bilbelte.
  • Trafikken er mer tett i helgene med en tilstrømning av kjøretøy fra nabolandene.

Kleskode

Bahrainere kler seg vanligvis konservativt i tradisjonelle antrekk, og de kan bli sinte når andre kler seg dårlig eller i strid med islamske normer.

Op openbare locaties zoals winkelcentra, restaurants en parken wordt geschikte kleding aangemoedigd. Kleding mag niet doorzichtig zijn, delen van het lichaam onfatsoenlijk blootleggen of onaangename afbeeldingen of boodschappen weergeven. Als u een van deze locaties onvoldoende gekleed bezoekt, kan u worden gevraagd om te vertrekken (de meeste grotere winkelcentra tonen borden die waarschuwen dat u respectabele kleding moet dragen). Elke vorm van naaktheid is ten strengste verboden, zelfs zonnebaden zonder topje. Tijdens de maand Ramadan, wanneer nederigheid wordt aangemoedigd, worden deze principes nog strikter nageleefd.

Religion

I Bahrain er islamsk religiøs tro høyt aktet. Enhver mangel på respekt for religiøse ideer eller praksis anses som ekstremt respektløs og vil sannsynligvis resultere i en høy bot og/eller fengsling. Andre religioner respekteres og kan praktiseres fritt i Bahrain. Følg noen enkle retningslinjer for respekt:

Muslimer utfører fem daglige bønner. Du vil merke at moskeer bruker høyttalere for å kalle tilbedere til bønn. Vær oppmerksom på at biler som ikke er i nærheten av en moské kan stoppe i et oppholdsrom for å be diskret.

Muslimer faster fra daggry til solnedgang under den hellige måneden Ramadan. I løpet av Ramadan-måneden er det forbudt og straffet ved lov, selv for ikke-muslimer å spise, drikke, røyke, spille høy musikk og danse offentlig på dagtid.

Klima og naturkatastrofer

Bahrain har ofte ekstremt høye temperaturer. Fra juni til august kan temperaturen være over 50°C.

For å unngå heteslag og dehydrering:

  • drikk mye vann
  • unngå lange perioder i varmen

Sand- og støvstormer forekommer ofte.

Demonstrasjoner

Sporadiske demonstrasjoner og protester er mulig. Dette kan innebære forsøk på å avbryte trafikken samt forstyrrelser i landlige områder og nær økonomiske sentre. Sjelden fører dette til lokale konflikter mellom regjeringens sikkerhetsstyrker og demonstranter. Noen ganger øker merkedager for viktige begivenheter i Bahrain sannsynligheten for spontane demonstrasjoner. Tidligere har sammenlignbare tilfeller forekommet i Sitra, Bani Jamra, Karbabad, Saar, Karzakan, Budaiya Highway og nabolandsbyer.

Selv om det hittil ikke har vært noen direkte trusler eller angrep mot britiske statsborgere, bør du være forsiktig, følge rådene fra lokale myndigheter og være oppmerksom på omgivelsene dine uansett hvor du er på øya.

De som feilaktig kan befinne seg i nærheten av et voldelig møte er i faresonen.

Møter du en stor offentlig samling eller demonstrasjon, må du raskt evakuere området. Hvis du observerer en mistenkelig gjenstand, unngå å nærme deg eller ta på den. Flytt deg bort og ring 999 eller politiets nødtelefon 8000 8008.

I dagslys er reiser på hovedveiene ofte ryddige. Det finnes flere politikontrollposter.

Under demonstrasjoner kan veier bli ufremkommelige, noe som krever omveier. Disse kan omdirigere deg gjennom ukjent territorium. Du bør bli kjent med andre veier.

Den lokale opinionen i regionen er fortsatt påvirket av den regionale utviklingen. Du må være bevisst lokal sensitivitet angående disse sakene. Følg med på nyhetene og vær oppmerksom på lokal og regional utvikling som kan utløse offentlig uro.

Innenriksdepartementet har sendt ut en påminnelse om at alle beboere og gjester er pålagt å bære bildelegitimasjon. En bot på opptil 300 BHD kan bli ilagt hvis du ikke kan vise bildeidentifikasjon når du blir bedt om det av et medlem av Bahrains regjering, som kreves av Bahraini-lovgivningen.

Hold deg frisk i Bahrain

Sørg for å drikke mye vann. Det kan bli ekstremt varmt (opptil 50 grader Celsius) og fuktig fra april til august. Beskytt deg mot solen ved å bruke en paraply. Å holde seg hydrert er kritisk, spesielt hvis du er utendørs hele dagen. Flaskevann er tilgjengelig for kjøp til ekstremt billige priser nesten overalt i byen, fra "kjølebutikker" og små spisesteder.

Små kjølte flasker selges av gateselgere i souken, men du kan finne deg selv å bruke mer enn flasken er verdt. Hvis du ønsker å bli lenge i Bahrain, kan du ordne med en lokal Cold Shop for å levere flaskevann til leiligheten din, eller registrere deg for vannlevering via en av mange bedrifter på øya. Mange frysebutikker (så vel som enkelte hoteller) tar med seg varer (eller måltider) til hotellet eller leiligheten din gratis.

COVID-19

Det er ingen COVID-19-begrensninger i offentlige områder, og alle virksomheter, inkludert butikker, banker og restauranter, fungerer som vanlig. Masker er valgfrie både innendørs og utendørs (unntatt helseinstitusjoner).

Det er ingen COVID-19-relaterte begrensninger på tilgjengeligheten av overnatting og fasiliteter, inkludert hoteller og private utleieenheter.

Hvis du tror du opplever covid-19-symptomer, bør du ringe den lokale hotline på 444 og følge rådene fra myndighetene. For generelle henvendelser om COVID-19 i Bahrain, vennligst kontakt helsedepartementet på covid19@moh.gov.bh. De som tester positivt for COVID-19 vil bli kontaktet av myndighetene gjennom 'BeAware'-appen og vil være forpliktet til å isolere seg hjemme eller på hotell i 7 dager (hvis fullt vaksinert) eller 10 dager (hvis uvaksinert) fra kl. datoen for infeksjon. Ved å få et negativt PCR-resultat fra et privat sykehus, kan selvisolasjonsperioden avsluttes raskere. Om nødvendig vil terapi for COVID-19 bli gitt uten kostnad.