BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Úticélok Bahreinben

Manama

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Manama, az ország fővárosa az ország legjelentősebb látnivalóinak ad otthont. Itt a turisták kirándulást tehetnek a régi portugál erődhöz, amelynek területét ma régészeti ásatások céljára használják. Ugyanebben a régióban található az Al Khamis mecset, az egyik legrégebbi iszlám építmény. A Beit Al Korán komplexumot különösen érdemes meglátogatni, mert egy történelmi mecsetet, kiterjedt könyvtártermeket és egy helyi múzeumot tartalmaz.

A főváros számos, klasszikus arab stílusban tervezett építészetileg lenyűgöző építménynek ad otthont. A legjelentősebbek az aradi erőd, a Szent Kristóf-templom és a fő kiállítási központ.

Ha végzett a városnézéssel, ideje megpihenni az egyik kiterjedt homokos strandon, vagy ellátogatni a hagyományos piacokra, amelyek minden turistát vonzóak. A Gold Souk környéke az egyik legnépszerűbb, mert ékszerek széles választékát kínálja. Látogasson el a Clos Souk piacra, ha a legjobb minőségű textileket keres. Annak ellenére, hogy ez az ország kicsi, a látnivalók és sétautak választéka meglehetősen széles.

Sitra sziget

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

A sziget a Perzsa-öbölben található, közvetlenül a Bahrein-szigettől keletre. Bahreintől és Nabih Salehtől délre található. A sziget nyugati széle határozza meg a Tubli-öböl határát. A szigetet egykor datolyapálma-ligetek és termőföldek borították, amelyeket számos édesvízi forrás táplált. Az egykor a nyugati parton elterjedt mangrovefa az urbanizáció miatt szinte eltűnt.

Történelmileg a sziget gazdasága a mezőgazdaságra és a halászatra épült. A sziget északi régiója ipari övezetté alakult. A Southern Bapco olajtároló tározók találhatók. A 42 kilométeres Dhahran-Sitra földgázvezeték köti össze Sitrát a szaúd-arábiai Dahrannal.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Riffa területét tekintve a második legnagyobb város a Bahreini Királyságban. A Riffa keleti, nyugati és északi riffára oszlik. A város teljes egészében a Déli Kormányzóságon belül található.

A 2001-es népszámláláskor a város lakosságát 79 550 főre jósolták; 2008-ra 111 000-re becsülték.

A 19. század során Manama kikötője megelőzte Riffát, mint a Bahrein-sziget elsődleges települése.

Kelet-Riffa számos látnivalója közül az egyik a Riffa-erőd, más néven Sheikh Salman Bin Ahmad Al Fateh erőd. A városban különböző bevásárlóközpontok és két nagy bevásárlóutca található: a Riffa Market (Souk ar-Rifa) és a Bukuwara Street Market.

Muharraq

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Muharraq Bahrein harmadik legnagyobb városa, és az ország fővárosa volt, amíg Manama 1932-ben fel nem váltotta. 2012-ben Muharraq lakossága 176 583 volt.

A város Muharraq szigetén található.

Ezenkívül a szigeten található a Bahreini nemzetközi repülőtér. Az ember alkotta Amwaj-szigetek, amelyek hatalmas építményeikről, szállodáikról és strandjairól híresek, Muharraq mellett találhatók. Muharraq ad otthont Bahrein legsikeresebb futballklubjának, a Muharraq Clubnak. Itt található a híres Siyadi-ház. Muharraq a souq (hagyományos piac) és a hagyományos művészetek és zene központjaként is ismert; A prominens és sikeres bahreini zenész, Ali Bahar a városból származik.

Hawar-szigetek

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

A Hawar-szigetek sivatagi szigetek szigetcsoportja, amelyek közül egy kivételével mindegyik Bahrein birtokában van. Katar „Al-Shahaniya” önkormányzatának részeként kezeli a kicsi, lakatlan Jinan-szigetet. A szigetcsoport Katar nyugati partjainál, a Perzsa-öbölben, a Bahreini-öbölben található.

A szigeteket egykor a Dawasir bahreini ága lakta, akik a tizenkilencedik század elején telepedtek le.

1820-ban, amikor Warden’s Islands néven ismerték őket, kezdetben feltérképezték a szigeteket, és két közösséget is feljegyeztek.

Jelenleg elhagyatott állapotban vannak, kivéve egy rendőrlaktanyát és egy szállodát a főszigeten; A Hawar sziget kivételével minden szigetre szigorúan korlátozott a belépés. 

Hamad városa

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Madinat Hamad, gyakran Hamad Town néven is ismert, ingázó város Bahrein északi részén. Bahrein települése volt az ország központi régiójában. Földje, amelyet 1991-ben választottak el Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah településtől, ma az északi kormányzóság része. A neve Bahrein jelenlegi királyához, Hamad Bin Isa Al Khalifához kapcsolódik.

A város kulturálisan sokszínű, a síita-szunnita lakosság arányosan vegyes társadalmi-gazdasági eredetű. Hamad városa ma Bahrein pluralizmusát példázza, és nincs egyetlen etnikai vagy vallási csoport sem, amely lakóinak többségét alkotná.

Isa Város

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Isa Town Bahrein egyik legújabb és leggazdagabb városa. Isa Town jelképe most a pazar villák, amelyeket az egész ország jómódú magánszemélyei építettek. A mesés bevásárlóközpontok továbbra is a város legkiemelkedőbb látnivalói. Az is hiba lenne, ha nem vennénk észre az itt épült gyönyörű stadionokat.

Sok utazó szívesen meglátogatja a Szultán Központot érkezéskor. Ez a nagy bevásárlóközpont kortárs sokemeletes épületekkel rendelkezik. Belül több száz vállalkozás árul különféle dolgokat. Ez egy fantasztikus hely kortárs ruhák, ékszerek és számos egyedi ajándéktárgy vásárlására.