BAHRAIN REISEVEILEDNING

Bahrains kultur

Den dominerende religionen er islam, og Bahrainere er kjent for sin toleranse overfor ulike religiøse praksiser. Ekteskap mellom Bahrainis og expats er ganske uvanlig; mange filippinsk-bahrainere, som skuespillerinnen, er eksempler. et barn fra Filippinene Al-Alawi Mona Marbella

Kvinners tradisjonelle klær inkluderer vanligvis hijab eller abaya, og regelverket rundt kvinneklær er relativt milde sammenlignet med regionale naboer. Selv om thobe, som inkluderer tradisjonelle hodeplagg som keffiyeh, ghutra og agal, er den tradisjonelle mannlige kostymen, er vestlige klær mye brukt i landet.

Til tross for at homofili var tillatt i Bahrain i 1976, har mange homofile blitt fengslet siden den gang.

Kunst i Bahrain

På 1950-tallet begynte landets samtidskunstbevegelse formelt, og kulminerte med dannelsen av et kunstsamfunn. De mest populære kunstformene i nasjonen inkluderer ekspresjonisme og surrealisme, samt kalligrafi. I de siste tiårene har abstrakt ekspresjonisme vokst i fremtreden. Keramikk og veving er to mer kjente gjenstander som ble produsert i stor utstrekning i Bahrains landsbyer.

Med Bahrain-regjeringens sterke beskyttelse av islamsk kunst, ble arabisk kalligrafi fremtredende, og kulminerte med opprettelsen av Beit Al Quran, et islamsk museum. En permanent visning av moderne kunst er plassert i Bahrain National Museum. Bahrains arkitektur er sammenlignbar med den til naboene til Persiabukta. Vindtårnet, som gir naturlig ventilasjon i et hjem, er et hyppig syn i gamle hus, spesielt i Manama og Muharraqs gamle nabolag.

Litteratur i Bahrain

I nasjonen har litteraturen en lang historie; de fleste tradisjonelle forfattere og poeter skriver i klassisk arabisk stil. Antallet yngre diktere inspirert av vestlig litteratur har økt de siste årene, med flertallet som skriver i fri poesi og ofte inkorporerer politiske eller personlige temaer. Ali Al Shargawi, en kjent poet, ble kalt det litterære symbolet på Bahrain av Al Shorfa i 2011.

Bahrain var stedet for det eldgamle landet Dilmun, som ble referert til i Gilgamesh-eposet. I følge tradisjonen var det også stedet for Edens hage.

Musikk i Bahrain

Bahrains musikalske stil kan sammenlignes med naboene. Khaliji-musikk, som er folkemusikk, er populær over hele landet. I Bahrain er sierra-typen musikk populær, som består av en sofistikert type urban musikk fremført av en Oud (luttprikket), en fiolin og en mirwas (tromme). Ali Bahar var en av Bahrains mest kjente vokalister. Med bandet sitt Al-Ekhwa fremførte han sangene sine (The Brothers). Bahrain var også det første landet i Persiabukta som hadde et innspillingsstudio.

Sport i Bahrain

Bahrains mest populære sport er foreningsfotball. Bahrains nasjonale fotballag har deltatt i Asian Cup, Arab Cup of Nations og FIFA World Cup kvalifiseringskamper, men den har aldri kvalifisert seg til turneringen. Bahrain Top League er Bahrains fremste nasjonale profesjonelle fotballiga. Basketball, rugby og hesteveddeløp er også fremtredende i nasjonen.

Bahrain har en Formel 1-racerbane, som holdt den første Grand Prix i en arabisk nasjon, Gulf Air Bahrain Grand Prix, 4. april 2004. I 2005 ble Bahrain Grand Prix arrangert som en oppfølging. Den 12. mars samme år arrangerte Bahrain den første Grand Prix-en i 2006-sesongen. Begge løpene ble vunnet av Renaults Fernando Alonso. Løpet har blitt arrangert årlig siden den gang, med unntak av 2011, da det ble avlyst på grunn av pågående anti-regjeringsdemonstrasjoner. Til tross for bekymringer om lagenes sikkerhet og fortsatte demonstrasjoner i nasjonen, fant løpet i 2012 sted. Al Jazeera English, CNN, AFP og Sky News har alle kalt beslutningen om å fortsette løpet midt i pågående demonstrasjoner og vold for «kontroversiell». Den ble kalt "en av de mest omstridte i sportshistorien" av Independent.

Bahrain var også vertskap for sitt første australske V8 Supercar-løp, «Desert 400», i 2006. V8-ene kom tilbake til Sakhir-banen hver november frem til 2010, seriens andre løp. Siden den gang har ikke programmet blitt sendt igjen. Bahrain Drag Racing Club har arrangert invitasjonsarrangementer med noen av Europas beste drag-team for å forsøke å øke sportens rykte i Midtøsten, og Bahrain International Circuit tilbyr også en komplett bane.