BAHREINSKI VODIČ

Odredišta u Bahreinu

Manama

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Manama, glavni grad države, dom je najznačajnijih atrakcija zemlje. Ovdje turisti mogu ići na izlet do stare portugalske utvrde, čije se zemljište sada koristi za arheološka iskopavanja. U istoj regiji nalazi se i džamija Al Khamis, jedna od najstarijih islamskih građevina. Kompleks Beit Al Qur'an posebno vrijedi posjetiti jer sadrži povijesnu džamiju, prostrane dvorane knjižnice i lokalni muzej.

Glavni grad dom je brojnih arhitektonski zapanjujućih građevina dizajniranih u klasičnom arapskom stilu. Najznačajniji su utvrda Arad, crkva sv. Kristofora i glavni izložbeni centar.

Kada završite s razgledavanjem, vrijeme je da se opustite na nekoj od prostranih pješčanih plaža ili posjetite tradicionalne tržnice koje su privlačne svim turistima. Četvrt Gold Souk jedna je od najpopularnijih jer nudi širok izbor nakita. Posjetite tržnicu Clos Souk ako tražite najkvalitetniji tekstil. Iako je ova zemlja mala, raznolikost atrakcija i pješačkih staza je prilično velika.

Otok Sitra

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Otok se nalazi u Perzijskom zaljevu, istočno od otoka Bahrein. Nalazi se južno od Bahreina i Nabih Saleha. Zapadni rub otoka definira granicu zaljeva Tubli. Otok je nekoć bio prekriven nasadima palmi datuljama i poljoprivrednim zemljištem koje su hranili brojni izvori slatke vode. Nekada rasprostranjene duž zapadne obale, mangrove su gotovo nestale zbog urbanizacije.

Povijesno se gospodarstvo otoka temeljilo na poljoprivredi i ribarstvu. Sjeverni dio otoka pretvoren je u industrijsku zonu. Smješteni su rezervoari za skladištenje nafte Southern Bapco. Plinovod Dhahran-Sitra dug 42 kilometra povezuje Sitru s Dahranom u Saudijskoj Arabiji.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Riffa je drugi najveći grad u pogledu površine u Kraljevini Bahrein. Riffa je podijeljena na East Riffa, West Riffa i North Riffa. Grad se u potpunosti nalazi unutar južnog guvernera.

U popisu stanovništva iz 2001. predviđalo se da će gradsko stanovništvo biti 79 550; do 2008. procijenjeno je na 111.000.

Tijekom 19. stoljeća luka Manama preuzela je Riffu kao glavno naselje na otoku Bahrein.

Jedna od mnogih atrakcija u East Riffa je tvrđava Riffa, također poznata kao tvrđava Sheikh Salman Bin Ahmad Al Fateh. Postoje razni maloprodajni centri i dvije glavne trgovačke avenije u gradu: tržnica Riffa (Suk ar-Rifa) i ulična tržnica Bukuwara.

Muharak

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Muharraq je treći grad po veličini u Bahreinu i bio je glavni grad zemlje sve dok ga Manama nije zamijenila 1932. Godine 2012. Muharraq je imao 176 583 stanovnika.

Grad se nalazi na otoku Muharraq.

Osim toga, međunarodna zračna luka Bahrein nalazi se na otoku. Umjetni otoci Amwaj, poznati po svojim ogromnim građevinama, hotelima i plažama, nalaze se u blizini Muharraqa. Muharraq je dom najuspješnijeg nogometnog kluba u Bahreinu, Muharraq Cluba. Sadrži poznatu kuću Siyadi. Muharraq je također poznat po svom souqu (tradicionalnoj tržnici) i kao središte tradicionalne umjetnosti i glazbe; istaknuti i uspješni bahreinski glazbenik Ali Bahar potječe iz grada.

Otoci Hawar

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Otoci Hawar su arhipelag pustih otoka, od kojih sve osim jednog drži Bahrein. Katar upravlja malim, nenaseljenim otokom Jinan kao dijelom svoje općine "Al-Shahaniya". Arhipelag se nalazi uz zapadnu obalu Katara u Bahreinskom zaljevu Perzijskog zaljeva.

Otoci su nekoć bili naseljeni bahreinskim ogrankom Dawasira, koji su se tamo naselili početkom devetnaestog stoljeća.

Godine 1820., kada su bili poznati kao Wardenovi otoci, otoci su prvotno kartografirani i zabilježene su dvije zajednice.

Trenutno su napušteni, s izuzetkom policijske vojarne i hotela na glavnom otoku; pristup svim otocima osim otoku Hawar je strogo ograničen. 

Grad Hamad

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Madinat Hamad, često poznat i kao grad Hamad, grad je prigradskog prometa u sjevernom Bahreinu. Bila je to općina Bahreina u središnjoj regiji zemlje. Njegovo zemljište, koje je 1991. godine odvojeno od općine Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah, sada je dio sjevernog guvernera. Njegovo ime se odnosi na sadašnjeg kralja Bahreina, Hamada Bin Isa Al Khalifu.

Grad je kulturno raznolik, sa šiitsko-sunitskim stanovništvom proporcionalno mješovitog socioekonomskog podrijetla. Danas je grad Hamad primjer pluralizma Bahreina, gdje niti jedna etnička ili vjerska skupina ne čini većinu njegovih stanovnika.

Grad Isa

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Isa Town jedan je od najnovijih i najraskošnijih gradova Bahreina. Potpis grada Isa sada su raskošne vile koje su izgradili imućni pojedinci iz cijele zemlje. Sjajni trgovački centri ostaju najistaknutije znamenitosti grada. Također bi bilo pogrešno ne primijetiti prekrasne stadione koji su ovdje izgrađeni.

Mnogi putnici rado posjete The Sultan Center po dolasku. Ovaj veliki trgovački centar sadrži suvremene visoke zgrade. Unutra se nalaze stotine tvrtki koje prodaju razne stvari. To je fantastično mjesto za kupnju suvremene odjeće, nakita i brojnih unikatnih suvenira.