BAHRAIN REISEVEILEDNING

Tradisjoner og skikker i Bahrain

Bahrain er et innbydende vertsland, men du må alltid vise respekt og høflighet med hensyn til dine kulturelle tradisjoner og religion. Når du besøker områder som besøkes av lokale arabere, er det å foretrekke å bruke lange bukser fremfor shorts, og damer bør unngå å bruke gjennomsiktige kjoler.

Badedrakter, bikinier og shorts er akseptable antrekk på strandklubber og hoteller. Offentlig, ikke vis indikasjoner på kjærlighet til personer av det motsatte kjønn. Personer av det motsatte kjønn har blitt arrestert for å ha kysset offentlig, og de er sosialt uakseptable. Unngå alltid å slåss og delta aldri i en debatt, spesielt med en lokal.

Den offisielle religionen i riket er islam. Den følges av mer enn 70 % av befolkningen. Kristne, buddhister og hinduer utgjør den resterende delen. En liten brøkdel av innbyggerne hevder ikke noen religiøs tilhørighet. Kirke og stat er ikke atskilt. Sharia (islamsk lov) gjelder i dette tilfellet. Begrepet religionsfrihet er nedfelt i Grunnloven. Det er fakta. Det eksisterer ingen religiøs forfølgelse her. Representanter for ulike religioner har lov til å fritt observere sine ritualer og feire høytider.

Det muslimske samfunnet er heterogent. Sunnimuslimer ser på beduiner som sine forfedre. Sjiaene stammer fra profeten, i henhold til deres tro. Flertallet av sjiamuslimene tilhører det etniske og religiøse samfunnet Baharna. De er tradisjonelle og fromme. Sunnimuslimer og sjiamuslimer etablerer separate samfunn. Deres juridiske konflikter løses av separate domstolsmyndigheter.

Den sosiale posisjonen til kvinner i Bahrain er overlegen flertallet av arabiske nasjoner. Her kan kvinner jobbe. De utgjør nesten en tredjedel av landets arbeidsstyrke. De har tilgang til utdanning og helsetjenester. Omtrent 60 % av kvinnene har en høyskoleutdanning. Det er mange kvinner i næringslivet. Kvinner er fortsatt underrepresentert i politikken. De er fraværende fra myndighetene. Det er ingen offisielle lover som krenker kvinners rettigheter. Forskriften er imidlertid i strid med sharialoven, som pålegger kvinner å dekke til ansikt og kropp. De fleste damer bærer en chador som ikke dekker ansiktet. Niqab skjuler helt ansiktet til kvinner fra mer tradisjonelle familier. Utenlandske damer tolereres av de innfødte. Du bør imidlertid dekke til skuldrene og bena. I tillegg er det krav til utenlandske gutter. Det er forbudt å opptre offentlig iført shorts og atletisk antrekk.

Dette demokratiet er et resultat av Bahrains raskt voksende økonomi, som tiltrekker seg et stort antall utlendinger. Bahrain er den mest frigjorte av muslimske nasjoner. Innbyggere i andre arabiske land ferierer ofte her. Landet selger og konsumerer alkohol. Under den hellige måneden Ramadan blir moralske standarder strammere. På denne tiden faster de troende. Muslimer har forbud mot å spise og drikke på dagtid i hele denne perioden.

Religion har innvirkning på etikette. Venstre hånd anses tradisjonelt som skitten fordi den brukes til personlig hygiene. Det er akseptabelt å ta imot mat og penger, men bare med høyre hånd. Når man går inn i et hus eller en moské, må sko fjernes. Du kan ikke peke føttene dine mot samtalepartneren, stirre intenst inn i samtalepartnerens øyne, spise mens du går, eller gestikulere aktivt under en samtale.

Familien er av største betydning for landets borgere. Kvinner gifter seg veldig unge, fra 14 år. Menn gifter seg mellom 20 og 22 år. Det er vanlig praksis å løse ut bruder. Polygami er tillatt under sharia-loven. Men hver kone bør ha sin egen komfortable bolig. Det er også forbigående ekteskap (muta). De er utelukkende akseptert av sjiamuslimer. En belønning gis til kvinnen ved inngåelsen av et slikt ekteskap. Formelt sett tilsvarer en kvinnes rettigheter de til en vanlig kone. Hennes avkom blir også sett på som legitime. Hun kvalifiserer for en mahr (gave fra mannen sin). Varigheten av ekteskapet kan forlenges et ubestemt antall ganger. En dame må ta et gap før hun gifter seg på nytt etter et mislykket ekteskap. Dette gapet er nødvendig for å utelukke muligheten for graviditet. I løpet av denne fire til tjue uker lange pausen fortsetter mannen å hjelpe kona.

Etter landets uavhengighet i 1971 begynte Bahrains kultur å blomstre betydelig. I tillegg til utviklingen av tradisjonell kunst, vokser også moderne kunst. Impresjonisme, ekspresjonisme og surrealisme øker i popularitet. Det arrangeres hyppige utstillinger av moderne kunst. Flere museer og gallerier brukes til dette formålet. Den tradisjonelle kunsten arabisk kalligrafi, keramikk, smykker og smedarbeid er bemerkelsesverdige. Også litteraturen begynte å utvikle seg raskt på slutten av 1900-tallet. Sterk vestlig innflytelse er iboende i det. Bahrain har, i motsetning til andre islamske nasjoner, et stort antall kvinnelige poeter som publiserer verkene sine.

Arabisk, indisk og persisk musikk påvirket Bahrains tradisjonelle musikk. De mest populære stilene er Saut, Fijri og Liwa. Bahraini-borgere har lenge vært involvert i perlegruvedrift. Perledykkere utviklet sin egen kultur, inkludert musikk. Fijri er musikken til perledykkere. Det er viktig å merke seg at det er kystsanger og sjøsanger. Liwa er musikken til afrikanske mennesker. Arabisk musikk kjent som saut fremføres på oud, perkusjonsinstrument og rebab. Moderne musikk finnes også. Det er band som spiller rockemusikk. Bahrain inneholder også innspillingsstudioer. Kino er ikke ulovlig. Men lokale filmer lages praktisk talt aldri.