Utforsk de beste stedene i Hamad Town

Finn noen av de beste tipsene fra hele landet fra våre partnere og venner.

Madinat Hamad, ofte kjent som Hamad Town, er en pendlerby nord i Bahrain. Det var en kommune i Bahrain i landets sentrale region. Landet, som ble skilt fra kommunen Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah i 1991, er nå en del av det nordlige guvernementet. Navnet er relatert til Bahrains nåværende konge, Hamad Bin Isa Al Khalifa. Byen er kulturelt mangfoldig, med en sjia-sunni-befolkning med forholdsmessig blandet sosioøkonomisk opprinnelse. I dag er Hamad Town et eksempel på pluralismen i Bahrain, med ingen enkelt etnisk eller religiøs gruppe som består av flertallet av innbyggerne.

Hamad Town ble etablert i 1984 som en "boligby" der regjeringen konstruerte rådhus for de som ikke hadde råd til de økende boligkostnadene i andre regioner i landet. I 1990 åpnet regjeringen i Bahrain dørene for kuwaitter som led under herjingene fra Gulfkrigen med Irak. Det ga dem gratis hjem og skoler i Hamad by og tilgang til byens fasiliteter. Ved avslutningen av konflikten tidlig i 1991 kom kuwaittene hjem. I 2001 ga regjeringen innbyggerne i Hamad by gratis rådhus.

Hamad Town ligger 18 kilometer fra hovedstaden i Manama og 19 kilometer fra flyplassen. Det er nær Sakhir-området, som inkluderer den største banen i Midtøsten (Bahrain International Circuit) for Formel 1-racing.

Hamad er kjent for sine tjueto rundkjøringer. Nummer på nærmeste rundkjøring er innarbeidet i boligadresser. I 2005 var byens befolkning 52718. Den har nå passert Isa City når det gjelder befolkningstetthet.

Flertallet av innbyggerne i Hamad Town pendler til Manama for å få jobb. Størstedelen av Hamad Town er et boligområde, selv om det er et stort kjøpesenter som heter Sooq Waqif som inneholder mange butikker og gir jobbmuligheter i Hamad Town.

Bahrain internasjonale lufthavn ligger 19,7 kilometer fra Hamad Town.

Hamad Town - Info

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Ringekode

133,550

Befolkning

1984

Etablert som by

arabisk

Offisielt språk

UTC+3 (AST)

Tidssone