BAHREIN VODIČ ZA PUTOVANJA

Destinacije u Bahreinu

Manama

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Manama, glavni grad nacije, dom je najznačajnijih atrakcija zemlje. Ovde turisti mogu da odu na ekskurziju do stare portugalske tvrđave, čije se zemljište danas koristi za arheološka iskopavanja. U istom regionu nalazi se džamija Al Khamis, jedna od najstarijih islamskih građevina. Kompleks Beit Al Kur'ana je posebno vredan posete jer sadrži istorijsku džamiju, prostrane bibliotečke sale i lokalni muzej.

Glavni grad je dom brojnih arhitektonski zadivljujućih objekata dizajniranih u klasičnom arapskom stilu. Najznačajnije su tvrđava Arad, crkva Svetog Kristofora i glavni izložbeni centar.

Kada završite sa razgledanjem, vreme je da se opustite na jednoj od prostranih peščanih plaža ili posetite tradicionalna tržišta koja su privlačna svim turistima. Naselje Gold Souk je jedno od najpopularnijih jer nudi širok asortiman nakita. Posetite pijacu Clos Souk ako tražite najkvalitetniji tekstil. Iako je ova zemlja mala, raznovrsnost atrakcija i staza za šetnju je prilično velika.

Ostrvo Sitra

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Ostrvo se nalazi u Persijskom zalivu, istočno od ostrva Bahrein. Nalazi se južno od Bahreina i Nabih Saleha. Zapadna ivica ostrva definiše granicu zaliva Tubli. Ostrvo je nekada bilo prekriveno nasadima urmenih palmi i poljoprivrednim površinama koje su hranili brojni izvori slatke vode. Nekada preovladavajući duž zapadne obale, mangrove su skoro nestale zbog urbanizacije.

Istorijski gledano, privreda ostrva je izgrađena na poljoprivredi i ribarstvu. Severni region ostrva je pretvoren u industrijsku zonu. Locirani su rezervoari za skladištenje nafte Southern Bapco. Cjevovod prirodnog gasa Dahran-Sitra dužine 42 kilometra povezuje Sitru sa Dahranom u Saudijskoj Arabiji.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Rifa je drugi najveći grad po površini u Kraljevini Bahrein. Rifa je podeljena na Istočnu Rifu, Zapadnu Rifu i Severnu Rifu. Grad se u potpunosti nalazi unutar Južnog guvernorata.

Na popisu iz 2001. godine, predviđalo se da će gradsko stanovništvo biti 79.550; do 2008. godine procenjeno je na 111.000.

Tokom 19. veka, luka Manama je pretekla Rifu kao primarno naselje na ostrvu Bahrein.

Jedna od mnogih atrakcija u Istočnoj Rifi je tvrđava Rifa, poznata i kao tvrđava šeika Salmana Bin Ahmada Al Fateha. U gradu postoje različiti maloprodajni centri i dve glavne šoping avenije: Rifa Market (, Souk ar-Rifa) i Bukuvara Street Market.

Muharak

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Muharak je treći po veličini grad u Bahreinu i bio je glavni grad zemlje sve dok ga Manama nije zamenio 1932. Godine 2012. stanovništvo Muharaka je bilo 176.583.

Grad se nalazi na ostrvu Muharak.

Pored toga, na ostrvu se nalazi međunarodni aerodrom Bahrein. Ostrva Amvaj koje je napravio čovek, poznata po svojim ogromnim strukturama, hotelima i plažama, nalaze se u blizini Muharaka. Muharak je dom najuspešnijeg fudbalskog kluba u Bahreinu, Muharrak Club. U njemu se nalazi poznata kuća Sijadi. Muharak je takođe poznat po svom souku (tradicionalnom tržištu) i kao centar tradicionalne umetnosti i muzike; istaknuti i uspešni bahreinski muzičar Ali Bahar potiče iz grada.

Havarska ostrva

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Ostrva Havar su arhipelag pustinjskih ostrva, od kojih sva osim jednog drži Bahrein. Katar upravlja malim, nenaseljenim ostrvom Džinan kao delom svoje opštine „Al-Šahanija“. Arhipelag se nalazi na zapadnoj obali Katara u Bahreinskom zalivu Persijskog zaliva.

Ostrva su nekada bila naseljena bahreinskim ogrankom Davasira, koji su se tamo nastanili početkom devetnaestog veka.

Godine 1820, kada su bila poznata kao Varden's Islands, ostrva su prvobitno mapirana i zabeležene su dve zajednice.

Trenutno su napušteni, sa izuzetkom policijske kasarne i hotela na glavnom ostrvu; pristup svim ostrvima osim ostrva Havar je strogo ograničen. 

Hamad

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Madinat Hamad, često poznat kao Hamad Tovn, je grad u severnom Bahreinu. Bila je to opština Bahreina u centralnom regionu zemlje. Njeno zemljište, koje je 1991. godine odvojeno od opštine Ar Rifa' va al Mintakah al Janubiiah, sada je deo severne provincije. Njegovo ime se odnosi na sadašnjeg kralja Bahreina, Hamada Bin Isa Al Khalifu.

Grad je kulturno raznolik, sa šiitsko-sunitskim stanovništvom proporcionalno mešovitog socioekonomskog porekla. Danas, Hamad Tovn predstavlja primer pluralizma Bahreina, bez jedne etničke ili verske grupe koja čini većinu njegovih stanovnika.

Grad Isa

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Grad Isa je jedan od najnovijih i najbogatijih gradova Bahreina. Potpis Isa Tovn-a su sada raskošne vile koje su izgradili imućni pojedinci iz cele nacije. Sjajni tržni centri ostaju najistaknutije znamenitosti grada. Takođe bi bila greška ne primetiti prelepe stadione koji su ovde izgrađeni.

Mnogi putnici vole da posete Sultan centar po dolasku. Ovaj prostrani tržni centar sadrži savremene visoke zgrade. Unutra se nalaze stotine preduzeća koja prodaju razne stvari. To je fantastično mesto za kupovinu savremene odeće, nakita i brojnih jedinstvenih suvenira.