BAHREIN REISGIDS

Bestemmingen in Bahrein

Manama

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Manama, de hoofdstad van het land, is de thuisbasis van de meest opvallende bezienswaardigheden van het land. Hier kunnen toeristen een excursie maken naar het oude Portugese fort, waarvan het terrein nu wordt gebruikt voor archeologische opgravingen. De Al Khamis-moskee, een van de oudste islamitische bouwwerken, bevindt zich in dezelfde regio. Het complex van Beit Al Qur'an is met name een bezoek waard omdat het een historische moskee, uitgestrekte bibliotheekzalen en een plaatselijk museum bevat.

De hoofdstad herbergt tal van architectonisch verbluffende bouwwerken die zijn ontworpen in de klassieke Arabische stijl. De meest opvallende zijn Arad Fort, St. Christopher's Church en het belangrijkste expositiecentrum.

Als je klaar bent met sightseeing, is het tijd om te ontspannen op een van de uitgestrekte zandstranden of om de traditionele markten te bezoeken die alle toeristen aanspreken. De Gold Souk-buurt is een van de meest populaire omdat het een enorm assortiment aan sieraden biedt. Bezoek de Clos Souk-markt als u op zoek bent naar textiel van de hoogste kwaliteit. Ook al is dit land klein, de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en wandelpaden is vrij groot.

Sitra-eiland

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Het eiland ligt in de Perzische Golf, net ten oosten van het eiland Bahrein. Het ligt ten zuiden van Bahrein en Nabih Saleh. De westelijke rand van het eiland bepaalt de grens van Tubli Bay. Het eiland was ooit bedekt met dadelpalmbossen en landbouwgrond die werd gevoed door een aantal zoetwaterbronnen. Eens wijdverspreid langs de westkust, zijn mangroven bijna verdwenen als gevolg van verstedelijking.

Historisch gezien was de economie van het eiland gebaseerd op landbouw en visserij. De noordelijke regio van het eiland is omgevormd tot een industriegebied. Er zijn olieopslagreservoirs in het zuiden van Bapco. De 42 kilometer lange aardgaspijpleiding Dhahran-Sitra verbindt Sitra met Dahran, Saoedi-Arabië.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Riffa is de op een na grootste stad in termen van landoppervlak in het Koninkrijk Bahrein. Riffa is verdeeld in East Riffa, West Riffa en North Riffa. De stad ligt volledig binnen het zuidelijke gouvernement.

In de volkstelling van 2001 werd voorspeld dat de bevolking van de stad 79.550 zou zijn; in 2008 werd geschat op 111.000.

Gedurende de 19e eeuw haalde de haven van Manama Riffa in als de belangrijkste nederzetting op het eiland Bahrein.

Een van de vele bezienswaardigheden in East Riffa is het Riffa Fort, ook wel bekend als het Sheikh Salman Bin Ahmad Al Fateh Fort. Er zijn verschillende winkelcentra en twee grote winkelstraten in de stad: Riffa Market (, Souk ar-Rifa) en Bukuwara Street Market.

Muharraq

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Muharraq is de op twee na grootste stad van Bahrein en was de hoofdstad van het land totdat Manama deze in 1932 verving. In 2012 telde Muharraq 176.583 inwoners.

De stad ligt op het eiland Muharraq.

Bovendien bevindt de internationale luchthaven van Bahrein zich op het eiland. De kunstmatige Amwaj-eilanden, beroemd om hun enorme gebouwen, hotels en stranden, liggen naast Muharraq. Muharraq is de thuisbasis van de meest succesvolle voetbalclub in Bahrein, Muharraq Club. Het bevat het beroemde Siyadi House. Muharraq staat ook bekend om zijn souq (traditionele markt) en als centrum voor traditionele kunst en muziek; prominente en succesvolle Bahreinse muzikant Ali Bahar komt uit de stad.

Hawar-eilanden

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

De Hawar-eilanden zijn een archipel van onbewoonde eilanden, waarvan op één na alle in handen zijn van Bahrein. Qatar beheert het kleine, onbewoonde eiland Jinan als onderdeel van de gemeente 'Al-Shahaniya'. De archipel ligt voor de westkust van Qatar in de Golf van Bahrein in de Perzische Golf.

De eilanden werden ooit bewoond door de Bahreinse tak van de Dawasir, die zich daar begin negentiende eeuw vestigde.

In 1820, toen ze bekend stonden als de Warden's Islands, werden de eilanden aanvankelijk in kaart gebracht en werden twee gemeenschappen genoteerd.

Ze zijn momenteel verlaten, met uitzondering van een politiekazerne en een hotel op het hoofdeiland; toegang tot alle eilanden behalve het eiland Hawar is strikt beperkt. 

Hamad stad

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Madinat Hamad, ook wel bekend als Hamad Town, is een forensenstad in het noorden van Bahrein. Het was een gemeente van Bahrein in de centrale regio van het land. Het land, dat in 1991 werd gescheiden van de gemeente Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah, maakt nu deel uit van het noordelijke gouvernement. De naam verwijst naar de huidige koning van Bahrein, Hamad Bin Isa Al Khalifa.

De stad is cultureel divers, met een sjiitische-soennitische bevolking van proportioneel gemengde sociaaleconomische afkomst. Tegenwoordig is Hamad Town een voorbeeld van het pluralisme van Bahrein, met geen enkele etnische of religieuze groep die de meerderheid van de inwoners vormt.

Isa Town

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Isa Town is een van de nieuwste en meest weelderige steden van Bahrein. Het kenmerk van Isa Town zijn nu de weelderige villa's die zijn gebouwd door welvarende individuen uit het hele land. Fantastische winkelcentra blijven de meest prominente bezienswaardigheden van de stad. Het zou ook een vergissing zijn om de prachtige stadions die hier zijn gebouwd niet op te merken.

Veel reizigers bezoeken The Sultan Centre graag bij aankomst. Dit uitgestrekte winkelcentrum beschikt over moderne hoogbouw. Binnen zijn er honderden bedrijven die een verscheidenheid aan dingen verkopen. Het is een fantastische plek om moderne kleding, sieraden en tal van unieke souvenirs te kopen.