BAHRAIN REISEVEILEDNING

Mat og drikke i Bahrain

Utvalget av restauranter i Bahrains matmiljø er enestående. Den viktigste spisestuen er Adliya. Det er mange kafeer å velge mellom i Adliya, for eksempel Coco's (god mat til en rimelig pris) og Lilous (ekstremt populær blant innbyggere som ønsker å se og bli sett). Mirai er en eksepsjonell japansk fusjonsrestaurant som er perfekt for spesielle anledninger. Det er trendy salonger/restauranter som Zoe's og Block 338 i området.

I Bahrain spenner restaurantene fra beskjedne boder som tilbyr urfolksmat til eksklusive spisesteder på femstjerners hoteller. Burger King og McDonald's er to av de mest kjente hurtigserveringsrestaurantene i USA. I kjøpesentre og sentrum kan man finne rimelige måltider i vestlig stil og (for det meste amerikanske) franchiser som serverer eksklusiv mat.

Juffair har en kjent gate kjent som "American's Alley" som et resultat av det store antallet amerikanske spisesteder i den nærheten.

Det er viktig å forstå at nasjonale spisemønstre varierer. De tilsvarer klimasonene og kulturelle tradisjoner i sine respektive stater. Kongeriket Bahrain er en smeltedigel av ulike kulturer. Dens originale delikatesser har holdt seg intakt og vedvart i mange år til tross for at de omfavnet innflytelsen fra de mange sivilisasjonene som er utbredt der. Bahrains tradisjonelle kjøkken består av sjømat, biff, ris og dadler. Machboos er en av de mest kjente snacksene. Den inneholder enten kjøtt eller fisk. Muhammar er en annen populær rett. Denne retten består av søt ris servert med kanelsukker.

Bahrainere spiser også annen nasjonal arabisk mat. Dette er falafel (panerte, stekte kikertboller) og Shawarma (lam eller kylling pakket inn i pitabrød). Samba og smakfulle, myke småkaker er populære snacks i Brasil. Til middag tilberedes ofte smakfulle, lette safrannudler toppet med en krydret omelett. Quzi er en ekstra delikatesse. Denne retten består av stekt lam fylt med hardkokte egg, løk og diverse krydder. Khobz er det typiske myke, luftige brødet. Dette er en enorm tortilla som har blitt stekt i en spesialisert ovn. På territoriet til den arabiske nasjonen kan det finnes mange Khobz-bakerier.

Hummergryte er en varig klassisk rett. Dette måltidet er en flerårig favoritt blant gourmeter og entusiaster av regionalt kjøkken. Fersk fisk fra Persiabukta er en annen viktig komponent i det bahrainske kjøkkenet. Her er abbor den mest populære fiskearten. Vanligvis blir den grillet, stekt i kokende olivenolje eller dampet. Safi (smaker som kanin), Chanad (makrell) og Sobediti (brasme) er også populære fiskeslag. Det meste av året serveres sjømat med ris. Alternativt kan den spises med nudler. Som et resultat av et århundre med britisk dominans i Persiabukta, har den allestedsnærværende fiskegryten blitt forvandlet til tynne, frityrstekte chips.

Her er kaffen kjent som Gahwa. Det er en vanlig del av mottakelsen. Den legges vanligvis i en Lalla-kaffekanne. Den aromatiske drikken serveres i en kaffekopp kalt en finjan. Hver familie har en distinkt, hemmelig oppskrift på en sterk drink. Det overføres fra en generasjon til den neste. Bahrainere serverer gjestene sine duftende bakverk eller orientalske søtsaker med Gahwa. Utvalget deres vil overraske selv de mest kresne gourmandene. Sjokoladefudge bør inntas med en kopp kaffe av hver turist som besøker Bahrain.

Balaleet (frokost) er det viktigste måltidet i alle kulturer i verden, inkludert Bahrain. Balaleet er en eksotisk østlig rett. Den blander søte og smakfulle ingredienser i en enkelt forestilling. En omelett legges på toppen av nudler med "spirer" av søt i skiver og kardemomme karamell. Dette gjør maten mettende. Hvis du prøver måltidet for første gang, kan det hende du trenger litt tid til å tilpasse deg. Du vil imidlertid like denne retten når du forstår smaken. Barn foretrekker Balaleet til frokost på grunn av dens sødme, smak og tynnhet.

Flertallet av lokalbefolkningen spiser en massiv tallerken med ris og kjøtt til lunsj. Flertallet av Machboos tilberedes hjemme eller på restauranter. Machboos er et kjøkken som alle reisende må prøve. Machboos er tilberedt med en blanding av krydder inkludert svart sitron, safran, sort pepper og kardemomme som gir en særegen smak. I Adhari tilbys de beste Machboos på Tabreez. Denne retten er en utrolig favoritt blant saudiske lokalbefolkningen som besøker byens restauranter.

Sambusa er en annen velsmakende snack. Den er ideell for enhver anledning. Kjøtt, fjærfe, grønnsaker og ost kan brukes som fyll for en arabisk matbit. I Manama finner du den beste Sambusaen hos Abdul Kader. Der begynner serveringen av utallige besøkende klokken 05. Bordene er nesten alltid opptatt.

Landsspesifikke kulinariske tradisjoner dannes. Det er mange originale retter i det nasjonale kjøkkenet. Tradisjonelle arabiske, indiske og pakistanske retter er også tilgjengelig. Her er ris ganske populært. Den brukes som siderett og til pilaftilberedning. Det er mange typer pilaf tilgjengelig her. Kylling, lime, tomater, koriander, persille, gurkemeie, hvitløk, ingefær og chilipepper er ingredienser i en populær rett. Måltidet inneholder en blanding av krydder inkludert sort pepper, spisskummen, koriander, kanel, nellik, kardemomme, paprika og muskat.

Ris brukes også til fremstilling av Machboos. Dette måltidet tilberedes med fisk eller svinekjøtt, hvitløk, kardemomme, gurkemeie, hvite rosiner og tomater. Populær i indisk mat, en kompleks blanding av krydder kjent som masala brukes i matlaging. Dette måltidet er garnert med pinjekjerner og friske urter. For å lage Tikka-kebab tilberedes to marinader: en av ingefær og sitronsaft, og den andre fra rødbeter og yoghurt. Ulike varianter av kjøtt brukes i tilberedningsprosessen. Marinaden gir den en herlig, fyldig farge og aroma.

En annen bemerkelsesverdig biffrett er Dajaj. Kyllingen tilberedes i tomatsaus. For tilberedning brukes zucchini, poteter, løk og krydder. Alle ingrediensene stekes først før de får putre i førti minutter. I den hellige måneden Ramadan inntas kun lette måltider. Jarish er blant disse. Den er laget av hvete og storfekjøtt, tilsatt olje eller sauefett. Hvete kan dampes eller kokes (grov eller finmaling). Den serveres med kanel, sukker og smør som er smeltet. Konsistensen kan være av varierende tetthet. Denne retten har eksistert siden det tiende århundre.

Kabsa tilberedes forskjellig avhengig av landet hvor den konsumeres. I tilberedningen brukes ris, grønnsaker og en rekke krydder (tilgjengelig i ferdigpakkede krydderblandinger). Også brukt er kylling, geit, kamel, biff, fisk og reker. Kjøtt tilberedes vanligvis ved å bruke Mandi-teknikken og en tandoor. Goji er et kjøkken som består av hel lam stekt i en ovn med ris, grønnsaker, mandler og krydder.

Kabsa tilberedes forskjellig avhengig av landet hvor den konsumeres. I tilberedningen brukes ris, grønnsaker og en rekke krydder (tilgjengelig i ferdigpakkede krydderblandinger). Også brukt er kylling, geit, kamel, biff, fisk og reker. Kjøtt tilberedes vanligvis ved å bruke Mandi-teknikken og en tandoor. Goji er et kjøkken som består av hel lam stekt i en ovn med ris, grønnsaker, mandler og krydder.

Bahrain er en fryd for godterielskere. I tillegg til den klassiske baklavaen og sorbeten fra mange arabiske land, lages flere delikatesser her. Tradisjonell Habis er laget av hvete og vegetabilsk olje. Det serveres ofte under frokosten, spesielt på religiøse festivaler. Oppskriften dukker først opp i en håndbok fra det tiende århundre.

India bidro med jalebi til kjøkkenet i Bahrain. Retten ligner tradisjonell tyrkisk kunefe. I en bolle med smeltet smør gjøres deigtrådene klare for frityrsteking. Når Jalebi er ferdig, helles sukkersirup, rosevann og sitronsaft over den. Oppskriften går tilbake til det trettende århundre. Ma’amoul er en kake laget av semulegryn eller mel. Den tilberedes ofte ved avslutningen av den hellige måneden Ramadan. Det er utstyrt med kaffe til gjestene.

Umm Ali (Alis mor) minner om en pudding tilberedt av sandkaker, melk, sukker, mandler og rosiner. Måltidet bør spises varmt. Utviklingen av dette måltidet er ledsaget av en forferdelig legende. Den ble utarbeidet av kona til sultanen av Egypt for begravelsen til sultanens andre kone. Ikke desto mindre er dette måltidet ganske populært.

Retten kjent som mahalabia eller muhallebi er en eldgammel rett. På det syvende århundre oppfant en persisk kokk den. Dette er en melkepudding med rosevann og pistasjbiter. Ingrediensene til pudding inkluderer ris, sukker, rismel og melk. Den lokale Hanfroosh er en mini-smultring krydret med safran og kardemomme. Den er søtet med honning og konsumert varm.

Til tross for at det er en overveiende muslimsk nasjon, er alkoholholdige drikker ikke forbudt. Øl og Arak (anisvodka) er de vanligste alkoholholdige drikkene. Kaffe er mye konsumert. Den kan tilberedes på mange måter. En av dem er smaksatt med safran, kardemomme og rosevann.

Mat i Bahrain

Signaturretter

  • Samosa – Samosa er en salt deig fylt med poteter, løk, erter, linser, malt lam eller kylling som er stekt eller bakt.
  • Khubz (flatbrød). Nesten alle supermarkeder og frysebutikker har det.

Desserter

  • Halwa Showaiter, også kjent som Halwa Bahraini, er den mest populære tradisjonelle desserten. Maisstivelse, safran og en rekke nøtter brukes til å lage denne gelatinlignende halwaen.

Vegetarisk / vegansk

Vegetarisk mat er lett tilgjengelig i Bahrain; med det store indiske samfunnet trenger du bare besøke en indisk restaurant for å finne en rekke vegetariske alternativer (hvorav noen er rene vegetabilske ved at de ikke har noen ikke-vegetarisk mat). Bortsett fra det, mens restauranter vanligvis tilbyr noe for vegetarianere og veganere, varierer utvalget mye fra etablissement til etablissement; for eksempel er det lite sannsynlig at du finner mye på en beskjeden arabisk restaurant. Vanligvis vil supermarkeder og hurtigmatrestauranter også tilby vegetariske valg.

Utenom spesialiteter og eksklusive restauranter (og supermarkeder), er veganske utvalg begrenset, og du kan slite med å finne gode. Noen virksomheter kan være ukjent med konseptet veganisme og kan forveksle det med vegetarisme.

Drikke i Bahrain

Bahrain har relativt tillatte alkoholregler, og det har lenge vært et populært reisemål for turister fra Saudi-Arabia og andre "tørre" naboland. Forvent å se arabere i thobes og gutras nippe til bryggeski mens du ser danserne vise frem sine ferdigheter. diskotekene.

Enhver indikasjon på å ha drukket alkohol kan betraktes som umiddelbare bevis for kjøring i påvirket tilstand i Bahrain, noe som kan resultere i fengsel og/eller straffer på opptil BD 1000.

I Bahrain regnes kaffe, lokalt kjent som gahwa , som en del av den vanlige hilsenen. Det legges vanligvis i en kaffemaskin, kjent i Bahrain som en dalla (). Finjan () er en bitteliten kaffekopp som brukes til å servere den.