BAHRAIN REISEVEILEDNING

Natteliv i Bahrain

Bahrain’s nightlife is quite well developed, which is surprising. This is primarily owing to the government’s tolerance and the large number of foreigners living in the country. Bahrain is often referred to as the “Hawaii of the Middle East.” Everyone will find amusement after sunset. Nationwide, there are discos, karaoke bars, and live music clubs.

Adliya er spesielt kjent for sitt natteliv. Dette er Manamas bohemske distrikt. Luksushoteller gir flere muligheter for kveldsunderholdning. Alkohol er tillatt over hele landet, selv i klubber. Dette tiltrekker seg turister fra nabolandene, mer konservative arabiske land.

Barer og klubber i Bahrain

Siden praktisk talt alle lisensierte etablissementer må være tilknyttet fire- og femstjerners hoteller, er det ingen distinkt nattelivsdistrikt i Manama; snarere er det en rutenettlignende fordeling av spillesteder over hele byen. Når en bar har vært i drift en stund, får den et rykte blant lokalbefolkningen, og mange av dem blir kjente etablissementer i hele Gulf-statene. Et slikt etablissement er Sherlock Holmes (Gulf Hotel, Manama), en temabar med en fremtredende historie. Selv om den er ganske komfortabel, har den ikke klart å miste sin tradisjonelle London-pub-utseende, og den har levende musikk de fleste ukekvelder, som vanligvis er fullpakket med gjengangere; Likevel kan helgene i Bahrain også være ekstremt overfylte.

Trader Vic's (Le Meridien, Manama) ligger i nærheten av en av Manamas strender og tilbyr en vidstrakt utsikt over bukten fra komforten av det klimatiserte interiøret. Det er kjent for sine cocktailer inspirert av sørhavet og servert i vakre gryter, noe som gjør det til et av byens beste arenaer for solnedganger. The Warbler Club (Baisan Hotel, Manama) er et annet etablissement som har vanlig livemusikk, attraktivt publikum og deilig barmat. Dette er et av de beste stedene i Bahrain for sportsfans å nyte en drink, siden den har mange store TV-apparater som er innstilt på alle spill.

Downtown Bar

Adresse: 1507 King Faisal Highway, Manama - Åpningstider: Daglig: 16.00-02.00

"Downtown Bar", en del av Intercontinental Regency Hotel, er en lokal og turistfavoritt og tiltrekker seg store folkemengder, spesielt på kvelder med levende musikk. De viser frem lokale band, åpne mikrofonkvelder og jamsessioner, og onsdag er det Ladies' Night.

JJs irske pub

Adresse: Blokk 326, Al Qudaibiya, Manama

JJs bar er et stort etablissement med et innbydende miljø og et bredt utvalg av fatøl. Det er mange ukentlige aktiviteter, inkludert karaoke, pubquiz, damekveld og livemusikk av house-bandet The Noise.

Bushido Lounge

Adresse: Road 38, Block 428, Seef, Manama - Åpningstider: Daglig: 12.00-03.00

I andre etasje på Bushido Restaurant er en av de elegantste og mest elegante lounge/bar-delene i hele Bahrain. Elegante møbler og romantisk belysning inviterer deg til å dvele og prøve en av de mange variantene av spesialitet Sake. Ikke gå glipp av muligheten til å nyte drinken din på terrassen.

The Warbler

Adresse: Block 320, Manama - Åpningstider: Daglig: 12.00-02.00

The Warbler, en fremtredende sportspub i britisk stil som arrangerer nesten nattlige arrangementer, ligger på Baisan International Hotel. Det er dans, levende musikk, kringkasting av viktige sportsbegivenheter, Ladies' Night på tirsdager og et fullt utstyrt kjøkken som serverer en rekke matvarer.

Spise og mat i Bahrain

I Bahrain varierer prisen og kvaliteten på maten mye. Hvis du ikke har lyst til å skyte ut mye penger, kan du velge mellom en rekke hoteller som faller innenfor et bredt prisspekter. Expat living innebærer en betydelig masse å spise ute, så spør gjerne hvem som helst om oppdaterte ideer; de vil vanligvis være glade for å hjelpe. I Manama er jungeltelegrafen svært innflytelsesrik.

Adilya, Mezzaluna (3808 Road, Manama) er en skatt i sentrum av restaurantdistriktet og en av de mest populære restaurantene i Manama, så sørg for å bestille reservasjoner i god tid. Den franske kokken på Mezzaluna tilbereder et bredt utvalg av internasjonale retter, og rib-eye-steikene anbefales på det sterkeste. Restauranten ligger i et gammelt herskapshus i Bahrain med innredning som matcher.

I mellomtiden har Jim's (Osama bin Zaid Avenue, Manama) blitt en expat-institusjon, like kjent for sine håndlagde sjokoladevodkaer som for sine fulle irske frokoster servert i sjarmerende hyttemiljø. På grunn av Jims varme og sans for humor, vil denne restauranten i Bahrain sannsynligvis bli ekstremt overfylt, så bestill på forhånd.

Trendy, arabisk stil Casa Blu (Sheikh Isa Avenue, Manama) er dekorert med vintage skrivemaskiner, ødelagte gamle kasseapparater, luksuriøse divaner og live hip-hop, som alle bidrar til restaurantens atmosfære. Kjøkkenet er like utmerket som atmosfæren.

Hvor du kan spise og drikke i Bahrain

Som det sømmer seg for sitt rykte som den eneste gulfstaten der alkohol kan kjøpes lovlig, er Bahrains spise- og natteliv populær blant lokale expats og saudiarabiske turister.

I Manama er sportsbarer utbredt, og JJs Irish Restaurant er en av de beste. The Bizarre Lounge på Le Méridien og Casa Bar & Terrace på Mercure Grand Seef er to av de fineste barene og nattklubbene blant områdets eksklusive hoteller. Ibrida på Ramee Grand Hotel og Club XS på Ramee Rose Hotel er populære nattklubber. I de fleste fremtredende nattklubber arrangeres happy hour-drinkkampanjer og damekvelder på ukekvelder.

Brunsj

Med handlingen på banen ikke starter før senere, hvorfor ikke starte dagen med en populær lokasjonstradisjon. Overdådige «alt du kan spise»-bruncher serveres i utallige restauranter over hele Manama, spesielt på eksklusive hoteller som Le Méridien og Ritz Carlton. Fredager og lørdager er de mest populære dagene. Du betaler et fast beløp (normalt 20-40 BHD / $50-100 USD) for all mat og drikke du kan håndtere på 3-4 timer. Hvis du kommer tidlig til neste års løp, vil mange restauranter feire St Patrick's Day 17. mars med spesielle temaarrangementer.

Buffet

In addition to brunch, several of the city’s finest hotels and restaurants provide “all you can eat” buffets during the week, particularly from Wednesday to Friday evenings. Popular buffets include theme evenings at the Crowne Plaza, Indian cuisine on Thursdays and Fridays at Lanterns Restaurant, and seafood on Thursday nights at the Le Méridien.

Adliya

Mange av Manamas fineste restauranter ligger i Adliya-området. Populære kafeer inkluderer Coco's, som serverer tradisjonell amerikansk mat, og Café Lilou, som har et parisisk preg. Rasoi by Vineet serverer noe av det beste indiske kjøkkenet i Manama; i nærheten, Polo Gastropub i Palace Boutique Hotel har smakfulle burgere og levende musikk, og The Meat Company serverer førsteklasses biff.

Bahrainsk mat

Ikke forlat Manama uten å spise det deilige innfødte kjøkkenet. Populære oppskrifter inkluderer machboos (duftende ris med kjøttsmak), grillet kjøtt med khubus (mykt brød), nasheef (potet- og kjøttgryte) og luqaimat (søte dumplings). Haji Gahwa er en kafé ved gaten i Manama Souk som serverer deilige og rimelige hjemmelagde måltider, mens Basta 23 i Riyadat Mall gir et moderne inntrykk av tradisjonell lokal mat.