ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Προορισμοί στο Μπαχρέιν

Μανάμα

Manama Travel Guide - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Η Μανάμα, η πρωτεύουσα του έθνους, φιλοξενεί τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της χώρας. Εδώ, οι τουρίστες μπορούν να πάνε μια εκδρομή στο παλιό πορτογαλικό φρούριο, του οποίου οι χώροι χρησιμοποιούνται πλέον για αρχαιολογικές ανασκαφές. Το τζαμί Al Khamis, ένα από τα παλαιότερα ισλαμικά κτίρια, βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Το συγκρότημα του Beit Al Qur'an αξίζει ιδιαίτερα μια επίσκεψη γιατί περιέχει ένα ιστορικό τζαμί, εκτεταμένες αίθουσες βιβλιοθήκης και ένα τοπικό μουσείο.

Η πρωτεύουσα φιλοξενεί πολυάριθμες αρχιτεκτονικά εντυπωσιακές κατασκευές σχεδιασμένες σε κλασικό αραβικό στυλ. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι το Arad Fort, η εκκλησία St. Christopher's και το κύριο εκθεσιακό κέντρο.

Όταν τελειώσετε με τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα, είναι καιρός να χαλαρώσετε σε μια από τις εκτεταμένες παραλίες με άμμο ή να επισκεφθείτε τις παραδοσιακές αγορές που είναι ελκυστικές για όλους τους τουρίστες. Η γειτονιά Gold Souk είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γιατί προσφέρει μια τεράστια ποικιλία κοσμημάτων. Επισκεφτείτε την αγορά Clos Souk εάν αναζητάτε υφάσματα υψηλής ποιότητας. Παρόλο που αυτή η χώρα είναι μικρή, η ποικιλία των αξιοθέατων και των μονοπατιών για περπάτημα είναι αρκετά μεγάλη.

Νησί Σίτρα

Sitra Island - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Το νησί βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, ακριβώς ανατολικά του νησιού Μπαχρέιν. Βρίσκεται νότια του Μπαχρέιν και του Nabih Saleh. Το δυτικό άκρο του νησιού ορίζει τα όρια του κόλπου Tubli. Το νησί κάποτε ήταν καλυμμένο με χουρμαδιές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που τρέφονταν από πολλές πηγές γλυκού νερού. Κάποτε επικρατούσαν κατά μήκος της δυτικής ακτής, τα μαγγρόβια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω της αστικοποίησης.

Ιστορικά, η οικονομία του νησιού βασιζόταν στη γεωργία και την αλιεία. Η βόρεια περιοχή του νησιού έχει μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη. Βρίσκονται δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου Southern Bapco. Ο αγωγός φυσικού αερίου Dhahran-Sitra μήκους 42 χιλιομέτρων συνδέει τη Sitra με το Dahran της Σαουδικής Αραβίας.

Riffa - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Η Ρίφα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη από άποψη έκτασης στο Βασίλειο του Μπαχρέιν. Το Riffa χωρίζεται σε East Riffa, West Riffa και North Riffa. Η πόλη βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στο Νότιο Κυβερνείο.

Στην απογραφή του 2001, ο πληθυσμός της πόλης προβλεπόταν να είναι 79.550. μέχρι το 2008, εκτιμήθηκε ότι ήταν 111.000.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, το λιμάνι της Μανάμα ξεπέρασε τη Ρίφα ως τον κύριο οικισμό στο νησί του Μπαχρέιν.

Ένα από τα πολλά αξιοθέατα στην Ανατολική Ρίφα είναι το Φρούριο Ρίφα, γνωστό και ως Φρούριο του Σεΐχη Σαλμάν Μπιν Αχμάντ Αλ Φατέχ. Υπάρχουν διάφορα εμπορικά κέντρα και δύο μεγάλες εμπορικές λεωφόροι στην πόλη: η Riffa Market (, Souk ar-Rifa) και η Bukuwara Street Market.

Μουχαράκ

Muharraq - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Η Μουχαράκ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Μπαχρέιν και ήταν η πρωτεύουσα της χώρας μέχρι που την αντικατέστησε η Μανάμα το 1932. Το 2012, ο πληθυσμός της Μουχαράκ ήταν 176.583.

Η πόλη βρίσκεται στο νησί Muharraq.

Επιπλέον, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν βρίσκεται στο νησί. Τα τεχνητά νησιά Amwaj, φημισμένα για τις τεράστιες κατασκευές, τα ξενοδοχεία και τις παραλίες τους, βρίσκονται δίπλα στο Muharraq. Το Muharraq φιλοξενεί τον πιο επιτυχημένο ποδοσφαιρικό σύλλογο στο Μπαχρέιν, τον Muharraq Club. Περιέχει το περίφημο Σιγιαδί Σπίτι. Το Muharraq είναι επίσης γνωστό για το σουκ (παραδοσιακή αγορά) και ως κέντρο παραδοσιακών τεχνών και μουσικής. Ο εξέχων και επιτυχημένος μουσικός του Μπαχρέιν Ali Bahar κατάγεται από την πόλη.

Νησιά Hawar

Hawar Islands - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Τα νησιά Hawar είναι ένα αρχιπέλαγος ερήμων νησιών, από τα οποία όλα εκτός από ένα ανήκουν στο Μπαχρέιν. Το Κατάρ διαχειρίζεται το μικρό, ακατοίκητο νησί Τζινάν ως μέρος του δήμου του «Al-Shahaniya». Το αρχιπέλαγος βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Κατάρ στον Κόλπο του Μπαχρέιν του Περσικού Κόλπου.

Τα νησιά κάποτε κατοικούνταν από τον κλάδο του Μπαχρέιν των Νταουασίρ, ο οποίος εγκαταστάθηκε εκεί στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα.

Το 1820, όταν ήταν γνωστά ως Νήσοι του Warden, τα νησιά χαρτογραφήθηκαν αρχικά και σημειώθηκαν δύο κοινότητες.

Επί του παρόντος είναι εγκαταλελειμμένα, με εξαίρεση έναν αστυνομικό στρατώνα και ένα ξενοδοχείο στο κύριο νησί. Η πρόσβαση σε όλα τα νησιά εκτός από το νησί Hawar είναι αυστηρά περιορισμένη. 

Πόλη Χαμάντ

Hamad Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Το Madinat Hamad, συχνά γνωστό ως Hamad Town, είναι μια πόλη επιβατών στο βόρειο Μπαχρέιν. Ήταν ένας δήμος του Μπαχρέιν στην κεντρική περιοχή της χώρας. Η γη της, η οποία χωρίστηκε από τον δήμο Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah το 1991, αποτελεί πλέον τμήμα του Βόρειου Κυβερνείου. Το όνομά του σχετίζεται με τον σημερινό βασιλιά του Μπαχρέιν, Hamad Bin Isa Al Khalifa.

Η πόλη είναι πολιτιστικά ποικιλόμορφη, με πληθυσμό Σιιτών-Σουνιτών αναλογικά μικτής κοινωνικοοικονομικής προέλευσης. Σήμερα, η πόλη Hamad αποτελεί παράδειγμα του πλουραλισμού του Μπαχρέιν, με καμία εθνική ή θρησκευτική ομάδα να περιλαμβάνει την πλειοψηφία των κατοίκων της.

Ίσα Τάουν

Isa Town - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Η Isa Town είναι μια από τις νεότερες και πιο πολυτελείς πόλεις του Μπαχρέιν. Η υπογραφή της Isa Town είναι τώρα οι πολυτελείς βίλες που χτίστηκαν από εύπορους ανθρώπους από όλο το έθνος. Τα υπέροχα εμπορικά κέντρα παραμένουν τα πιο σημαντικά ορόσημα της πόλης. Θα ήταν επίσης λάθος να μην σημειώσουμε τα όμορφα στάδια που κατασκευάστηκαν εδώ.

Σε πολλούς ταξιδιώτες αρέσει να επισκέπτονται το The Sultan Center κατά την άφιξή τους. Αυτό το μεγάλο εμπορικό κέντρο διαθέτει σύγχρονα πολυώροφα κτίρια. Στο εσωτερικό, υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που πωλούν διάφορα πράγματα. Είναι ένα φανταστικό μέρος για να αγοράσετε μοντέρνα ρούχα, κοσμήματα και πολλά μοναδικά αναμνηστικά.