Utforsk de beste stedene i Manama

Finn noen av de beste tipsene fra hele landet fra våre partnere og venner.

Manama har lenge vært en viktig handelsby ved Persiabukta, og den er hjemsted for en variert befolkning.

Manama er Bahrains hovedstad og største by, med en befolkning på rundt 157 000 mennesker.

Bahrain grunnla seg som et uavhengig land i løpet av 1800-tallets æra med britisk dominans, etter århundrer med portugisisk og persisk dominans og angrep fra de regjerende dynastiene i Saudi-Arabia og Oman.

Selv om de moderne tvillingbyene Manama og Muharraq ser ut til å ha blitt bygget på samme tid på 1800-tallet, ble Muharraq fremtredende på grunn av sin defensive posisjon og fungerte som Bahrains hovedstad frem til 1921. Manama ble det kommersielle sentrum og den primære inngangen til Bahrain Island. Bahrains oljerikdommer drev rask utvikling i det tjuende århundre, og på 1990-tallet førte et målrettet diversifiseringsløft til fremgang i andre sektorer og hjalp Manama til å bli et viktig finanssenter i Midtøsten.

Nesten hele kystlinjen er viet til utvikling av feriesteder. Her er hoteller og strender godt utstyrt, og tiltrekker seg et økende antall besøkende daglig.

Manama, landets hovedstad, er hjemsted for landets mest bemerkelsesverdige attraksjoner. Her kan turister dra på utflukt til det gamle portugisiske fortet, hvis eiendom nå brukes til arkeologiske utgravninger. Al Khamis-moskeen, en av de eldste islamske strukturene, ligger i samme region. Komplekset i Beit Al Qur'an er spesielt verdt et besøk fordi det inneholder en historisk moske, store biblioteksaler og et lokalt museum.

Hovedstaden er hjemsted for mange arkitektonisk fantastiske strukturer designet i klassisk arabisk stil. De mest bemerkelsesverdige er Arad Fort, St. Christophers kirke og det viktigste utstillingssenteret.

Når du er ferdig med sightseeing, er det på tide å slappe av på en av de vidstrakte sandstrendene eller besøke de tradisjonelle markedene som appellerer til alle turister. Gold Souk-området er et av de mest populære fordi det tilbyr et stort utvalg av smykker. Besøk Clos Souk-markedet hvis du leter etter tekstiler av høyeste kvalitet. Selv om dette landet er lite, er utvalget av attraksjoner og turstier ganske omfattende.

Klokketårnet, som ligger på Exhibition Avenue, er en av byens mange moderne attraksjoner. Det er to pyramideformede tårn konstruert av prydsteinen. Dette klokketårnet regnes som et av de mest uvanlige og vakreste i verden, siden det er utsmykket med tradisjonell ornamentikk og komplementerer det omkringliggende landskapet.

Fountain Square i Al Seef-distriktet er et av byens besøkendes favoritt turområder. Denne regionen regnes som en av de mest moderne og elite i byen; det er mange moderne skyskrapere, samt shopping- og underholdningsdistrikter. Områdets mest fremtredende trekk er et stort sentertorg med mange praktfulle fontener, som er ideell for å kjøle seg ned på en varm dag.

Ikke langt fra Bahrain nasjonalmuseum ligger skulpturparken, et annet spennende syn. Det er et stort rom brolagt med vakre plater, som noen ekstremt spennende skulpturer har blitt plassert på. En rekke benker er plassert for gjestenes bekvemmelighet og komfortable visning av skulpturene, siden alle kunstverkene er ekstremt unike og interessante.

Dolphinarium ligger i Marina Garden Park og er en attraksjon for familier som besøker Manama. Hver dag i dette underholdningskomplekset blir gjestene behandlet med fengslende forestillinger. Unge besøkende til delfinariet vil få muligheten til å svømme med de praktfulle pattedyrene og ta fantastiske bilder.

Bab al-Bahrain er et av de mest ettertraktede nabolagene å utforske til fots i byen. Her kan besøkende se et betydelig antall bygninger i tradisjonell stil, samt besøke hundrevis av suvenirbutikker og det største markedet i landet. Det er her erfarne reisende kommer på jakt etter unike minner. Dette markedet selger utsøkt håndmalt keramikk, levende tekstiler av lokal produksjon, krydder og praktfulle kunstverk. Denne regionen er også hjemmet til et av byens mest gjenkjennelige landemerker, Bahrain Gate, en fantastisk bueformet arkitektonisk funksjon. Dette uvanlige herskapshuset ble reist i 1945, og offentlige etater og kontorer okkuperer det nå.

Manama - Info

Muslimer 81,2 %, kristne 9 %, andre 9,8 %

Religion

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Ringekode

689,000

Befolkning (metro)

30 km2 (10 sq mi)

Område i kvadratkilometer (Mile)

Arabisk, engelsk, farsi

Språk

• Mann: 62,18 % • Kvinnelig: 37,82 %

Kjønnsforhold

GMT+3

Tidssone

Manama reiseguide

Oppdag og utforsk

Alt du trenger å vite om Manama før reisen

Things To Know About Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Ting å vite om Manama

Bosetningen ligger på en liten halvøy i det nordøstlige hjørnet av Bahrain. Topografien er hovedsakelig flat (eller moderat bølgende) og tørr, slik den er over hele Bahrain.

Manama har et ørkenklima.

Manama, som resten av Bahrain, har tøffe værforhold, med sommertemperaturer som når 48 °C (118 °F) og vintertemperaturer så lave som 7 °C (45 °F), med hagl i sjeldne tilfeller.

Sommer- og vintergjennomsnittstemperaturer varierer fra 17 °C (63 °F) til over 45 °C (113 °F).

Høsten er den mest behagelige årstiden i Bahrain, med lite sollys og tempererte temperaturer moderert av mild bris.

How To Travel To Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hvordan reise til Manama

Bahrain internasjonale lufthavn er det viktigste knutepunktet for Gulf Air og ligger i Muharraq, like øst for Manama. Det gir sterke forbindelser over hele regionen så vel som til London. Flyplassen har grei taxfree-shopping, og et Transhotel som tilbyr (for en pris) senger og dusjer til reisende som venter på fly, er nå under ombygging. Mange mennesker i det østlige Saudi-Arabia foretrekker å fly ut av Bahrain, og Gulf Air tilbyr skytteltjenester til Khobar og Dammam for å møte denne etterspørselen; forhør deg når du bestiller.

Air Arabia, et lavprisflyselskap basert i De forente arabiske emirater, opererer daglige flyvninger fra Sharjah lufthavn, nord for Dubai.

I motsetning til andre flyplasser er denne ganske liten, noe som er fordelaktig fordi avgang og ankomst er relativt rask (og enkel).

How To Get Around In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hvordan komme seg rundt i Manama

Mange deler av øya betjenes også av offentlige busser. Selv om bussbilletter er beskjedne, kan reisende finne det vanskelig å forstå systemet på grunn av vanskeligheter med å få bussruter og kart.

Å reise gjennom hele Bahrain med buss var praktisk talt umulig inntil nylig, og utlendinger ble frarådet mot å gjøre det. Busser til populære steder og kjøpesentre var knappe, og de kom ofte for sent. Venteområder var ofte lite innbydende. Busser dekket knapt rundt 35 % av landet, og de fleste vil heller bruke drosje.

Drosjer gir i gjennomsnitt anstendig service, selv om det er noen skurker. Bruk alltid det hvite med rødt tak eller drosjer i London-stil når du reiser fra flyplassen. Det er også en lov om at hvis måleren ikke utnyttes, er det ingen avgift.

Districts & Neighbourhoods In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Distrikter og nabolag i Manama

Manamas viktigste nabolag er Adliya. Det er her du vil oppdage de beste restaurantene og barene, så det er det beste området for å begynne søket etter natteliv.

Alternativt ligger Seef District nær Manamas vannkant. I tillegg til Seef Mall og andre butikksentre, er det en rekke utmerkede spisesteder i nærheten.

Øya Amwaj ligger i Persiabukta. Det er en kunstig øy som inneholder et badeland og en rekke kommersielle butikker. Det er det ideelle nabolaget for ferierende familier.

Prices In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Priser i Manama

  • Turist (ryggsekkturist)

64 $ per dag.

Estimert kostnad per 1 dag inkludert: måltider i billig restaurant, offentlig transport, billig hotell.

  • Turist (vanlig)

208 $ per dag.

Estimert kostnad per 1 dag inkludert: måltider og drikke i mellomklassen, transport, hotell.

Accommodation in Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Overnatting i Manama

Noen hoteller i Manama er så særegne at de er velkjente ikke bare i byen, men til og med i andre nasjoner.

En av dem er Westin Bahrain City Centre, som deler en bygning med det største kjøpesenteret i Bahrain. Dette førsteklasses hotellet er populært blant entusiaster av shopping og aktiv rekreasjon, siden besøkende kan besøke Bahrain sentrum eller Wahooo! badeland når som helst. Hotellet ligger i samme bygning som det berømte underholdningskomplekset Magic Planet, som er kjent for sitt brede utvalg av spilleautomater og en av byens største teatre med 20 saler.

Westin Bahrain City Centre kvalifiserer neppe som et tradisjonelt hotell i konvensjonell forstand, siden gjestene har tilgang til en overflod av underholdningsalternativer og rekreasjonssteder.

Sights & Landmarks In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Severdigheter og landemerker i Manama

Bahrain er en storslått nasjon kjent for sine mange historiske, religiøse og naturlige attraksjoner. For å se alle de viktige stedene, må du tilbringe mer enn én dag i denne byen.

Generelt er turer til det anerkjente Barbar-tempelet ganske populære blant turister. Tempelkomplekset er en tre-etasjers struktur. Du finner også ruinene av flere gamle altere i nærheten av den praktfulle strukturen. Noen av disse alterne er ekstremt gamle, og dateres tilbake til det tredje årtusen fvt.

Seyadi House, som ligger i byen Muhharak, vil utvilsomt bli nevnt mens Bahrains arkitektoniske høydepunkter beskrives. Dette utsøkte palasset, bygget i 1905, regnes som en nasjonal arkitektonisk skatt.

Things To Do In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Ting å gjøre i Manama

Den historieinteresserte vil ikke bli skuffet, med et utvalg ruiner, bergkunst og museer for å holde tankene vandre. Den mest kjente er det arkeologiske området Zubarah, som inneholder restene av en en gang blomstrende havneby. Et fort fra tidlig 1900-tall eksisterer fortsatt og vitner om en svunnen tid i form av et museum.

Helleristningene til Al-Jassassiya i det nordøstlige Qatar er et bemerkelsesverdig sted med 900 helleristninger som antas å dateres tilbake til de gamle stammene som bebodde halvøya på 1400-tallet f.Kr.

Det er en rekke fort og tårn over hele landet; de fleste av dem er også restaurert som museer. I utkanten av byen Umm Salal Mohammed ligger Barzan-tårnene, bygget for å beskytte landets regnvannsbasseng. Et annet defensivt vakttårn ligger i Al Khor.

Food & Restaurants In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Mat og restauranter i Manama

Bahrains nasjonale kjøkken er genuint særegent og variert. I tillegg til de tradisjonelle arabiske måltidene, hvorav mange er virkelig delikatesse, vil gjestene bli gitt mat fra kjøkkenene i Pakistan, India og til og med Thailand. Vanligvis regnes sjømat som grunnlaget for det lokale kjøkkenet. Den lokale matsektoren tilbyr det mest varierte utvalget av matvarer til lokale spisesteder.

Frukt og grønnsaker er absolutt ikke de mest tallrike varene på menyene til de lokale spisestedene, men kjøttmåltider er ikke mindre populære. På restauranter som spesialiserer seg på nasjonal mat, velger turister vanligvis tradisjonelle retter som couscous og kebab. Kjøttspisere vil ikke være i stand til å motstå den uimotståelige duften av shawarma. I tillegg er ris med stuet biff en populær rett. Du kan også finne tilfredsstillelse i å smake på kjøtt og fjærfe tilberedt over åpen ild.

Shopping In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Shopping i Manama

Det verdenskjente Gold Souq-markedet i Manama er manges første assosiasjon til shopping. Dette stedet er kjent for sine utsøkte smykker, edelstener og perler. Varene er importert fra en rekke land. Her kan du skaffe deg de mest uberørte og utsøkte Bahraini-perlene til den beste prisen. De lokale prisene vil tilfredsstille selv de mest sparsommelige turistene, siden de er lavere enn i mange europeiske nasjoner. For velstående forbrukere med høye forventninger er det også mulig å finne passende smykker. Verdien av å forhandle over pris er en ekstra fristende mulighet.

Seef Mall, et av de største kjøpesentrene i Bahrain, ligger i Manama. Dette shopping- og underholdningskomplekset inneholder mer enn to hundre utsalgssteder hvor du kan kjøpe både uformelle og formell antrekk. Det er enkelt å blande spaserturer i byen med besøk på spisesteder og kafeer. 

Traditions & Festivals In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Tradisjoner og festivaler i Manama

Til tross for Bahrains rykte som en sofistikert og raskt utviklende nasjon, fortsetter innbyggerne å observere de kjære tradisjonene til sine forfedre. De observerer sine tradisjoner med stor ærbødighet og respekt. Her er det typisk å vie mye tid til moralsk og åndelig utvikling, som utvilsomt er basert på islamsk åndelig tro. Unge mennesker viser stor respekt for sine eldste. Alle viktige beslutninger tas kun med tillatelse fra den yngre generasjonen. Urbefolkningen kan ikke spise svinekjøtt på grunn av religiøse skikker. I tillegg er alkoholholdige drikker underlagt strenge restriksjoner. Røyking er heller ikke tillatt, men det er ikke strengt forbudt.

Antrekket til urbefolkningen er likeledes svært forskjellig og uvanlig. Kvinner bruker antrekk som dekker hele kroppen fra topp til tå. Dette nasjonale antrekket for damer er kjent som "Abaya." 

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Natteliv i Manama

I Bahrains hovedstad er nattelivet rikt, slik at alle kan velge et sted etter eget valg.

Manama har et ekstremt aktivt natteliv. Enten du vil slappe av i en bar etter en dag med sightseeing eller ønsker å danse hele natten på en klubb, finner du begge deler i byen.

De mest populære barene i Manama er de med uteservering. Blokk 338 i Adlliya har de beste barene. Hvis du håper på en rolig drink, vær oppmerksom på at etter kl. 23.00 vil mange barer øke musikken for å skape en feststemning.

Manama har en overflod av nattklubber for de som søker en feststemning. Det er noe for alle demografiske grupper, enten du vil høre på vestlig musikk som dans, pop og hiphop, eller arabisk musikk.