BAHRAIN REISEVEILEDNING

Hvordan reise til Bahrain

Hvordan reise til Bahrain med fly

Bahrain internasjonale lufthavn (IATA: BAH) er det primære knutepunktet til Gulf Air og ligger i Muharraq, øst for Manama. Det tilbyr gode forbindelser over hele regionen så vel som til London. Flyplassen tilbyr utmerket taxfree shopping; et Transhotel som tilbyr senger og dusjer (mot betaling) til passasjerer som venter på fly, blir for tiden renovert. Mange innbyggere i det østlige Saudi-Arabia foretrekker å reise via Bahrain, og Gulf Air tilbyr tjenester til Khobar og Dammam for å møte denne etterspørselen; forhør deg når du bestiller.

Air Arabia, et lavprisflyselskap basert i De forente arabiske emirater, opererer daglige flyvninger fra Sharjah flyplass (IATA: SHJ), som ligger nord for Dubai.

I motsetning til de fleste flyplasser er denne ganske liten, noe som er fordelaktig siden avgang og ankomst er både rask (og enkel).

Hvordan reise til Bahrain med buss

The Saudi Arabia Transportation Company (SABTCO), tlf. + 973-17252959, kjører åtte busser daglig fra Saudi Public Transport Company (SAPTCO) busstasjon i Dammam til bussterminalen ved siden av Lulu Center i Manama, gjennom Khobar i Saudi-Arabia, og krysser King Fahd Causeway.

Komfortable minibusser med klimaanlegg og bagasjehenger brukes til tjenesten. Billetter er SR60 / BD6 og kan kjøpes på forhånd, men hvis det er ledig plass, vil de forlate deg uten reservasjon. To passinspeksjoner og to tollkontroller kreves for å krysse Calzada; tillat 2 timer for reisen, pluss trafikkforsinkelser i travle perioder som onsdag kveld. Busser kan være raskere enn private kjøretøy i trafikkerte områder fordi de kan bruke separate immigrasjons- og tollfelt.

Hvordan reise til Bahrain med bil

Bahrain og Saudi-Arabia er forbundet med den 26 kilometer lange King Fahd Causeway. Generelt er leiebiler ikke tillatt, men SABTCO BahrainLimo-drosjer med en kapasitet på opptil fire passasjerer kan transportere deg for BD30 / SR300. Uoffisielle drosjer, som kan finnes på begge sider av bussterminalen, kan gi betydelig billigere priser.