Utforsk de beste stedene i Bahrain

Finn noen av de beste tipsene fra hele landet fra våre partnere og venner.

Bahrain er et sofistikert, moderne og kosmopolitisk rike med 33 øyer i Persiabukta. Det tiltrekker seg et økende antall internasjonale turister som ønsker å oppleve landets interessante blanding av østlige og vestlige kulturer.

Bahrain er et lite arabisk rike ved Persiabukta, formelt kjent som kongeriket Bahrain. Bahrain er en samling øyer som ligger mellom Qatars halvøy og Saudi-Arabias nordvestlige kyst. Det er en øynasjon i Midtøsten, langs de vestlige grensene til Persiabukta. Det er en liten øygruppe sentrert på øya Bahrain, som har mest landmasse.

Det er bare 23 kilometer øst for Saudi-Arabia og er knyttet til det av King Fahd Causeway. Qatar-halvøya ligger også i nærheten, omtrent 50 kilometer (31 miles) sørøst via Bahrain Bay. Iran ligger 200 kilometer (124 miles) nord for Persiabukta. I 2010 var befolkningen 1 234 567 individer, inkludert 666 172 ikke-statsborgere. Den har et landareal på 780 km2, noe som gjør det til Asias tredje største nasjon etter Maldivene og Singapore.

Bahrain er den gamle Dilmun-sivilisasjonens fødested. Det har vært kjent siden antikken for sitt perleutførelse, som ble ansett som det fineste i verden på det nittende århundre. Bahrain var et av de første stedene i verden som konverterte til islam. Etter Arabul-tiden ble Bahrain erobret av portugiserne i 1521, som ble kastet ut i 1602 av Shah Abbas I fra Safavid-dynastiet i det persiske riket. Stammen Bani Utba erobret Bahrain fra Nasr al-Madkuranda i 1783, og han har kontrollert det kongelige dynastiet Al-Khalifa siden den gang, med den første hakim av Ahmed al-Fatehas Bahrain. Bahrain ble et protektorat av Storbritannia på slutten av 1800-tallet, etter en rekke traktater med britene. Bahrain erklærte uavhengighet i 1971. Tidligere utropte kongeriket Bahrain staten Bahrain i 2002. Protester brøt ut i nasjonen i 2011, utløst av den arabiske våren i området.

Bahrain har den første post-olje økonomien i Persiabukta. Bahrain begynte å investere i bank- og turistsektorene mot slutten av det tjuende århundre. Mange store finansinstitusjoner er lokalisert i Manama, landets hovedstad. Bahrain har en høy menneskelig utviklingsindeks og har blitt utpekt som en høyinntektsøkonomi av Verdensbanken.

Manama, hovedøyas hovedstad, har utmerkede hoteller, restauranter, detaljhandelskomplekser, en spennende (basar) og alle de andre fasilitetene gjestene trenger for en minneverdig ferie. Videre er det gode strender, varmt og solfylt vær året rundt, engelsk snakkes og forstås overalt, og kongeriket inneholder restene av mer enn 5000 år med sivilisasjon å undersøke.

Bahrain er koblet til den arabiske halvøy med en 16-mile (25 kilometer) motorvei. Den arkeologiske betydningen av øyene ble avslørt under byggingen da hundrevis av gravhauger fra det tredje årtusen f.Kr. ble oppdaget, en del av den velordnede eldgamle metropolen Dilmun som trivdes der en skog av skyskrapere nå klatrer mot himmelen.

Bahrain har vært velstående gjennom historien, først på grunn av dens strategiske beliggenhet for handel og fiske, samt mengden og kvaliteten på perler som finnes i farvannet, og mer nylig på grunn av oljeressursene.

Til tross for at regjeringen er mindre stabil enn tidligere, er Bahrain fortsatt et populært turistmål i Midtøsten. En forretnings- eller fornøyelsesreise til Bahrain er en fascinerende, hyggelig og givende opplevelse.

Bahrain - Info

44,169 milliarder dollar

BNP

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Ringekode

1,463,265

Befolkning

786,5 km2 (303,7 mi2)

Område i kvadratkilometer (Mile)

arabisk

Offisielt språk

14. august 1971

Erklærte uavhengighet

UTC+3 (AST)

Tidssone

Bahrain - Reiseguide

Oppdag og utforsk

Alt du trenger å vite om Bahrain før reisen

Kongeriket Bahrain er raskt i ferd med å bli et kjent turistmål. Dette eldgamle riket ble etablert for rundt 5000 år siden. Når det er oversatt fra arabisk, betyr ordet "Bahrain" bokstavelig talt "To hav." En av landets største og mest ikoniske attraksjoner ligger kun en 10-minutters kjøretur fra landets hovedstad, Manama. Dette er Bahrain Fort, eller Qala'at al-Bahrain. Det majestetiske gamle fortet har blitt fullstendig ombygd, så besøkende kan nå se det praktisk talt i sin helhet. Dessverre er de innvendige lokalene umøblert, men adgang til fortet er helt gratis. Ved siden av er et museum dedikert til Bahrain Fort. Museets konstruksjon ble fullført i 2008. Besøkende kan se flere verdifulle relikvier oppdaget i fortet, inkludert gjenstander fra den gamle Dilmun-perioden, på dette stedet.

The Tree of Life er en av Bahrains mest kjente turistattraksjoner. Selv om den nøyaktige alderen på treet er ukjent, mener noen eksperter at det er mer enn 400 år gammelt. Treet ser fantastisk ut midt i et ørkenterreng, og det er et mirakel at det har overlevd under så vanskelige forhold. Solnedgang blir generelt sett på som den beste tiden å besøke treet siden Livets tre er usedvanlig vakkert og du vil kunne ta fantastiske og minneverdige bilder.

Manama har også en rekke viktige landemerker. Al-Fateh-moskeen er en av verdens største moskeer, med en kapasitet på 7000 gjester til enhver tid. Moskeens kuppel fortjener spesiell oppmerksomhet; den 60 tonn tunge kuppelen er også verdens største glassfiberkuppel. Manama Souq, som ligger rett bak Bab Al Bahrain-bygningen, er et marked hvor du kan kjøpe bokstavelig talt alt, fra suvenirer og plagg til elektriske artikler og tradisjonelle smykker.

Når det kommer til museer, er Museum of Pearl Diving kanskje det mest kjente. Museet ligger i en gammel historisk struktur som fungerte som Bahrains første offisielle domstol før det ble omgjort til et tradisjonelt kulturarvsenter. Etter en hel dag med sightseeing kan du ta turen til Corniche al-Fateh, en nydelig promenade med fantastisk utsikt over byens skyskrapere og fly som lander på flyplassen.

Fordi Bahrain er et varmt land, er vannaktiviteter ganske populære. I Persiabukta er seiling og dykking tilgjengelig hele året. Endelig, i april, arrangerer Bahrain Grand Prix F1-løpet, som er godt besøkt av både lokale og utlendinger.

Beste tid å besøke Bahrain

Bahrain kan være ganske varmt og fuktig om sommeren på grunn av beliggenheten i Persiabukta. Men fra oktober til begynnelsen av april er været nesten alltid solrikt og varmt, noe som gjør det til et flott tilfluktssted fra kaldere områder.

Besøkende som ønsker å se Bahrains Formel 1-løp bør gå i løpet av den første uken i april, men de som ikke er interessert i arrangementet bør gå på et annet tidspunkt; Grand Prix-uken er den travleste tiden på året.

Uavhengig av hvordan reisebyråer snurrer det, er Bahrain et land i Gulf med usedvanlig varmt vær gjennom sommermånedene, med termometeret som ofte når 90°F, selv om natten. Klimaet er definitivt middelhavsklima i minst åtte måneder av året, med fantastiske lyse dager på åttitallet som gir plass til milde kvelder utmerket for å sitte ute. Det finnes ikke noe finere sted i verden å være i disse tider, spesielt fordi det praktisk talt alltid er garantert å ikke regne. Hvert år er det bare rundt ti dager med nedbør.

Under varme perioder har offentlige fasiliteter som butikker, hotelllobbyer, kontorer og kjøpesentre en tendens til å skru opp klimaanlegget til nesten minusgrader, og det er grunnen til at du vil finne expats som streifer rundt i sjal, cardigans og tildekking i 110°F vær. Gjennomsnittstemperaturer varierer fra 65°F i januar til 100°F i august, og årstidene er få.

Besøkende vil sette pris på enhver måned som ikke er sommer, gitt solens varme. Det betyr at oktober til mai alle er veldig hyggelige måneder, med de sene og tidlige sesongene som spesielt hyggelige.

Høysesongen er mellom desember og mars, men vær oppmerksom på at dette også kan overlappe med Bahrain Formel 1 Grand Prix, og dermed vil overnattingssteder være begrenset nær slutten av høysesongen. Sommeren kan være hyggelig for personer som enten er modige eller upåvirket av solen. Gitt de roligere forholdene, er det mulig å nyte Bahrains historiske elementer og få innsikt i hvordan Bahrainere har levd i generasjoner midt i solen og fuktigheten. Ramadan- og Eid-ferier kan være utfordrende siden fremtidsrettede saudiere ofte planlegger overnatting i god tid, noe som resulterer i rommangel.

Kleskode i Bahrain

Bahrain er et av de mest milde landene i regionen når det gjelder kleskode. I virkeligheten er det ingen offisiell "kleskode" Siden Bahrain er et muslimsk land, er det eneste du må huske på å kle deg beskjedent når du er offentlig.

Generelt kler Bahraini-borgere seg konservativt. Etter skikk bruker kvinner Abaya (lang kjole) og Hijab (hodeskjerf), mens menn bruker Thobe (kjolelignende antrekk) og Ghitraa (skjerf) (hodeskjerf). Avhengig av stedet, har ikke-muslimer lov til å bære alle beskjedne, komfortable antrekk.

Moskeer

  • Menn er pålagt å bruke lange bukser; shorts er ikke tillatt.
  • Kvinner bør bruke klær som dekker skuldre og knær, samt et hodeskjerf. Ermeløse topper er forbudt.
  • Menn og kvinner må fjerne fottøyet før de går inn i en moske.

Tradisjonelle områder

Disse regionene besøkes av Bahrainere og inkluderer souker, sentrale markeder og landsbyer. Her er retningslinjene for å besøke disse stedene:

  • Menn bør bruke lange bukser i stedet for shorts.
  • Kvinner bør bruke bukser og skjørt under kneet.
  • Bluser med spaghettistropper er ikke tillatt.

Kjøpesentre og restauranter

  • Kleskoden er uformell; konvensjonell antrekk er unødvendig.
  • Hvis kvinner velger å bruke skjørt, må de være under kneet.

Strender

  • På private strender er badetøy tillatt (shorts, badedrakter).
  • På offentlige strender anbefales uformelle antrekk, men badeantrekk er forbudt.

Respekt

Bahrain er et generelt innbydende vertsland, men det er viktig å alltid vise respekt og høflighet med hensyn til deres distinkte kulturelle normer og religion. I områder som besøkes av lokale arabere, er det å foretrekke å bruke lange bukser fremfor shorts (shorts hindrer tilgang til ulike offentlige bygninger og museer), og kvinner bør unngå å bruke gjennomsiktige kjoler. På strandklubber og hoteller er imidlertid badedrakter, bikinier og shorts akseptable antrekk. Ikke vis hengivenhet til personer av det motsatte kjønn offentlig. Kyssing i offentligheten har resultert i arrestasjoner, og det er sosialt uakseptabelt. Unngå konfrontasjon for enhver pris og delta aldri i en debatt, spesielt med en lokal.

Mens landets ytringsfrihet ofte er overlegen dets naboer, betyr ikke dette at du er fri til å komme med irrelevante bemerkninger; ærekrenkelse av kongen er en alvorlig lovbrudd, og lokalaviser er i stor grad pro-regjeringsvennlige.

I løpet av måneden ramadan er det strengt forbudt å spise, drikke og røyke offentlig, og overtredere risikerer bøter eller til og med fengsel. Restauranter vil være stengt på dagtid. selv om de ser ut til å være åpne etter lunsj, vil de forberede seg til Iftar og du vil ikke kunne legge inn en bestilling før da.

Ting å vite om Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Ting å vite om Bahrain

Bahrain er den minste av Persiabuktens suverene nasjoner, og den har ofte måttet gå på en diplomatisk stram linje over sine større naboer. Selv om landet har små oljereserver, har det utviklet seg som et raffinerisenter og et banksenter, i tillegg til å etablere et sosialliberalt monarki.

Bahrain, et populært helgemål for besøkende fra nabolandet Saudi-Arabia, er et kulturelt hotspot. UNESCOs verdensarvsteder gnider skuldrene med fortsatt travle basarer og teppebutikker, mens tårn med eksklusive hoteller ligger langs den moskebesatte silhuetten.

Med et nylig forsøk på å konkurrere om en plass på verdens luksusturismescene, er denne gamle havnebyen i Persiabukta nå vertskap for store begivenheter – som Formel 1s Bahrain Grand Prix – unike opplevelser og sofistikerte museer som gjør det verdt å inkludere på reiseruten din.

Inngangskrav for Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Inngangskrav for Bahrain

Et 14-dagers visum er tilgjengelig for borgere fra 66 land, mens et 14-dagers nettvisum er tilgjengelig for borgere fra 113 land, inkludert alle de som er kvalifisert for et ankomstvisum. For den mest oppdaterte informasjonen, gå til innenriksdepartementets nettsted. Hvis ingen av disse gjelder deg, eller hvis du kommer av andre grunner enn turisme eller forretninger, trenger du en sponsor i Bahrain for å sende inn visumsøknaden din på dine vegne.

Bahrain er et av få Gulf-land som anerkjenner israelske pass (selv om visum kreves) og pass med bevis på reiser til Israel.

På Bahrains flyplass kan borgere av EU, USA, Canada, New Zealand, Japan, Hong Kong, Brunei, Malaysia, Singapore og Sør-Korea få et innreisevisum.

Hvordan reise til Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Hvordan reise til Bahrain

Bahrain internasjonale lufthavn (IATA: BAH) er det primære knutepunktet til Gulf Air og ligger i Muharraq, øst for Manama. Det tilbyr gode forbindelser over hele regionen så vel som til London. Flyplassen tilbyr utmerket taxfree shopping; et Transhotel som tilbyr senger og dusjer (mot betaling) til passasjerer som venter på fly, blir for tiden renovert.

Mange innbyggere i det østlige Saudi-Arabia foretrekker å reise via Bahrain, og Gulf Air tilbyr tjenester til Khobar og Dammam for å møte denne etterspørselen; forhør deg når du bestiller.

Air Arabia, et lavprisflyselskap basert i De forente arabiske emirater, opererer daglige flyvninger fra Sharjah flyplass (IATA: SHJ), som ligger nord for Dubai.

I motsetning til de fleste flyplasser er denne ganske liten, noe som er fordelaktig siden avgang og ankomst er både rask (og enkel).

Hvordan komme seg rundt i Bahrain - Bahrain reiseguide - Travel S Helper

Hvordan komme seg rundt i Bahrain

Det er bare to måter å nå Bahrain på: med fly eller bil gjennom motorveien fra Saudi-Arabia.

Det er flyreiser til destinasjoner over hele verden fra Bahrain internasjonale lufthavn, og et enormt prosjekt pågår for tiden for å oppdatere og utvide fasilitetene.

I tillegg går 28 busslinjer rundt øya. Bussene er rimelige, har klimaanlegg og har gratis Wi-Fi; likevel brukes de først og fremst av lokalbefolkningen og ikke besøkende.

På flyplassen, restauranter og hoteller er drosjer allment tilgjengelige, og Uber er også et populært transportmiddel. I tillegg har en rekke bilutleiefirmaer kontorer i Bahrain, og flere har kiosker på flyplassen.

Destinasjoner i Bahrain - Bahrain reiseguide - By Travel S Helper

Destinasjoner i Bahrain

Manama, landets hovedstad, er hjemsted for landets mest bemerkelsesverdige attraksjoner. Her kan turister dra på utflukt til det gamle portugisiske fortet, hvis eiendom nå brukes til arkeologiske utgravninger. Al Khamis-moskeen, en av de eldste islamske strukturene, ligger i samme region.

Komplekset Beit Al Qur’an er spesielt verdt et besøk fordi det inneholder en historisk moske, store biblioteksaler og et lokalt museum.

Hovedstaden er hjemsted for mange arkitektonisk fantastiske strukturer designet i klassisk arabisk stil. De mest bemerkelsesverdige er Arad Fort, St. Christophers kirke og det viktigste utstillingssenteret.

Når du er ferdig med sightseeing, er det på tide å slappe av på en av de vidstrakte sandstrendene eller besøke de tradisjonelle markedene som appellerer til alle turister. Gold Souk-området er et av de mest populære. 

Ting å se i Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Ting å se i Bahrain

Bahrain er en øynasjon med en rik historie som strekker seg over tusenvis av år, og den tilbyr en unik blanding av kulturelle utflukter, underholdning og rekreasjon. I regionen eksisterte den første staten allerede i det tredje årtusen fvt. På forskjellige tidspunkter i historien tilhørte landet Sassanid-riket, det arabiske kalifatet, Portugal og Iran. Nasjonen var under britisk protektorat i en periode. Alle disse historiske fasene har satt sitt preg på landets landskap. 

I følge mange arkeologer huset øyene en gang Dilmun-staten. Sumererne trodde dette var opphavet til sivilisasjonen. Qal'at al-Bahrain er stedet der restene av denne eldgamle kulturen befinner seg. Forskere har oppdaget nesten 4000 år gamle gater, templer, butikker og palasser begravet under en rekke kulturelle lag, inkludert det portugisiske slottet. I dag fortsetter utgravingen. I dag er omtrent en fjerdedel av regionen tilgjengelig. På toppen av bakken står et portugisisk slott kalt Qal’at al-Burtughal.

Ting å gjøre i Bahrain - Bahrain reiseguide - By Travel S Helper

Aktiviteter i Bahrain

Bahrain Grand Prix Formel 1-løpet, holdt i april på Bahrain International Circuit, er den viktigste årlige begivenheten i Bahrain. Planlegg på forhånd fordi billettene er utsolgt og hotellkostnadene har skutt i været. Vanligvis er første bestillinger kvalifisert for rabatter fra 10 til 20 prosent. Avhengig av tribunen koster billetter alt mellom BD 150 og BD 60.

Dykking er økende popularitet i Bahrain. Her er det mange dykkesentre. Varmt kystvann myldrer av vannlevende liv. Det er rundt 400 fiskearter her.

Det er også flere hundre korallarter som støtter livet i havet. De nordlige farvannene støtter et større biologisk mangfold.

Rec-diving, avledet fra uttrykket "forlis", er også vanlig. Det er mange skipsvrak fra forskjellige tidsperioder utenfor kysten. I tillegg er drivdykking populær i nord. 

Penger og shopping i Bahrain - Bahrain Reiseguide - Av Travel S Helper

Penger & Shopping i Bahrain

I Bahrain er det mange store kjøpesentre med verdensomspennende navn og luksusbutikker, apoteker, supermarkeder, matbaner, tradisjonelle og moderne kafeer, lekeområder og arkader, teatre (3D og 2D), og til og med en inngangsport til en vannpark.

En tur til den lokale souken er et must. Der kan du prute om prisen på "rolexes", smykker og en rekke andre ting. Mange fremragende skreddere kan bli funnet i souken. Hvis du blir lenge nok (for eksempel en uke), kan du ha på deg et favorittantrekk og "klone" det med nøyaktighet i ethvert materiale fra det store utvalget som er tilgjengelig.

Bahrain er en ekstremt kostbar nasjon. Imidlertid ønsker mange å ta med seg suvenirer hjem fra denne fantastiske beliggenheten. Den berømte tradisjonelle arabiske basaren bør være ditt første stopp. 

Fordelen med arabiske markeder er muligheten til å prute.

Mat og drikke i Bahrain - Bahrain Reiseguide - Travel S Helper

Mat og drikke i Bahrain

Utvalget av restauranter i Bahrains matmiljø er enestående. Den viktigste spisestuen er Adliya. Det er mange kafeer å velge mellom i Adliya, for eksempel Coco's (god mat til en rimelig pris) og Lilous (ekstremt populær blant innbyggere som ønsker å se og bli sett). 

I Bahrain spenner restaurantene fra beskjedne boder som tilbyr urfolksmat til eksklusive spisesteder på femstjerners hoteller. I kjøpesentre og sentrum kan man finne rimelige måltider i vestlig stil og (for det meste amerikanske) franchiser som serverer eksklusiv mat.

Juffair har en kjent gate kjent som "American's Alley" som et resultat av det store antallet amerikanske spisesteder i den nærheten.

Bahrain har relativt tillatte alkoholregler, og det har lenge vært et populært reisemål for turister fra Saudi-Arabia og andre "tørre" naboland.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Natteliv i Bahrain

Bahrains natteliv er ganske godt utviklet, noe som er overraskende. Dette skyldes først og fremst myndighetenes toleranse og det store antallet utlendinger som bor i landet.

Bahrain blir ofte referert til som "Hawaii i Midtøsten." Alle vil finne underholdning etter solnedgang. Landsomfattende finnes det diskoteker, karaokebarer og livemusikkklubber.

Adliya er spesielt kjent for sitt natteliv. Dette er Manamas bohemske distrikt. Luksushoteller gir flere muligheter for kveldsunderholdning. Alkohol er tillatt over hele landet, selv i klubber. Dette tiltrekker seg turister fra nabolandene, mer konservative arabiske land.

Siden praktisk talt alle lisensierte etablissementer må være tilknyttet fire- og femstjerners hoteller, er det ingen distinkt nattelivsdistrikt i Manama; snarere er det en rutenettlignende fordeling av spillesteder over hele byen.

Festivaler og høytider i Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Festivaler og høytider i Bahrain

Bahrain er et muslimsk land. Derfor er flertallet av lokale helligdager religiøse.

I tillegg arrangeres flere festivaler her. I muslimske nasjoner feires ikke nyttår 1. januar. Muslimer feirer nyttår på en annen dato.

I noen nasjoner er det strengt forbudt å feire nyttår 1. januar. Bahrain er ikke blant disse nasjonene. Etter å ha oppnådd uavhengighet på 1970-tallet, fortsatte landets økonomi å vokse betydelig. Tallrike utlendinger begynte å ankomme Bahrain.

I dag utgjør de nesten halvparten av landets befolkning. Følgelig feirer mange fremtredende hoteller og nattklubber det nye året med show, fester og fyrverkeri.

Tradisjoner og skikker i Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Tradisjoner og skikker i Bahrain

Bahrain er et innbydende vertsland, men du må alltid vise respekt og høflighet i forhold til dine kulturelle tradisjoner og religion.

Når du besøker områder som besøkes av lokale arabere, er det å foretrekke å bruke lange bukser fremfor shorts, og damer bør unngå å bruke gjennomsiktige kjoler.

Badedrakter, bikinier og shorts er akseptable antrekk på strandklubber og hoteller. Offentlig, ikke vis indikasjoner på kjærlighet til personer av det motsatte kjønn. Personer av det motsatte kjønn har blitt arrestert for å ha kysset offentlig, og de er sosialt uakseptable. Unngå alltid å slåss og delta aldri i en debatt, spesielt med en lokal.

Den offisielle religionen i riket er islam. Den følges av mer enn 70 % av befolkningen. Kristne, buddhister og hinduer utgjør den resterende delen.

Culture Of Bahrain - Bahrain reiseguide - By Travel S Helper

Bahrains kultur

Den dominerende religionen er islam, og Bahrainere er kjent for sin toleranse overfor ulike religiøse praksiser.

Ekteskap mellom Bahrainis og expats er ganske uvanlig; mange filippinsk-bahrainere, som skuespillerinnen, er eksempler. et barn fra Filippinene Al-Alawi Mona Marbella.

Kvinners tradisjonelle klær inkluderer vanligvis hijab eller abaya, og regelverket rundt kvinneklær er relativt milde sammenlignet med regionale naboer. Selv om thobe, som inkluderer tradisjonelle hodeplagg som keffiyeh, ghutra og agal, er den tradisjonelle mannlige kostymen, er vestlige klær mye brukt i landet.

Til tross for at homofili var tillatt i Bahrain i 1976, har mange homofile blitt fengslet siden den gang.

Hold deg trygg og sunn i Bahrain - Bahrain reiseguide - Av Travel S Helper

Hold deg trygg og sunn i Bahrain

Bahrain hadde en nesten borgerkrig i 2011, med hundrevis av omkomne, hundrevis av skader og et betydelig antall aktivister og medisinske fagfolk fengslet og torturert. Selv om de enorme protestene ble hensynsløst undertrykt, er miljøet fortsatt ustabilt, og protester, opptøyer og politidrap kan forekomme når som helst.

Reisende bør unngå landets nordvestlige landlige regioner og samfunn. Store protester kan skje når som helst, og selv om de til tider kan bli voldelige, er de sjelden anti-vestlige. Unngå steder hvor store grupper av individer ser ut til å samles.

I Bahrain er gjennomsnittlig forekomst av sosial kriminalitet lav, mens voldskriminalitet er uvanlig. Ran, tyveri og tyveri forekommer likevel. Mindre forbrytelser som porteføljetyveri og tyveri av porteføljer er registrert, spesielt i de gamle markedsdistriktene kjent som soukene. 

FAQs om Bahrain

Er Bahrain åpen for turisme?

Reise til Bahrain er mulig under samme forhold som før COVID-19.

Kan jeg bruke shorts i Bahrain?

Selv om det ikke er noen spesifikk kleskode i Bahrain, er den vanlige normen å bruke beskjedne klær offentlig. Dette innebærer vanligvis skjørt av beskjeden lengde og dekkede skuldre for kvinner i offentligheten. I offentligheten bør menn dekke til knærne med klær.

Hva skal man kjøpe i Bahrain?

Bahrain er kjent for gull og naturperler, men når du vandrer i de historiske soukene i Manama og Muharraq, kan du observere innflytelsen fra sivilisasjoner så forskjellige som tekstiler, dufter og gastronomi. Der kan jeg tilbringe timer. Vanligvis besøker jeg de lokale parfymørene og lager min egen duft.

Trenger jeg en Covid-test for å komme inn i Bahrain?

20. februar 2022 vil verken PCR-testing eller karantene være nødvendig for ankomster, uavhengig av vaksinasjonsstatus, inkludert de som reiser over Causeway.

Er Bahrain et vennlig land for utlendinger?

Det er enkelt å møte Bahrainere, som ofte er snille og ekstremt patriotiske når det gjelder sin nasjon og kultur. Tallrike utlendinger har nære Bahrainske vennskap. Nesten alle kan engelsk, så med mindre du har et sterkt ønske om å gjøre det, trenger du ikke å lære arabisk.

Er det uhøflig å tipse i Bahrain?

I tillegg til en statlig avgift på 5 %, er en serviceavgift på 15 % vanlig på de fleste spisestedene. Selv om det er vanlig, er det ikke påkrevd å legge igjen 10 % ekstra tips til servitørene.

Hvilken mat er Bahrain kjent for?

Kjøkkenet i Bahrain inkluderer blant annet biryani, harer, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi og zalabia. Arabisk kaffe er den nasjonale drikken (qahwah).

Kan du drikke vann fra springen i Bahrain?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Kan du drikke alkohol i Bahrain?

Alkohol er lovlig i Bahrain, hvor det finnes en rekke barer, lisensierte restauranter og off-lisenser; Imidlertid er beruset oppførsel i offentligheten eller kjøring under påvirkning av alkohol ulovlig, noe som gjør lovbryteren underlagt en bot, fengsel og/eller utvisning, samt suspensjon av førerkortet.

Er Bahrain bra for shopping?

Med sin travle souq og markedsgater er Bahrain kanskje det beste shoppingmålet. Når du utforsker byene, vil du oppdage de beste kjøpesentrene i Bahrain, som ikke bare definerer luksus, men også gir en global shoppingopplevelse.

Hvilken måned er den beste å besøke Bahrain?

desember-mars. I disse månedene er temperaturene i skjærgården fortsatt ganske fine. Med en lett bris og sporadiske byger, er den beste tiden å besøke Bahrain mellom månedene desember og mars.

Hvor mye penger trenger jeg for å besøke Bahrain?

Hvor mye penger vil ferien til Bahrain koste? Du bør budsjettere rundt BHD48 ($128) hver dag for reisen din i Bahrain, som er den gjennomsnittlige daglige kostnaden basert på hva andre turister har brukt. Tidligere reisende har i gjennomsnitt brukt BHD17 ($45) per dag på mat og BHD9 per dag på overnatting.