Utforsk de beste stedene på øya Sitra

Finn noen av de beste tipsene fra hele landet fra våre partnere og venner.

Sitra, noen ganger referert til som Sitrah eller Sitra Island, er en øy som ligger i Bahrain. Det ligger 5 kilometer sør for Bahrains hovedstad, Manama, på Bahrain Island.

 

I 1782 var det en tvist mellom landsbyboere og Al Khalifa som hadde reist fra Zubara for å kjøpe forsyninger. Konflikten resulterte i dødsfall på begge sider.

Under den arabiske våren var det mange demonstrasjoner her. Tallrike demonstranter ble skadet eller drept.

Øya ligger i Persiabukta, like øst for Bahrain Island. Det ligger sør for Bahrain og Nabih Saleh. Den vestlige kanten av øya definerer grensen til Tubli Bay. Øya var en gang dekket med dadelpalmelunder og jordbruksland næret av en rekke ferskvannskilder. En gang utbredt langs den vestlige kysten, har mangrover nesten forsvunnet på grunn av urbanisering.

Historisk sett var øyas økonomi bygget på jordbruk og fiske. Øyas nordlige region har blitt forvandlet til en industrisone. Southern Bapco oljelagringsreservoarer er lokalisert. Den 42 kilometer lange Dhahran-Sitra naturgassrørledningen kobler Sitra til Dahran, Saudi-Arabia.

I tillegg til bil- og møbelforhandlere, består den nye utviklingen på øya av en rekke av begge. Sitraklubben er øyas kultur- og idrettsklubb.

I dag er Sitra ansvarlig for hele Bahrains petroleumsproduksjon. Det er stedet for Sitra havn. Det er også eksportknutepunktet for oljeressursene i det nordøstlige Saudi-Arabia.

Flertallet av Sitrahs innbyggere bor i syv historiske landsbyer: Kharijiya, Wadyan, Mahazza, Qurayya, Sufala, Marguban og Abul Aish. Øya er dekket med skog, jordbruksland og ferskvannskilder. Historisk sett utgjorde landbruk og fiske størstedelen av Sitrahs økonomi. Imidlertid lider øya for tiden av avskoging, og mangrovene har forsvunnet som et resultat av dette og miljøforringelse.

Gammel arkitektur, templer og museer er bare noen av de mange turistattraksjonene i Sitra. Som en av de viktigste strukturene i Sitra, er Sitra Mall for 25 millioner dollar, som ligger nær vannet og tilbyr en fantastisk shoppingopplevelse, et must-see. I tillegg til shopping har øya en yachtklubb med privateide båter, en Dhow-havn med tradisjonelle arabiske fiske- og cruisefartøyer, et populært strandferiested med hoteller og kystrestauranter, og fiskelandsbyer i nærheten.

Sitra Island - Info

6 m (20 ft)

Høyeste høyde

36 km (22.4 mi)

Kystlinje

+973

Ringekode

81,000

Befolkning

22.45 km2

Område i kvadratkilometer (Mile)

arabisk

Offisielt språk

Marquban

Største tettsted

AST (UTC+3)

Tidssone