BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Maradjon biztonságban és egészségesen Bahreinben

Maradjon biztonságban Bahreinben

Bahreinben 2011-ben szinte polgárháború volt, több száz halálos áldozattal, több száz sebesülttel, valamint jelentős számú aktivistát és egészségügyi szakembert börtönöztek be és kínoztak meg. Bár a hatalmas tiltakozásokat kíméletlenül leverték, a környezet továbbra is ingatag, és bármelyik pillanatban előfordulhatnak tiltakozások, zavargások és rendőrgyilkosságok. Az utazóknak kerülniük kell az ország északnyugati vidéki régióit és közösségeit. Nagyobb tüntetések bármelyik pillanatban megtörténhetnek, és bár időnként erőszakossá válhatnak, ritkán nyugatellenesek. Kerülje azokat a helyeket, ahol úgy tűnik, nagy csoportok gyűlnek össze.

Bahreinben a társadalmi bûnözés átlagos elõfordulása alacsony, míg az erõszakos bûnözés ritka. Rablás, lopás és lopás ennek ellenére előfordul. Kisebb bûncselekményeket, például portfóliólopást és portfóliólopást jegyeztek fel, különösen a piacok néven ismert régi piaci negyedekben. A legtöbb szálloda éjszakai klubjait csúnya egyének látogatják. Annak ellenére, hogy a szállodákban elegendő biztonsági intézkedés van érvényben, beleértve a kamerákat is, előfordult már, hogy a látogatók elfoglalták a szobáikat.

Ha az Exhibition Avenue-n tartózkodik (Hoora közelében), legyen óvatos, mert a hölgyeknek kellemetlen találkozásuk lehet (elsősorban) ittas szaúdiakkal. Jó ötlet, ha van veled egy srác, ha arra jársz (főleg éjszaka).

Bűn

Körülbelül 4000 brit állampolgár él Bahreinben, és évente több ezren látogatnak el. A legtöbb látogatás eseménymentes. Annak ellenére, hogy a legtöbb régióban ritka a bûnözés, a turistáknak óvintézkedéseket kell tenniük, beleértve a megbízható taxiszolgáltatások igénybevételét.

Drogok

Még az illegális anyagok nyomnyi mennyiségét is szigorúan korlátozzák. Az illegális kábítószerek fogyasztása vagy szállítása bebörtönzést és kiutasítást vonhat maga után, még akkor is, ha egyik országból a másikba utazik át egy repülőtéren. Az illegális kábítószerek és kábítószerek vásárlása vagy eladása súlyos bűncselekmény, amely legfeljebb életfogytiglani börtönbüntetést von maga után.

Egyes kozmetikai cikkek és e-cigaretta utántöltők Bahreinben tiltott anyagokat, például CBD-olajat tartalmazhatnak.

Ha vényköteles gyógyszereket használ, célszerű orvosi levelet hordani. Ha vényköteles gyógyszereket kíván behozni Bahreinbe, előfordulhat, hogy előzetes engedélyt kell kérnie a hatóságoktól. Utazás előtt vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi bahreini nagykövetséggel vagy konzulátussal.

Alkohol

Az alkohol legális Bahreinben, ahol számos bár, engedéllyel rendelkező étterem és engedély nélküli étterem működik; azonban a közterületen ittas magatartás vagy az ittas járművezetés jogellenes, ami pénzbírsággal, szabadságvesztéssel és/vagy kitoloncolással, valamint vezetői engedélyének felfüggesztésével sújthatja. Az alkoholos befolyásoltság alatti fizikai bántalmazás és közvagyon megsemmisítése olyan bűncselekmény, amely börtönbüntetést vonhat maga után.

Vezetés gépkocsival

Bahreinben zéró tolerancia vonatkozik az ittas vezetésre. Ha rajtakapják, hogy csak nyomokban is alkohol van a rendszerében, vádat és börtönbüntetést kaphat. Törvénysértésként a farokhajtás, a gyorshajtás, a versenyzés, a sávban ugrás és a mobiltelefon-használat vezetés közben tetemes pénzbírságot vonhat maga után. Az utakon és az autópályákon nagyszámú sebességmérő kamera található. A biztonsági öv használata kötelező. Ennek elmulasztása pénzbírságot vonhat maga után.

Közlekedési törvények

  • A forgalom a jobb oldalon halad.
  • A körforgalomban (körforgalomban) a körön belüli autóknak van elsőbbsége a behajtani próbálókkal szemben.
  • A sofőrök gyakran gyorsítanak a szigorú büntetések ellenére, beleértve a bírságot és az esetleges börtönbüntetést.
  • A rendőrség őrizetbe veheti a járművezetőket közlekedési szabálysértések miatt.
  • Vezetés közben tilos mobiltelefont használni, bár ez nagyon gyakori.
  • A járművezetők kötelesek biztonsági övet viselni.
  • Hétvégén torlódásosabb a forgalom a környező országokból érkező járművek miatt.

Öltözködési kód

A bahreinik jellemzően konzervatívan öltözködnek hagyományos öltözékben, és feldühödhetnek, ha mások rosszul vagy az iszlám normákkal ellentétes ruhát viselnek.

Nyilvános helyeken, például bevásárlóközpontokban, éttermekben és parkokban javasoljuk a megfelelő öltözék viselését. A ruházat nem lehet átlátszó, nem teheti ki illetlenül a testrészeket, és nem ábrázolhat kellemetlen képeket vagy üzeneteket. Ha nem megfelelően öltözve látogat el egy ilyen helyszínre, távozásra szólíthatják fel (a legtöbb nagyobb bevásárlóközpontban táblák vannak kihelyezve, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy tiszteletre méltó ruházatot kell viselni). Szigorúan tilos mindenféle meztelenség, még felső nélküli napozás is. A ramadán hónapban, amikor az alázatra buzdítanak, ezeket az elveket még szigorúbban tartják be.

Vallás

Bahreinben nagy tisztelet övezi az iszlám vallásos hitet. A vallási eszmék vagy gyakorlatok iránti bármilyen tiszteletlenség rendkívül tiszteletlenségnek minősül, és valószínűleg súlyos pénzbírsággal és/vagy bebörtönzéssel jár. Más vallásokat tiszteletben tartanak és szabadon gyakorolhatják Bahreinben. Kövesse néhány egyszerű tiszteletre vonatkozó irányelvet:

A muszlimok naponta öt imát végeznek. Megjegyzendő, hogy a mecsetek hangszórókat használnak, hogy imára hívják a hívőket. Legyen tudatában annak, hogy azok az autók, amelyek nincsenek a mecset közelében, megállhatnak egy pihenőben, hogy diszkréten imádkozzanak.

A muszlimok hajnaltól napnyugtáig böjtölnek a ramadán szent hónapjában. A ramadán hónapban az étkezés, ivás, dohányzás, hangos zene lejátszása és nyilvános nyilvános táncolás a nappali órákban tilos és törvény által büntetett, még a nem muszlimok számára is.

Klíma és természeti katasztrófák

Bahreinben gyakran rendkívül magas a hőmérséklet. Júniustól augusztusig a hőmérséklet 50°C felett is lehet.

A hőguta és a kiszáradás elkerülése érdekében:

  • igyon sok vizet
  • kerülje a hosszú melegben való tartózkodást

Gyakran előfordulnak homok- és porviharok.

Tüntetések

Alkalmanként tüntetések és tiltakozások is előfordulhatnak. Ez magában foglalhatja a forgalom megszakítására irányuló kísérleteket, valamint zavarokat a vidéki területeken és a gazdasági központok közelében. Ez ritkán helyi konfliktusokhoz vezet a kormány biztonsági erői és a tüntetők között. Alkalmanként a kulcsfontosságú bahreini események évfordulói növelik a spontán tüntetések valószínűségét. Korábban hasonló esetek fordultak elő Sitrában, Bani Jamra, Karbabad, Saar, Karzakan, a Budaiya Highway és a szomszédos falvakban.

Annak ellenére, hogy a mai napig nem történt közvetlen fenyegetés vagy támadás brit állampolgárok ellen, legyen óvatos, tartsa be a helyi hatóságok tanácsait, és legyen figyelemmel a környezetére, bárhol is tartózkodik a szigeten.

Veszélyben vannak azok, akik tévedésből egy erőszakos felvonulás közelébe kerülnek.

Ha hatalmas nyilvános összejövetel vagy tüntetés találkozik, gyorsan ki kell üríteni a területet. Ha gyanús tárgyat észlel, ne közelítse meg vagy érintse meg. Menjen arrébb, és tárcsázza a 999-et vagy a rendőrségi segélyvonal 8000 8008-as számát.

A nappali órákban az elsődleges autópályákon az utazás gyakran szabályos. Számos rendőri ellenőrző pont létezik.

A demonstrációk során az utak járhatatlanná válhatnak, ami kitérőket tesz szükségessé. Ezek átirányíthatják Önt ismeretlen területen. Meg kell ismerkednie más utakkal.

A helyi közvéleményt a régióban továbbra is befolyásolják a regionális fejlesztések. Tisztában kell lennie a helyi érzékenységgel ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban. Kövesse a híreket, és tájékozódjon azokról a helyi és regionális fejleményekről, amelyek lakossági zavargásokat okozhatnak.

A Belügyminisztérium emlékeztetőt adott ki, hogy minden lakosnak és vendégnek kötelezően magával kell vinnie a fényképes igazolványt. Akár 300 BHD-ig terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak, ha a bahreini kormány egyik tagja kérésére nem tudja bemutatni a fényképes igazolványát, a bahreini jogszabályoknak megfelelően.

Maradjon egészséges Bahreinben

Ügyeljen arra, hogy sok vizet igyon. Áprilistól augusztusig rendkívül meleg (akár 50 Celsius fok) és párás lehet. Védje magát a napsugárzástól esernyő használatával. A hidratáltság létfontosságú, különösen, ha egész nap a szabadban tartózkodik. Palackozott víz rendkívül olcsó áron megvásárolható szinte mindenhol a városban, a „Hűtőházakban” és a kis éttermekben.

Kis hűtött palackokat árulnak az utcai árusok a piacban, de előfordulhat, hogy többet költ, mint amennyit az üveg ér. Ha hosszabb ideig szeretne Bahreinben maradni, megszervezheti a helyi Cold Shop szolgáltatást, amely palackozott vizet szállít a lakásába, vagy regisztrálhat vízszállításra a sziget számos vállalkozásán keresztül. Sok hűtőüzlet (valamint bizonyos szállodák) ingyen viszi be áruit (vagy ételeit) az Ön szállodájába vagy lakásába.

COVID-19

Nincsenek COVID-19 korlátozások a nyilvános helyeken, és minden vállalkozás, beleértve az üzleteket, a bankokat és az éttermeket is, a megszokott módon működik. A maszkok nem kötelezőek beltéri és kültéri környezetben is (az egészségügyi intézmények kivételével).

Nincsenek COVID-19-hez kapcsolódó korlátok a szállások és létesítmények elérhetőségére vonatkozóan, beleértve a szállodákat és a magánbérlési egységeket.

Ha úgy gondolja, hogy COVID-19 tüneteit tapasztalja, hívja a 444-es helyi forródrótot, és kövesse a hatóságok tanácsát. A bahreini COVID-19 betegséggel kapcsolatos általános kérdéseivel forduljon az Egészségügyi Minisztériumhoz a [email protected] címen. Azokkal, akiknél pozitív a COVID-19-teszt, a hatóságok a „BeAware” alkalmazáson keresztül felveszik a kapcsolatot, és kötelesek otthon vagy szállodában 7 napig (teljes beoltás esetén) vagy 10 napig (ha nem oltottak) önizolálni. a fertőzés időpontja. Magánkórházban negatív PCR-eredmény beszerzésével az önizolációs periódus hamarabb befejezhető. Ha szükséges, a COVID-19 terápiáját díjmentesen biztosítjuk.