BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Hagyományok és szokások Bahreinben

Bahrein egy barátságos fogadó ország, azonban mindig tiszteletet és udvariasságot kell mutatnia kulturális hagyományainak és vallásának tekintetében. A helyi arabok által gyakran látogató területek látogatásakor inkább a rövidnadrágot, a rövid nadrágot, a hölgyeknek pedig az átlátszó ruhák viselését kell viselniük.

A fürdőruhák, bikinik és rövidnadrágok elfogadható öltözékek a tengerparti klubokban és szállodákban. Nyilvános helyen ne mutasson szeretet jeleit az ellenkező nemhez tartozó személyek iránt. Ellenkező nemű embereket tartóztattak le nyilvános csók miatt, és társadalmilag elfogadhatatlanok. Mindig kerülje a veszekedést, és soha ne vegyen részt vitában, különösen a helyiekkel.

A királyság hivatalos vallása az iszlám. Ezt a népesség több mint 70% -a követi. A keresztények, a buddhisták és a hinduk a fennmaradó részhez tartoznak. A lakosok kis része nem igényel vallási hovatartozást. Az egyház és az állam nem különálló. Ebben az esetben a sharia (iszlám törvény) vonatkozik. A vallási szabadság fogalmát az alkotmány rögzíti. Ez egy tény. Itt nem létezik vallási üldöztetés. A különféle vallások képviselői megengedik, hogy szabadon megfigyeljék rítusaikat és ünnepeljék az ünnepeket.

A muszlim közösség heterogén. A szunnita muszlimok beduint látják elődeiknek. A síiták a prófétából származnak, hiedelmeik szerint. A síiták többsége a baharna etnikai és vallási közösséghez tartozik. Hagyományos és jámborok. A szunnik és a síiták külön közösségeket hoznak létre. Jogi konfliktusaikat külön bírósági hatóságok oldják meg.

A nők társadalmi helyzete Bahreinben meghaladja az arab nemzetek többségét. Itt a nők dolgozhatnak. Ezek az ország munkaerőinek csaknem egyharmadát képezik. Hozzáférésük van az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz. A nők kb. 60% -a főiskolai végzettséggel rendelkezik. Sok nő van az üzleti életben. A nők még mindig alulreprezentáltak a politikában. Hiányoznak a kormányzati hatóságtól. Nincsenek olyan hivatalos törvények, amelyek megsértik a nők jogait. A szabályozás azonban ellentmond a saría törvénynek, amely felhatalmazza, hogy a nők fedezzék arcukat és testületeiket. A legtöbb hölgy olyan chadorot visel, amely nem fedi le az arcát. A Niqab teljesen elrejti a nők arcát a hagyományosabb családoktól. A külföldi hölgyeket a bennszülöttek tolerálják. Be kell fednie a vállát és a lábát. Ezenkívül vannak követelmények a külföldi srácok számára. Tilos a nyilvánosság megjelenése rövidnadrágban és atlétikai öltözékben.

Ez a demokrácia Bahrein gyorsan növekvő gazdaságának eredménye, amely nagyszámú külföldieket vonz. Bahrein a muszlim nemzetek közül a leginkább felszabadult. Más arab országok lakosai itt gyakran nyaralnak. Az ország alkoholt értékesít és fogyaszt. A ramadán szent hónapjában az erkölcsi normák szigorúbbá válnak. Ebben az időben a hívõk böjtölnek. A muszlimok tilos az étkezés és az ivás a nappali órákban ezen időszak alatt.

A vallás hatással van az etikettre. A bal oldalt hagyományosan mocskosnak tekintik, mert személyes higiéniához használják. Elfogadható az ételek és a pénz elfogadása, de csak a jobb kezével. Házba vagy mecsetbe való belépéskor a cipőt el kell távolítani. Nem mutathatja a lábad a beszélgetőpartnerre, figyelmesen bámulhat a beszélgetőpartner szemébe, enni sétálás közben, vagy egy beszélgetés során aktívan gesztikulálhat.

A család kiemelkedően fontos az ország polgárainak. A nők nagyon fiatalon házasodnak, 14 éves kortól kezdve. A férfiak 20 és 22 év között házasodnak. Általános gyakorlat a menyasszonyok váltságdíja. A poligámia megengedett a saría törvények szerint. De minden feleségének saját kényelmes lakóhelye van. Ezenkívül vannak átmeneti házasságok (MUTA). Kizárólag a síiták elfogadják őket. Egy ilyen házasság befejezésekor jutalmat kapnak a nőnek. Formálisan a nő jogai egyenértékűek egy hétköznapi feleségével. Utódjait szintén legitimnek tekintik. Jogosul egy mahr -ra (a férje ajándéka). A házasság időtartama hosszabb ideig meghosszabbítható. A hölgynek rést kell tennie, mielőtt újraházasodna egy sikertelen házasság után. Ennek a résnek a kizárására van szükség a terhesség lehetőségének kizárásához. A négy-huszhethetes szünet alatt a férj továbbra is segíti a feleséget.

Az ország 1971 -es függetlenségét követően Bahrein kultúrája jelentősen virágzott. A hagyományos művészet fejlődése mellett a modern művészet is növekszik. Az impresszionizmus, az expresszionizmus és a szürrealizmus népszerűsége egyre növekszik. A modern művészet gyakori kiállításait szervezik. Erre a célra számos múzeumot és galériát használnak fel. Figyelemre méltó az arab kalligráfia, a kerámia, az ékszerek és a kovácsok hagyományos művészete. A 20. század végén is gyorsan fejlődni kezdett az irodalom. Az erős nyugati befolyás benne rejlik. Bahreinnek, más iszlám nemzetekkel ellentétben, számos női költővel rendelkezik, akik közzéteszik munkáikat.

Az arab, indiai és perzsa zene befolyásolta Bahrein hagyományos zenéjét. A legnépszerűbb stílusok a Saut, a Fijri és a Liwa. A bahreini állampolgárok már régóta részt vesznek a gyöngybányászatban. A Pearl Divers fejlesztette ki saját kultúráját, beleértve a zenét is. A Fijri a Pearl Divers zenéje. Fontos megjegyezni, hogy vannak part menti dalok és tengeri dalok. Liwa az afrikai emberek zenéje. A Saut néven ismert arab zenét OUD, ütőhangszeren és Rebabon végzik. A modern zene is létezik. Vannak olyan zenekarok, amelyek rockzenét játszanak. A Bahrein felvételi stúdiókat is tartalmaz. A mozi nem illegális. De a helyi filmeket gyakorlatilag soha nem készítik.