Fedezze fel Isa Town legjobb helyeit

Találja meg partnereink és barátaink legjobb tippjeit országszerte.

Isa Town nagyrészt jómódú, újonnan épített villákból áll, és Bahrein képzett középosztályának számos tagjának ad otthont.

Isa Town Bahrein egyik legújabb és leggazdagabb városa. Isa Town jelképe most a pazar villák, amelyeket az egész ország jómódú magánszemélyei építettek. A mesés bevásárlóközpontok továbbra is a város legkiemelkedőbb látnivalói. Az is hiba lenne, ha nem vennénk észre az itt épült gyönyörű stadionokat.

Sok utazó szívesen meglátogatja a Szultán Központot érkezéskor. Ez a nagy bevásárlóközpont kortárs sokemeletes épületekkel rendelkezik. Belül több száz vállalkozás árul különféle dolgokat. Ez egy fantasztikus hely kortárs ruhák, ékszerek és számos egyedi ajándéktárgy vásárlására. A bevásárlókomplexum előtt egy kis terület található további standokkal. Itt a számos ajándék mellett népszerű nemzeti ételeket vásárolhatnak a vendégek.

Az Al Enma bevásárlóközpont egy bevásárlóközpont, amely minden vásárlásrajongó fémjelévé vált. A bevásárlóközpont Isa Town közvetlen külvárosában van nyitva. A 2012 augusztusában megnyílt kereskedelmi komplexum 55 000 négyzetméteres területet ölel fel. Jelenleg nehéz elképzelni olyan dolgot, amit ezen a piacon ne lehetne beszerezni. Az Al Enma bevásárlóközpontban több tucat nemzetközileg elismert márka vállalkozása, előkelő ékszerbutikok, elektronikai üzletek és gyermekárut árusító üzletek találhatók, így minden ízlésnek és pénztárcának megfelelő árut talál. Azt is meg kell jegyezni, hogy ez a kereskedelmi terület elegáns megjelenésű. Amikor a vásárlás unalmassá válik, a látogatók egyszerűen pihenhetnek és csodálatos ételeket fogyaszthatnak a bevásárlóközpont számos vonzó kávézójában vagy éttermében.

Isa Town kellemesen megörvendezteti a sportrajongókat a Bahreini Nemzeti Stadionnal, az ország első számú futballstadionjával. Riffa városában található, de Isa Town könnyen megközelíthető. Ezt a ma több mint 30 000 nézőt befogadó stadiont 1982-ben építették. 2021-ben újjáépítették egy nagy bajnokság előtt. Annak ellenére, hogy a sportkomplexum elsősorban sporteseményeknek ad otthont, a Bahreini Nemzeti Stadion gyakran ad otthont más eseményeknek, például zenei koncerteknek.

A Khalifa Sports City Stadion (más néven Isa Town Stadion a turisták számára) a város igazi történelmi emléke. Ezt a stadiont 1968-ban nyitották meg. Több mint 20 000 vendég befogadására alkalmas. Amellett, hogy hatalmas bevásárlókomplexumokban és sporteseményekben vesznek részt, Isa Town látogatói egyszerűen bebarangolhatják a várost, és megcsodálhatják csodálatos rezidenciáit.

Isa Town - Info

Bahreini dínár (BHD)

Pénznem

+973

Hívókód

36 833

Népesség

1968

Városként alakult

arab

Hivatalos nyelv

UTC+3 (AST)

Időzóna

Isa városi útikalauz

Fedezze fel és fedezze fel

Minden, amit Isa Townról tudnia kell utazása előtt

Isa Town egy középosztálybeli közösség Bahrein északi középső régiójában.

Isa várost pazar, újonnan épített házak uralják, és számos bahreini képzett középosztálynak ad otthont. A 2002-es választásokon Abdnabi Salman, az egykori kommunista Demokratikus Blokk tagja nyerte meg a mandátumot, így Bahrein azon kevés régiói közé tartozik, ahol nem képviselte magát teljes egészében iszlamista vagy jobboldali képviselő. Az ex-harvardi professzor, Dr. Munira Fakhro Waadból megkérdőjelezhető körülmények között elveszítette a 2006-os választásokat Dr. Salah Ali szunnita iszlamistával szemben, az Al-Menbar Iszlám Társaságtól.

Bahrein tizenkét településének egyike volt, mielőtt 1988-ban elválasztották al Mintaqah al Wusta-tól, és jelenleg a központi kormányzóság része.

Isa Town híres hagyományos piacáról.

Isa Town ad otthont a legtöbb bahreini magániskolának, köztük az Indiai Iskolának, az Új Indiai Iskolának, a Pakisztáni Urdu Iskolának, a Sacred Heart Schoolnak, az Ibn Khuldoon Nemzeti Iskolának, a Pakisztáni Iskolának, a Bahreini Bayan Iskolának, a Naseem Nemzetközi Iskolának és a Szent Kristóf Iskola. A Bahreini Egyetem Isa Town kampusza is ezen a területen található.

Az Országos Autósiskola és a Közúti Közlekedési Igazgatóság székhelye Isa Townban található. Isa Townban további irodák közé tartozik az Oktatási Minisztérium és az Információs Minisztérium, amely a Bahreini Rádió és Televízió műsorszóró állomásának ad otthont. A piac mellett a Bahreini Nemzeti Stadion a legkiemelkedőbb mérföldkő. Ezenkívül megnyílt az új Bahreini Politechnikum a korábbi Bahreini Egyetem helyén.

Látnivalók Isa Townban

Isa Town üdvözli a látogatókat azzal, hogy bemutatja pompáját a Városkapu közelében. Ez egy csodálatos építészeti csoda, amelyet Mohamed Saleh Makiya iraki építész épített. A kapuk öt folyosóból állnak, mindkét oldalon kettő. Az emlékmű Isa Town névjegykártyája lett. Úgy tűnik, hogy a kapuk azt jelzik, hogy a város, ahová a látogatók belépnek, teljes figyelmet érdemel. Arra ösztönzik a turistákat, hogy megálljanak, és számos felejthetetlen képet készítsenek. Ez az építészeti jellegzetesség elegendő bizonyítéka annak, hogy ez a város valami figyelemre méltót tervezett látogatói számára.

Isa Town tele van lenyűgöző történelmi látnivalókkal és szobrokkal. Ne felejtse el meglátogatni a Pottery Roundabout-ot, a kerámia lobogó alakú emlékművet. Ez a szerkezet Isa Town történetéhez kapcsolódik. A régió hagyományosan fazekasságáról híres, ezért a város egyik legkiemelkedőbb műemléke tiszteli ezt a szakmát. Azok az emberek, akik soha nem rajongtak a kerámiáért és a kerámiáért, gyakran meggondolják magukat Isa Townban, amiatt, hogy a helyi művészek valódi varázslók, akik gyönyörű kerámiákat készítenek.

Az Aali sírhalmok a város közelében találhatók a turisták számára. Ez egy régészeti ásatási hely, ahol a régészek bronzkori leleteket keresnek. Nyilvánvaló, hogy a turisták közvetlenül nem léphetnek be az ásatási területre, mert megzavarnák a tudósok munkáját, de megengedik, hogy távolról megfigyeljék. Bahrein gazdag múlttal rendelkező ország, így a régészeti feltárások jelenléte nem meglepő. A tudósok agyag étkészleteket, kosarakat, elefántcsontból készült tárgyakat és bronzfegyvereket fedeztek fel egy Isa Town melletti helyszínen. Azt is mondják, hogy itt temették el az ősi uralkodókat.

Nyilvánvalóan nem lenne helyénvaló kihagyni a Bahreini Nemzeti Stadiont. Ez az aréna rendszeresen ad otthont a legjobb regionális és országos futballversenyeknek. A 30 000 fő befogadására alkalmas Bahreini Nemzeti Stadion a sport és a zene rajongóit egyaránt vonzza. A helyszín nagy kapacitása miatt gyakran tartanak zenei előadásokat. Sőt, a helyszín gyakran fesztiválok helyszíne; ezért érdemes előre tájékozódni, van-e fesztivál vagy egyéb említésre méltó esemény.

A Khalifa Sports City Stadion Isa Town újabb nevezetessége. Sok sportrajongó zarándokhelye. Ez a stadion 20 000 fő befogadására alkalmas. 1968-ban épült, nemzetközi rendezvények lebonyolítására alkalmas arénát biztosítva a nemzetnek. Néhány utazó a stadiont korábbi nevén, Isa Town Stadiumon ismerheti fel. A helyiek azonban azonnal felfogják, miről beszélgetnek a stadionlátogatók. Az Isa Town Stadion gyakran ad otthont izgalmas sporteseményeknek, azonban ezek általában kevésbé feltűnőek és nagyobbak, mint a Bahreini Nemzeti Stadionban megrendezettek. Fesztiválok és zenei előadások híres helyszíne is.

A várostól nem messze található a Barbar-templom, amely az ország egyik leghíresebb helyszíne. Ez egy igazán szép szerkezet. A Barbar-templom nagyjából 3000-2000 éves. Az épület elképesztő kora és egyedi hangulata soha nem hagyja el, hogy sok turistát vonzzon. A komplexum három épületből áll, amelyek úgy tűnik, hogy egymás tetejére épültek. Ezen kívül lehetőség nyílik a régi oltárok és a szentély romjainak megtekintésére.

Az Al Khamis mecset, Bahrein egyik legszebb mecsete, rövid távolságra északra található a várostól. Az impozáns építmény emlékeztet arra, hogy a nemzetnek sok mindenre lehet büszke, mivel ez Bahrein és a környék egyik legrégebbi mecsete. A vallási építményt 692 körül építették. Ezen kívül a mecsetet többször is felújították. Van egy faoszlopokkal alátámasztott imaterem és egy lapostetős szoba, melyet gyönyörű kőoszlopok támasztanak alá.

Tevékenységek Isa Townban

Azok a turisták, akik szeretnek vásárolni és kulturális látnivalókat nézni, élvezni fogják Isa Townt. Ennek ellenére a városban számos tevékenység található minden korosztály számára. Mivel Isa Town a tengerpart közelében található, a nyaralók nem lesznek megfosztva a vízi tevékenységektől és szórakozásoktól. Egyszerű minőségi időt tölteni ezen a helyen, megcsodálva a lélegzetelállító kilátást a partvonalról, vagy felszerelést bérelni vízi tevékenységekhez.

Isa Town a következő tevékenységeket kínálja a turistáknak: búvárkodás, sznorkelezés, szörfözés és különféle körutak. A part közelében számos kiskereskedelmi terület található, ahol a nyaralók minden szükséges kelléket beszerezhetnek. Ez a felszerelés a tapasztalt sportolók és a kezdők számára egyaránt alkalmas, akik új tevékenységeket szeretnének kipróbálni. Lenyűgöző hajókázás egy csodálatos hajón – nem ez a vágya annak, aki olvasott már arab meséket? Ráadásul ez a mese olyan közel van, hogy kinyújthatod és megérintheted a kezeddel.

Isa Town a következő tevékenységeket kínálja a turistáknak: búvárkodás, sznorkelezés, szörfözés és különféle körutak. A part közelében számos kiskereskedelmi terület található, ahol a nyaralók minden szükséges kelléket beszerezhetnek. Ez a felszerelés a tapasztalt sportolók és a kezdők számára egyaránt alkalmas, akik új tevékenységeket szeretnének kipróbálni. Lenyűgöző hajókázás egy csodálatos hajón – nem ez a vágya annak, aki olvasott már arab meséket? Ráadásul ez a mese olyan közel van, hogy kinyújthatod és megérintheted a kezeddel.

Emellett a város rendelkezik a lovagláshoz szükséges infrastruktúrával. Ez az egyik legkedveltebb szárazföldi tevékenység a környéken. Ez nem furcsa, mert a lovaglás rendkívül romantikus időtöltés. Sokkal izgalmasabb lehet, ha egy gyönyörű arab lovon lovagolsz – ez a fajta rendkívül értékes és világszerte tisztelt. Itt a turisták megtapasztalhatják, milyen érzés egy csodálatos lovon lovagolni homokdűnék között, és nézni, ahogy a város lassan eltűnik és újra megjelenik a láthatáron. Ez egy csodálatosan izgalmas érzés, amely évekig veled marad.

Azonban nincs szükség lóra ahhoz, hogy azonos érzelmeket szerezzen. Lehetőség van terepjáró bérlésére is, amely kétségtelenül kényelmesebb, mint egy ló, és azoknak ajánlott, akik nem szeretik a lovaglást. A terepjáró is lényegesen gyorsabb. Fontolja meg a Royal Golf Club látogatását a közeli Riffa városában, ha a homokdűnéket növényzettel szeretné helyettesíteni. Ez egy jellegzetes klub, amelyet a híres golfpálya-építész, Karl Litton tervezett. A golfütő egy sivatagi délibábhoz hasonlít; ez a növényvilág valóságos oázisa és rendkívül pompás hely. Mindenki, aki szeret úszni, bármikor hozzáférhet a Faran úszómedencéhez.

Isa Town Jogging Track kiváló úti cél a nyaralni vágyó családok számára. Különösen alkalmas 3 és 6 év közötti gyermekek számára. Az Al Hoor Landscape valóban élvezetes mindenki számára, aki egy gyönyörű kertben szeretne barangolni. Csodálatos hely a lelki béke helyreállítására és a nehézségek jelentéktelenné tételére. Ugyanez igaz az A’ali Fazekasműhelyre is. Ezen a helyen a vendégek megtanulhatják, hogyan készítsenek kerámiát. A tanfolyamon minden turista részt vesz, aki szeretne többet megtudni a helyi kultúráról. Egy hagyományos helyi készség, például a fazekasság elsajátítása csodálatos és hihetetlenül izgalmas módszer ennek megvalósítására.

A helyi piacok látogatása kétségtelenül egy újabb fantasztikus tevékenység. Valójában ez egy csodálatos módja annak, hogy megtapasztaljuk a helyi hagyományokat és kultúrát, találkozzunk a helyiekkel, és közelebb kerüljünk hozzájuk. Isa Townban számos piac található, amelyeket érdemes meglátogatni. Például a Használtcikk-piac fantasztikus hely azok számára, akik egyedi és nem mindennapi dolgokat szeretnének beszerezni. A Ramez Hyper a közelben található. Ez a piac ideális ajándéktárgyak vásárlására. Az Alestqlal piac egy további vonzerőpiac a városban, hasonlóan a Flawless Flowerhez, amely mindenféle virágra specializálódott.

Isa város hagyománya

Bahrein egy multikulturális nemzet, így számos nemzetből származó egyén él ott. A bevándorlók többsége azonban Indiából, Pakisztánból és a Fülöp-szigetekről érkezik. Az ország szabályozása egyaránt ösztönzi a kis- és nagyvállalkozásokat, ami nagyszámú újonnan érkezett. Ezek a vállalkozások jellemzően éttermek, bankok, fodrászszalonok, utazási irodák és taxi szolgáltatások. Isa Town sem más. Az őslakosok mindenkivel udvariasan bánnak, így a turisták mindig számíthatnak rájuk, és kérhetik a segítségüket.

A nemzetközi bevándorlók nagy száma az oka annak is, hogy Isa Townnak nincsenek nyelvi problémái. Vannak, akik annyira járatosak az angol nyelvben, hogy felvehetik a versenyt a britekkel. Ennek ellenére minden bennszülöttet hízelgőnek érezne, ha egy turista tudna néhány mondatot arabul beszélni. A helyieket egyszerűen csak „Marhabával” köszöntve lehet boldoggá tenni. A búcsú kifejezéséhez egyszerűen mondja ki, hogy „Salam” vagy „Ma al-salmah”. Érdemes ezeket az egyszerű kifejezéseket megtanulni (több más szóval együtt, mint például a „bocsánat” és a „nem értem”).

Az egész országban merev hierarchia létezik. Bahrein uralkodó családjának, az Al Khalifának a tagjai a legmegbecsültebbek az országban. Bahreinben a szövetséges törzsek a második legtiszteltebb csoport. Azok az emberek, akik kevesebb mint egy évszázada élnek az országban, „egy lépcsőfokkal lejjebb” vannak a társadalmi rendben. Az iráni bevándorlók és a síita muszlimok nagyjából azonos társadalmi helyzettel rendelkeznek. Az indiai, fülöp-szigeteki, thai, pakisztáni és malajziai bevándorlók a társadalmi rend legalján állnak. Ezek a személyek végzik a szakképzetlen munka nagy részét.

Bahreinben másképp tekintenek a nőkre, mint a régió más országaiban. Például a nők jogosultak autót vezetni. A női ruházattal kapcsolatban is kevés korlátozás van. A lányok még farmernadrágot is viselnek; a helyi nők szabadságukról és függetlenségükről ismertek. A Hidzsábot azonban büszkén viselik. A helyi hölgyek úgy vélik, hogy a hidzsáb viselése nem korlátozza szabadságukat. Mivel senki sem kényszeríti őket a hidzsáb viselésére, a hölgyek tisztelettel veszik ezt a ruhaelemet.

Mint minden más muszlim nemzetben, ezen a területen is a család és a rokonok a legfontosabbak. Ne feledje, hogy bizonyos helyekre nem léphet be házastársa nélkül – a helyiek rendkívül komolyan veszik a családot. Szerintük a családi tevékenységek az egyetlen elfogadható módja a szórakozásnak. A helyiek számára a nagy család a legnagyobb kincs. Egy háztartásban egy gyermek meglehetősen ritka, ezért a családok többségében sok gyermek van. Ha egy családtagnak segítségre van szüksége, az egész család összejön, hogy megbeszéljék, hogyan tudnának segíteni és megoldani egymás nehézségeit.

Mivel Isa Town turisztikai célpont, nagyszámú látogatót vonz nemcsak kulturális nevezetességeivel, hanem gyakori fesztiváljaival is. Mivel a sport népszerű Bahreinben, és szinte mindenkinek van kedvenc sportja, az országban gyakran rendeznek különféle sporteseményeket. November közepén például a Brave 9 nevű vegyes harcművészeti versenyt rendezik a Khalifa Sports City Stadionban. Ez egy igazi csodaország mindenki számára, aki szereti a nagyszerű eseményeket, és szeretne szurkolni kedvenc játékosainak. Ezt a tornát körülbelül 20 000 néző látogatja.

Az Isa Townba látogatók május közepén megfigyelhetik a hasonlóan lenyűgöző Bahreini Krikettfesztivált. Az eseményre a Bahreini Nemzeti Stadionban kerül sor. Ez kétségtelenül nagyszerű alkalom az egész család számára. A versenyzők között a világ számos régiójából akadnak sportolók. Ezen kívül a fesztivál programja számos szórakoztató eseményt tartalmaz, beleértve az utcai előadásokat, interaktív játékokat, zenei koncerteket, divatbemutatókat, versenyeket és egyedülálló játszóteret a gyermekek számára. Ezért minden családtag élvezni fogja és izgalmasnak találja ezt az ünnepet. A fesztivál mindössze két napos, ezért érdemes előre egyeztetni az időpontokat és megfelelően megtervezni a nyaralást, hogy ne maradjunk le egy ilyen nagyszerű eseményről.

Mivel Bahrein muszlim nemzet, minden iszlám ünnep rendkívül jelentős és széles körben megfigyelhető. A legjelentősebb ünnepek a ramadán szent hónapja, az áldozati ünnep vagy az áldozat ünnepe, a hijri újév (az iszlám újév), Ashur napja, Mawlid al-Nabi al-Sharif (az iszlám próféta születésnapja). Mohamed) és Eid al-Fitr, amely a ramadán lezárását jelzi. Január 1-jén ünnepeket is tartanak a turisták számára. A függetlenség napja ugyanolyan jelentős és lelkesen emlékezik meg, mint az iszlám ünnepe. Mindig Isa Townban tartják, ahol a látogatók megtekinthetik a katonai parádét és az éjszakai tűzijátékot. Az ünnepi szezon december 16-án kezdődik.

Maradjon biztonságban és egészséges Isa Townban

Igyál sok vizet. Áprilistól augusztusig elég meleg (akár 50°C) és párás (néha 70°C) is lehet. Használjon esernyőt, hogy megvédje magát a napsugaraktól. A hidratáltság megőrzése elengedhetetlen, különösen, ha napközben a szabadban tartózkodik. A városban szinte mindenhol a „Hűtőházak” és a kis éttermek palackozott vizet árulnak, viszonylag olcsó áron. A piacban a gyalogos eladók kis hűtött üvegeket árulnak, bár előfordulhat, hogy többet költenek, mint amennyit az üveg ér. Ha hosszabb ideig tartózkodik Bahreinben, megszervezheti a helyi hűtőházat, hogy palackozott vizet szállítson a lakásába, vagy jelentkezhet vízszállításra a sziget számos vállalatán keresztül. Számos hűtött üzlet (és bizonyos szállodák) ingyenes kiszállítást is kínál a szállodába vagy apartmanba.