BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Hogyan közlekedjünk Bahreinben

There are only two methods to reach Bahrain: by plane or by automobile through the causeway from Saudi Arabia. There are flights to destinations all over the world from Bahrain International Airport, and an enormous project is currently ongoing to update and extend its facilities.

Ezenkívül 28 buszjárat veszi körül a szigetet. A buszok megfizethetőek, légkondicionáltak és ingyenes Wi-Fi-t biztosítanak; ennek ellenére elsősorban a helyiek használják és nem a látogatók.

A repülőtéren, éttermekben és szállodákban a taxik széles körben elérhetők, és az Uber is népszerű közlekedési mód. Ezen kívül számos autókölcsönző irodának van irodája Bahreinben, és többnek van kioszkja a repülőtéren.

Hogyan közlekedjünk Bahreinben taxival

A hivatalos díj 2,65 USD) 1000 BD + 0,200 Fil kilométerenként. A valóságban azonban a mérőórák gyakran „eltörtek”, „letakarva”, „elveszett”, vagy éppen figyelmen kívül maradnak, ezért az árak előzetes egyeztetése szükséges. Ne feledje, hogy a taxisok gyakran túlzott árakat követelnek.

2008 augusztusában azonban a kormány és a taxiscsoportok új megállapodást kötöttek, és egyre több taxi használ mérőórát. Egy Manamán belüli utazás 3-5 dinárba kerül.

A repülőtér útmutatást ad a taxidíjak hivatalos módon történő kiszámításához. Ha a repülőtéren várakozó taxival utazik, további 2000 BD-t kell fizetnie.

A taxik összességében kiváló szolgáltatást nyújtanak, bár van néhány szélhámos. A repülőtérről indulva mindenképpen a piros tetejű fehér vagy a londoni stílusú taxit válassza. Ha a mérőt nem töltés nélkül használják, akkor is van egy szabály; ragaszkodjon hozzá, és vegye fel a kapcsolatot a zsarukkal, és a sofőr hamarosan betartja a megfelelő utazási díjat.

Bár a nagy szállodákban és kereskedelmi területeken általában taxik várakoznak kint, nehéz megtalálni őket. A királyságban számos magánvállalkozás működik, amelyek közül a legismertebbek:

A Speedy Motor Service SMS Radio-Meter Taxi a Királyság legrégebbi és legnépszerűbb rádiótelefonos taxi üzlete, valamint a legmegbízhatóbb. A taxi előre lefoglalható, és a nap 24 órájában, az év 365 napján elérhető. A tárcsázandó telefonszám a + 973-17 682999.

Online Taxi Bahreinben. Tíz percen belül online is megkaphatja a taxiórát. + 973-36688614; Fax: + 973-36688614

A Bahrain Limo egy nemrégiben alakult Radio Meter Taxi Business Bahreinben, valamint a „Saudi Bahraini Transport Company” (SABTCO) nevű közlekedési vállalat testvérvállalata, amely luxusbusz- és limuzinszolgáltatást nyújt a Fahad király út mentén.

Azonban előfordult már, hogy a taxisofőrök túlzott árat próbáltak felszámítani (például 50 BD-t egy rövid útért, ha a költség valóban 3 BD), de ezek az incidensek nem gyakoriak. A legjobb választás általában a minősített taxi szolgáltatások használata.

Hogyan juthat el Bahreinben busszal

A sziget számos területére nyilvános buszok is közlekednek. Bár a buszok árai olcsók, a turisták nehezen tudják megérteni a rendszert a busz menetrendek és térképek beszerzésének nehézségei miatt.

Az autóbusszal való utazás Bahreinben egészen a közelmúltig rémálom volt, és a külföldieket óva intették tőle. Nem indultak buszok a népszerű helyekre vagy bevásárlóközpontokba, és azok, amelyek léteztek, gyakran késtek. A váróterek gyakran nem voltak hívogatóak. A buszok csak az ország körülbelül 35%-át szolgálták ki, így a legtöbben taxival ülnek, az alkalmazottak pedig gyakran összegyűlnek, hogy járművet vásároljanak.

Azóta azonban a dolgok folyamatosan javulnak. A helyzet jelentősen javult 2015 februárja óta, amikor az üzemeltetők cserélődtek. A buszok tisztábbak, a mozgássérültek is jobban megközelíthetők, és többek között ingyenes 4G internet-hozzáférést is biztosítanak. A várakozási idők, valamint a várakozási területek sokat javultak.

Hogyan közlekedjünk autóval Bahreinben

Fontolja meg a jármű bérlését, ha több helyre szeretne ellátogatni. Az árak napi 10 és 20 dinár között változnak, és korlátlan vezetést tartalmaznak az egész szigeten.

Ha busszal érkezik Lulu belvárosának parkolójába, csak forduljon le a központi bejárattól, hagyja el a parkolót, és keresse meg az autókölcsönzőket az utca túloldalán található vállalkozások között. A térkép vagy a GPS erősen ajánlott, mivel a közlekedési jelzések ritkák lehetnek, és az ország apró mérete ellenére sem nehéz eljutni az ország egyik területéről a másikra.

Az utakon általában 50 km/h, míg autópályán 80-100 km/h a sebességkorlátozás. A közlekedési szabályok megsértéséért kemény büntetések vonatkoznak, még akkor is, ha a szabályokat nem mindig tartják be megfelelően.