BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Tudnivalók Bahreinről

Bahrein a Perzsa-öböl legkisebb szuverén nemzete, és gyakran kellett diplomáciai kötélen átmennie nagyobb szomszédjain. Bár az ország kevés olajtartalékkal rendelkezik, finomítói és banki központtá fejlesztette magát, valamint szociálliberális monarchiát hozott létre.

Bahrein, amely a szomszédos Szaúd-Arábiából érkezett látogatók kedvelt hétvégi úti célja, kulturális gócpont. Az UNESCO Világörökség részét képező helyszínek még mindig nyüzsgő bazárokkal és szőnyegüzletekkel súrolják a vállát, míg a mecsetekkel tarkított látképet előkelő szállodákat rejtő tornyok tarkítják.

A közelmúltban a világ luxusturizmusának színterén való helyért versenyezve, ez a régi kikötőváros az Arab-öbölben ma már jelentős eseményeknek – például a Forma-1 Bahreini Nagydíjának – ad otthont, egyedülálló élményeknek, és olyan kifinomult múzeumoknak ad otthont, amelyek miatt érdemes bekerülni. az Ön útiterve.

Bár az 1970-es években valószínűleg Bahrein volt az első Öböl-állam, amely megnyílt a kivándorlók és a turisták előtt, nem érezte szükségét annak, hogy pompásabb szomszédja, Dubai nyomdokaiba lépjen. Valójában ez az apró Perzsa-öböl sziget megőrizte ugyanazt a vonzerőt, amely egykor vonzotta a nyugatiakat. Ugyanakkor egy teljesen modern közel-keleti paradicsom, amely minden érdeket megszólít.

Bahrein eredetileg egy békés gyöngyszem sziget volt, és a régiójához hasonlóan geopolitikai előtérbe került, annak ellenére, hogy nagyon kevés saját olaja van. Barátságos, megengedő monarchiája, valamint az emberek visszafogott életmódja vonzó R&R célponttá tette a régió olajmunkásai számára. Ma Dubaj, Katar, Kuvait és Szaúd-Arábia lakói hétvégi kiruccanásnak tekintik, míg távolabbi látogatók sereglenek, hogy kihasználják a létesítményeket és az időjárást.

A nyolc hónapig tartó mediterrán éghajlat miatt a legtöbb utazó Bahreinbe özönlik, hogy imádja a napot. Míg a turisták többsége ritkán hagyja el a szépen felszerelt szállodák és üdülőhelyek széles választékát, ezen a történelmi szigeten akad más tennivaló is. Az éves Forma-1-es nagydíj magas oktánszámú csillogásától Manama ősi negyedének varázsáig, a vízi sportokig, a sivatagi vezetésig és az éttermi ugrálásig, a királyságban minden megtalálható.

Az elmúlt két évtizedben Bahreinben megugrott a négy- és ötcsillagos üdülőhelyek száma, és az általuk kínált vendégszeretetnek nincs vége. Az összes nagy márka itt van, és mindegyik a felszereltség és a kényelem tekintetében felülmúlja a többit. A tartomány másik végén a sziget otthonosabb szállások széles választékát kínálja, az apartmanoktól a történelmi szállodákig. Bár nincs sok őshonos konyha, a regionális arab ételek gyakoriak, és a turisztikai területeken nemzetközi éttermek széles választéka található.

Szinte minden látogató megérkezik a bahreini nemzetközi repülőtérre, míg a Szaúd-Arábiából érkezők a Causeway-en, a szigetet a szárazfölddel összekötő hídon haladhatnak. A Gulf Air, a helyi légitársaság rendkívül jó összeköttetésekkel rendelkezik szerte a világon, és a legtöbb külföldi légi fuvarozó menetrendjei között szerepel Bahrein.

A sziget kicsi és személyes, mérete kevesebb, mint 300 négyzetmérföld, és valamivel több mint egymillió embernek ad otthont. Manamát általában turisztikai csomópontnak tekintik, és Bahreinben való utazás egyszerű, és főleg taxival érhető el. Arányait tekintve nincs ok arra, hogy autóbérlést fontolgassanak.

Turizmus Bahreinben

Bahrein 2008-ban több mint nyolcmillió turistát vonzott turisztikai célpontként, de a pontos mennyiség évről évre ingadozik. Többségük a közeli arab nemzetekből származik, de egyre többen érkeznek a térségen túlról is, mivel egyre jobban ismerik a Királyság történelmét, amelyet a Bahreini Nemzetközi Körverseny F1 hirdet.

A királyság a kortárs arab kultúrát ötezer éves civilizáció régészeti hagyatékával ötvözi. A sziget olyan erődítményeknek ad otthont, mint a Qalat Al Bahrain, amelyet az UNESCO Világörökség részeként jelöltek meg. A Bahreini Nemzeti Múzeum az ország történelméből származó tárgyakat tartalmaz, amelyek a sziget legkorábbi, körülbelül 9000 évvel ezelőtti emberi telepeseiig nyúlnak vissza, a Beit Al Korán (arabul: „a Korán otthona”) pedig egy olyan múzeum, ahol az iszlám műtárgyak közé tartozik a Korán is. . Az Al-Khamis mecset, a régió egyik legrégebbi mecsete, a Muharraq melletti aradi erőd, a Barbar-templom, amely szintén egy ősi templom a bahreini dilmunita időszakból, valamint A'ali temetkezési halmai és Saar temploma, a leghíresebb történelmi turisztikai helyszínek közé tartoznak. Híres turisztikai látványosság az Életfa, egy 400 éves fa, amely a Szakhir sivatagban virágzik, víz nélkül.

Bahreinben a népszerű turisztikai tevékenységek közé tartozik a madármegfigyelés (különösen a Hawar-szigeteken), a búvárkodás és a lovaglás. Sok látogató a szomszédos Szaúd-Arábiából és a környékről érkezik Manamába elsősorban azért, hogy a főváros kiskereskedelmi bevásárlóközpontjaiban vásároljon, mint például a Bahrein City Center és a Seef bevásárlóközpont Manama Seef negyedében. A Manama piac és az aranypiac Manama ősi kerületében szintén népszerű a látogatók körében.

2005 óta Bahreinben márciusban minden évben megrendezik a „Kultúra tavasza” rendezvényt, amelyen nemzetközileg elismert énekesek és művészek lépnek fel koncerteken. Az Arab Liga 2012-ben Manamát arab kulturális fővárosnak, 2013-ban pedig az arab turizmus fővárosának jelölte. Andrea Bocelli, Julio Iglesias és más művészek léptek fel a 2012-es eseményen.

Családi nyaralások

Bahrein csak nemrégiben kezdte fogadni a turistákat, annak ellenére, hogy a környező nemzetek meglehetősen népszerűek. Ezért sok nyaraló alulértékeli ezt a helyet. Úgy gondolják, hogy az oldalon nincs mit tenni vagy nézni. De ez teljesen helytelen. A kis királyság számos érdekes helyszínnel, lenyűgöző természeti környezettel és kiváló szórakozási lehetőséggel büszkélkedhet. Még ha családi nyaralást tervez gyermekekkel, akkor is élvezni fogja az itt tartózkodást ebben a kis nemzetben.

Ha családjával Bahreinbe utazik, az első szempont egy olyan szálloda kiválasztása, amely gyermekek szórakoztatását kínálja. A Four Seasons Hotel Bahrain Bay csodálatos hely a családok kikapcsolódására. Minden korosztály számára kínál szórakozási lehetőségeket a nyaralók számára. Itt a gyerekek játszhatnak a fehér strandon, úszhatnak a tiszta vízben a medencében, és szórakozhatnak a játszótereken. Ezen kívül lehetőség van a gyermeket dajkánál vagy a szálloda speciális gyerekklubjában hagyni. A szálloda gyermekkonyhája további bónusz. Ennek köszönhetően a legfinomabb gyerekek is megtalálhatják kedvenc konyhájukat. A szálloda további jelentős szolgáltatásai az ingyenes gyermekszállások vagy az ötven százalékos kedvezmény.

A Lagoona Beach Luxury Resort and Spa Bahrein második legjobb családos szállodája. Ott pihenhet a gyönyörű tengerparton, és gyönyörködhet a lélegzetelállító kilátásban az óceánra. A felnőttek a gyógyfürdőben lazíthatnak. A vízi park úszómedencékkel és egy kellemes játszótérrel remekül szórakoztatja a gyerekeket. Van egy szoba játékgépekkel és egy gyerekszínház is, ahol népszerű és szeretett rajzfilmeket néznek.

A Ritz Carlton Bahrain Hotel & Spa a harmadik legjobb szálloda a családi nyaraláshoz. A Perzsa-öböl partján található. Itt van egy egészségügyi intézmény, ahol különféle szolgáltatások állnak rendelkezésre. Minden korosztály számára nyaralók találhatnak maguknak megfelelő lehetőséget. A medencék, különösen a gyermekmedencék örömet okoznak a fiatal turistáknak. A SPA biztosan tetszeni fog a felnőtteknek. Ezenkívül a szálloda büféje gyermekkonyhát és finom regionális desszerteket tartalmaz.

A szállodákban való tartózkodás azonban még sok szórakozás mellett sem minősül teljes nyaralásnak. Ezért, ha Bahreinben tervez nyaralást, válasszon néhány családbarát látnivalót. A Water Garden Park az első a csodálatos helyszínek közül. Számos körhinta és csúszda található a gyermekek számára. A legfontosabb szempont, hogy a gyerekek minden korosztálytól felfedezzenek valamit, ami kedvükre való. Fontos megjegyezni, hogy kiskorúak csak felnőtt kíséretében léphetnek be a szórakozóhelyre.

A Royal Camel Farm egy tevefarm. Minden nap nyitva tart. A látogatásért nem kell fizetni. Nemcsak megismerkedhetsz a tevékkel, és sokat tanulhatsz róluk, hanem azt is megtanulhatod, hogyan kell megfelelően viselkedni körülöttük. A farmon azonban tilos a fotózás és a tevegelés. Annak ellenére, hogy versenylovak, a királyi családhoz tartoznak. Az Al Janabiyah Park ideális pihentető nyaraláshoz, családi piknikhez és egyszerűen csak a környező természet megismeréséhez.

Bahreinben változatos parkok találhatók, amelyek sokféle fajt tartalmaznak. Láthatóak a gyerekek számára, akik megismerkedhetnek velük. Az Al Areen Wildlife Park az egyik legismertebb helyszín. Itt számos, a vörös könyvben szereplő lény él természetes élőhelyén. Ezen kívül érdemes figyelni a Wahooo! Ez a leglenyűgözőbb vízi park. Ez a Közel-Kelet első szabadtéri vízi parkja. Itt kétségtelenül élvezheti az ideális családi nyaralást. Óráknyi szórakozás lesz itt. Bahrein számos vonzó és informatív múzeumnak, valamint mecsetnek ad otthont azok számára, akik tanulással és új tapasztalatok megszerzésével töltik vakációjukat. Mindegyik tele van saját kitörölhetetlen történelmével és más lenyűgöző legendákkal.

Az Arman Zoo egy apró állatkert. Itt laknak kecskék, tehenek, szarvasok, krokodilok, számos madár, sőt kutyák is. Keleten a kutyát általában tisztátalan állatnak tekintik. Ezért a kutyák sok nemzetben egzotikusnak számítanak. Nem ezek az egyetlen nagyszerű helyszínek Bahreinben, amelyeket az egész család felkereshet, és csak jó emlékekkel távozhat. A nyaralás tervezésének legfontosabb szempontja az Ön érdekeinek figyelembe vétele. Mindenki mást élvez. Aktív és nyugodt nyaralás is lehet ez.

Látnivalók Bahreinben

A királyság legnagyobb látnivalói Manamában vagy a környező szárazföldön és a város vízi természeti területein találhatók. Bahrein apró mérete miatt minden helyszín gyorsan és egyszerűen elérhető taxival.

Manama polgárai, ellentétben sok Öböl-menti szomszédjával, szeretnek esténként a város terein sétálni, amikor a város valóban életre kel. A bahreini vendéglátás és turizmus hagyatékának köszönhetően a város és a környező környék is rengeteg látnivalót és tevékenységet kínál, így rövid időn belül könnyen találhat valami érdekeset.

A bahreini erőd (Qala'at al-Bahrain) az északi parton található, körülbelül öt-tíz perces autóútra Manamától. Bár felújított és kiváló állapotban van, bútorok, táblák, kiállítási tárgyak kellenek hozzá. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

A 2008 februárjában megnyílt múzeum az erőd mellett található, és számos tárgyat tartalmaz az ősi Dilmun-korszaktól az iszlám korszakig, amelyek közül sokat az erődben és a közeli romokban fedeztek fel. A múzeum egy hatalmas, fehér téglalap alakú építmény, amely semmi jelét nem mutatja, hogy múzeum. A napi órák 8-14 óráig tartanak, a belépés ingyenes.

Az Életfa az élet metaforája. Annak ellenére, hogy a fák egész Bahreinben virágoznak, ez egyedülálló abban a tekintetben, hogy ez egy 400 éves fa, amely ellenáll a súlyos sivatagi környezetnek. Szüksége lesz egy járműre, hogy elérje a fát, mivel az nem a kitaposott ösvényen van, hanem a tömegközlekedési útvonalon.

Menjen a Zallaq autópályára keletre, amely Al-Muaskar autópályává válik, hogy elérje a fát. Egy idő után észreveszi az Életfa táblát, amely jobbra fordulást jelez. (Annak ellenére, hogy a tábla azt sugallja, hogy olyan földútra kell bekanyarodni, amely nem vezet sehova, ne tegye meg, hanem várja meg a következő, néhány méterrel előtte lévő csomópontot.) Ezen az útvonalon nincs tábla, szóval figyelj egy roncstelepre a jobb oldalon. Forduljon jobbra, mielőtt eléri a 10 százalékos lejtőre figyelmeztető dombot. Ha egyenesen halad tovább ezen az útvonalon (beleértve a körforgalmat is), ismét látni fogja az Életfa jelzéseit.

A táblák egy olyan úton vezetnek el, amelyen végül nem lesznek ezek a jelzők, de végre meglátod a tőled jobbra lévő fát a távolban (nagy és széles, nem tévesztendő össze más kisebb fákkal az út mentén). A 371-es gázkútnál földútra van szükség. Egyenesen kihajthat a fáról, de maradjon a járművel megviselt útvonalon, mert a lekapcsoláskor autója elakadhat a puhább homokban.

Noha nehéz feladatnak tűnik, az Életfát érdemes megnézni, mert annyira szokatlan. A fát graffiti borítja, amit nem fogsz látni, amíg a közelébe nem érsz. Közvetlenül naplemente előtt érkezzen, hogy gyönyörű kilátást nyújtson a fára és a környező sivatagra.

Látnivalók Bahreinben

Bahreinnek 5000 éves története van Dilmun ősi korától az iszlám korszakig. A nemzetnek három erődje van, amelyeket gondosan újjáépítettek és hozzáférhetők a nyilvánosság számára, de ezek megtalálása nehéz lehet a jelzések hiánya és az ország turisztikai szektorának általános marketingje miatt.

A Bahreini Nagydíj F1-es futama, amelyet áprilisban rendeznek meg a Bahreini Nemzetközi Körversenyen, Bahrein legfontosabb éves eseménye. Mivel a jegyek elkeltek, a szállásdíjak pedig megnégyszereződtek, tervezzen előre. Azok az emberek, akik az első foglalást teszik le, általában 10% és 20% közötti kedvezményt kapnak. A lelátótól függően a jegyek 150 BD és 60 BD között mozognak.

Bahreinben a legtöbb tevékenység a luxus és az élvezet körül forog. A szigeten a vendéglátás nagyon fejlett, így azok, akik értékelik a kényeztetést, minden bizonnyal mindent megtalálnak a szállodájukban. A Manama szívében és a part mentén található négy- és ötcsillagos ingatlanok mindegyike önálló paradicsom, különféle éttermekkel, bárokkal, gyógyfürdőkkel és napozóágyakkal.

A szállodákon kívül a bahreini kultúra elterjedt és nyilvánvaló az egész szigeten. A müezzin által énekelt imára való felhívástól a mecsetek és lakótelepek kidolgozott arab építészetéig a sziget sajátos történelmi hangulatot áraszt.

A gyöngy egykor bevételi forrás volt Bahreini számára, de mivel az osztrigatenyésztés kiszorította a hagyományos gyöngybúvárkodást, a puhatestűek továbbra is érettek a tengerfenéken történő betakarításra. Az Aquatique Scuba Center tanulságos gyöngybúvártanfolyamokat kínál, amelyek az ipar történetét ölelik fel, és az egyik elhagyott gyöngyágyban való merüléssel csúcsosodnak ki.

2004 óta Bahrein szigetén évente megrendezik a Forma-1-es Nagydíjat, amely jól ismert az autók szerelmesei körében. A sziget nyugati oldalán, a Manamától autópályával félórányira található Sakhirben található Bahreini Nemzetközi Körpálya nem csak a motorsportok legrangosabb eseményeinek helyszíne, hanem számos autós témájú eseménynek is otthont ad, beleértve a gyorsulási versenyt, sodródás, kocsikázás.

A part menti Öböl-régió a vándorló fajok megállóhelye, amelyek közül sok ritka és keresett a twitcherek számára. Ez a lazább kedélyű madármegfigyelők öröme. Az Al Reem Tours ökotúrákra specializálódott, és napi vad- és madárleső kirándulásokat kínál a Bahrein és Katar közötti Hawar-szigetekre. A sivatagi kirándulások Bahrein homokos belsejébe szintén rendkívül népszerűek a természet szerelmesei körében.

Manama, Bahrein fővárosa egyszerre történelmi óváros és dinamikus, modern város bevásárlóközpontokkal, szállodákkal és szórakozási lehetőségekkel; ennek ellenére megvan a maga egyedi személyisége és varázsa. Az Al Badr Travels különféle túrákat kínál a városban, beleértve az örökségvédelmi sétákat és körutazásokat a dhow-kon, a klasszikus fából készült kereskedelmi hajókon, amelyek generációk óta átszelték az öblöt.

A bahreini nagyon büszkék múltjukra, amely továbbra is népszerű művészetük és kézművességük formájában. A Bahrain Arts Society egy non-profit kulturális szervezet, amely időszakonként kiállításokat, előadásokat, beszélgetéseket és műhelyeket rendez, amelyek célja a turisták megtanítása a közel-keleti stílusú hagyományos kézműves termékek előállítására.

Bahreinben, akárcsak az Öböl többi része, adómentes gazdasága van, ahol az árukra nem számítanak fel vámot. Azok számára, akik nem tudnak ellenállni a vásárlásnak, számos új bevásárlóközpont, mint például Manama nagy és csillogó Seef bevásárlóközpontja, mindig kínálnak kedvezményeket. A fővárosban különféle piacok (piacok) és különleges butikok és gyöngyboltok várják azokat, akik hagyományos hangulatra vágynak.

A bahreini magas hőmérséklet vonzóbbá teszi a vízi sportokat, a látogatók és a lakosok pedig egész évben élvezhetik kedvenc tevékenységüket a Perzsa-öböl meleg vizében.

Bahrein egy 18 lyukú nemzetközi golfpályával rendelkezik, körülbelül 15 percre Manamától, annak ellenére, hogy sivatagos ország. Öt tó található a par 72-es golfpályán, amelyet több száz datolyapálma és száraz síkság vesz körül.

Élvezze a tevegelést az úton. Az A'ali Village Ceramics-ban ajándéktárgyakat és valódi kerámiákat vásárolhat. A helyi piacokon alkudjon árukért.

Étel Bahreinben

Bahrein kulináris színtere kiváló, számos hely közül lehet választani. Adliya az elsődleges étkező. Adliyában számos kávézó közül választhat, köztük a Coco's (kiváló konyha elfogadható áron) és a Lilou's (rendkívül népszerű a látni és látni vágyó lakosok körében). A Mirai egy fantasztikus japán fúziós étterem, amely ideális egy különleges alkalom megünneplésére. A környéken olyan divatos szalonokat/éttermeket találhat, mint a Zoe's és a Block 338.

A bahreini éttermek a helyi ételeket kínáló olcsó standoktól a csúcskategóriás szállodák kifinomult éttermeiig terjednek. A Burger King és a McDonalds az Egyesült Államok két legismertebb gyorséttermi vállalkozása. Nyugati stílusú vacsorák és (főleg amerikai) franchise-ok, amelyek csúcsminőségű konyhát kínálnak, a bevásárlóközpontokban és a városközpontban találhatók.

A régióban található egyesült államokbeli éttermek nagy száma miatt Juffairnek van egy híres „American’s Alley” sávja.

Bahrein földrajza

Bahrein egy szigetcsoport a Perzsa-öbölben, Szaúd-Arábiától keletre, amely többnyire sík és száraz. Egy lapos sivatagi síkságból áll, amely fokozatosan emelkedik egy alacsony középső töltésen, és a legmagasabb pontja a 134 m magas hegyi füst (Jabal ad Dukhan). Bahrein eredetileg 665 km2 (257 négyzetmérföld) volt, de a meliorációs övezetnek köszönhetően 765 km2-re (295 négyzetmérföldre) nőtt, így valamivel nagyobb, mint Hamburg vagy a Man-sziget.

A korábban 33 szigetből álló szigetcsoportként ismert jelentős meliorációs műveletek következtében a szigetek és szigetcsoportok száma 2008 augusztusában 84-re nőtt. Bahreinnek nincs fizikai határa egyetlen nemzettel sem, bár 161 kilométeres tengerpartja van. Egy 22 kilométeres (12 tengeri mérföld) felségtengerre és egy 44 kilométeres összefüggő övezetre is igényt tart a nemzet (24 tengeri mérföld). Bahreinnek öt nagy szigete van: Bahrein, a Hawar-szigetek, Muharraq, Umm a Nasan és Sitra. Bahreinben a nyár forró és párás, mérsékelt telekkel. Nagy mennyiségű olaj és földgáz, valamint a part menti tengerekben található halak az ország természeti erőforrásai közé tartoznak. A teljes földterület mindössze 2,82 százalékát használják gazdálkodásra.

Annak ellenére, hogy Bahrein 92 százaléka sivatag, rendszeres aszályokkal és porviharokkal, Bahreint fenyegeti a legnagyobb természeti veszély. Elsivatagosodás a korlátozott szántóterületek degradációja, a part menti károk (a partok, a korallzátonyok és a tengeri növényzet károsodása) az olajszennyezések és más nagy mennyiségű olajkibocsátások következtében, olajfinomítók, elosztó központok, valamint helyenként az illegális földterületek visszanyerése miatt. mint a Bay Tubli, Bahrein környezeti problémái közé tartoznak. Bahrein legnagyobb vízadójának, a Dammam-víztartónak a mezőgazdasági és háztartási szektor általi túlhasználata a közeli sós és sós víztestek szikesedését eredményezte. A felszín alatti vizek sóforrásainak lelőhelyeinek feltárása és hatásterületeinek meghatározása hidrokémiai vizsgálattal történt.

A kutatás megállapította, hogy amikor a talajvíz Bahrein északnyugati régiójából áramlik, ahol a víztartó réteget a déli és délkeleti Szaúd-Arábia keleti részének oldalirányú túlfolyásán keresztül látják el vízzel, a víztartó réteg vízminősége jelentősen megváltozik. A sós víz az észak-középső, nyugati és keleti régiók sós vízterületeiről emelkedik fel; tengervíz behatolása a keleti régióban; Szabkha víz behatolása a délnyugati régióban; és az öntözési reflux egy helyi területen a nyugati régióban a víztartó szikesedés négy típusa. A zónában a felszín alatti víz felhasználásán túlmenően a bahreini vízügyi hatóság rendelkezésére áll a talajvíz minőségének kezelésére szolgáló négy lehetőség, és kiemelt régiókat javasolnak, a Versalzungsquelle típusától és méretétől függően.

Klíma Bahreinben

Az iráni Zagros-hegység, amely a Perzsa-öböl felett húzódik, gyenge szelet produkál Bahreinben. Irakban és Szaúd-Arábiában a Shamalwind néven ismert északnyugati szelek által hordozott porviharok miatt júniusban és júliusban csökken a látási viszonyok.

A nyár nagyon meleg. Nyáron a Bahreint körülvevő vizek sekélyek és gyorsan melegek, ami jelentős páratartalmat eredményez, különösen éjszaka. Ideális körülmények között a nyári hőmérséklet meghaladhatja az 50 Celsius fokot (122 Fahrenheit fokot). Bahreinben gyenge és szórványos az eső. A leggyakrabban télen esik a csapadék, maximum 71,8 mm (2,83 hüvelyk).

Bahrein demográfiai adatai

Bahrein lakossága 2010-ben 1,2 millióra nőtt, 568 399 bahreini és 666 172 külföldi. Bahrein lakossága a 2007-es 1,05 millióról 2007-re több mint egymillióra nőtt (517 368 külföldi állampolgár). Bár a lakosság nagy része a Közel-Keletről származik, a nemzetnek jelentős dél-ázsiai közössége is van. 2008-ban több mint 290 000 indián élt Bahreinben, így ez az ország legnagyobb emigráns lakossága.

2010-ben 1646 fő/km2 népsűrűséggel Bahrein a világ negyedik legsűrűbben lakott szuverén állama. A városállamok az egyetlen szuverén és nagy népességű államok. Az ország lakosságának többsége északon található, a déli kormányzói régió a legkevésbé sűrűn lakott. A nemzet északi része olyan sűrűn lakott, hogy egyesek nagyvárosnak tartják.

Etnikai csoportok Bahreinben

Bahrein lakossága etnikailag változatos. A Baharna és az Ajam a síita síita két etnikai csoportja. A baharnai etnikai csoport alkotja a bahá síiták nagy részét. Az ajamok etnikai hovatartozásuk szerint síita perzsák. Manamában és Muharrakban jelentős számban élnek síita perzsák. A bahreini síiták elenyésző kisebbségét alkotják az Al-Hasából származó Hasawik etnikai csoportja.

Bahreinben a szunniták többnyire két etnikai csoportra oszlanak: arab (arab) és huwala. A szunnita arabok Bahrein legerősebb etnikai csoportja; ők töltik be a kormányzati tisztségek többségét, és a bahreini monarchia szunnita arab. A hagyományos szunnita arab települések közé tartozik Zallaq, Muharraq, Riffa és Hawar. A Huwala szunnita iráni leszármazottai, köztük néhány szunnita perzsa és néhány szunnita arab is. Belucsi eredetű szunniták is léteznek. A bahreini afrikaiak nagy része Kelet-Afrikából származik, és generációk óta Muharrakban és Riffában él.

Vallás Bahreinben

Bahrein hivatalos vallása az iszlám, és Bahrein lakosságának többsége muszlim. Bár nincs hivatalos statisztika a bahreini muszlimok között a síiták és szunniták arányáról, a síiták a lakosság 65-75 százalékát teszik ki.

Bahreinnek jelentős keresztény lakossága van. A 2010-es népszámlálás után Bahreinben 367 683 nem muszlim lakos élt, többségük keresztény. A bahreini keresztények többsége emigráns, de a bahreini keresztény keresztények (akik rendelkeznek bahreini állampolgársággal) egy kisebb csoportot alkotnak. Alees Samaan, egy bahreini keresztény, Bahrein egyesült királyságbeli nagykövete volt. Bahrein 37 bahreini helyi zsidó lakossággal is büszkélkedhet. Különböző becslések szerint Bahrein zsidó lakosságának száma 36 és 50 között van.

A muszlimok általános részvétele az elmúlt években csökkent a dél-ázsiai országokból, például Indiából, a Fülöp-szigetekről és Srí Lankáról érkező bevándorlók és vendégmunkások beáramlása miatt. A 2001-es népszámlálás szerint Bahrein lakosságának 81,2%-a muszlim, 10%-a keresztény és 9,8%-a hindu vagy más vallású volt. A 2010-es népszámlálás szerint a muszlimok a lakosság 70,2 százalékát tették ki (a 2010-es népszámlálás nem tett különbséget a nem muszlim vallások között). A bahreini adminisztráció tisztviselői visszautasították az ellenzék azon állításait, amelyek szerint a kormány a szunnita szíriaiak honosításával megpróbálná megváltoztatni az ország demográfiai fejlődését. Bahrein teljes lakosságának körülbelül 1%-át a baháék teszik ki.

Nyelv Bahreinben

Bahrein hivatalos nyelve az arab, bár az angolt általában beszélik. A bahreini arab a leggyakrabban beszélt arab dialektus, de más arab dialektusokhoz hasonlóan jelentősen eltér a szokásos arab nyelvtől. Mivel a bahreini alkotmány 57. cikkének c) pontja értelmében a törvényhozónak folyékonyan arabul kell beszélnie ahhoz, hogy képviselje a parlamentet, az arab nyelv jelentős szerepet játszik a politikai életben.

Sok bahreini személy, mind a bahreini, mind a nem bahreini ember beszéli a perzsát, Irán hivatalos nyelvét vagy az urdut, Pakisztán hivatalos nyelvét. A nepáli nyelvet gyakran beszélik a nepáli munkások és a Gurkha Soldier csoport körében is. A fontos bennszülött lakosság malajálam, tamil és hindi nyelven beszél. Minden üzlethelyiség és útjelző tábla többnyelvű, angol és arab nyelvű felirattal.