Fedezze fel Sitra sziget legjobb helyeit

Találja meg partnereink és barátaink legjobb tippjeit országszerte.

Sitra, amelyet néha Sitrah-nak vagy Sitra-szigetnek is neveznek, egy sziget Bahreinben. Bahrein fővárosától, Manamától 5 kilométerre délre, a Bahrein-szigeten található.

 

1782-ben vita támadt a falusiak és Al Khalifa között, akik Zubarából utaztak, hogy készleteket vásároljanak. A konfliktus mindkét oldalon halálos áldozatokat követelt.

Az arab tavasz idején számos tüntetés volt itt. Számos tüntető megsérült vagy meghalt.

A sziget a Perzsa-öbölben található, közvetlenül a Bahrein-szigettől keletre. Bahreintől és Nabih Salehtől délre található. A sziget nyugati széle határozza meg a Tubli-öböl határát. A szigetet egykor datolyapálma-ligetek és termőföldek borították, amelyeket számos édesvízi forrás táplált. Az egykor a nyugati parton elterjedt mangrovefa az urbanizáció miatt szinte eltűnt.

Történelmileg a sziget gazdasága a mezőgazdaságra és a halászatra épült. A sziget északi régiója ipari övezetté alakult. A Southern Bapco olajtároló tározók találhatók. A 42 kilométeres Dhahran-Sitra földgázvezeték köti össze Sitrát a szaúd-arábiai Dahrannal.

A sziget új fejlesztése az autó- és bútorkereskedések mellett mindkettőből áll. A Sitra Club a sziget kulturális és atlétikai klubja.

Ma a Sitra felel Bahrein teljes kőolajtermeléséért. Ez a Sitra kikötő helye. Ez egyben az északkelet-szaúd-arábiai olajkészletek exportközpontja is.

Sitrah lakosainak többsége hét történelmi faluban él: Kharijiya, Wadyan, Mahazza, Qurayya, Sufala, Marguban és Abul Aish. A szigetet erdők, termőföldek és édesvizű források borítják. Történelmileg a mezőgazdaság és a halászat tette ki Sitrah gazdaságának nagy részét. A sziget azonban jelenleg az erdőirtástól szenved, és ennek és a környezetromlásnak köszönhetően a mangrovák eltűntek.

Az ókori építészet, a templomok és a múzeumok csak néhány Sitra turisztikai látványossága. Sitra egyik legfontosabb építményeként a 25 millió dolláros Sitra Mall bevásárlóközpontot, amely a víz közelében áll, és nagyszerű vásárlási élményt kínál, kötelező látni. A vásárlás mellett a szigeten található egy Yacht Club magántulajdonban lévő csónakokkal, egy Dhow kikötő hagyományos arab halászhajókkal és tengerjáró hajókkal, egy népszerű tengerparti üdülőhely szállodákkal és tengerparti éttermekkel, valamint halászfalvak találhatók a közelben.

Sitra sziget - Info

6 m (20 ft)

Legmagasabb szintemelkedés

36 km (22.4 mi)

Partvonal

+973

Hívókód

81,000

Népesség

22.45 km2

Terület négyzetkilométerben (mérföld)

arab

Hivatalos nyelv

Marquban

Legnagyobb település

AST (UTC+3)

Időzóna