Fedezze fel Manama legjobb helyeit

Találja meg partnereink és barátaink legjobb tippjeit országszerte.

Manama régóta fontos kereskedelmi város a Perzsa-öbölben, és változatos lakosságnak ad otthont.

Manama Bahrein fővárosa és legnagyobb városa, mintegy 157 000 lakossal.

Bahrein független országként alapította meg magát a 19. századi brit túlsúly korszakában, miután évszázados portugál és perzsa uralom, valamint Szaúd-Arábia és Omán uralkodó dinasztiái támadtak.

Noha úgy tűnik, hogy a modern testvérvárosok, Manama és Muharraq egy időben épültek az 1800-as években, Muharraq védelmi helyzetének köszönhetően emelkedett előtérbe, és 1921-ig Bahrein fővárosaként szolgált. Manama lett a kereskedelmi központ és az elsődleges bejárati pont. Bahrein-sziget. Bahrein olajkincsei gyors fejlődésnek indultak a huszadik században, és az 1990-es években az elszánt diverzifikációs törekvés más ágazatok fejlődéséhez vezetett, és segített Manamának a Közel-Kelet fontos pénzügyi központjává válni.

Szinte az egész partvonal az üdülőhelyfejlesztésnek van szentelve. Itt a szállodák és a strandok jól felszereltek, és naponta egyre több látogatót vonzanak.

Manama, az ország fővárosa az ország legjelentősebb látnivalóinak ad otthont. Itt a turisták kirándulást tehetnek a régi portugál erődhöz, amelynek területét ma régészeti ásatások céljára használják. Ugyanebben a régióban található az Al Khamis mecset, az egyik legrégebbi iszlám építmény. A Beit Al Korán komplexumot különösen érdemes meglátogatni, mert egy történelmi mecsetet, kiterjedt könyvtártermeket és egy helyi múzeumot tartalmaz.

A főváros számos, klasszikus arab stílusban tervezett építészetileg lenyűgöző építménynek ad otthont. A legjelentősebbek az aradi erőd, a Szent Kristóf-templom és a fő kiállítási központ.

Ha végzett a városnézéssel, ideje megpihenni az egyik kiterjedt homokos strandon, vagy ellátogatni a hagyományos piacokra, amelyek minden turistát vonzóak. A Gold Souk környéke az egyik legnépszerűbb, mert ékszerek széles választékát kínálja. Látogasson el a Clos Souk piacra, ha a legjobb minőségű textileket keres. Annak ellenére, hogy ez az ország kicsi, a látnivalók és sétautak választéka meglehetősen széles.

Az Exhibition Avenue-n található Óratorony egyike a város számos modern látnivalójának. A díszkőből két piramis alakú torony található. Ezt az óratornyot a világ egyik legszokatlanabb és legszebb óratornyaként tartják számon, mivel hagyományos díszítéssel díszíti, és kiegészíti a környező tájat.

Az Al Seef kerületben található Fountain Square a város látogatóinak egyik kedvenc sétálóhelye. Ezt a régiót a város egyik legmodernebb és legelitebb régiójaként tartják számon; számos modern felhőkarcoló, valamint bevásárló- és szórakozónegyed található. A környék legkiemelkedőbb eleme egy hatalmas központi tér, számos csodálatos szökőkúttal, amely ideális a hűsölésre egy forró napon.

Nem messze a Bahreini Nemzeti Múzeumtól található a Szoborpark, egy másik érdekes látnivaló. Ez egy hatalmas tér, gyönyörű lapokkal kikövezve, amelyre néhány rendkívül érdekes szobrot helyeztek el. Számos padot helyeztek el a vendégek kényelméért és a szobrok kényelmes megtekintéséért, mivel az összes műalkotás rendkívül egyedi és érdekes.

A delfinárium a Marina Garden Parkban található, és a Manamába látogató családok kötelező látnivalója. Ebben a szórakoztató komplexumban minden nap lebilincselő előadásokkal várják a vendégeket. A delfinárium fiatal látogatóinak lehetőségük lesz együtt úszni a csodálatos emlősökkel és csodálatos fényképeket készíteni.

A Bab al-Bahrain az egyik legkívánatosabb negyed, amelyet gyalogosan lehet felfedezni a városban. A látogatók itt tekinthetnek meg jelentős számú hagyományos stílusú épületet, valamint több száz szuvenírboltot és az ország legnagyobb piacát látogathatják meg. Ide jönnek a tapasztalt utazók, akik egyedi emléktárgyakat keresnek. Ez a piac remek, kézzel festett kerámiákat, helyi gyártású élénk textíliákat, fűszereket és csodálatos műalkotásokat árul. Ez a régió ad otthont a város egyik legismertebb nevezetességének, a Bahreini kapunak is, amely egy lenyűgöző ív alakú építészeti elem. Ezt a szokatlan kastélyt 1945-ben emelték, és jelenleg kormányzati szervek és hivatalok foglalják el.

Manama - Info

muszlim 81,2%, keresztény 9%, egyéb 9,8%

Vallás

Bahreini dínár (BHD)

Pénznem

+973

Hívókód

689,000

Népesség (metró)

30 km2 (10 négyzetmérföld)

Terület négyzetkilométerben (mérföld)

arab, angol, perzsa

Nyelv

• Férfi: 62,18% • Nő: 37,82%

Nemek aránya

GMT+3

Időzóna

Manama Útikalauz

Fedezze fel és fedezze fel

Minden, amit Manamáról tudni kell az utazás előtt

Things To Know About Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Tudnivalók Manamáról

A település Bahrein északkeleti sarkában, egy apró félszigeten található. A domborzat főleg sík (vagy mérsékelten hullámos) és száraz, akárcsak Bahrein szerte.

Manamában sivatagi éghajlat uralkodik.

Manamában, akárcsak Bahrein többi részén, zord időjárási viszonyok uralkodnak, a nyári hőmérséklet eléri a 48 °C-ot (118 °F), a téli hőmérséklet pedig a 7 °C-ot (45 °F), ritkán jégesővel.

A nyári és téli átlaghőmérséklet 17 °C (63 °F) és 45 °C (113 °F) között mozog.

Az ősz a legkellemesebb évszak Bahreinben, alacsony a napfény és a mérsékelt hőmérséklet, amelyet enyhe szellő mérsékel.

How To Travel To Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hogyan utazz Manamába

A bahreini nemzetközi repülőtér a Gulf Air fő csomópontja, és Muharraqban, Manamától keletre található. Erős kapcsolatokat biztosít a régióban, valamint Londonban. A repülőtér tisztességes vámmentes vásárlási lehetőséget kínál, és a Transhotel, amely (árért) ágyakat és zuhanyzókat kínál a járatra váró utazóknak, most átépítés alatt áll. Sok kelet-szaúd-arábiai ember szívesebben repül Bahreinből, és a Gulf Air transzferjáratokat biztosít Khobarba és Dammamba, hogy kielégítse ezt az igényt; foglaláskor érdeklődjön.

Az Air Arabia, az Egyesült Arab Emírségekben található fapados légitársaság napi járatokat üzemeltet a Dubaitól északra fekvő Sharjah repülőtérről.

Más repülőterekkel ellentétben ez meglehetősen kicsi, ami azért előnyös, mert az indulás és érkezés viszonylag gyors (és egyszerű).

How To Get Around In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hogyan közlekedjünk Manamában

A sziget számos részét nyilvános buszok is kiszolgálják. Bár a buszjegyek szerények, az utazók nehezen tudják megérteni a rendszert, mivel nehézségekbe ütközik a buszok menetrendje és térképe.

A közelmúltig gyakorlatilag lehetetlen volt Bahrein egész területén busszal utazni, és a külföldiek nem voltak hajlandók erre. A népszerű helyszínekre és bevásárlóközpontokhoz alig közlekedtek buszok, és gyakran későn érkeztek. A várakozóhelyek gyakran nem voltak hívogatóak. A buszok alig fedték le az ország 35%-át, és a legtöbben inkább taxit használnának.

A taxik átlagosan tisztességes szolgáltatást nyújtanak, bár van néhány szélhámos. Mindig használja a fehér, piros tetős vagy londoni stílusú taxit, amikor a repülőtérről utazik. Van olyan törvény is, hogy ha a mérő nincs kihasználva, akkor nincs díj.

Districts & Neighbourhoods In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Kerületek és környékek Manamában

Manama fő környéke Adliya. Itt fedezheti fel a legjobb éttermeket és bárokat, így ez a legjobb hely az éjszakai élet keresésének megkezdéséhez.

Alternatív megoldásként a Seef kerület Manama vízpartja közelében található. A Seef Mall és más kiskereskedelmi központok mellett számos kiváló étterem található a közelben.

Amwaj szigete a Perzsa-öbölben található. Ez egy mesterséges sziget, amely egy vízi parkot és számos kereskedelmi üzletet tartalmaz. Ideális környék nyaraló családok számára.

Prices In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Árak Manamában

  • Turista (hátizsákos)

64 $ naponta.

Becsült költség 1 napra, beleértve: étkezés olcsó étteremben, tömegközlekedés, olcsó szálloda.

  • Turista (rendszeres)

208 $ naponta.

Becsült költség 1 napra, beleértve: középkategóriás étkezések és italok, szállítás, szálloda.

Accommodation in Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Szállás Manamában

Manama egyes szállodái annyira jellegzetesek, hogy nem csak a városban, de még más nemzetekben is jól ismertek.

Az egyik a Westin Bahrain City Centre, amely egy épületben osztozik Bahrein legnagyobb bevásárlóközpontjával. Ez a prémium szálloda népszerű a vásárlás és az aktív kikapcsolódás szerelmesei körében, mivel a látogatók ellátogathatnak Bahrein városközpontjába vagy a Wahooo-ba! vízi park bármikor. A szálloda ugyanabban az épületben található, mint a híres Magic Planet szórakoztató komplexum, amely a pénznyerő automaták széles választékáról és a város egyik legnagyobb, 20 teremmel rendelkező színházáról híres.

A Westin Bahrain City Center aligha minősül hagyományos értelemben vett hagyományos szállodának, mivel vendégei rengeteg szórakozási alternatívát és rekreációs helyszínt kapnak.

Sights & Landmarks In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Látnivalók és nevezetességek Manamában

Bahrein egy csodálatos nemzet, amely számos történelmi, vallási és természeti látnivalójáról híres. Az összes jelentős helyszín megtekintéséhez több mint egy napot kell töltenie ebben a városban.

Általában véve a híres Barbar-templomba tett túrák nagyon népszerűek a turisták körében. A templomegyüttes háromemeletes. A csodálatos építmény közelében számos régi oltár romja is megtalálható. Ezen oltárok egy része rendkívül ősi, az időszámításunk előtti harmadik évezredre nyúlnak vissza.

A Muhharak városában található Seyadi Házat kétségtelenül megemlítjük Bahrein építészeti látnivalóinak leírásakor. Ezt a gyönyörű, 1905-ben épült palotát nemzeti építészeti kincsként tartják számon.

Things To Do In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Tennivalók Manamában

A történelem szerelmesei nem fognak csalódni, a romok, a sziklaművészet és a múzeumok választéka elkalandozza az elmét. A leghíresebb Zubarah régészeti lelőhelye, amely egy egykor virágzó kikötőváros maradványait tartalmazza. Egy 20. század eleji erőd még mindig létezik, és múzeum formájában egy letűnt korszakról tanúskodik.

A Katar északkeleti részén található Al-Jassassiya sziklarajzai figyelemre méltó helyszínek 900 sziklarajzzal, amelyekről úgy gondolják, hogy azok az ősi törzsekig nyúlnak vissza, amelyek a Kr.e. 15. században lakták a félszigetet.

Az egész országban számos erőd és torony található; legtöbbjüket múzeumként is restaurálták. Umm Salal Mohammed városának szélén találhatóak a Barzan-tornyok, amelyeket az ország esővízgyűjtőjének védelmére építettek. Egy másik védekező őrtorony Al Khorban található.

Food & Restaurants In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Ételek és éttermek Manamában

Bahrein nemzeti konyhája valóban jellegzetes és változatos. A hagyományos arab ételek mellett, amelyek közül sok valóban csemege, a vendégek pakisztáni, indiai, sőt thaiföldi konyhák ételeit is kínálják. Általában a tenger gyümölcseit tekintik a helyi konyha alapjának. A helyi élelmiszeripar a legváltozatosabb élelmiszerválasztékot kínálja a helyi éttermeknek.

A helyi éttermek étlapján biztosan nem a gyümölcsök és zöldségek szerepelnek a legbőségesebben, de a húsételek sem kevésbé népszerűek. A nemzeti konyhára szakosodott éttermekben a turisták jellemzően olyan hagyományos ételeket választanak, mint a kuszkusz és a kebab. A húsevők képtelenek lesznek ellenállni a shawarma ellenállhatatlan illatának. Ezenkívül a párolt marhahúsos rizs népszerű étel. Megelégedéssel töltheti el a nyílt tűzön elkészített húst és baromfihúst is.

Shopping In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Vásárlás Manamában

A világhírű manamai Gold Souq piac sokak számára a vásárláshoz kötődik először. Ez a hely jól ismert remek ékszereiről, drágaköveiről és gyöngyeiről. Az árut számos országból importálják. Itt szerezheti be a legérintetlenebb és legszebb bahreini gyöngyöket a legjobb áron. A helyi árak a legtakarékosabb turistákat is kielégítik, hiszen alacsonyabbak, mint sok európai országban. A tehetős, magas elvárásokat támasztó fogyasztók számára is van lehetőség megfelelő ékszer megtalálására. Az ár alkudozásának értéke további csábító lehetőség.

A Seef Mall, Bahrein egyik legnagyobb kiskereskedelmi bevásárlóközpontja Manamában található. Ez a bevásárló- és szórakoztató komplexum több mint kétszáz üzlettel rendelkezik, ahol hétköznapi és hivatalos öltözéket is vásárolhat. A városi sétákat egyszerű keverni az éttermek és kávézók látogatásával. 

Traditions & Festivals In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Hagyományok és fesztiválok Manamában

Annak ellenére, hogy Bahrein kifinomult és gyorsan fejlődő nemzet hírneve, a lakosok továbbra is őrzik elődeik ápolt hagyományait. Nagy tisztelettel és tisztelettel őrzik hagyományaikat. Itt jellemző, hogy sok időt fordítanak az erkölcsi és spirituális fejlődésre, amely vitathatatlanul az iszlám spirituális hiedelmeken alapul. A fiatalok nagy tiszteletet tanúsítanak az idősebbek iránt. Minden lényeges döntést kizárólag a fiatalabb generáció engedélyével hozzák meg. Az őslakos lakosság vallási szokások miatt nem fogyaszthat sertéshúst. Ezenkívül az alkoholtartalmú italokra szigorú korlátozások vonatkoznak. A dohányzás szintén nem megengedett, de nem szigorúan tilos.

Az őslakos lakosság öltözéke is nagyon eltérő és szokatlan. A nők olyan ruhát viselnek, amely tetőtől talpig befedi az egész testüket. Ezt a nemzeti női öltözéket „Abaya” néven ismerik. 

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Éjszakai élet Manamában

Bahrein fővárosában az éjszakai élet bővelkedik, így mindenki választhat magának kedvére való helyszínt.

Manama rendkívül aktív éjszakai élettel rendelkezik. Akár egy bárban szeretne lazítani egy városnézéssel töltött nap után, akár egész éjszakát egy klubban szeretne táncolni, mindkettőt megtalálja a városban.

Manama legnépszerűbb bárjai a külső ülőhelyekkel rendelkező bárok. Adliya 338-as blokkjában találhatók a legjobb bárok. Ha egy csendes italra vágyik, ne feledje, hogy este 23 óra után sok bár felerősíti a zenét, hogy partihangulatot teremtsen.

Manama rengeteg éjszakai klubot kínál azok számára, akik parti hangulatot keresnek. Minden demográfiai csoport számára van valami, függetlenül attól, hogy nyugati zenét, például táncot, popot és hiphopot, vagy arab zenét szeretne hallgatni.