Fedezze fel Bahrein legjobb helyeit

Találja meg partnereink és barátaink legjobb tippjeit országszerte.

Bahrein egy kifinomult, kortárs és kozmopolita királyság, amely 33 szigetből áll az Arab-öbölben. Egyre több nemzetközi turistát vonz, akik szeretnék megtapasztalni az ország keleti és nyugati kultúráinak érdekes keverékét.

Bahrein egy apró arab királyság a Perzsa-öbölnél, hivatalos nevén Bahrein Királyság. Bahrein egy szigetcsoport, amely Katar félszigete és Szaúd-Arábia északnyugati partja között található. Szigetország a Közel-Keleten, a Perzsa-öböl nyugati határai mentén. Ez egy apró szigetcsoport, amelynek központja Bahrein szigete, amely a legnagyobb szárazfölddel rendelkezik.

Mindössze 23 kilométerre (14 mérföldre) keletre van Szaúd-Arábiától, és a King Fahd Causeway köti össze vele. A Katari-félsziget szintén a közelben található, körülbelül 50 kilométerre (31 mérföldre) délkeletre a Bahreini-öbölön keresztül. Irán a Perzsa-öböltől 200 kilométerre (124 mérföldre) északra található. 2010-ben a lakosság száma 1 234 567 fő volt, köztük 666 172 nem állampolgár. Területe 780 km2, így Ázsia harmadik legnagyobb nemzete a Maldív-szigetek és Szingapúr után.

Bahrein az ősi Dilmun civilizáció szülőhelye. Ősidők óta híres a gyöngyből készült kidolgozásáról, amelyet a tizenkilencedik században a világ legjobbjának tartottak. Bahrein volt az egyik első hely a világon, ahol áttért az iszlám hitre. Az Arabul-korszakot követően Bahreint 1521-ben hódították meg a portugálok, akiket 1602-ben a perzsa királyság Safavid-dinasztiájához tartozó I. Abbász sah menesztett. Bani Utba törzse 1783-ban hódította meg Bahreint Nasr al-Madkurandától, és azóta is ő irányítja Al-Khalifa királyi dinasztiáját, Ahmed al-Fatehas Bahrein első hakimjával. Bahrein az 1800-as évek végén, a britekkel kötött számos szerződés után az Egyesült Királyság protektorátusa lett. Bahrein 1971-ben kiáltotta ki függetlenségét. Korábban a Bahreini Királyság 2002-ben kiáltotta ki Bahrein államot. 2011-ben tiltakozások robbantak ki az országban, amelyet az arab tavasz váltott ki a térségben.

Bahrein rendelkezik az első olaj utáni gazdasággal a Perzsa-öbölben. Bahrein a huszadik század vége felé kezdett befektetni a banki és turisztikai szektorba. Számos jelentős pénzintézet található Manamában, az ország fővárosában. Bahreinnek magas a humán fejlettségi indexe, és a Világbank magas jövedelmű gazdaságnak minősítette.

Manama, a sziget fő fővárosa kiváló szállodákkal, éttermekkel, kereskedelmi komplexumokkal, izgalmas (bazár) és minden egyéb kényelemmel rendelkezik, amelyekre a vendégek egy emlékezetes nyaraláshoz megkívánják. Ezen kívül vannak jó strandok, egész évben meleg és napsütéses idő, mindenhol beszélnek és értenek angolul, a királyság pedig több mint 5000 éves civilizáció maradványait tartalmazza, amelyeket meg kell vizsgálni.

Bahreint egy 16 mérföldes (25 kilométeres) műút köti össze az Arab-félszigettel. A szigetek régészeti jelentőségére az építkezés során derült fény, amikor több száz, az időszámításunk előtti harmadik évezredből származó temetkezési halmot fedeztek fel, amely része a jól rendezett ókori Dilmun metropolisznak, amely ott virágzott, ahol ma felhőkarcolók erdeje emelkedik az ég felé.

Bahrein történelme során virágzó volt, először a kereskedelem és halászat szempontjából stratégiai elhelyezkedése, valamint a vizeiben található gyöngy mennyisége és minősége miatt, újabban pedig az olajkincsek miatt.

Annak ellenére, hogy a kormány kevésbé stabil, mint a múltban, Bahrein továbbra is népszerű turisztikai célpont a Közel-Keleten. Az üzleti vagy szabadidős utazás Bahreinbe lenyűgöző, kellemes és hasznos élmény.

Bahrein - Info

44,169 milliárd dollár

GDP

Bahreini dínár (BHD)

Pénznem

+973

Hívókód

1,463,265

Népesség

786,5 km2 (303,7 mi2)

Terület négyzetkilométerben (mérföld)

arab

Hivatalos nyelv

1971. augusztus 14

Kikiáltották a függetlenséget

UTC+3 (AST)

Időzóna

Bahrein - Útikalauz

Fedezze fel és fedezze fel

Minden, amit Bahreinről tudnia kell utazása előtt

A Bahreini Királyság gyorsan ismert turisztikai célponttá válik. Ez az ősi királyság mintegy 5000 évvel ezelőtt jött létre. Arab nyelvről fordítva a „Bahrein” szó jelentése „két tenger”. Az ország egyik legnagyobb és legikonikusabb látnivalója mindössze 10 perces autóútra található az ország fővárosától, Manamától. Ez a bahreini erőd vagy Qala'at al-Bahrein. A fenséges régi erődöt teljesen újjáépítették, így a látogatók mára gyakorlatilag teljes egészében megtekinthetik. Sajnos a belső helyiségek bútorozatlanok, de az erődbe a belépés teljesen ingyenes. Mellette a bahreini erődnek szentelt múzeum található. A múzeum építése 2008-ban fejeződött be. Ezen a helyen a látogatók megtekinthetik az erődben feltárt értékes emlékeket, köztük az ókori Dilmun-korszak tárgyait.

Az Életfa Bahrein egyik legismertebb turisztikai látványossága. Bár a fa pontos kora nem ismert, egyes szakértők szerint több mint 400 éves. A fa lenyűgözőnek tűnik a sivatagi terepen, és csoda, hogy ilyen nehéz körülmények között is életben maradt. A naplementét általában a legjobb időnek tekintik a fa meglátogatására, mivel az Élet fája kivételesen szép, és lenyűgöző és emlékezetes fényképeket készíthet.

Manamának számos jelentős tereptárgya is van. Az Al-Fateh mecset a világ egyik legnagyobb mecsete, amely egy adott időpontban 7000 vendég befogadására alkalmas. A mecset kupolája külön figyelmet érdemel; a 60 tonnás kupola egyben a világ legnagyobb üvegszálas kupolája is. A közvetlenül a Bab Al Bahrain épület mögött található Manama Souq egy piac, ahol szó szerint mindent megvásárolhat, az ajándéktárgyaktól és ruházati cikkektől az elektromos cikkekig és a hagyományos ékszerekig.

Ami a múzeumokat illeti, a Museum of Pearl Diving lehet a legismertebb. A múzeum egy régi történelmi épületben található, amely Bahrein első hivatalos bíróságaként szolgált, mielőtt Hagyományos Örökség Központtá alakították volna. Egy egész napos városnézés után irány a Corniche al-Fateh, egy gyönyörű sétány, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a város felhőkarcolóira és a repülőtéren leszálló repülőgépekre.

Mivel Bahrein forró ország, a vízi tevékenységek meglehetősen népszerűek. Az Arab-öbölben a vitorlázás és a búvárkodás egész évben elérhető. Végül áprilisban Bahrein ad otthont a Grand Prix F1-es futamának, amelyre mind a helyiek, mind a külföldiek nagy számban érkeznek.

A legjobb idő Bahrein látogatására

Bahrein meglehetősen meleg és párás lehet nyáron, mivel az Arab-öbölben található. Októbertől április elejéig azonban az időjárás szinte mindig napos és meleg, így remek elvonulás a hidegebb régiók elől.

Azok a látogatók, akik szeretnék látni a bahreini Forma-1-es futamot, április első hetében menjenek, de akiket nem érdekel az esemény, az más időpontban menjen; A Grand Prix hét az év legforgalmasabb időszaka.

Függetlenül attól, hogy az utazási irodák hogyan pörgetik, Bahrein egy Öböl-menti ország, ahol a nyári hónapokban rendkívül meleg az idő, és a hőmérő gyakran eléri a 90 °F-ot, még éjszaka is. Az év legalább nyolc hónapjában határozottan mediterrán éghajlatú, a nyolcvanas évek csodálatos fényes nappalai átadják helyét az enyhe estéknek, amelyek kiválóan alkalmasak a szabadban való üldögélésre. Nincs ennél szebb hely a világon, ahol ilyen időkben lenni, különösen azért, mert gyakorlatilag mindig garantáltan nem esik az eső. Évente csak körülbelül tíz nap van csapadékkal.

A hőség idején az olyan nyilvános létesítmények, mint az üzletek, szállodai előcsarnokok, irodák és bevásárlóközpontok, hajlamosak a légkondicionálást fagypont közeli hőmérsékletre emelni, ezért kendőben, kardigánban és takaróban kóborolnak a kivándorlók. 110°F időjárás. Az átlaghőmérséklet a januári 65 °F és az augusztusi 100 °F között van, és kevés az évszak.

A látogatók értékelni fognak minden olyan hónapot, amely nem nyár, tekintettel a nap melegére. Ez azt jelenti, hogy az októbertől májusig tartó időszak nagyon kellemes hónap, a késői és a korai évszak pedig különösen kellemes.

A főszezon december és március között van, de ne feledje, hogy ez átfedheti a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat is, így a főszezon végéhez közeledve a szállások korlátozottak lesznek. A nyár élvezetes lehet azok számára, akik bátrak, vagy akiket nem érint a nap. Tekintettel a nyugodtabb körülményekre, lehetséges, hogy élvezze Bahrein történelmi elemeit, és betekintést nyerjen abba, hogyan éltek nemzedékek óta a bahreiniek a napsütésben és a nedvességben. A ramadán és a nagyszabású ünnepek kihívást jelenthetnek, mivel az előrelátó szaúdiak gyakran jóval előre ütemezik szállásukat, ami szobahiányhoz vezet.

Dress Code Bahreinben

Bahrein a régió egyik legengedékenyebb országa az öltözködési szabályok tekintetében. Valójában nincs hivatalos „dress code” Mivel Bahrein muszlim ország, az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartania, hogy szerényen öltözködjön nyilvános helyen.

A bahreini állampolgárok általában konzervatívan öltözködnek. A szokások szerint a hölgyek az Abaya-t (hosszú ruha) és a Hidzsábot (fejkendő), míg a férfiak a Thobe-t (ruhaszerű öltözet) és a Ghitraa-t (sálat) (fejkendő) viselik. A helytől függően a nem muszlimok bármilyen szerény, kényelmes öltözéket viselhetnek.

Mecsetek

  • A férfiaknak hosszú nadrágot kell viselniük; rövidnadrág nem megengedett.
  • A nők vállukat és térdüket eltakaró ruházatot, valamint fejkendőt viseljenek. Az ujjatlan felsők használata tilos.
  • A férfiaknak és a nőknek le kell venniük lábbelijüket a mecsetbe való belépés előtt.

Hagyományos területek

Ezeket a bahreini régiókat látogatják, és piacokat, központi piacokat és falvakat tartalmaznak. Íme az irányelvek ezen helyek felkereséséhez:

  • A férfiaknak inkább hosszú nadrágot kell viselniük, mint rövidnadrágot.
  • A nők térd alatti nadrágot és szoknyát viseljenek.
  • Spagettipántos blúzok nem megengedettek.

Bevásárlóközpontok és éttermek

  • A dress code hétköznapi; a hagyományos öltözet felesleges.
  • Ha a nők úgy döntenek, hogy szoknyát viselnek, annak térd alatt kell lennie.

Strandok

  • A privát strandokon fürdőruha viselése megengedett (rövidnadrág, fürdőruha).
  • A nyilvános strandokon az alkalmi öltözet ajánlott, de tilos az úszóruházat.

Tisztelet

Bahrein általában véve barátságos fogadó ország, de alapvető fontosságú, hogy mindig tiszteletet és előzékenységet tanúsítsanak saját kulturális normái és vallása tekintetében. A helyi arabok által frekventált területeken jobb a hosszú nadrágot viselni, nem pedig a rövidnadrágot (a rövidnadrág megakadályozza a különböző kormányzati épületekbe és múzeumokba való bejutást), a nők pedig kerüljék az átlátszó ruhák viselését. A tengerparti klubokban és szállodákban azonban a fürdőruha, bikini és rövidnadrág elfogadható viselet. Ne mutasson szeretetet nyilvánosan az ellenkező nemhez tartozó személyek iránt. A nyilvános csókolózás letartóztatásokhoz vezetett, és társadalmilag elfogadhatatlan. Kerülje el minden áron a konfrontációt, és soha ne vegyen részt vitában, különösen a helyiekkel.

Bár az ország véleménynyilvánítási szabadsága gyakran felülmúlja szomszédaiét, ez nem jelenti azt, hogy szabadon tehet irreleváns megjegyzéseket; a király rágalmazása súlyos bűncselekmény, és a helyi újságok nagyrészt kormánypártiak.

A ramadán hónapjában szigorúan tilos nyilvános helyen enni, inni és dohányozni, a megszegők pénzbírsággal vagy akár börtönbüntetéssel is sújthatók. Az éttermek egész nap zárva tartanak; még ha úgy tűnik is, hogy ebéd után nyitva vannak, az Iftarra készülnek, és addig nem tudtok rendelni.

Tudnivalók Bahreinről – Bahreini utazási útmutató – Travel S Helper

Tudnivalók Bahreinről

Bahrein a Perzsa-öböl legkisebb szuverén nemzete, és gyakran kellett diplomáciai kötélen átmennie nagyobb szomszédjain. Bár az ország kevés olajtartalékkal rendelkezik, finomítói és banki központtá fejlesztette magát, valamint szociálliberális monarchiát hozott létre.

Bahrein, amely a szomszédos Szaúd-Arábiából érkezett látogatók kedvelt hétvégi úti célja, kulturális gócpont. Az UNESCO Világörökség részét képező helyszínek még mindig nyüzsgő bazárokkal és szőnyegüzletekkel súrolják a vállát, míg a mecsetekkel tarkított látképet előkelő szállodákat rejtő tornyok tarkítják.

A közelmúltban a világ luxusturizmusának színterén való helyért versenyezve, ez a régi kikötőváros az Arab-öbölben ma már jelentős eseményeknek – például a Forma-1 Bahreini Nagydíjának – ad otthont, egyedülálló élményeknek és olyan kifinomult múzeumoknak ad otthont, amelyek miatt érdemes szerepelni. az Ön útiterve.

Belépési feltételek Bahreinbe – Bahreini utazási útmutató – Travel S Helper

Belépési követelmények Bahreinbe

A 14 napos vízum 66 ország állampolgára számára, míg a 14 napos online vízum 113 ország állampolgárai számára érhető el, beleértve mindazokat, akik rendelkeznek érkezési vízumra. A legfrissebb információkért keresse fel a Belügyminisztérium webhelyét. Ha ezek közül egyik sem vonatkozik Önre, vagy ha nem turisztikai vagy üzleti okokból érkezik, szüksége lesz egy szponzorra Bahreinben, aki benyújtja vízumkérelmét az Ön nevében.

Bahrein azon kevés öbölbeli országok egyike, amely elismeri az izraeli útleveleket (bár vízum szükséges) és az izraeli utazást igazoló útleveleket.

Bahrein repülőterén az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Új-Zéland, Japán, Hongkong, Brunei, Malajzia, Szingapúr és Dél-Korea állampolgárai kaphatnak beutazási vízumot.

Hogyan utazzunk Bahreinbe - Bahreini utazási útmutató - Travel S Helper

Hogyan utazz Bahreinbe

A Bahreini nemzetközi repülőtér (IATA: BAH) a Gulf Air elsődleges csomópontja, és a Manamától keletre fekvő Muharraqban található. Jó kapcsolatokat kínál a régióban, valamint Londonban. A repülőtér kiváló adómentes vásárlási lehetőséget kínál; jelenleg felújítás alatt áll a Transhotel, amely (térítés ellenében) ágyakat és zuhanyzókat biztosít a járatra váró utasoknak.

Kelet-Szaúd-Arábia sok lakosa szívesebben utazik Bahreinen keresztül, és a Gulf Air szolgáltatást nyújt Khobarba és Dammamba, hogy kielégítse ezt az igényt; foglaláskor érdeklődjön.

Az Air Arabia, az Egyesült Arab Emírségekben található fapados légitársaság napi járatokat üzemeltet a Dubaitól északra található Sharjah repülőtérről (IATA: SHJ).

A legtöbb repülőtértől eltérően ez meglehetősen kicsi, ami előnyös, mivel az indulás és az érkezés is gyors (és egyszerű).

Hogyan juthat el Bahreinben - Bahreini utazási útmutató - Travel S Helper

Hogyan közlekedjünk Bahreinben

Csak kétféle módon lehet elérni Bahreint: repülővel vagy autóval a Szaúd-Arábiából érkezett műúton keresztül.

A bahreini nemzetközi repülőtérről a világ minden tájára indulnak járatok, és jelenleg is folyik egy hatalmas projekt a létesítmények frissítésére és bővítésére.

Ezenkívül 28 buszjárat veszi körül a szigetet. A buszok megfizethetőek, légkondicionáltak és ingyenes Wi-Fi-t biztosítanak; ennek ellenére elsősorban a helyiek használják és nem a látogatók.

A repülőtéren, éttermekben és szállodákban a taxik széles körben elérhetők, és az Uber is népszerű közlekedési mód. Ezen kívül számos autókölcsönző irodának van irodája Bahreinben, és többnek van kioszkja a repülőtéren.

Úticélok Bahreinben - Bahreini utazási útmutató - Travel S Helper

Úticélok Bahreinben

Manama, az ország fővárosa az ország legjelentősebb látnivalóinak ad otthont. Itt a turisták kirándulást tehetnek a régi portugál erődhöz, amelynek területét ma régészeti ásatások céljára használják. Ugyanebben a régióban található az Al Khamis mecset, az egyik legrégebbi iszlám építmény.

A Beit Al Korán komplexum különösen érdemes meglátogatni, mert egy történelmi mecsetet, kiterjedt könyvtártermeket és egy helyi múzeumot tartalmaz.

A főváros számos, klasszikus arab stílusban tervezett építészetileg lenyűgöző építménynek ad otthont. A legjelentősebbek az aradi erőd, a Szent Kristóf-templom és a fő kiállítási központ.

Ha végzett a városnézéssel, ideje megpihenni az egyik kiterjedt homokos strandon, vagy ellátogatni a hagyományos piacokra, amelyek minden turistát vonzóak. A Gold Souk környéke az egyik legnépszerűbb. 

Látnivalók Bahreinben – Bahreini utazási útmutató – Travel S Helper

Látnivalók Bahreinben

Bahrein gazdag történelmű szigetország, amely több ezer évet ölel fel, és a kulturális kirándulások, szórakozás és kikapcsolódás egyedülálló keverékét kínálja. A régióban az első állam már a Krisztus előtti harmadik évezredben létezett. A történelem különböző időszakaiban a föld a Szászánida királysághoz, az Arab Kalifátushoz, Portugáliához és Iránhoz tartozott. A nemzet egy ideig brit protektorátus alatt állt. Mindezek a történelmi szakaszok nyomot hagytak az ország táján. 

Számos régész szerint a szigeteken egykor Dilmun állam volt. A sumérok azt hitték, hogy ez a civilizáció eredete. Qal'at al-Bahrein az a hely, ahol ennek az ősi kultúrának a maradványai találhatók. A tudósok csaknem 4000 éves utcákat, templomokat, üzleteket és palotákat fedeztek fel, amelyek számos kulturális réteg, köztük a portugál kastély alatt vannak eltemetve. Ma az ásatás folytatódik. Ma a régió nagyjából negyede megközelíthető. A domb tetején áll egy portugál kastély, a Qal'at al-Burtughal.

Tennivalók Bahreinben – Bahreini utazási útmutató – Travel S Helper

Tevékenységek Bahreinben

Az áprilisban a Bahreini Nemzetközi Körversenyen megrendezett Bahreini Nagydíj Forma-1-es verseny a legjelentősebb éves esemény Bahreinben. Tervezz előre, mert a jegyek elkeltek, a szállodai költségek pedig az egekbe szöktek. Általában az első foglalások 10-20 százalékos kedvezményre jogosultak. A lelátótól függően a jegyek ára 150 és 60 BD közé esik.

A búvárkodás egyre népszerűbb Bahreinben. Itt számos búvárközpont található. A meleg tengerparti vizek hemzsegnek a vízi élőlényektől. Körülbelül 400 halfaj él itt.

Több száz korallfaj is létezik, amelyek támogatják a tengeri életet. Az északi vizek támogatják a nagyobb biológiai sokféleséget.

A „hajótörés” kifejezésből származó visszamerülés is gyakori. A part közelében számos hajóroncs található különböző időszakokból. Ezenkívül északon népszerű a drift-búvárkodás. 

Pénz és vásárlás Bahreinben – Bahreini útikalauz – Travel S Helper

Pénz és vásárlás Bahreinben

Bahreinben számos nagy bevásárlóközpont található világszerte ismert és luxusüzletekkel, patikák, szupermarketek, élelmiszer-udvarok, hagyományos és modern kávézók, játszóterek és árkádok, színházak (3D és 2D), és még egy vízi park bejárata is található.

Egy kirándulás a helyi piacba kötelező. Ott alkudhat a „rolexek”, az ékszerek és számos egyéb cikk árán. Sok kiváló szabó található a piacban. Ha elég sokáig (mondjuk egy hetet) marad, felveheti kedvenc ruháját, és pontosan „klónozhatja” a hatalmas választék bármely anyagába.

Bahrein rendkívül költséges nemzet. Sokan azonban szeretnének ajándéktárgyakat hazahozni erről a lenyűgöző helyről. A híres hagyományos arab bazár legyen az első állomás. 

Az arab piacok előnye az alkudozás képessége.

Ételek és italok Bahreinben – Bahreini Útikalauz – Travel S Helper

Ételek és italok Bahreinben

A bahreini konyhaművészet számos étterme kiemelkedő. A fő étkező az Adliya. Adliya városában számos kávézó közül választhat, mint például a Coco's (nagyszerű konyha elfogadható áron) és a Lilou's (rendkívül népszerű a látni és látni vágyó lakosok körében). 

Bahreinben az éttermek a helyi ételeket kínáló szerény bódéktól az ötcsillagos szállodák előkelő éttermeiig terjednek. A bevásárlóközpontokban és a belvárosban magas árfekvésű nyugati stílusú ételeket és előkelő konyhát kínáló (főleg amerikai) franchise-okat találhatunk.

Juffairnek van egy híres sávja, amelyet „Amerikai sikátornak” neveznek, mivel a környéken sok amerikai étterem található.

Bahreinben viszonylag megengedőek az alkoholfogyasztásra vonatkozó szabályozások, és régóta népszerű úti cél a Szaúd-Arábiából és más szomszédos „száraz” országokból érkező turisták körében.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Éjszakai élet Bahreinben

Bahrein éjszakai élete meglehetősen fejlett, ami meglepő. Ez elsősorban a kormány toleranciájának és az országban élő külföldiek nagy számának köszönhető.

Bahreint gyakran „a Közel-Kelet Hawaiijának” nevezik. Mindenki talál szórakozást naplemente után. Országszerte vannak diszkók, karaoke bárok és élőzenei klubok.

Adliya különösen híres éjszakai életéről. Ez Manama cseh negyede. A luxusszállodák számos lehetőséget kínálnak az esti szórakozásra. Az alkohol az egész országban engedélyezett, még a klubokban is. Ez vonzza a turistákat a szomszédos, konzervatívabb arab országokból.

Mivel gyakorlatilag minden engedéllyel rendelkező létesítménynek négy- és ötcsillagos szállodákhoz kell tartoznia, Manamában nincs külön éjszakai életnegyed; hanem a helyszínek rácsszerű megoszlása van az egész városban.

Fesztiválok és ünnepek Bahreinben - Bahreini utazási útmutató - Travel S Helper

Ünnepek és fesztiválok Bahreinben

Bahrein muszlim ország. Ezért a helyi ünnepek többsége vallási jellegű.

Emellett számos fesztiválnak is otthont adnak itt. A muszlim nemzetekben az újévet nem január 1-jén ünneplik. A muszlimok más dátumon ünneplik az újévet.

Egyes országokban szigorúan tilos január 1-jén ünnepelni az újévet. Bahrein nem tartozik ezek közé a nemzetek közé. Az 1970-es években a függetlenség kivívása után a nemzet gazdasága továbbra is jelentősen növekedett. Számos külföldi érkezett Bahreinbe.

Ma ők teszik ki az ország lakosságának közel felét. Következésképpen számos kiemelkedő szálloda és éjszakai klub ünnepli az új évet műsorokkal, bulikkal és tűzijátékokkal.

Hagyományok és szokások Bahreinben – Bahreini utazási útmutató – Travel S Helper

Hagyományok és szokások Bahreinben

Bahrein barátságos fogadó ország, de mindig tiszteletet és udvariasságot kell tanúsítania kulturális hagyományai és vallása tekintetében.

Ha a helyi arabok által látogatott területekre látogat, jobb, ha rövidnadrág helyett hosszú nadrágot visel, a hölgyek pedig kerüljék az átlátszó ruhák viselését.

A fürdőruhák, bikinik és rövidnadrágok elfogadható öltözékek a tengerparti klubokban és szállodákban. Nyilvános helyen ne mutasson szeretet jeleit az ellenkező nemhez tartozó személyek iránt. Ellenkező nemű embereket tartóztattak le nyilvános csók miatt, és társadalmilag elfogadhatatlanok. Mindig kerülje a veszekedést, és soha ne vegyen részt vitában, különösen a helyiekkel.

A királyság hivatalos vallása az iszlám. A lakosság több mint 70%-a követi. A fennmaradó részt a keresztények, a buddhisták és a hinduk teszik ki.

Bahrein kultúrája - Bahreini utazási útmutató - Travel S Helper

Bahrein kultúrája

Az uralkodó vallás az iszlám, és a bahreiniek arról híresek, hogy tolerálják a különféle vallási gyakorlatokat.

A bahreini és az emigránsok közötti házasságok meglehetősen ritkák; számos filippínó-bahreini, mint például a színésznő, jó példa erre. egy gyermek a Fülöp-szigetekről Al-Alawi Mona Marbella.

A nők hagyományos ruházata jellemzően a hidzsábot vagy az abayát tartalmazza, és a női ruházatra vonatkozó előírások viszonylag enyhék a regionális szomszédokhoz képest. Bár a thobe, amely magában foglalja a hagyományos fejdíszeket, mint a keffiyeh, ghutra és agal, a hagyományos férfi viselet, a nyugati ruhákat széles körben használják az országban.

Annak ellenére, hogy Bahreinben 1976-ban engedélyezték a homoszexualitást, azóta számos meleget börtönöztek be.

Maradjon biztonságban és egészségesen Bahreinben – Bahreini utazási útmutató – Travel S Helper

Maradjon biztonságban és egészségesen Bahreinben

Bahreinben 2011-ben szinte polgárháború volt, több száz halálos áldozattal, több száz sebesülttel, valamint jelentős számú aktivistát és egészségügyi szakembert börtönöztek be és kínoztak meg. Bár a hatalmas tiltakozásokat kíméletlenül leverték, a környezet továbbra is ingatag, és bármelyik pillanatban előfordulhatnak tiltakozások, zavargások és rendőrgyilkosságok.

Az utazóknak kerülniük kell az ország északnyugati vidéki régióit és közösségeit. Nagyobb tüntetések bármelyik pillanatban megtörténhetnek, és bár időnként erőszakossá válhatnak, ritkán nyugatellenesek. Kerülje azokat a helyeket, ahol úgy tűnik, nagy csoportok gyűlnek össze.

Bahreinben a társadalmi bûnözés átlagos elõfordulása alacsony, míg az erõszakos bûnözés ritka. Rablás, lopás és lopás ennek ellenére előfordul. Kisebb bûncselekményeket, például portfóliólopást és portfóliólopást jegyeztek fel, különösen a piacok néven ismert régi piaci negyedekben. 

GYIK Bahreinről

Bahrein nyitva áll a turizmus számára?

Bahreinbe ugyanazokkal a feltételekkel lehet utazni, mint a COVID-19 előtt.

Hordhatok rövidnadrágot Bahreinben?

Bár Bahreinben nincs konkrét öltözködési kód, az általános norma szerény ruházat viselése nyilvános helyen. Ez általában szerény hosszúságú szoknyát és takaró vállakat jelent a nyilvános helyeken álló nők számára. Nyilvános helyen a férfiaknak ruhával kell takarniuk a térdüket.

Mit kell vásárolni Bahreinben?

Bahrein aranyáról és természetes gyöngyeiről ismert, de Manama és Muharraq történelmi piacaiban barangolva megfigyelheti az olyan változatos civilizációk hatását, mint a textíliák, az illatok és a gasztronómia. Ott órákat tölthetek. Általában felkeresem a helyi parfümőröket, és megalkotom a saját illatomat.

Szükségem van Covid-tesztre, hogy belépjek Bahreinbe?

2022. február 20-án sem PCR-tesztre, sem karanténra nem lesz szükség az érkezőknek, függetlenül az oltás állapotától, beleértve azokat is, akik a Causewayn át utaznak.

Bahrein barátságos ország a külföldiek számára?

Egyszerű a bahreinikkel találkozni, akik gyakran kedvesek és rendkívül hazafiak nemzetükkel és kultúrájukkal kapcsolatban. Számos külföldit ápol szoros bahreini barátság. Szinte mindenki tud angolul, ezért ha nincs erős vágyad, nem kell arabul tanulnod.

Durva a borravaló Bahreinben?

Az 5%-os állami illeték mellett az éttermek többségében 15%-os szolgáltatási díj is bevett. Bár szokás, nem kötelező további 10% borravalót hagyni a felszolgáló személyzetnek.

Milyen ételekről ismert Bahrein?

Bahrein konyhájában többek között biryani, mezei nyúl, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi és zalabia szerepel. Az arab kávé a nemzeti ital (qahwah).

Lehet inni csapvizet Bahreinben?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Lehet alkoholt inni Bahreinben?

Az alkohol legális Bahreinben, ahol számos bár, engedéllyel rendelkező étterem és engedély nélküli étterem működik; azonban a közterületen ittas magatartás vagy az ittas járművezetés jogellenes, ami pénzbírsággal, szabadságvesztéssel és/vagy kitoloncolással, valamint vezetői engedélyének felfüggesztésével sújthatja.

Bahrein jó vásárlásra?

A nyüzsgő Souq és piac utcáival Bahrein talán a legnépszerűbb vásárlási célpont. A városok felfedezése során felfedezheti Bahrein legjobb bevásárlóközpontjait, amelyek nemcsak a luxust határozzák meg, hanem globális vásárlási élményt is nyújtanak.

Melyik a legjobb hónap Bahrein látogatására?

dec-március. Ezekben a hónapokban a hőmérséklet a szigetvilágban meglehetősen kellemes marad. Enyhe szellővel és időnként záporokkal, a legjobb idő Bahrein látogatására december és március között van.

Mennyi pénzre van szükségem, hogy meglátogassam Bahreint?

Mennyibe kerül a nyaralása Bahreinben? A bahreini utazásra naponta körülbelül 48 BHD-t (128 USD) kell befizetnie, ami az átlagos napi költség a többi turista által elköltött összeg alapján. A korábbi utazók átlagosan napi 17 BHD-t (45 USD) költöttek étkezésre és 9 BHD-t szállásra.