Fedezze fel Hamad város legjobb helyeit

Találja meg partnereink és barátaink legjobb tippjeit országszerte.

Madinat Hamad, gyakran Hamad Town néven is ismert, ingázó város Bahrein északi részén. Bahrein települése volt az ország központi régiójában. Földje, amelyet 1991-ben választottak el Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah településtől, ma az északi kormányzóság része. A neve Bahrein jelenlegi királyához, Hamad Bin Isa Al Khalifához kapcsolódik. A város kulturálisan sokszínű, a síita-szunnita lakosság arányosan vegyes társadalmi-gazdasági eredetű. Hamad városa ma Bahrein pluralizmusát példázza, és nincs egyetlen etnikai vagy vallási csoport sem, amely lakóinak többségét alkotná.

Hamad Townt 1984-ben „lakóvárosként” hozták létre, ahol a kormány tanácsi lakásokat épített azok számára, akik az ország más régióiban nem engedhették meg maguknak az emelkedő lakhatási költségeket. 1990-ben Bahrein kormánya megnyitotta kapuit az iraki Öböl-háború pusztításaitól szenvedő kuvaiti előtt. Ingyenes otthonokat és iskolákat biztosított számukra Hamad Townban, valamint hozzáférést a város kényelméhez. A konfliktus végén 1991 elején a kuvaitiak hazajöttek. 2001-ben a kormány ingyenes önkormányzati lakást biztosított Hamad város lakóinak.

Hamad városa 18 kilométerre található Manama fővárosától és 19 kilométerre a repülőtértől. Közel van a Sakhir negyedhez, amely magában foglalja a Közel-Kelet legnagyobb pályáját (Bahrein International Circuit) a Forma-1-es versenyek számára.

Hamad huszonkét körforgalmáról híres. A legközelebbi körforgalom száma beépül a lakcímekbe. 2005-ben a város lakossága 52718 volt. A népsűrűség tekintetében mára megelőzte Isa Cityt.

Hamad Town lakosainak többsége Manamába ingázik munkavállalás céljából. Hamad városának nagy része lakóövezet, bár van egy hatalmas bevásárlóközpont, a Sooq Waqif, amely számos üzletet tartalmaz, és munkalehetőségeket kínál Hamad Townon belül.

A bahreini nemzetközi repülőtér 19,7 km-re található Hamad városától.

Hamad Town - Info

Bahreini dínár (BHD)

Pénznem

+973

Hívókód

133,550

Népesség

1984

Városként alakult

arab

Hivatalos nyelv

UTC+3 (AST)

Időzóna