BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Bahrein kultúrája

Az uralkodó vallás az iszlám, és a bahreiniek arról híresek, hogy tolerálják a különféle vallási gyakorlatokat. A bahreini és az emigránsok közötti házasságok meglehetősen ritkák; számos filippínó-bahreini, mint például a színésznő, jó példa erre. egy gyermek a Fülöp-szigetekről Al-Alawi Mona Marbella

A nők hagyományos ruházata jellemzően a hidzsábot vagy az abayát tartalmazza, és a női ruházatra vonatkozó előírások viszonylag enyhék a regionális szomszédokhoz képest. Bár a thobe, amely magában foglalja a hagyományos fejdíszeket, mint a keffiyeh, ghutra és agal, a hagyományos férfi viselet, a nyugati ruhákat széles körben használják az országban.

Annak ellenére, hogy Bahreinben 1976-ban engedélyezték a homoszexualitást, azóta számos meleget börtönöztek be.

Művészet Bahreinben

Az 1950-es években hivatalosan is beindult az ország kortárs művészeti mozgalma, amely egy művészeti társaság megalakulásával tetőzött. A nemzet legnépszerűbb művészeti formái közé tartozik az expresszionizmus és a szürrealizmus, valamint a kalligráfia. Az elmúlt évtizedekben az absztrakt expresszionizmus előtérbe került. A kerámia és a szövés két híresebb tárgy, amelyeket széles körben gyártottak Bahrein falvaiban.

A bahreini kormány erős pártfogásával az iszlám művészet iránt, az arab kalligráfia előtérbe került, és a Beit Al Korán, egy iszlám múzeum létrehozásával tetőzött. A modern művészet állandó kiállítása a Bahreini Nemzeti Múzeumban található. Bahrein építészete a Perzsa-öböl szomszédaiéhoz hasonlítható. A széltorony, amely természetes szellőzést biztosít az otthonokban, gyakori látványosság az ősi házakban, különösen Manama és Muharraq régi negyedeiben.

Irodalom Bahreinben

A nemzetben az irodalomnak hosszú története van; a legtöbb hagyományos szerző és költő klasszikus arab stílusban ír. Az elmúlt években nőtt a nyugati irodalom által ihletett fiatal költők száma, többségük szabad költészetben ír, és gyakran politikai vagy személyes témákat is tartalmaz. Ali Al Shargawit, az ismert költőt 2011-ben Al Shorfa Bahrein irodalmi szimbólumának nevezte.

Bahrein volt Dilmun ősi országának helyszíne, amelyre a Gilgames-eposz is hivatkozik. A hagyomány szerint itt volt az Édenkert is.

Zene Bahreinben

Bahrein zenei stílusa a szomszédaiéhoz hasonlítható. A Khaliji zene, amely népzene, népszerű az egész országban. Bahreinben népszerű a sierra típusú zene, amely egy kifinomult típusú városi zenéből áll, amelyet egy oud (szaggatott lant), egy hegedű és egy mirwas (dob) adnak elő. Ali Bahar Bahrein egyik legismertebb énekese volt. Al-Ekhwa zenekarával előadta dalait (The Brothers). Bahrein volt az első Perzsa-öböl-menti ország is, amelynek volt hangstúdiója.

Sport Bahreinben

Bahrein legnépszerűbb sportja az egyesületi labdarúgás. Bahrein labdarúgó-válogatottja részt vett az Ázsiai Kupán, az Arab Nemzetek Kupáján és a FIFA-világbajnokság selejtezőmérkőzésein, de még soha nem kvalifikálta magát a tornára. A Bahrein Top Liga Bahrein elsőszámú nemzeti profi labdarúgó-bajnoksága. A kosárlabda, a rögbi és a lóversenyek is kiemelkedőek az országban.

Bahreinnek van egy Forma-1-es versenypályája, amelyen 2004. április 4-én rendezték meg az első nagydíjat egy arab országban, a Gulf Air Bahrain Grand Prix-t. 2005-ben a Bahreini Nagydíjat ezt követően rendezték meg. Ugyanebben az évben március 12-én Bahrein megrendezte a 2006-os szezon első nagydíját. Mindkét futamot a renault Fernando Alonso nyerte. A versenyt azóta is évente rendezik, kivéve 2011-et, amikor a kormányellenes tüntetések miatt törölték. A csapatok biztonsága miatti aggodalmak és az országban zajló demonstrációk ellenére a 2012-es futam lezajlott. Az Al Jazeera English, a CNN, az AFP és a Sky News mind „ellentmondásosnak” nevezte a döntést, hogy folytatják a versenyt a folyamatos tüntetések és erőszak között. Az Independent „a sporttörténelem egyik legvitatottabbnak” titulálta.

2006-ban Bahrein adott otthont az első ausztrál V8-as szuperautó versenynek, a „Desert 400-nak”. A V8-asok minden novemberben visszatértek a szakhiri pályára egészen 2010-ig, a sorozat második futamáig. Azóta nem adták újra a műsort. A Bahrain Drag Racing Club meghívásos eseményeket szervezett Európa legkiválóbb húzócsapataival, hogy megpróbálja növelni a sportág hírnevét a Közel-Keleten, és a Bahreini Nemzetközi Körverseny is kínál egy teljes pályát.