BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Hogyan utazz Bahreinbe

Hogyan utazz Bahreinbe repülővel

A Bahreini nemzetközi repülőtér (IATA: BAH) a Gulf Air elsődleges csomópontja, és a Manamától keletre fekvő Muharraqban található. Jó kapcsolatokat kínál a régióban, valamint Londonban. A repülőtér kiváló adómentes vásárlási lehetőséget kínál; jelenleg felújítás alatt áll a Transhotel, amely (térítés ellenében) ágyakat és zuhanyzókat biztosít a járatra váró utasoknak. Kelet-Szaúd-Arábia sok lakosa szívesebben utazik Bahreinen keresztül, és a Gulf Air szolgáltatást nyújt Khobarba és Dammamba, hogy kielégítse ezt az igényt; foglaláskor érdeklődjön.

Az Air Arabia, az Egyesült Arab Emírségekben található fapados légitársaság napi járatokat üzemeltet a Dubaitól északra található Sharjah repülőtérről (IATA: SHJ).

A legtöbb repülőtértől eltérően ez meglehetősen kicsi, ami előnyös, mivel az indulás és az érkezés is gyors (és egyszerű).

Hogyan utazz Bahreinbe busszal

A Saudi Arabia Transportation Company (SABTCO), tel. + 973-17252959, naponta nyolc autóbusz közlekedik a Szaúd-Arábia tömegközlekedési vállalatának (SAPTCO) dammami buszpályaudvarától a manamai Lulu Központ melletti buszpályaudvarig, a szaúd-arábiai Khobaron keresztül, átkelve a King Fahd Causeway-n.

A szolgáltatáshoz kényelmes, klímával és poggyásztrélerrel felszerelt minibuszok szolgálnak. A jegyek SR60 / BD6 értékűek és elővételben is megvásárolhatók, de ha van szabad hely, foglalás nélkül hagyják. Két útlevél-ellenőrzés és két vámellenőrzés szükséges a Calzada átkeléséhez; hagyjon 2 órát az utazásra, plusz forgalmi késéseket forgalmas időszakokban, például szerda esténként. A buszok gyorsabbak lehetnek, mint a magánjárművek a zsúfolt területeken, mert külön bevándorlási és vámsávokat használhatnak.

Hogyan utazz Bahreinbe autóval

Bahreint és Szaúd-Arábiát a 26 kilométeres King Fahd Causeway köti össze. Általánosságban elmondható, hogy bérautók nem engedélyezettek, azonban a SABTCO BahrainLimo taxik legfeljebb négy utas befogadására alkalmasak BD30 / SR300 áron. A nem hivatalos taxik, amelyek a buszpályaudvar mindkét oldalán találhatók, lényegesen olcsóbb árakat biztosíthatnak.