BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Látnivalók Bahreinben

Bahrein gazdag történelmű szigetország, amely több ezer évet ölel fel, és a kulturális kirándulások, szórakozás és kikapcsolódás egyedülálló keverékét kínálja. A régióban az első állam már a Krisztus előtti harmadik évezredben létezett. A történelem különböző időszakaiban a föld a Szászánida királysághoz, az Arab Kalifátushoz, Portugáliához és Iránhoz tartozott. A nemzet egy ideig brit protektorátus alatt állt. Mindezek a történelmi szakaszok nyomot hagytak az ország táján. Ezért számos érdekes látnivaló található itt.

Számos régész szerint a szigeteken egykor Dilmun állam volt. A sumérok azt hitték, hogy ez a civilizáció eredete. Qal'at al-Bahrein az a hely, ahol ennek az ősi kultúrának a maradványai találhatók. A tudósok csaknem 4000 éves utcákat, templomokat, üzleteket és palotákat fedeztek fel, amelyek számos kulturális réteg, köztük a portugál kastély alatt vannak eltemetve. Ma az ásatás folytatódik. Ma a régió nagyjából negyede megközelíthető. A domb tetején áll egy portugál kastély, a Qal'at al-Burtughal. A XVII. századból származik. Az erődítmény továbbra is érintetlen állapotban van.

Északon számos régió található, amelyek a bronzkori Umm Al Nar civilizáció hatalmas nekropoliszait tartalmazzák. Ezek a legnagyobb ősi nekropoliszok, amelyek a mai napig fennmaradtak. A kősírok átmérője 4,5-9 méter, magassága 1-2 méter. A sírokban kerámiákat, kő- vagy kagylópecséteket, fegyvereket és csontleleteket fedeztek fel. Több mint százezer ilyen sír található Bahrein területén. A Manama Saar-templom és a szomszédos sírok ugyanabból a történelmi időszakból származnak.

A portugálok emelték az Abu Mahir erődöt is. Egyike a tengeri kereskedelmi útvonalakat védő erődítmények közül. Az erődítmény rossz állapotban van. A múzeum azonban a saját területén megközelíthető. Az építmény története mellett megismerheti a bahreini gyöngyászat történetét is.

A Shajarat al-Hayat, gyakran az élet fájaként is ismert, körülbelül 400 éves fa. Meglepő, hogy a sivatagban önállóan nő. Számos történet és feltevés benőtte a helyszínt. Az Édenkert utolsó fájának tekintik. Ezenkívül feltételezik, hogy egy földalatti folyó táplálja a gyökereit. A fa a Prosopis cineraria faj Mimosa alfajához tartozik. Ezek a fák akár 50 Fahrenheit-fok hőmérsékletet is elviselnek anélkül, hogy nagy mennyiségű vizet igényelnének. Sós talajban is megélhet. Gyökerei nagy mélységig (több tucat méterig) nyúlnak, és a legkisebb mennyiségű vizet is képesek felvenni. A levelek felszívják a nedvességet a környezetükből.

Фортът Арад е построен през 15 век, за да защитава остров Мухарак. Построен е в стила на арабските укрепления. Фортът е квадратен и компактен. В четирите му ъгъла има цилиндрични кули. Крепостта е била изключително подходяща за крайбрежна защита и наблюдение. Наскоро беше извършена мащабна реконструкция. През нощта историческото укрепление е осветено. Това е спираща дъха гледка. Форт Рифа е построен през 1812 г. Въпреки това някои археолози датират основаването му през седемнадесети век. Цитаделата е била къщата на шейх Салман бин Ахмед. Там имаше и други държавни агенции. Иса ибн Али Ал Халифа, един от владетелите на Бахрейн, е роден в крепостта.

Isa ibn Ali Al Khalifa rezidenciája a királyi rezidencia kiváló példája. A klasszikus arab stílusban készült. A lakóegység hűtőrendszerrel rendelkezik. Ez egy széltorony, amely hideg levegővel látta el az épületet. A tornyot télre leállították. Ívek, fabútorok, ajtók, mennyezetek és ólomüveg ablakok díszítik a belső tereket.

Az al-Fatih mecset a világ legnagyobbjai közé tartozik. Az elsődleges kupola üvegszálból áll. Ez egy igazi mérnöki remekmű. A szerkezet modern. Építése 1987-ben fejeződött be. Pénteken (a muszlim szent napon) és más vallási ünnepeken a bejárat zárva van. Az Al-Khamis mecset az ország legrégebbi vallási épülete. Úgy gondolják, hogy a templom alapkövét a hetedik században helyezték el. A mecsetet többször is felújították. A legkorábbi alkotóelemei a XIV. századból származnak. Mihrabként egy 12. századi táblát alkalmaznak (mekka irányát jelző fülke).

Little India Manama városrésze, amely jobban hasonlít Delhire, mint Bahrein fővárosára. Itt található a Krisna-templom. Kétszáz évnél régebbi. Számos antik faház található indiai fából, ajándékboltok és kávézók. Az Al-Bahar mini kanyonjai természetes látványosságok. Csodálatos formájú arany sziklaképződmények, amelyek számos madárnak biztosítanak téli élőhelyet.

A Wahooo a Közel-Kelet leginnovatívabb és legmodernebb vízi parkjai közé tartozik. Mérete meghaladja a 15 000 négyzetmétert. A játékok, túrák, csúszdák és medencék segítségével a vízipark emberek millióit vonzza. A vízi park stílusa „szubtrópusi paradicsom”. Középen egy szkúner horgonyoz. Ez egy csodálatos hely minden korosztály számára. A parkban 30%-ban szabadtéri és 70%-ban beltéri rendezvények vannak. Ez kellemes látogatást biztosít az időjárástól függetlenül. Ezen túlmenően, mivel a vízi park a város központjában található, a vendégek sétálhatnak majd a számos üzletben. Lehetősége lesz néhány órát vásárlásra vagy étkezésre fordítani egy regionális ételeket felszolgáló étteremben.

Az ázsiai Madár Királyság egyedülállóan kezelt élőhely. Több mint hetven madárfaj él itt a világ minden tájáról. Itt 500 alkalmazott dolgozik. Ezen fajok egy része veszélyeztetett. Megtartásuk elősegítése érdekében gondosan termesztik és fogságban nevelik Ázsia Madár Királyságában. A környezetet nem csak az egész család rabul ejtésére és szórakoztatására fejlesztették ki, hanem azért is, hogy a fiatalok és szüleik számára oktató jellegű tanulást biztosítsanak. A labirintusokban való vándorlás során a turisták gyönyörű fényképeket készíthetnek, és csodálatos érzelmeket élhetnek át.

Erődök Bahreinben

Arad erőd

Arad Fort, Road No 4233, Arad, Bahrain

Az aradi erőd az ománi katonai építkezés kiváló példája a 15. század végétől a 16. század elejéig. Ez az erőd jelentős szerepet játszott Bahrein martalócok elleni védelmében az évszázadok során, bár nem világos, mikor épült. Az 1980-as években, kizárólag eredeti anyagok felhasználásával helyreállított erődöt éjszaka vonzóan megvilágítják, és időszakonként ünnepeket tartanak.

Bahrein erőd és múzeum

Seef Area Karbabad, Capital Governorate

A Seefben található és korábban portugál kikötőként ismert bahreini erőd vagy "Qal'at al-Bahrain" 180 000 négyzetméter alapterületű. Kr.e. 2300-tól századig az erőd lakott volt. Az erőd a Dilmun civilizáció fővárosában volt, és a Qal'at al-Burtughalról nevezték el.

Az erőd feltárt helyéről kiderül, hogy lakossági, állami, kereskedelmi, vallási és katonai funkciókat szolgált. A régészeti ásatások során számos eszközt és műtárgyat tártak fel, köztük Dilmun pecséteket, halászati felszereléseket, valamint főző- és élelmiszerszállító hajókat Ománból és Mezopotámiából. A Bahreini erőd, amely az UNESCO világörökség részét képező három helyszín egyike Bahreinben, lenyűgöző épület, amely tiszteletben tartja Bahrein mélyen gyökerező történelmét.

Sejk Salman Bin Ahmed Al Fateh erőd

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort, Road No 368, Riffa

Riffában elfoglalt helye miatt a Sheikh Salman bin Ahmed Al-Fateh erőd Riffa erődként is ismert. Ez a történelmi helyszín Bahrein történetének egyik legsarkalatosabb pillanatának ad tanúja; az Al Khalifas, Bahrein uralkodó családjának emlékét állítják gyönyörű építészetében.

Ismerje meg az Al Khalifa családot gondosan kiválasztott kiállításokon keresztül, amelyek családfáját, személyes tárgyait és kedvenc időtöltéseit mutatják be. Ezenkívül az erődben található a Saffron Café, amely a festői Al-Haniniya-völgyre néz.

Múzeumok Bahreinben

Bahreini Nemzeti Múzeum

Bahreini Nemzeti Múzeum

1988. december 15-én a Bahreini Nemzeti Múzeumot a néhai Amir, H. H. Shaikh Isa Bin Salman Al-Khalifa avatta fel. A maga nemében az egyik legrangosabb múzeumnak tartották az Öböl térségében. A Bahreini Nemzeti Múzeum jelenleg a sziget egyik legjelentősebb kulturális nevezetessége.

A Krohn és Hartvig Rasmussen által megalkotott és tervezett kivételes épület fehér travertin márvány külsővel rendelkezik, és stratégiailag egy mesterséges félszigeten helyezkedik el, kilátással Muharraq szigetére. A múzeumkomplexum két összefüggő épületből áll, összesen nagyjából 20.000 négyzetméter alapterülettel. A főépítmény tartalmazza az állandó kiállítási területet, időszaki kiállítótermeket, művészeti galériát, előadótermet, kávézót és ajándékboltot. Az adminisztratív épületben adminisztratív irodák, kurátori kutatószobák, konzerváló laboratóriumok, bemutató építési és gyűjteménytároló területek találhatók.

Bahrein 6000 éves történetét őrzik a múzeumban. A sírcsarnokok, a Dilmun, a Tylos és az iszlám, a szokások és hagyományok, a hagyományos mesterségek és mesterségek, valamint a dokumentumok és kéziratok életre keltik Bahrein történelmét. A nagy előcsarnokból nyílik a bejárat a földszinten és az első emeleten található kiállítótermekbe, amelyek a földszinten és az első szinten helyezkednek el. Az előcsarnok egy hatalmas drámai terület, amelyet természetes fényaknák emelnek ki, és a „Befektetés a kultúrába” című kiállítás látható.

Mecsetek Bahreinben

Al Fateh nagymecset

Al Fateh Grand Mosque, Awal Avenue Corner Al Fatih Highway

Az Al Fateh nagymecset Bahrein legnagyobb mecsete és az egyik legnagyobb a világon. 1987-ben építették Isa bin Salman Al Khalifa néhai sejk támogatásával, és az Ahmed Al Fateh nevet kapta. A mecset akár 7000 hívőt is befogad, tetején pedig a világ legnagyobb üvegszálas kupolája áll. Falait kitűnően kufic kalligráfia díszíti.

Al Khamis mecset

Bilad Al Qadim, Sheikh Salman Highway

Az i.sz. 692-ben épült Al Khamis mecset az egyik legkorábbi mecset az arab világban. A 14. és 15. században átépítették, alapozása a XI.

Javítása során egyforma iker minaretekkel bővítették a történelmi iszlám építményt, így azonnal azonosíthatóvá vált.

Bait al Korán

Building No.17, Road No.1901, Diplomatic Area, Manama.

Ez a tekintélyes múzeum a hetedik századból származó Korán kéziratok és szentírások jelentős gyűjteményének ad otthont egy arab írásokkal díszített épületben. A Koránnak számos olyan másolata van, amelyek maguk is műalkotások. Néhány kisebb példány elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a tenyerében, és Korán-mondatokat is véstek a rizsszemekre. Jelentős történelmi gyűjteménye mellett a Bait al Korán kiállítótérben gyakran tartanak változatos művészeti kiállításokat, valamint egy kis mecsetet, egy előkelő könyvtárat és egy tanulási helyszínt az iszlám oktatásához.

Parkok Bahreinben

Bahrein újszerű élmény a globális közösség számára. A „kontrasztok földje” kifejezést talán túlzásba visszük. Az utazók azonban úgy tekintenek a nemzetre, mint egy egyedülálló gyöngyszemre az óceánok közepén. A sivár holdvilággal szemben, amely jobban vendégszerető a teveversenyekhez, mint a csúcstechnológiával teli jól hangolt autókhoz, a látványos tájtervezés építészeti erő. Az ország területe 700 négyzetkilométer. Körülbelül 161 kilométernyi tengerpartja van. A legnagyobb szigetek közé tartozik Muharraq, Sitrah, Umm a Nasan és a Hawar Group.

Bahreint gyakran a „Perzsa-öböl kapujaként” emlegetik, ami nyilvánvaló a lakosság sokszínűségében és toleranciájában. A hivatalos nyelv itt az arab. Az angol nyelvet azonban gyakran alkalmazzák az üzleti életben, és kötelező az iskolákban. A Bahreinben élő kivándorlók nagy száma miatt a hagyományos és a modern piacokon más nyelveket is beszélnek, mint például a perzsát és az urdut. A geológusok 1932-ben fedezték fel a kőolajat. Ez volt az első alkalom, hogy „fekete aranyat” fedeztek fel a Perzsa-öböl arab oldalán.

Valamikor az apró sziget buja, termékeny, zöldellő szentély volt. A nemzet alapja a források gazdagsága volt, amelyek közül több még ma is létezik a növényi termékeiről és mezőgazdasági szakértelméről híres Dilmun civilizáció helyén. A sok generáción át tartó urbanizáció és melioráció azt eredményezte, hogy az ország egyre inkább hasonlít Perzsa-öbölbeli szomszédaihoz: száraz, alkalmatlan a mezőgazdasági növények többségének termelésére.

A Prince Khalifa Bin Salman Park csodálatos. Területén tó, ösvények, éttermek, kereskedelmi központok, privát üdülőhelyek és rengeteg növényzet található. Ez a 80 ezer négyzetméteres park mintegy hatmillió dinárból jött létre. Bahrein egyik legnagyobb parkja. A parkban korcsolyát, vízibiciklit és kerékpárt is bérelhet. A helyszíni szolgáltatások közé tartozik a játszótér, a túrák és a játékterem léghokival. Vacsorázhat a Chai & Chapatiban vagy a Koffiatto étteremben a toronyban, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik a tóra.

Bahrein nyara különösen forró. A téli hőmérséklet ritkán esik 17 Celsius-fok alá. Itt nem esik gyakran az eső. Elsősorban télen esnek. Ezen a vidéken kevés a termékeny talaj. A földterület mindössze 8%-át hasznosítják mezőgazdasági célra. Itt is van édesvízi probléma. A szigetek növényzete és élővilága nem különösebben gazdag. 195 növényfaj, 17 emlősfaj, 14 hüllőfaj és egyetlen kétéltűfaj található. Itt sok költöző madár telel. Egyes madárfajok szigeteken fészkelnek. Számos bahreini növényfaj jól alkalmazkodik a sivatagi és sós talajokhoz. Képesek hatalmas mélységből vizet felszívni és felszívni a légköri nedvességet. Kevés hatalmas állat él a szigeteken. Köztük a homokgazella. Szintén megtalálható itt homoki sünök, arab nyúl és indiai mangúz. A sivatagok számos denevérfajnak adnak otthont.

Bahrein egyike azon kevés perzsa-öbölbeli országoknak, amelyek érintettek a környezetvédelemben. Az Al Areen Wildlife Parkot 1976-ban hozták létre, hogy megvédje a régió egyedülálló biológiai sokféleségét. Bahrein őshonos növényei és állatai mellett Afrika és Ázsia állatvilágának képviselői is vannak. A parkban több mint 100 000 növényfaj, 45 állatfaj és 82 madárfaj található. Számos faj veszélyeztetett. Ezen a listán megtalálható az arab oriksz, a dél-afrikai gepárd, a sztyeppei figyelőgyík, a perzsa gazella, a tavaszi boksz és az afrikai vadkutya. A park politikája előtérbe helyezi az egyedi fajok megőrzését, a veszélyeztetett állatállományok rekreációját és a fogságban tartott állatok tenyésztését. A nagyközönség számára nyitott a park egy része. Évente körülbelül 200 000 látogatót fogad. Az üdülőterület a nagyközönség számára megközelíthetetlen. Állatorvosok, park személyzete és különféle szakemberek látogatják.

Bahrein egyike azon kevés perzsa-öbölbeli országoknak, amelyek érintettek a környezetvédelemben. Az Al Areen Wildlife Parkot 1976-ban hozták létre, hogy megvédje a régió egyedülálló biológiai sokféleségét. Bahrein őshonos növényei és állatai mellett Afrika és Ázsia állatvilágának képviselői is vannak. A parkban több mint 100 000 növényfaj, 45 állatfaj és 82 madárfaj található. Számos faj veszélyeztetett. Ezen a listán megtalálható az arab oriksz, a dél-afrikai gepárd, a sztyeppei figyelőgyík, a perzsa gazella, a tavaszi boksz és az afrikai vadkutya. A park politikája előtérbe helyezi az egyedi fajok megőrzését, a veszélyeztetett állatállományok rekreációját és a fogságban tartott állatok tenyésztését. A nagyközönség számára nyitott a park egy része. Évente körülbelül 200 000 látogatót fogad. Az üdülőterület a nagyközönség számára megközelíthetetlen. Állatorvosok, park személyzete és különféle szakemberek látogatják.

A Perzsa-öbölben található a Hawar-szigetcsoport. A szigetek majdnem elnéptelenedtek. Egykor a beduin törzs lakta ezt a területet. Ma azonban falvaik kihaltak. A szigeteken csak a rendőrség és a szálloda maradt. Külön horgászengedély szükséges. A szigetek számos madárfajnak adnak otthont. Itt egy ritka faj kormorán faj. A szigeteken több mint hatvan vonuló madárfaj telel át. Ezek a madarak tavasszal költöznek költőhelyeikre. A fészkelő madarak visszatérnek fészkükbe. Itt olyan egyedi lények találhatók, mint az arab oryx és a sivatagi gazella. A szigetek közelében jelentős dugong-kolónia él a vízben. 1997 óta a terület állami védelem alatt áll.

Az Arab-öböl természetvédelmi terület. Nemrég hozták létre Muharraq szigetén, Arad városa közelében. Célja a régió egyedülálló tengeri ökoszisztémájának megőrzése. Jellemzően delfinek és barnadelfinek élnek Bahrein közelében. Itt kevésbé valószínű, hogy találkozik bálnákkal és gyilkos bálnákkal. A dugongokat (tengeri teheneket) gyakran megfigyelik a tengerparti területeken. Ezek a legkülönlegesebb tengeri emlősök. A Perzsa-öböl vizeiben körülbelül 700 féle hal él. Több mint 80 százalékuk zátonyokon, különösen korallokon él. Az Arab-öbölben harminc cápafaj él. 16 veszélyeztetettnek minősül. Több gyöngy osztrigát fedeznek fel Bahrein vizeiben, mint mindenhol. Ezért a gyöngybányászat nagyon bejáratott ezen a vidéken.

Umm a Nasan szigete a korona tulajdona. A terület nem látogatható a hétköznapi emberek számára. A szigeten csekély számú csavaros szarvú kecskék élnek. A nyugati parton egy kis közösség található. Több nomád család él itt. Gondoskodnak a szigeten élő szarvasokról és gazellákról. Az elmúlt években az ipari egységek és a sótalanító üzemek működése jelentős negatív hatást gyakorolt a part menti tengeri fajokra. A kormány lépéseket tesz a szigetek és a part menti vízi utak jellegzetes jellegének megőrzése érdekében.