Fedezze fel Muharraq legjobb helyeit

Találja meg partnereink és barátaink legjobb tippjeit országszerte.

Muharraq Bahrein harmadik legnagyobb városa, és az ország fővárosa volt, amíg Manama 1932-ben fel nem váltotta. 2012-ben Muharraq lakossága 176 583 volt.

A város Muharraq szigetén található.

Ezenkívül a szigeten található a Bahreini nemzetközi repülőtér. Az ember alkotta Amwaj-szigetek, amelyek hatalmas építményeikről, szállodáikról és strandjairól híresek, Muharraq mellett találhatók. Muharraq ad otthont Bahrein legsikeresebb futballklubjának, a Muharraq Clubnak. Itt található a híres Siyadi-ház. Muharraq a souq (hagyományos piac) és a hagyományos művészetek és zene központjaként is ismert; A prominens és sikeres bahreini zenész, Ali Bahar a városból származik.

Muharraq korábban Dilmun része volt, egy bronzkori sémi nyelvű állam. Később Arwad városa lett Tylos szigetén (Bahrein ősi neve), amelyet egyesek (köztük Sztrabón és Hérodotosz) Fönícia bölcsőjének tartottak. A perzsa uralom végén Bahrein a szeleukida görögök irányítása alá került, és Muharraq az Awal cápaistenségnek szentelt pogány istentisztelet központja lett. A város lakói, akiknek megélhetése a tengerészettől és a kereskedelemtől függött, Awalt imádták egy óriási cápaszobor formájában, amelyet a városban állítottak fel.

Az i.sz. ötödik századra Muharraq a nesztoriánus kereszténység kiemelkedő központjává vált, amely uralta a Perzsa-öböl déli partjait. Szektaként a nesztoriánusokra gyakran eretnekként vadászott a Bizánci Birodalom, de Bahrein, amelyet nem a Birodalom kormányzott, menedéket nyújtott. Muharraq számos faluja olyan nevet visel, amely tükrözi keresztény örökségét, például Al-Dair, ami „kolostort” jelent, és Qalali, ami „szerzetesek kolostorait” jelenti.

Al-Muharraq Bahrein többi részével együtt 1783-ban az l Khalifah dinasztia kezei alá került, miután a portugálok (1521) és a perzsák (1602) meghódították.

Muharraq - Info

Bahreini dínár (BHD)

Pénznem

+973

Hívókód

176,583

Népesség

57.50 km2 (22.21 sq mi)

Terület négyzetkilométerben (mérföld)

arab

Hivatalos nyelv

UTC+3 (AST)

Időzóna