BAHRAIN UTAZÁSI ÚTMUTATÓ

Pénz és vásárlás Bahreinben

Bahrein modern bevásárlókomplexumoknak és hagyományos piacoknak egyaránt otthont ad, biztosítva, hogy a sziget minden vásárlási preferenciát kielégítsen. Bahreinben a vásárlás sokkal több, mint hobbi; ez egy életforma. Pénteken és szombaton, amelyek az Öböl-hétvégét alkotják, a kereskedelmi területeken minden országból nyüzsögnek a turisták, akik ajánlatokat, éttermeket és társasági összejöveteleket keresnek.

Ha az haute couture és a designer márkák csábítóak, úgy tűnik, hogy minden hónapban új bevásárlóközpont nyílik. Az elrendezést, a motívumot és a hangulatot tekintve minden szálloda egyedi. Az Al Seef a sziget egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, de az Al A'ali sem marad el a méretét tekintve. A Bahrain Mall, a Dana Mall és a Sitra Mall mind Sanabisban található, míg a Sitra Mall egy kicsit távolabb van a fő klasztertől. A kiterjedt Bahrein City Center egy teljesen felszerelt rekreációs komplexum is két szállodával, egy vízi parkkal és egy multiplex színházzal.

A skála másik végén a hagyományos piacok egyformán élvezetesek, és hasonló áruválasztékot kínálnak. Nyugodt és vendégszerető, az akciók mellett élményt is kínálnak a turistáknak. A Manama Souk a legnagyobb és legnépszerűbb, míg a Muharraq Souk autentikus falusi környezetet biztosít a városban. Az Isa Townban található iráni piac számos használt terméket, csecsebecsét és még egy érdekes madárpiacot is tartalmaz. Adilyában sok szőnyegkereskedő és kézműves létesítmény kínál bahreini kézműves termékeket.

Pénz Bahreinben

A Bahreini dínár (BD) Bahrein pénzneme, és 1000 filre van felosztva. Egy dinár közel három dollárt ér (pontosabban 2,66 USD, mivel az árfolyam be van állítva), így a világ egyik legerősebb valutája (csak Kuvait után a második), és ehhez nehéz lehet alkalmazkodni. Úgy tűnik, az alacsony költségű, 10 dináros taxiút valóban majdnem 27 dollár, tehát zsarolási program!

A dinár egy szabadon átváltható valuta, amelyre jelenleg nincs import- és exportkorlátozás. 5 fils, 10 fils, 25 fils, 50 fils és 100 fils az érmék címletei (ritkán látni 500 fils érméket, de ezek érvényesek). A bankjegyek 500 fils (BD 1/2), BD 1, BD 5, BD 10 és BD 20 címletekben kaphatók.

A dinár 1:10-re van kötve a szaúdi riálhoz, és a riálokat szinte mindenhol elfogadják ezen az árfolyamon. Azonban szinte biztosan dinárban kapja meg az aprópénzt, és a szállodák megpróbálhatják kicsalni a pénzének egy kis részét. Ha Szaúd-Arábiából érkezel, nincs szükség pénzváltásra, de az ország elhagyása előtt meg kell próbálnod megszabadulni a plusz dinároktól, mivel azokat nehéz bárhol átváltani, még Szaúd-Arábiában is.

Árak Bahreinben

Bahrein, a többi Öböl-menti országhoz hasonlóan, nem olcsó. Egy jó étkezés körülbelül 4,0 BD-be kerülhet, a járműbérlés 10-20 dl/nap áron elfogadható, azonban a szállodai árak befolyásolhatják a pénztárcáját: egy teljesen átlagos szoba egy szállodában 50 BD-t tehet rá. Ha jó üzletet szeretne kötni, ne menjen Bahreinbe az éves Forma-1-es eseményre áprilisban. A szállodai költségek megháromszorozódnak. A verseny ideje alatt egy szoba a Gulf Hotelben éjszakánként több mint 300 BD-be kerülhet.

Vásárlás Bahreinben

Bahreinben számos nagy bevásárlóközpont található világszerte ismert és luxusüzletekkel, patikák, szupermarketek, élelmiszer-udvarok, hagyományos és modern kávézók, játszóterek és árkádok, színházak (3D és 2D), és még egy vízi park bejárata is található.

Egy kirándulás a helyi piacba kötelező. Ott alkudhat a „rolexek”, az ékszerek és számos egyéb cikk árán. Sok kiváló szabó található a piacban. Ha elég sokáig (mondjuk egy hetet) marad, felveheti kedvenc ruháját, és pontosan „klónozhatja” a hatalmas választék bármely anyagába.

Bahrein rendkívül költséges nemzet. Sokan azonban szeretnének ajándéktárgyakat hazahozni erről a lenyűgöző helyről. A híres hagyományos arab bazár legyen az első állomás. Ott megvásárolhatja a legtöbb szuvenírt. A színes kiskereskedelmi árkádok azonnal lekötik a figyelmét. Ráadásul az arab eladók rendkívül meggyőzőek. Minden bizonnyal képesek lesznek rávenni, hogy még a leghaszontalanabb tárgyat is megvásárolja.

Az arab piacok előnye az alkudozás képessége. Létfontosságú, hogy ezt megtegyük, mert a legtöbb kereskedő a tárgyalás lehetőségét szem előtt tartva határozza meg árait. Ha kitart, a kiinduló ár kétszerese vagy akár háromszorosa áron vásárolhat egy terméket. Az alkudozás igazi látványosság. A vásárló a tranzakció során távozik és visszatér. Az eladó ökölbe szorítja a kezét, és kiigazítja az árat. Ezen kívül alkudhat a kis magánboltokban. Ezt azonban egy hatalmas bevásárlóközpontban vagy központban kellemetlennek és meggondolatlannak ítélhetjük.

A Bab Al Bahrain Bahrein leghíresebb piactere. A helyszín Manamában van. Ezek kanyargós, szűk utcák. Átsétálni rajtuk olyan, mintha egy autentikus arab tündérmesébe lépnénk. Itt vásárolhatja meg a legegyedibb ajándéktárgyakat, friss termékeket, hagyományos árukat, fűszereket. Ne feledje, hogy bizonyos termékeket Kínából importálnak. Sokkal olcsóbbak, mint mások. Ezért, ha valami arab anyanyelvűt szeretne hozni emlékül, akkor a legjobb, ha odafigyeléssel választja ki a tárgyat, és egy kicsit többet költ egy méltó emléktárgyra.

A Gold Souq (Aranypiac) Manama nyüzsgő városképének központjában található. Itt található az arany ékszerek, valamint egyéb nemesfémek és gyöngyök legszélesebb választéka. Vásárolhat gyűrűket, karkötőket és egyéb tárgyakat. Emellett egyedi és különleges termékek is vannak a piacon. Még akkor is, ha korlátozott a költségvetése, felfedezheti az aranyozott ékszerek megfelelő változatát megfizethető áron a piacon. A Gold Souq olyan hely, ahol felejthetetlen érzéseket és csodálatos érzéseket szerezhet az ember. Bármilyen ékszert felpróbálhat, még akkor is, ha úgy dönt, hogy nem vásárolja meg.

A City Center Mall a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű célpont. A stílusos üzletek böngészése és vásárlása mellett egy fantasztikus étteremben falatozhat, és szórakozhat az aquaparkban. A Capital Mall bevásárlóközpont nemcsak egyedi termékeivel, hanem bahreini kézművesek és kézművesek munkáinak megtekintési lehetőségével is elkápráztatja Önt.

Ha Bahreinbe utazik vásárolni, akkor az üzlet nyitvatartási idejére és a háromórás napi szünetekre is figyelnie kell. Az eladók reggel 9 órakor kezdenek dolgozni. Az üzletek 9 óra körül bezárnak. Az üzleti hét szombattól csütörtökig tart. A péntek jellemzően lassú nap a kiskereskedők számára. Az üzletek ma 16 órakor bezárnak.

Az Al Muharraq híres bevásárlóhely azon utazók számára, akik szívesen vásárolnak ajándéktárgyakat. Itt fűszerek, halvák, kávé, cukorkák és egyéb finom arab finomságok széles választékát találja a legmegfizethetőbb áron. Javasoljuk azonban, hogy helyi idegenvezetővel látogassa meg ezt a helyet. Ellenkező esetben fennáll az eltévedés lehetősége. Az Asia Carpet & Antiques egy érdekes üzlet. Különféle szőnyegek és szokatlan régiségek vásárolhatók meg.

Miután eldöntötte, hol vásároljon, fontolja meg, mit szeretne visszavinni emlékként az utazásáról. A legnépszerűbbek a kiváló minőségű arab stílusú tárgyak. Ez lehet egy keleti táncos jelmez, egy hajlított orrú cipő vagy más élénk színű öltözék. Keleten a kendőt széles választékban adják. Ez lehetővé teszi az optimális alternatíva kiválasztását minden típusú kézimunka számára. A gyöngyök azért is nagyon népszerűek, mert Bahreinben készítik őket, szemben sok más, gyakran importált dologgal. A Bahreinhez hasonló ország kultúráját és hangulatát kifejező népszerű ajándéktárgyak közé tartoznak a festmények, lámpák, vízipipák és kerámiák.

Al Aali Shopping Complex

Rd No 2819, Seef, Bahrain

A Seef üzleti szektorában található Al Aali bevásárlókomplexum jellegzetes és kifinomult vásárlási élményt kínál. Ez a gyönyörű környezet beváltja a csillogás, a divat és az időtlen luxus iránti ígéretét plüss környezetével, kifinomult hangulatával és rengeteg luxusnévvel.

Az 52 000 négyzetméteres komplexumot 1996-ban avatták fel csúcskategóriás bevásárlóközponttá, jellegzetes építészeti dizájnjával, amely elegánsan ötvözi a kortárs építészetet a hagyományos arab stílussal. Az új bővítés kiemeli a komplexum modernebb elemeit, ötvözi a kortársat a történelmivel.

A központi átrium látványos üvegtetővel büszkélkedhet, amely fényt szűr az üzlethelyiségbe, és szabadtéri légkört teremt, amely átnyúlik a modern Saraya szárnyba. Az Al A’ali bevásárlókomplexum lakberendezési üzleteket, előkelő ajándékboltokat, gyöngykereskedőket és gyógyfürdőt tartalmaz.

Bab Al Bahrein

Address: 304 Bab Al Bahrain Ave

A Bab Al Bahrain a Manama Souq bejáratánál található Bahrein fővárosában, Manamában. 1949-ben épült, korábban kormányzati hivataloknak adott otthont. A történelmi Manama Souk Bab Al Bahrain mögött található.

Ez az üzletek nyüzsgő gyűjteménye, ahol különféle árukat árulnak a világ minden tájáról, beleértve a szöveteket, fűszereket, tömjént, illatokat, kézműves termékeket és ajándéktárgyakat, valamint kortársabb termékeket. A Manama Souq számos klasszikus kávézót is tartalmaz. A souq Bahrein jelképe; a látogatók biztosan élvezik az ott eltöltött időt.

Bahrain Dragon City Mall

Address: Diyar Al-Muharraq

A Dragon City a Bahreini Királyság legnagyobb nagy- és kiskereskedelmi kereskedelmi központja, több mint 787 kereskedelmi egységgel.

A Dragon City Diyar Al Muharraq délnyugati részén található, közel Bahrein nemzetközi repülőteréhez, a legmodernebb Khalifa Bin Salman kikötőhöz és Manamához, a Bahreini Királyság fővárosához. A Dragon City tele van kínai építészeti és kulturális elemekkel, és a legjobb minőségű kínai árukat kínálja a helyieknek, a kereskedelmi ügyfeleknek és a turistáknak.

Bahrain Mall

Avenue 28, Sanabis, Bahrain

A Bahrain Mall a vezető családi bevásárlóközpont Bahrein kiskereskedelmi negyedének szívében. A Bahrain Mall a bahreini, szaúd-arábiai, kuvaiti és katari családok és turisták vezető bevásárlóközpontja, mivel több mint 120 nemzetközi márkával és az ország első hipermarketjével rendelkezik.

Az etnikai erődítményre emlékeztető vörös tégla homlokzat Bahrein híres kultúráját testesíti meg. Tapasztalja meg a világszínvonalú vásárlás izgalmát hagyományos környezetben. A Center Court sivatagi pálmái, vízi elemei, gyertyái és sátorépítményei az arab történelmet képviselik.

Block 338

Rd No 3831, Manama

A Block 338 egy gyönyörű sétálónegyed, tele nemzetközi éttermekkel, művészeti galériákkal és butikokkal, Manama szívében.

A 338-as blokkban, amely Bahrein legmenőbb étkezési negyedeként ismert, számos étterem található, amelyek bármilyen korú és ízlésű vendéglátót szolgálnak ki, a finom ételektől a hagyományos bahreini konyhán át a pihentető italokig. Ezen a kivételes étkezési élményen kívül a Block 338 számos kiváló kiskereskedelmi lehetőséget kínál a mellékutcákban, és az évek során a művészet szerelmeseinek virágzó területévé fejlődött.

A 338-as blokk Bahrein legmenőbb étkezési negyedeként ismert, ahol a különféle éttermek minden korosztály és ízlés szerint vonzóak.

City Center Bahrain

AlSeef

A City Center Bahrein a legnépszerűbb kiskereskedelmi, szabadidős és szórakoztató célpont Bahreinben, évente több mint 13,5 millió látogatóval.

A City Center Bahrein több mint 158 000 négyzetméternyi üzlethelyiséget foglal magában, és több mint 340 exkluzív márkával és 60 étteremmel, valamint olyan jelentős üzletekkel, mint a királyság legnagyobb Carrefour hipermarketje, a Saks Fifth Avenue, a Debenhams, a Centrepoint, a Pottery Barn és a Home Center. .

A bevásárlóközpont integrált családi szórakozási lehetőségei közé tartozik a 20 képernyős Cineco Cinema és a Magic Planet. Ezenkívül a bevásárlóközpont két ötcsillagos szállodával, a Westin Hotel City Centre Bahrainnel és a Le Meridien Hotel City Centre Bahrainnel szomszédos.

Gold City

Government Ave, Manama

A Gold City, a speciális kiskereskedelem ragyogó példája, minden látogatót egy kortárs aranypiachoz szállít. Exkluzív, nemesfémekkel és változatos kövekkel foglalkozó galériák állnak az igényes ügyfelek rendelkezésére. A modern bútorok, a barátságos személyzet és az ingyenes parkolóinas-szolgáltatás a Gold Cityt a saját bajnokságába emeli. Itt az ügyfelek bizalommal léphetnek be és vásárolhatnak.

A Bahreini Királyság hosszú kereskedelmi múlttal rendelkező országként továbbra is támogatja az aranyágazatot. A Gold City üzletbarát politikája, valamint a Szaúd-Arábiai Királysághoz és más ÖET-országokhoz való könnyű hozzáférés miatt a márkás ékszergyártók első számú helyszíne a térségben.

Mall of Dilmunia

Dilmunia Island

A Mall of Dilmunia, a kiskereskedelem, a divatos éttermek, az energikus szórakozás és a kalandos játék, az egyedi identitással rendelkező központja.

A forma és a funkció egyaránt magában foglaló Mall of Dilmunia célja, hogy fokozza tipikus vásárlási élményeit! Az elegáns és kifinomult dizájntól, a buja tájtól, a hatalmas csatornától és a táncoló szökőkutaktól a Királyság első hiteles akváriumáig.

Egy tizenhét métert meghaladó magasságú, hatalmas hengeres tartály, amely több mint kétezer-ötszáz féle tengeri halat és korallt tartalmaz, csodálatos vizuális ajándék és fantasztikus oktatási lehetőség.

MODA Mall

Bahrain World Trade Center, West Tower, 2nd Floor، Manama, Bahrain

A MODA Mall minden alkalomra alkalmas kiskereskedelmi és étkezési célpont. A nemzetközi luxusmárkák legnagyobb gyűjteményével.

A MODA Mall egy kiskereskedelmi és étkezési célpont bármilyen alkalomra, a történelmi Bahrein World Trade Centerben. A MODA Mall a világ tervezőinek legnagyobb prémium márkaportfólióját kínálja, több mint 80 divatmárkával, egy fedél alatt a Bahreini Királyságban, így mindenki különlegesnek érezheti magát. A MODA bevásárlóközpont az előző Sheraton Complexnek köszönheti kezdetét, amely harminc éves luxusörökséggel rendelkezik.

Muharraq Souq

Muharraq

A Muharraq Souq, amely kisebb, mint a Manama Souq, rengeteg árut és híres édességboltot kínál. Az Al Qaisariya, a piac legrégebbi területe elragadó vásárlási élményt kínál. A Souq al Qaisariya a „Gyöngy, a szigetgazdaság bizonyítéka” (UNESCO világörökségi helyszín) kulcsfontosságú része.

Seef bevásárlóközpont

Seef District, Manama

A Seef Mall, az első autentikus bevásárlóközpont Bahreinben, mára a királyság egyik leginkább családbarát bevásárló- és szórakozóhelye. Megkülönböztető építészete és fényei, nyitott terei felfedezésre és felfedezésre hívják a vásárlókat, és lazíthatnak.

A bevásárlóközpont ideális helyen, a Seef kerületben található, és hetente nagyszámú látogatót vonz, akiket a világszínvonalú életmód-, kiskereskedelmi, divat- és ékszermárkák sokfélesége, valamint a rendelkezésre álló családbarát szórakozási lehetőségek vonzanak. A Seef Mall 370 üzletet tartalmaz 135 000 négyzetláb összterületen. M. Közel 72 000 négyzetméter Ft. Az M. bruttó bérelhető területről, beleértve, hogy néhányat említsünk, az M&S-t, a BHS-t, a H&M-et, a Mangot, a Zara-t és a Sun & Sand Sportot.

Két elbűvölő és tágas étteremben 55 étterem, ételstand és kávézó kínál különféle ételeket, amelyek minden ízlést kielégítenek. A Seef Mall beltéri vidámparkja, a Magic Island a családok egyik fő attrakciója, izgalmas élményt kínál kicsiknek és nagyoknak. Órákig szórakoztatja a gyerekeket, amíg szüleik vásárolnak, így tökéletes hely egy családi kiránduláshoz. Ezenkívül a Seef Mall ad otthont a Közel-Kelet egyik legnagyobb mozimultiplexének, egy hatképernyős mozi és egy tízképernyős megaplexszel; Kényelmes helyen, az éttermek mellett találhatóak, és egy mozi-álom.

Seef Mall Muharraq

Avenue 29, Arad

A Seef bevásárlóközpont jól ismert az általa nyújtott szórakoztató szolgáltatásokról, különösen a gyermekek számára, akik produktívan elköteleződnek, miközben szüleik vásárolnak, így ideális hely egy családi kiránduláshoz. Jól felszerelt játszótérrel, babagondozási szobákkal és a Magic Island fedett vidámparkkal várja vendégeit.

Ezenkívül egy hat képernyős Seef mozi és egy tíz képernyős Seef megaplex is található benne, így a Közel-Kelet egyik legnagyobb mozimultiplexe.

Souq Al Qaisariya

Avenue 29, Arad

A Souq Al Qaisariya a történelmileg jelentős Muharraq Souq legrégebbi része. Ez a Souq és környéke az UNESCO által a második kulturális örökség listáján szereplő helyszín Bahreinben. A Souq Al Qaisariya elbűvölően furcsa vásárlási élményt kínál. Itt számos őshonos terméket vásárolhat, beleértve a természetes gyöngyöket és fűszereket. A Souq Al Qaisariya, a „Pearling, Testimony of a Island Economy” projekt része, időkapszulaként szolgál, bepillantást nyújtva Bahrein múltjába.

Töltse a délutánt sétálással a Soukon és a két mérföld hosszú Gyöngyösvényen. A Pearling Path túráját befejezheti azzal, hogy egy falatot kap a Saffron by Jena-ban a Souq Al Qaisariya-ban, miután meghallgatott érdekes meséket és tapasztalatokat a régi bahreini gyöngyiparról. Ennek a hagyományos bahreini étteremnek a padlóján madbasa található, amely melaszhoz datolya préselésére szolgál. A madbasát, amelyet az építkezés kezdetekor fedeztek fel, történelmi műtárgyként őrizték meg.

The Avenues Bahrain

Bahrain Bay, Manama

Az Avenues – Bahrein az első ilyen jellegű bevásárló- és szabadidős célpont a Bahreini Királyságban, egyedülálló óceánparti elhelyezkedésével, 1,5 kilométeren át. A fejlesztés egy új koncepciót vezet be a Királyságba, a The Avenues Of Kuwait által ihletett dizájnnal, amely azt a benyomást kelti a vendégek számára, hogy a szabadban tartózkodnak, miközben bent maradnak, a hőségtől védve a napsütötte mennyezet.

A projekt bérelhető területe körülbelül 40 000 négyzetméter, és 130 létesítményt foglal magában, amelyek 50 százaléka a Bahreini-öbölre néző éttermek és kávézók. Ezenkívül egy nagy családi szórakozóhely is található benne játszóteremmel, 10 mozival, nyilvános parkokkal, sétányokkal és parkolókkal.

A projekt II. ütemének kivitelezése hatósági engedélyt kapott. Ez további 30 000 négyzetméter bérelt területet, valamint új városrészeket és egy 210 szobás szállodát kínál majd. Ezzel a The Avenues – Bahrein vonzó hellyé válik a bahreini, valamint a GCC és a nemzetközi turisták számára, akik vásárolni, kikapcsolódni és kellemes időtöltést szeretnének.