BAHREINSKI VODIČ

Kako putovati u Bahrein

Kako putovati u Bahrein avionom

Međunarodna zračna luka Bahrein (IATA: BAH) glavno je čvorište Gulf Aira i nalazi se u Muharraqu, istočno od Maname. Nudi dobre veze diljem regije, kao i s Londonom. Zračna luka nudi izvrsnu kupovinu bez poreza; Transhotel koji nudi krevete i tuševe (uz nadoplatu) putnicima koji čekaju letove trenutno se obnavlja. Mnogi stanovnici istočne Saudijske Arabije radije putuju preko Bahreina, a Gulf Air pruža uslugu do Khobara i Dammama kako bi zadovoljio tu potražnju; raspitajte se prilikom rezervacije.

Air Arabia, niskotarifni zračni prijevoznik sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, obavlja dnevne letove iz zračne luke Sharjah (IATA: SHJ), koja se nalazi sjeverno od Dubaija.

Za razliku od većine zračnih luka, ova je prilično mala, što je prednost jer su odlazak i dolazak brzi (i jednostavni).

Kako putovati u Bahrein autobusom

Transportna tvrtka Saudijske Arabije (SABTCO), tel. + 973-17252959, vozi osam autobusa dnevno od autobusnog kolodvora Saudijskog javnog prijevoznika (SAPTCO) u Dammamu do autobusnog terminala uz Lulu centar u Manami, kroz Khobar u Saudijskoj Arabiji, prelazeći nasip kralja Fahda.

Za uslugu se koriste udobni minibusevi s klimom i prikolicom za prtljagu. Ulaznice su SR60 / BD6 i mogu se kupiti unaprijed, ali ako ima mjesta, ostavit će vas bez rezervacije. Za prelazak Calzade potrebne su dvije provjere putovnica i dvije carinske kontrole; dopustite 2 sata za putovanje, plus kašnjenja u prometu u prometnim razdobljima kao što je srijeda navečer. Autobusi mogu biti brži od privatnih vozila u zakrčenim područjima jer mogu koristiti odvojene staze za imigraciju i carinu.

Kako putovati u Bahrein automobilom

Bahrein i Saudijsku Arabiju povezuje 26-kilometarski nasip kralja Fahda. Općenito, iznajmljivanje automobila nije dopušteno, no SABTCO BahrainLimo taksiji s kapacitetom do četiri putnika mogu vas prevesti za BD30 / SR300. Neslužbeni taksiji, koji se mogu naći s obje strane autobusnog kolodvora, mogu ponuditi znatno niže cijene.