Istražite najbolja mjesta u gradu Hamad

Pronađite neke od najboljih savjeta iz cijele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Madinat Hamad, često poznat i kao grad Hamad, grad je prigradskog prometa u sjevernom Bahreinu. Bila je to općina Bahreina u središnjoj regiji zemlje. Njegovo zemljište, koje je 1991. godine odvojeno od općine Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah, sada je dio sjevernog guvernera. Njegovo ime se odnosi na sadašnjeg kralja Bahreina, Hamada Bin Isa Al Khalifu. Grad je kulturno raznolik, sa šiitsko-sunitskim stanovništvom proporcionalno mješovitog socioekonomskog podrijetla. Danas je grad Hamad primjer pluralizma Bahreina, gdje niti jedna etnička ili vjerska skupina ne čini većinu njegovih stanovnika.

Grad Hamad osnovan je 1984. kao "stambeni grad" u kojem je vlada izgradila stambene zgrade za one koji nisu mogli priuštiti sve veće troškove stanovanja u drugim regijama zemlje. Godine 1990. vlada Bahreina otvorila je svoja vrata Kuvajćanima koji su patili od razaranja Zaljevskog rata s Irakom. Dao im je besplatne domove i škole u gradu Hamad i pristup gradskim sadržajima. Po završetku sukoba početkom 1991., Kuvajćani su se vratili kući. Godine 2001. vlada je stanovnicima grada Hamada osigurala besplatne općinske stanove.

Grad Hamad udaljen je 18 kilometara od glavnog grada Maname i 19 kilometara od zračne luke. Nalazi se u blizini četvrti Sakhir, koja uključuje najveću stazu na Bliskom istoku (Bahrain International Circuit) za utrke Formule 1.

Hamad je poznat po svoja dvadeset i dva kružna toka. Broj najbližeg kružnog toka uvršten je u adresu stanovanja. Godine 2005. grad je imao 52718 stanovnika. Sada je premašio Isa City u smislu gustoće naseljenosti.

Većina stanovnika grada Hamad putuje u Manamu radi zaposlenja. Veći dio grada Hamad je rezidencijalno područje, iako postoji veliki trgovački centar po imenu Sooq Waqif koji sadrži brojne trgovine i pruža mogućnosti zapošljavanja unutar grada Hamad.

Međunarodna zračna luka Bahrein udaljena je 19,7 kilometara od grada Hamad.

Hamad Town - Info

Bahreinski dinar (BHD)

Valuta

+973

Pozivni broj

133,550

Populacija

1984

Osnovan kao grad

arapski

Službeni jezik

UTC+3 (AST)

Vremenska zona