BAHREINSKI VODIČ

Zahtjevi za ulazak u Bahrein

Viza i putovnica za Bahrein

14-dnevna viza dostupna je građanima 66 zemalja, dok je 14-dnevna online viza dostupna građanima 113 zemalja, uključujući sve one koji ispunjavaju uvjete za vizu za dolazak. Najnovije informacije potražite na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova. Ako se ništa od navedenog ne odnosi na vas ili ako dolazite iz razloga koji nisu turistički ili poslovni, trebat će vam sponzor u Bahreinu da podnese zahtjev za vizu u vaše ime.

Bahrein je jedna od rijetkih zemalja Zaljeva koja priznaje izraelske putovnice (iako su potrebne vize) i putovnice s dokazom o putovanjima u Izrael.

Ulazna viza za državljane GCC-a

Zahtjevi za dobivanje vize za ulazak u Bahrein razlikuju se ovisno o nacionalnosti, pa se savjetuje da provjerite zahtjeve prije putovanja. Trenutačno je svim državljanstvima potrebna ulazna viza za ulazak u Kraljevinu Bahrein. Iznimke od ovog ograničenja uključuju državljane zemalja Zaljevskog vijeća za suradnju (GCC) (Kuvajt, Oman, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija) i stanovnike zemalja GCC-a koji žive u toj zemlji dulje od šest mjeseci i imaju valjanu povratnu vizu u svoju domovinu.

U zračnoj luci u Bahreinu ulaznu vizu mogu dobiti građani Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Novog Zelanda, Japana, Hong Konga, Bruneja, Malezije, Singapura i Južne Koreje.

Postoji trošak za sve ulazne vize, uključujući nove vize i produljenja vize (u slučajevima kada je produljenje vize dopušteno).