Istražite najbolja mjesta u gradu Isa

Pronađite neke od najboljih savjeta iz cijele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Isa Town uglavnom se sastoji od bogatih novoizgrađenih vila i dom je mnogih pripadnika obrazovane srednje klase u Bahreinu.

Isa Town jedan je od najnovijih i najraskošnijih gradova Bahreina. Potpis grada Isa sada su raskošne vile koje su izgradili imućni pojedinci iz cijele zemlje. Sjajni trgovački centri ostaju najistaknutije znamenitosti grada. Također bi bilo pogrešno ne primijetiti prekrasne stadione koji su ovdje izgrađeni.

Mnogi putnici rado posjete The Sultan Center po dolasku. Ovaj veliki trgovački centar sadrži suvremene visoke zgrade. Unutra se nalaze stotine tvrtki koje prodaju razne stvari. To je fantastično mjesto za kupnju suvremene odjeće, nakita i brojnih unikatnih suvenira. Ispred trgovačkog kompleksa nalazi se mali prostor s dodatnim štandovima. Ovdje, osim brojnih poklona, gosti mogu kupiti popularna nacionalna jela.

Al Enma Mall je trgovački objekt koji je postao zaštitni znak za sve ljubitelje shoppinga. Trgovački centar je otvoren u neposrednom predgrađu grada Isa. Trgovački kompleks, otvoren u kolovozu 2012. godine, prostire se na 55.000 četvornih metara. Trenutno je teško zamisliti nešto što se ne može nabaviti na ovom tržištu. Trgovački centar Al Enma sadrži desetke tvrtki međunarodno poznatih robnih marki, luksuznih butika s nakitom, elektroničkih trgovina i trgovina dječjom robom, tako da ima artikala za svačiji ukus i budžet. Također treba napomenuti da ovaj poslovni prostor ima elegantan izgled. Kada kupovina postane zamorna, posjetitelji se jednostavno mogu opustiti i pojesti izvrsna jela u jednom od nekoliko atraktivnih kafića ili restorana u trgovačkom centru.

Isa Town će ugodno oduševiti ljubitelje sporta Bahreinskim nacionalnim stadionom, glavnim nogometnim stadionom u zemlji. Nalazi se u gradu Riffa, ali Isa Town je lako dostupan. Ovaj stadion, koji danas prima preko 30.000 gledatelja, izgrađen je 1982. godine. Ponovno je izgrađen 2021. godine prije velikog prvenstva. Unatoč činjenici da se u sportskom kompleksu prvenstveno održavaju sportski događaji, nacionalni stadion Bahreina često ugošćuje i druge događaje, poput glazbenih koncerata.

Khalifa Sports City Stadium (turistima poznat i kao Isa Town Stadium) pravi je povijesni spomenik grada. Ovaj stadion je otvoren 1968. godine i može primiti više od 20.000 gostiju. Osim posjećivanja velikih trgovačkih kompleksa i sportskih događanja, posjetitelji Isa Towna mogu jednostavno lutati gradom i cijeniti njegove veličanstvene rezidencije.

Isa Town - Info

Bahreinski dinar (BHD)

Valuta

+973

Pozivni broj

36 833

Populacija

1968

Osnovan kao grad

arapski

Službeni jezik

UTC+3 (AST)

Vremenska zona

Turistički vodič za grad Isa

Otkrij & Istraži

Sve što trebate znati o gradu Isa prije putovanja

Isa Town je zajednica srednje klase koja se nalazi u sjevernom središnjem dijelu Bahreina.

Gradom Isa dominiraju raskošne, novoizgrađene kuće i dom je znatnog broja obrazovane srednje klase u Bahreinu. Abdnabi Salman iz bivšeg komunističkog Demokratskog bloka osvojio je mjesto na izborima 2002., što ga je učinilo jednom od rijetkih regija u Bahreinu koju nije u potpunosti predstavljao islamistički ili desničarski zastupnik. Bivša profesorica s Harvarda dr. Munira Fakhro iz Waada izgubila je izbore 2006. pod upitnim okolnostima od sunitskog islamista dr. Salaha Alija iz islamskog društva Al-Menbar.

Bila je to jedna od dvanaest općina u Bahreinu prije nego što je odvojena od al Mintaqah al Wusta 1988. i sada je dio Središnjeg guvernera.

Grad Isa je poznat po tradicionalnoj tržnici.

Isa Town dom je većine privatnih škola u Bahreinu, uključujući Indijsku školu, Novu indijsku školu, Pakistansku urdu školu, Školu Svetog srca, Nacionalnu školu Ibn Khuldoon, Pakistansku školu, Bahreinsku školu Bayan, Međunarodnu školu Naseem i Škola svetog Kristofora. Na ovom se području nalazi i kampus Isa Town Sveučilišta u Bahreinu.

Sjedište Nacionalne autoškole i Uprave za cestovni promet nalaze se u gradu Isa. U gradu Isa, dodatni uredi uključuju Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo informiranja, u kojem se nalazi radio i televizijska postaja Bahreina. Uz tržnicu, Bahreinski nacionalni stadion je najistaknutija znamenitost. Osim toga, novo Bahreinsko veleučilište otvoreno je na lokaciji bivšeg Bahreinskog sveučilišta.

Stvari koje treba vidjeti u gradu Isa

Grad Isa dočekuje posjetitelje pokazujući svoj sjaj u blizini gradskih vrata. To je veličanstveno arhitektonsko čudo koje je konstruirao irački arhitekt Mohamed Saleh Makiya. Vrata se sastoje od pet hodnika, po dva sa svake strane. Spomenik je postao posjetnica grada Isa. Čini se da vrata pokazuju da grad u koji posjetitelji ulaze zaslužuje njihovu punu pozornost. Inspiriraju turiste da zastanu i snime niz nezaboravnih slika. Ova arhitektonska značajka dovoljan je dokaz da je ovaj grad za svoje posjetitelje isplanirao nešto izuzetno.

Grad Isa prepun je zapanjujućih povijesnih znamenitosti i skulptura. Ne zaboravite posjetiti Pottery Roundabout, spomenik u obliku lončarskog boca. Ova struktura povezana je s poviješću grada Isa. Regija je tradicionalno bila poznata po lončarstvu, stoga je jedan od najistaknutijih spomenika u gradu u čast ovog zanata. Ljudi koji nikad nisu bili ljubitelji grnčarije i keramike često se predomisle u gradu Isa zbog činjenice da su lokalni umjetnici pravi čarobnjaci koji stvaraju prekrasnu keramiku.

Grobni humci Aali dostupni su turistima u blizini grada. Ovo je arheološko nalazište gdje arheolozi traže artefakte iz brončanog doba. Očito, turistima nije dopušteno izravno ući na mjesto iskopavanja jer bi ometali rad znanstvenika, ali ih je dopušteno promatrati iz daljine. Bahrein je zemlja s bogatom prošlošću, stoga prisutnost arheoloških iskopina ovdje ne iznenađuje. Znanstvenici su otkrili glineno posuđe, košare, artefakte izrađene od slonovače i brončano oružje na nalazištu u blizini grada Isa. Također se kaže da su ovdje pokopani drevni monarsi.

Očito, bilo bi neprikladno izostaviti Nacionalni stadion Bahreina. Ova arena redovito ugošćuje vrhunska regionalna i nacionalna nogometna natjecanja. S kapacitetom od 30.000 ljudi, Bahreinski nacionalni stadion privlači ljubitelje sporta i glazbe. Zbog velikog kapaciteta, mjesto često održava glazbene nastupe. Štoviše, mjesto događanja često je mjesto festivala; stoga je poželjno unaprijed se raspitati postoji li festival ili neki drugi događaj vrijedan pažnje.

Stadion Khalifa Sports City još je jedna znamenitost Isa Towna. To je mjesto hodočašća mnogih sportskih entuzijasta. Ovaj stadion može primiti 20.000 ljudi. Izgrađen je 1968., pružajući naciji arenu sposobnu za održavanje međunarodnih događaja. Neki putnici bi mogli prepoznati stadion po njegovom prethodnom imenu, Isa Town Stadium. No, domaći će odmah shvatiti o čemu raspravljaju posjetitelji stadiona. Stadion Isa Town često je domaćin intrigantnih sportskih događaja, no oni su obično manje istaknuti i veći od onih koji se održavaju na Bahreinskom nacionalnom stadionu. Također je poznata lokacija za festivale i glazbene nastupe.

Barbarov hram, jedno od najpoznatijih mjesta u zemlji, nalazi se nedaleko od grada. To je stvarno lijepa struktura. Barbarin hram star je otprilike 3000 do 2000 godina. Nevjerojatna starost zgrade i jedinstveni ambijent uvijek privlače veliki broj turista. Kompleks se sastoji od tri zgrade koje izgledaju kao da su izgrađene jedna na drugoj. Osim toga, moguće je razgledati ruševine starih oltara i svetišta.

Džamija Al Khamis, jedna od najljepših džamija u Bahreinu, nalazi se nedaleko sjeverno od grada. Impozantna građevina je podsjetnik da se nacija ima čime ponositi, budući da je ovo jedna od najstarijih džamija u Bahreinu i okolici. Vjerska građevina izgrađena je oko 692. godine. Osim toga, džamija je više puta obnavljana. Tu je molitvena dvorana poduprta drvenim stupovima i prostorija s ravnim krovom koju podupiru prekrasni kameni stupovi.

Aktivnosti u gradu Isa

Turisti koji uživaju u kupovini i razgledavanju kulturnih znamenitosti uživat će u gradu Isa. Unatoč tome, u gradu postoji nekoliko aktivnosti za turiste svih dobnih skupina. Budući da se Isa Town nalazi blizu obale, turisti neće biti uskraćeni za aktivnosti i zabavu na vodi. Jednostavno je kvalitetno provesti vrijeme na ovoj lokaciji, uživajući u prekrasnim pogledima s obale ili unajmiti opremu za vodene aktivnosti.

Isa Town turistima nudi sljedeće aktivnosti: ronjenje, snorkeling, surfanje i razna krstarenja. Postoji nekoliko maloprodajnih područja u blizini obale gdje turisti mogu nabaviti sve potrebne potrepštine. Ova je oprema prikladna i za iskusne sportaše i za početnike koji žele isprobati nove aktivnosti. Fascinantno krstarenje na veličanstvenom brodu – nije li to želja svakoga tko je ikada čitao arapske bajke? Štoviše, ova je bajka toliko blizu da je možete ispružiti i dotaknuti rukom.

Isa Town turistima nudi sljedeće aktivnosti: ronjenje, snorkeling, surfanje i razna krstarenja. Postoji nekoliko maloprodajnih područja u blizini obale gdje turisti mogu nabaviti sve potrebne potrepštine. Ova je oprema prikladna i za iskusne sportaše i za početnike koji žele isprobati nove aktivnosti. Fascinantno krstarenje na veličanstvenom brodu – nije li to želja svakoga tko je ikada čitao arapske bajke? Štoviše, ova je bajka toliko blizu da je možete ispružiti i dotaknuti rukom.

Osim toga, grad ima potrebnu infrastrukturu za jahanje. Ovo je jedna od najomiljenijih aktivnosti na kopnu u ovom području. To nije čudno jer jahanje je iznimno romantična zabava. Može biti puno uzbudljivije ako odlučite jahati prekrasnog arapskog konja — ova je pasmina iznimno dragocjena i cijenjena u cijelom svijetu. Ovdje turisti mogu doživjeti kako je to jahati veličanstvenog konja među pješčanim dinama i gledati kako grad polako nestaje i ponovno se pojavljuje na horizontu. To je prekrasno uzbudljiv osjećaj koji će vas pratiti godinama.

Međutim, nije potreban konj za stjecanje identičnih osjećaja. Moguće je unajmiti i terensko vozilo koje je nedvojbeno udobnije od konja i preporučuje se onima koji ne vole jahanje. Terensko vozilo također je znatno brže. Razmislite o posjetu Royal Golf Clubu u obližnjem gradu Riffa ako postoji želja da pješčane dine zamijenite vegetacijom. To je osebujni klub koji je dizajnirao poznati arhitekt golf terena Karl Litton. Golf klub nalikuje fatamorgani u pustinji; to je prava oaza flore i izvanredno prekrasan položaj. Svi ljubitelji kupanja imaju pristup bazenu Faran u svakom trenutku.

Trkaća staza Isa Town odlična je destinacija za obitelji na odmoru. Posebno je prilagođen djeci od 3 do 6 godina. Al Hoor Landscape je zapravo ugodan za sve koji žele lutati po prekrasnom vrtu. To je prekrasno mjesto za vraćanje duševnog mira i za umanjivanje poteškoća. Isto vrijedi i za Keramičku radionicu A’ali. Na ovoj lokaciji gosti mogu naučiti izrađivati keramiku. Tečaj pohađaju svi turisti koji žele naučiti više o lokalnoj kulturi. Ovladavanje tradicionalnom lokalnom vještinom kao što je lončarstvo je prekrasna i nevjerojatno uzbudljiva metoda da se to postigne.

Posjet lokalnim tržnicama nedvojbeno je još jedna fantastična aktivnost. Zapravo, ovo je prekrasan način da doživite lokalnu tradiciju i kulturu, upoznate lokalno stanovništvo i zbližite se s njim. Postoje razne tržnice u gradu Isa koje zaslužuju posjetiti. Na primjer, Used Goods Market fantastično je mjesto za one koji žele nabaviti jedinstvene i neuobičajene stvari. Ramez Hyper se može naći u blizini. Ova tržnica idealna je za kupovinu suvenira. Tržnica Alestqlal dodatna je tržnica atrakcija u gradu, slična Flawless Floweru, koja se specijalizirala za sve vrste cvijeća.

Tradicija grada Isa

Bahrein je multikulturalna nacija, stoga tamo živi mnogo pojedinaca iz različitih nacija. Međutim, većina imigranata dolazi iz Indije, Pakistana i Filipina. Propisi u zemlji potiču i mala i velika poduzeća, što je privuklo veliki broj pridošlica. Obično te tvrtke uključuju restorane, banke, frizerske salone, putničke agencije i taksi službe. Isa Town nije drugačiji. Starosjedioci se prema svima odnose ljubazno, pa se turisti uvijek mogu osloniti na njih za pomoć i zatražiti njihovu pomoć.

Ovaj veliki broj međunarodnih imigranata također je razlog zašto Isa Town nema jezičnih problema. Neki pojedinci su toliko vješti u engleskom jeziku da bi mogli konkurirati Britancima. Ipak, svaki bi domorodac bio polaskan kada bi turist mogao izgovoriti nekoliko rečenica na arapskom. Mještane je moguće razveseliti jednostavnim pozdravom s "Marhaba". Za oproštaj jednostavno recite "Salam" ili "Ma al-salmah". Poželjno je naučiti ove jednostavne izraze (zajedno s nizom drugih, poput "oprosti" i "ne razumijem").

Čvrsta hijerarhija postoji u cijeloj zemlji. Članovi bahreinske vladajuće obitelji, Al Khalifa, najcjenjeniji su u zemlji. U Bahreinu su saveznička plemena druga najcjenjenija skupina. Ljudi koji na selu žive manje od jednog stoljeća su “jednu stepenicu” društvenog poretka. Iranski imigranti i šijitski muslimani imaju otprilike isti društveni položaj. Indijski, filipinski, tajlandski, pakistanski i malezijski imigranti su na dnu društvenog poretka. Ovi pojedinci obavljaju većinu nekvalificiranog rada.

U Bahreinu se na žene gleda drugačije nego u drugim zemljama u regiji. Na primjer, ženama je dopušteno voziti automobile. Također postoje mala ograničenja u pogledu ženske odjeće. Djevojke se čak mogu vidjeti u traper hlačama; lokalne su žene poznate po svojoj slobodi i neovisnosti. Međutim, hidžab je nešto što one ponosno nose. Lokalne žene vjeruju da im nošenje hidžaba ne ograničava slobodu. Budući da ih nitko ne tjera da nose hidžab, dame s poštovanjem gledaju na ovaj element odjeće.

Kao i svakom drugom muslimanskom narodu, ljudima na ovim prostorima najvažnija je obitelj i rodbina. Imajte na umu da vam možda neće biti dopušteno ući na određena mjesta bez supružnika - lokalno stanovništvo shvaća obitelj iznimno ozbiljno. Prema njima, obiteljske aktivnosti jedini su prihvatljivi način zabave. Brojna obitelj najveće je blago za mještane. Jedno dijete u kućanstvu prilično je neuobičajeno, stoga većina obitelji ima brojnu djecu. Ako član obitelji treba pomoć, cijela obitelj će se okupiti kako bi razgovarali o tome kako bi mogli pomoći i riješiti poteškoće jedni drugima.

Kako je grad Isa turističko odredište, privlači velik broj posjetitelja ne samo kulturnim znamenitostima već i čestim zanimljivim festivalima. Kako je sport popularan u Bahreinu i gotovo svatko ima omiljeni sport, u zemlji se često održavaju različiti sportski događaji. Sredinom studenog, na primjer, održava se natjecanje u mješovitim borilačkim vještinama pod nazivom Brave 9 na stadionu Khalifa Sports City. To je prava zemlja čuda za sve koji uživaju u sjajnim događajima i žele navijati za svoje omiljene igrače. Ovaj turnir prati oko 20.000 gledatelja.

Posjetitelji Isa Towna sredinom svibnja moći će promatrati jednako fascinantan Bahrain Cricket Festival. Događaj se održava na Bahreinskom nacionalnom stadionu. Ovo je bez sumnje izvrsna prilika za cijelu obitelj. Među natjecateljima ima sportaša iz mnogih regija svijeta. Osim toga, program festivala prepun je niza zabavnih sadržaja, uključujući ulične predstave, interaktivne igre, glazbene koncerte, modne prezentacije, natjecanja te jedinstveno igralište za djecu. Stoga će svaki član obitelji uživati i biti uzbudljiv. Festival traje samo dva dana, stoga je najbolje unaprijed provjeriti datume i prikladno isplanirati odmor kako ne biste propustili ovako veličanstven događaj.

Kako je Bahrein muslimanska nacija, svi islamski festivali su izuzetno značajni i široko se obilježavaju. Najznačajniji praznici su Sveti mjesec Ramazan, Eid al-Adha ili Festival žrtve, Hidžretska Nova godina (islamska Nova godina), Dan Ašura, Mawlid al-Nabi al-Sharif (rođendan islamskog proroka Muhammed), i Ramazanski bajram, koji označava završetak Ramazana. I za turiste se slavi 1. siječnja. Dan neovisnosti je jednako značajan i s entuzijazmom obilježen kao i islamski praznici. Uvijek se održava u gradu Isa, gdje posjetitelji mogu vidjeti vojnu paradu i noćni vatromet. Sezona godišnjih odmora počinje 16. prosinca.

Ostanite sigurni i zdravi u gradu Isa

Pij puno vode. Od travnja do kolovoza ponekad može biti prilično vruće (do 50°C) i vlažno (ponekad 70°C). Iskoristite kišobran da se zaštitite od sunčevih zraka. Održavanje hidratacije je bitno, pogotovo ako ste vani tijekom dana. Gotovo posvuda u gradu, “hladnjače” i mali restorani prodaju flaširanu vodu po relativno niskoj cijeni. Na tržnici pješački prodavači prodaju male ohlađene boce, iako možete potrošiti više nego što boca vrijedi. Ako ćete dugo boraviti u Bahreinu, možete organizirati lokalnu hladnjaču koja će vam dopremati flaširanu vodu u stan ili se možete prijaviti za dostavu vode preko brojnih tvrtki na otoku. Mnoge trgovine hladnjačama (i određeni hoteli) također nude besplatnu dostavu u vaš hotel ili apartman.