Istražite najbolja mjesta u Muharraqu

Pronađite neke od najboljih savjeta iz cijele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Muharraq je treći grad po veličini u Bahreinu i bio je glavni grad zemlje sve dok ga Manama nije zamijenila 1932. Godine 2012. Muharraq je imao 176 583 stanovnika.

Grad se nalazi na otoku Muharraq.

Osim toga, međunarodna zračna luka Bahrein nalazi se na otoku. Umjetni otoci Amwaj, poznati po svojim ogromnim građevinama, hotelima i plažama, nalaze se u blizini Muharraqa. Muharraq je dom najuspješnijeg nogometnog kluba u Bahreinu, Muharraq Cluba. Sadrži poznatu kuću Siyadi. Muharraq je također poznat po svom souqu (tradicionalnoj tržnici) i kao središte tradicionalne umjetnosti i glazbe; istaknuti i uspješni bahreinski glazbenik Ali Bahar potječe iz grada.

Muharraq je prije bio dio Dilmuna, brončanodobne semitske države. Kasnije je to postao grad Arwad na otoku Tylos (stari naziv za Bahrein), koji su neki (uključujući Strabona i Herodota) smatrali kolijevkom Fenicije. Po završetku perzijske vladavine, Bahrein je došao pod kontrolu seleukidskih Grka, a Muharraq je postao središte poganskog štovanja posvećenog božanstvu morskog psa Awalu. Stanovnici grada, čiji je život ovisio o pomorstvu i trgovini, obožavali su Awal u obliku gigantskog kipa morskog psa podignutog u gradu.

Do petog stoljeća nove ere, Muharraq je postao istaknuto središte nestorijanskog kršćanstva, koje je dominiralo južnom obalom Perzijskog zaljeva. Kao sekta, nestorijanci su često progonjeni kao heretici od strane Bizantskog Carstva, ali Bahrein, koji nije bio pod upravom Carstva, pružio je utočište. Nekoliko Muharraqovih sela nose imena koja odražavaju njihovo kršćansko naslijeđe, poput Al-Daira, što znači "samostan", i Qalali, što znači "monaški samostani".

Al-Muharraq, zajedno s ostatkom Bahreina, pao je pod ruke dinastije Khalifah 1783., nakon što su ga osvojili Portugalci (1521.) i Perzijanci (1602.).

Muharraq - Info

Bahreinski dinar (BHD)

Valuta

+973

Pozivni broj

176,583

Populacija

57.50 km2 (22.21 sq mi)

Površina u km2 (milja)

arapski

Službeni jezik

UTC+3 (AST)

Vremenska zona