BAHREINSKI VODIČ

Aktivnosti u Bahreinu

Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, koja se održava u travnju na stazi Bahrain International Circuit, najznačajniji je godišnji događaj u Bahreinu. Planirajte unaprijed jer su karte rasprodane, a troškovi hotela su naglo porasli. Obično prve rezervacije ispunjavaju uvjete za popuste u rasponu od 10 do 20 posto. Ovisno o tribini, ulaznice koštaju između 150 i 60 BD.

Ronjenje postaje sve popularnije u Bahreinu. Ovdje se nalaze brojni ronilački centri. Tople obalne vode vrve vodenim životom. Ovdje ima oko 400 vrsta riba. Postoji i nekoliko stotina vrsta koralja koje podržavaju morski život. Sjeverne vode podržavaju veću biološku raznolikost. Međutim, morske krave su prisutne u južnom dijelu Sjedinjenih Država. Rec-ronenje, izvedeno iz izraza "brodolom", također je uobičajeno. U blizini obale nalaze se brojne olupine brodova iz raznih vremenskih razdoblja. Dodatno popularno na sjeveru je ronjenje na dah. Ovo je primjer trenutnog ronjenja. Također prevladava lov na bisere i skupljanje spužvi.

Biseri proizvedeni u Bahreinu najfiniji su na svijetu. Vjerojatnost otkrivanja kamenice koja sadrži biser vrlo je velika. Otprilike 1 od 100. Možete zadržati cijeli plijen. Čak i zimi, visoka temperatura vode (20 °C) omogućuje ronjenje tijekom cijele godine. Međutim, od lipnja do rujna je optimalno vrijeme za ovu aktivnost. Trenutno nema značajnijih strujanja. U Bahreinu su dostupne škole surfanja. Obala i vremenski uvjeti idealni su za ovu aktivnost. Najljepše lokacije su na sjeveru, blizu glavnog grada. Kitesurfing je još jedan popularan sport.

Bahrein je eonima bio žarište Bliskog istoka. Uzaludno je posjetiti zemlju ako nemate želju vidjeti barem jedno od kulturnih bogatstava Kraljevine. Prekrasan Nacionalni muzej Bahreina izvrsna je polazna točka za avanturiste. Također možete posjetiti Muharraqovu bisernu ostavštinu. Sadrži nekoliko bivših kraljevskih palača i trgovačkih objekata.

Bahrein nudi rijetku priliku za jahanje čistokrvnih arapskih konja. Ovo je jedna od najstarijih pasmina konja uzgojenih na Arapskom poluotoku između četvrtog i šestog stoljeća. Imaju umjerenu stopu rasta, ali su nevjerojatno graciozne i lijepe. Uz obalu iu pustinji mnoštvo staja i jahališta omogućuje jahanje. Pustinja se može proći džipom za ljubitelje brzine. To je moguće i kao putnik i kao vozač. Putovanje u bilo koju arapsku naciju je nepotpuno bez jahanja na devi. U Bahreinu je to također popularan oblik zabave. Na primjer, možete jahati devu do poznatog Drveta života.

Glamping u pustinji vrlo je neobična lokalna aktivnost. Riječ je sastavljena od dva naizgled kontradiktorna pojma: "kampiranje" i "glamurozno". U prekrasnom šatoru s Wi-Fijem, raskošnim namještajem i madracima svatko se može osjećati kao Lawrence od Arabije. Više poduzeća nudi ove usluge u različitim područjima. Turistima su na raspolaganju kupaonice, igrališta i televizija. Ova usluga je popularna. Stoga je potrebno rezervirati unaprijed. Od studenog do ožujka optimalno je vrijeme za glamping.

U Bahreinu su planinarenje i trekking neuobičajene aktivnosti. Otoci su gotovo ravni. Vrh je samo 122 metra iznad razine mora. Međutim, duljina obale je 160 kilometara. Stoga se trekking sastoji od pješačenja uz obalu. Osim toga, postoje rute na sjeveru, blizu Al Qurayyaha. Razlikuju se po svojim razinama zamršenosti. Postoji više staza oko Madnat Isa. U Kraljevstvu nema pravih planina ili brda. Ipak, brdski biciklizam ostaje popularan. Manama je dostupna brdskim biciklom za dnevne izlete. Glavni grad nudi usluge najma opreme.

Tople, plitke obalne vode vrve ribom. Tu ima oko 300 vrsta riba. Ribolov je popularan među domorocima i strancima Bahreina. Ovdje ćete pronaći ribu papigu, ribu anđela, kirnju, barakudu, ribu klauna i druga stvorenja tropskih grebena. Hoteli i turističke tvrtke planiraju ribolovne izlete. Malo je plaža na kojima se možete baviti aktivnostima na otvorenom. Međutim, oni su izvrsni: široki, prostrani, sa sitnim pijeskom i potrebnom infrastrukturom. Ne biste trebali zlorabiti popustljivost lokalnog stanovništva Bahreina prema turistima. Na javnim plažama koje nisu u vlasništvu hotela ne biste trebali nositi kupaći kostim s pretjerano niskim leđima. Muškarcima se ne preporuča nošenje kratkih kupaćih gaćica. Uz kratke hlače treba nositi kupaće hlače.

Bahrain Al Beach popularan je obiteljski odmor, posebno za malu djecu. Plaža Amwaj u Bahreinu je lijepo mjesto za kitesurfing. Također ga vole jet skijaši. Drugi putnici mogu smatrati ovo područje pomalo bučnim. Utvrda Bahrein Arad mala je plaža smještena u blizini drevne tvrđave. Popularne aktivnosti uključuju piknike, planinarenje i igre na plaži. U zalazak sunca, plaža Bahrain Hidd pruža spektakularnu perspektivu Maname. Osim toga, piknici na plaži češći su od kupanja. Bahrain Jazair među mještanima je poznata plaža duga jedan kilometar. Ovdje ima jako puno zabave za djecu. Na plaži je moguće iznajmiti nekoliko rekvizita. Bahrain Karbabad je prekrasna lokacija u blizini utvrde Bahrain.

Odgovor Kraljevine Bahrein na očuvanje divljih životinja na Bliskom istoku bilo je osnivanje parka divljih životinja Al Areen. Nadalo se da će uspostava takvog rezervata pomoći u provedbi sličnih inicijativa u drugim zemljama u regiji. Utočište za divlje životinje izgrađeno je kako bi se zaštitile rijetke arapske životinje, poput Oryxa, Adaxa i Reem Gazelle. Izvrstan je za ljubitelje životinja i obitelji. Možete ga istraživati i promatrati stvorenja u njihovom prirodnom staništu. Ovdje će turisti moći uživati u poučnom slobodnom vremenu i jahati izvrsne konje.

U hotelu Ramee Rose nalazi se jedan od najboljih noćnih klubova u Bahreinu. Plesni podij obično je prepun vikendom. Javnost privlače besplatna pića za žene i produljeni "happy hours" za goste. Turisti mogu uživati u diskotekama sa svijetlim neonskim natpisima. Klub Ramee Grand je epicentar noćnog života u Bahreinu. Postaje sve popularnije odredište za iseljenike za noćno opuštanje.

Noćni život u zemlji nudi za svakoga ponešto. Otok se nalazi uz istočnu obalu Saudijske Arabije. To ga čini vrućom točkom za putnike iz Sjedinjenih Država, Europe i Bliskog istoka. Saudijski gradovi, uključujući Dhahran i al-Khobar, nalaze se u blizini zapovjedništva kralja Fahda, koji povezuje Saudijsku Arabiju s Bahreinom. To olakšava pristup otoku. Država kombinira klubove i pubove koji odražavaju različite nacionalnosti regije. Osim toga, otok je popularan među turistima jer je alkohol ovdje dopušten.

Proljeće kulture vrlo je posjećena manifestacija. Gostima iz inozemstva omogućit će se sudjelovanje u nacionalnoj glazbi. Cijelo to vrijeme na otoku se održavaju plesni festivali. U večernjim satima gosti se mogu natjecati tko će biti najbolji pjevač ili izvođač latinoameričkih plesova. Ovo je najživopisnije kulturno slavlje u području Perzijskog zaljeva. Tijekom cijelog mjeseca izvođači, umjetnici i autori iz cijeloga svijeta zajedno slave sve kulturne praznike. Tradicionalno, raspored je toliko natrpan da sudionici moraju rezervirati mjesta mjesecima unaprijed.

Park Adhari

Ain Adhari Road Block 388 Building 111 Kingdom of Bahrain

Adhari Park je zabavni park u Kraljevini Bahrein sa središtem na drevnom slatkovodnom izvoru Ain Adari.

Adhari Park potpuno je novo turističko odredište u Bahreinu smješteno u blizini Nacionalnog parka Adhari. Cilj mu je biti obiteljska atrakcija broj jedan u GCC-u, s 38 uzbudljivih vožnji na otvorenom i u zatvorenom za ljude svih dobi, centrom za obiteljsku zabavu, 10 prodajnih mjesta s hranom u Food Courtu, restoranima za večeru, kafićima i još mnogo toga .

Park i rezervat divljih životinja Al Areen

P.O. Box 28690,Kingdom of Bahrain

U bahreinskom rezervatu za divlje životinje Al Areen, biljne i životinjske vrste se čuvaju i uzgajaju više od tri desetljeća. Promatrajte razne životinje, ptice i pustinjske biljke u njihovom prirodnom okruženju. Prošećite parkom i približite se domaćim pticama koje slobodno lutaju. Ili krenite na putovanje autobusom kako biste saznali više o svim izloženim vrstama, uključujući arapskog leoparda, noja, arapsku gazelu, oriksa i mnoge druge!

Međunarodna staza u Bahreinu

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062, Sakhir, Bahrain

Bahrain International Circuit (BIC) je vrhunsko mjesto za moto sportove smješteno u srcu pustinje Sakhir. Tečaj je dizajnirao poznati njemački inženjer Hermann Tilke i uključuje mnoge lokalne kulturne elemente.

Bilo je potrebno manje od 18 mjeseci za izgradnju kompletnog objekta, koji je koštao oko 150 milijuna dolara i zahtijevao značajnu inicijativu za razvoj područja.

BIC ima više rasporeda staza certificiranih od FIA-e nego bilo koji drugi objekt na svijetu. To omogućuje stazi da se prilagodi različitim događajima automobilskih utrka. Staza Grand Prix od 5412 metara često održava međunarodna natjecanja, poput Formule 1 Gulf Air Grand Prix Bahraina, FIA Svjetskog prvenstva u izdržljivosti Six Hours of Bahrain, utrke serije GP2 i Porsche Mobil 1 Supercup.

Gravitacija

Building 234, Avenue 62, Zallaq 1058 Bahrain

Prvo skakanje padobranom u zatvorenom prostoru u Bahreinu.

Osjećaju slobodnog pada u jednom od najviših zračnih tunela, izrađenom od kaljenog stakla i visine 12 metara, nemoguće je odoljeti.

Skočite kao da skačete iz aviona, ali bez padobrana i bez da ste se uopće ukrcali u avion! Svatko može uživati u ovom iskustvu letenja tijelom, osim onih koji se ne žele upustiti u putovanje koje će promijeniti život.

Možemo vam osigurati nevjerojatno i izvanredno iskustvo.

Darski otoci

1005 Sitra Fisherman Port, Sitra, Kingdom of Bahrain

Odmaralište na plaži na otoku Al Dar nudi redovite izlete ronjenja po biserima i krstarenja do otoka Jarada, gdje se možete sami sunčati na bijelom pijesku i skakutati u njegovim netaknutim vodama. Osim bisera, moguće je promatrati do 30 vrsta koralja i preko 200 vrsta riba. Promatranje dupina među raznim obližnjim koraljnim grebenima još je jedna omiljena aktivnost, a najbolje vrijeme za njihovo uočavanje je izlazak ili zalazak sunca.

Jednodnevni izlet do bisernih grebena prilično je ugodan. Krenite na putovanje dhowom za autentičnije iskustvo. Možete naručiti arapsku kuhinju, a lovci na bisere počastit će vas pomorskim pričama.

Ljubitelji divljih životinja moraju ići na 45-minutno putovanje trajektom od pristaništa Al Dur do otoka Hawar. Otoci Hawar smatraju se međunarodno značajnim prirodnim rezervatom i nude čistu plažu i priliku za promatranje dupina i neobičnih ptica zbog svog položaja u središtu njihove migracijske rute.

Otoci Hawar

Otoci Hawar

Bahrein kontrolira otočje Hawar, arhipelag pustih otoka u Bahreinskom zaljevu Arapskog zaljeva. Ljubitelji divljih životinja moraju ići na 45-minutno putovanje trajektom od pristaništa Al Dar do otoka Hawar.

Otočje Hawar smatra se međunarodno značajnim prirodnim utočištem, pružajući netaknute plaže i priliku za promatranje dupina i neuobičajenih vrsta usred njihove migracijske rute.

Karting (BIKC)

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Bahrein International Karting Circuit (BIKC) je najsuvremenije postrojenje svjetske klase koje se brine za najnižu razinu motosporta. U BIKC-u će trkači sutrašnjice prvi put osjetiti pravu trkaću ekstazu. BIKC je u skladu s najvišim međunarodnim specifikacijama. Može ugostiti svjetska prvenstva Internationale Commission de Karting-Fédération Internationale de l’Automobile (CIK-FIA). BIKC je 2012. godine postao prva karting staza na svijetu koja je ugostila događaj na razini svjetskog prvenstva.

Staza CIK duga je 1414 kilometara i ima 14 zavoja. CIK-FIA Svjetsko prvenstvo do 18 godina i Academy Trophy, koje je prvi put održano u Bahreinu 2012., te najnovije CIK-FIA Svjetsko prvenstvo trebalo je održati ondje. BIKC nudi razne aktivnosti za ulazak i korporativne team building za ljubitelje kartinga i korporacije, uključujući Grand Prix i Endurance iskustva inspirirana Formulom 1. Staza je opremljena reflektorima od 200 luksa, što omogućuje održavanje i noćnih utrka.

Izgubljeni raj Dilmuna

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Lost Paradise of Dilmun trenutačno je najveći vodeni park u Bahreinu, s ukupnom površinom od oko 77.000 četvornih metara, izgrađenom površinom od približno 45.000 četvornih metara i približno 20.000 četvornih metara. Svaka komponenta parka usredotočena je na povijest razdoblja Dilmun, kao što pokazuju prepoznatljive kamene skulpture i arhitektura parka. Preko 18 tobogana i atrakcija besprijekorno su integrirani kako bi stvorili pustinjsku oazu i vrt iz snova u kojem gosti mogu uživati.

Plaža Marassi

Diyar Al Muharraq

Dva kilometra bijelih pješčanih plaža čine plažu Marassi, atrakciju na otvorenom. To je prvi restoran s hranom u Bahreinu, koji poslužuje međunarodne i lokalne okuse nezavisnih poduzetnika. Uz dječje igralište i stazu za trčanje uz vodu, plaža Marassi ima i dječje igralište.

Često se najavljuju brojni vikend događaji, kao što su pop-up tržnice, filmovi na otvorenom i dječje igre. Sve usluge i sadržaji na plaži Marassi vrhunske su kvalitete i čistoće, a dnevni ulaz za odrasle iznosi 2 BD. Ova uplata se djelomično može iskoristiti za ležaljke, suncobrane i ručnike.

Royal Golf Club

Al Muaskar Highway Riffa, Bahrain

Dva kilometra bijelih pješčanih plaža čine plažu Marassi, atrakciju na otvorenom. To je prvi restoran s hranom u Bahreinu, koji poslužuje međunarodne i lokalne okuse nezavisnih poduzetnika. Uz dječje igralište i stazu za trčanje uz vodu, plaža Marassi ima i dječje igralište.

Često se najavljuju brojni vikend događaji, kao što su pop-up tržnice, filmovi na otvorenom i dječje igre. Sve usluge i sadržaji na plaži Marassi vrhunske su kvalitete i čistoće, a dnevni ulaz za odrasle iznosi 2 BD. Ova uplata se djelomično može iskoristiti za ležaljke, suncobrane i ručnike.