Istražite najbolja mjesta u Bahreinu

Pronađite neke od najboljih savjeta iz cijele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Bahrein je sofisticirano, suvremeno i kozmopolitsko kraljevstvo od 33 otoka u Arapskom zaljevu. Privlači sve veći broj međunarodnih turista koji žele doživjeti zanimljivu mješavinu istočne i zapadne kulture u zemlji.

Bahrein je maleno arapsko kraljevstvo u Perzijskom zaljevu, službeno poznato kao Kraljevina Bahrein. Bahrein je skup otoka smještenih između katarskog poluotoka i sjeverozapadne obale Saudijske Arabije. To je otočna država na Bliskom istoku, uz zapadne granice Perzijskog zaljeva. To je maleni arhipelag sa središtem na otoku Bahreinu, koji ima najveću kopnenu masu.

Nalazi se samo 23 kilometra (14 milja) istočno od Saudijske Arabije i s njom je povezan nasipom kralja Fahda. Poluotok Katar je također blizu, otprilike 50 kilometara (31 milju) jugoistočno preko Bahreinskog zaljeva. Iran se nalazi 200 kilometara (124 milje) sjeverno od Perzijskog zaljeva. Godine 2010. broj stanovnika iznosio je 1 234 567, uključujući 666 172 nedržavljana. Ima površinu od 780 km2, što je čini trećom po veličini državom u Aziji nakon Maldiva i Singapura.

Bahrein je rodno mjesto drevne civilizacije Dilmun. Od davnina je bio poznat po izradi bisera, koji su u devetnaestom stoljeću smatrani najboljima na svijetu. Bahrein je jedno od prvih mjesta na svijetu koje je prešlo na islam. Nakon Arabul ere, Bahrein su osvojili Portugalci 1521., koje je 1602. svrgnuo šah Abbas I. iz dinastije Safavida Perzijskog kraljevstva. Pleme Bani Utba osvojilo je Bahrein od Nasr al-Madkurande 1783. godine, a on od tada kontrolira kraljevsku dinastiju Al-Khalifa, s prvim hakimom Ahmed al-Fatehas Bahrain. Bahrein je postao protektorat Ujedinjenog Kraljevstva u kasnim 1800-ima, nakon brojnih ugovora s Britancima. Bahrein je proglasio neovisnost 1971. Prethodno je Kraljevina Bahrein proglasila državu Bahrein 2002. Prosvjedi su izbili u zemlji 2011., potaknuti Arapskim proljećem na tom području.

Bahrein ima prvo post-naftno gospodarstvo u Perzijskom zaljevu. Bahrein je krajem dvadesetog stoljeća počeo ulagati u bankarski i turistički sektor. Mnoge velike financijske institucije nalaze se u Manami, glavnom gradu zemlje. Bahrein ima visok indeks ljudskog razvoja i Svjetska banka ga je označila kao gospodarstvo s visokim dohotkom.

Manama, glavni grad otoka, ima odlične hotele, restorane, trgovačke komplekse, uzbudljiv (bazar) i sve ostale pogodnosti koje su gostima potrebne za nezaboravan odmor. Nadalje, tu su dobre plaže, vruće i sunčano vrijeme tijekom cijele godine, svugdje se govori i razumije engleski, a kraljevstvo sadrži ostatke više od 5000 godina civilizacije koje treba ispitati.

Bahrein je povezan s Arapskim poluotokom nasipom dugim 16 milja (25 kilometara). Arheološki značaj otoka otkriven je tijekom izgradnje kada su otkrivene stotine grobnih humaka koji datiraju iz trećeg tisućljeća prije Krista, dio dobro uređene drevne metropole Dilmun koja je uspijevala tamo gdje se šuma nebodera sada penje prema nebu.

Bahrein je bio prosperitetan kroz svoju povijest, prvo zbog svog strateškog položaja za trgovinu i ribolov, kao i količine i kvalitete bisera pronađenih u njegovim vodama, au novije vrijeme i zbog svojih izvora nafte.

Unatoč činjenici da je vlada manje stabilna nego u prošlosti, Bahrein je i dalje popularno turističko odredište na Bliskom istoku. Poslovno ili turističko putovanje u Bahrein je fascinantno, ugodno i korisno iskustvo.

Bahrein - Info

44,169 milijardi dolara

BDP

Bahreinski dinar (BHD)

Valuta

+973

Pozivni broj

1,463,265

Populacija

786,5 km2 (303,7 mi2)

Površina u km2 (milja)

arapski

Službeni jezik

14. kolovoza 1971

Proglašena neovisnost

UTC+3 (AST)

Vremenska zona

Bahrein - Turistički Vodič

Otkrij & Istraži

Sve što trebate znati o Bahreinu prije putovanja

Kraljevina Bahrein brzo postaje poznata turistička destinacija. Ovo drevno kraljevstvo osnovano je prije nekih 5000 godina. U prijevodu s arapskog, riječ “Bahrein” doslovno znači “Dva mora”. Jedna od najvećih i najpoznatijih atrakcija u zemlji udaljena je samo 10 minuta vožnje od glavnog grada zemlje, Maname. Ovo je tvrđava Bahrain ili Qala’at al-Bahrain. Veličanstvena stara utvrda u potpunosti je obnovljena pa je posjetitelji sada mogu vidjeti gotovo u cijelosti. Nažalost, unutarnje prostorije su nenamještene, ali je ulaz u tvrđavu potpuno besplatan. Pored njega je muzej posvećen tvrđavi Bahrain. Izgradnja muzeja dovršena je 2008. Posjetitelji na ovom mjestu mogu vidjeti nekoliko vrijednih relikvija otkrivenih u tvrđavi, uključujući predmete iz drevnog razdoblja Dilmun.

Drvo života jedna je od najpoznatijih turističkih atrakcija Bahreina. Iako je točna starost stabla nepoznata, neki stručnjaci smatraju da je staro više od 400 godina. Drvo izgleda zapanjujuće usred pustinjskog terena i pravo je čudo da je preživjelo u tako teškim uvjetima. Zalazak sunca općenito se smatra najboljim vremenom za posjet stablu jer je Drvo života iznimno lijepo i moći ćete snimiti zadivljujuće i nezaboravne fotografije.

Manama također ima niz značajnih znamenitosti. Džamija Al-Fateh jedna je od najvećih svjetskih džamija, s kapacitetom od 7.000 gostiju u svakom trenutku. Posebnu pažnju zaslužuje kupola džamije; 60 tona teška kupola ujedno je i najveća svjetska kupola od stakloplastike. Manama Souq, smješten neposredno iza zgrade Bab Al Bahrain, tržnica je na kojoj možete kupiti doslovno sve, od suvenira i odjeće do električnih predmeta i tradicionalnog nakita.

Kad su muzeji u pitanju, možda je najpoznatiji Muzej ronjenja bisera. Muzej je smješten u staroj povijesnoj građevini koja je služila kao prvi službeni dvor u Bahreinu prije nego što je pretvorena u Centar tradicionalne baštine. Nakon cjelodnevnog razgledavanja, uputite se do Corniche al-Fateh, lijepog šetališta s prekrasnim pogledom na gradske nebodere i zrakoplove koji slijeću u zračnu luku.

Budući da je Bahrein vruća zemlja, aktivnosti na vodi vrlo su popularne. U Arapskom zaljevu jedrenje i ronjenje dostupni su tijekom cijele godine. Konačno, u travnju, Bahrein je domaćin utrke Grand Prix F1, koja je dobro posjećena i od domaćih i od stranaca.

Najbolje vrijeme za posjet Bahreinu

Bahrein može biti prilično vruć i vlažan ljeti zbog svog položaja u Arapskom zaljevu. Međutim, od listopada do početka travnja vrijeme je gotovo uvijek sunčano i toplo, što ga čini odličnim utočištem iz hladnijih krajeva.

Posjetitelji koji žele vidjeti bahreinsku utrku Formule 1 trebali bi ići tijekom prvog tjedna travnja, ali oni koji nisu zainteresirani za događaj trebali bi ići u drugo vrijeme; Tjedan Grand Prixa najprometnije je doba godine.

Bez obzira kako to turističke agencije vrte, Bahrein je zaljevska zemlja s iznimno vrućim vremenom tijekom ljetnih mjeseci, s termometrom koji često doseže 90°F, čak i noću. Klima je definitivno mediteranska barem osam mjeseci u godini, s prekrasnim vedrim danima u osamdesetima koji ustupaju mjesto blagim večerima izvrsnim za sjedenje vani. Nema ljepšeg mjesta na svijetu u ovo vrijeme, pogotovo zato što gotovo uvijek nema kiše. Svake godine ima svega desetak dana s oborinama.

Tijekom vrućih razdoblja, javni objekti poput trgovina, hotelskih predvorja, ureda i trgovačkih centara imaju tendenciju pojačati klima-uređaj do temperatura gotovo niskih temperatura, zbog čega ćete pronaći iseljenike kako tumaraju okolo u šalovima, kardiganima i pokrivalima 110°F vrijeme. Prosječne temperature kreću se od 65°F u siječnju do 100°F u kolovozu, a godišnja doba su rijetka.

Posjetitelji će cijeniti svaki mjesec koji nije ljeto, s obzirom na toplinu sunca. To znači da su svi mjeseci od listopada do svibnja vrlo ugodni, a posebno su ugodna kasna i rana sezona.

Vrhunac sezone je između prosinca i ožujka, no imajte na umu da se to također može preklapati s Velikom nagradom Formule 1 Bahreina, stoga će smještaj biti ograničen blizu završetka glavne sezone. Ljeto može biti ugodno za pojedince koji su ili hrabri ili na koje sunce ne utječe. S obzirom na mirnije uvjete, moguće je uživati u povijesnim elementima Bahreina i steći uvid u to kako su Bahreinci generacijama živjeli usred sunca i vlage. Ramazanski i bajramski praznici mogu biti izazovni budući da napredni Saudijci često planiraju svoj smještaj dosta unaprijed, što rezultira nedostatkom soba.

Pravila odijevanja u Bahreinu

Bahrein je jedna od najblažih zemalja u regiji što se tiče pravila odijevanja. U stvari, ne postoji službeni "dress code" Budući da je Bahrein muslimanska zemlja, jedina stvar koju morate imati na umu je da se skromno odijevate kada ste u javnosti.

Općenito, građani Bahreina odijevaju se konzervativno. Po običaju, dame nose Abaya (dugačka haljina) i hidžab (marama za glavu), dok muškarci nose Thobe (odjeća slična haljini) i Ghitraa (šal) (marama za glavu). Ovisno o lokaciji, nemuslimanima je dopušteno nositi bilo koju skromnu, udobnu odjeću.

Džamije

  • Muškarci moraju nositi duge hlače; kratke hlače nisu dopuštene.
  • Žene bi trebale nositi odjeću koja im pokriva ramena i koljena, kao i maramu na glavi. Majice bez rukava su zabranjene.
  • Muškarci i žene moraju skinuti obuću prije ulaska u džamiju.

Tradicionalna područja

Ta područja posjećuju Bahreinci i uključuju tržnice, središnje tržnice i sela. Evo smjernica za posjet ovim lokacijama:

  • Muškarci bi trebali nositi duge hlače, a ne kratke.
  • Žene bi trebale nositi hlače i suknje do ispod koljena.
  • Bluze s naramenicama nisu dopuštene.

Trgovački centri i restorani

  • Dress code je casual; konvencionalna odjeća je nepotrebna.
  • Ako žene odluče nositi suknje, one moraju biti ispod koljena.

Plaže

  • Na privatnim plažama dopušteno je nošenje kupaćih kostima (gaćice, kupaći kostimi).
  • Na javnim plažama preporuča se ležerna odjeća, ali je odjeća za kupanje zabranjena.

Poštovanje

Bahrein je općenito gostoljubiva zemlja domaćin, no bitno je uvijek pokazivati poštovanje i uljudnost s obzirom na njihove različite kulturne norme i religiju. U područjima koja posjećuju lokalni Arapi poželjno je nositi duge hlače nego kratke (kratke hlače sprječavaju pristup raznim državnim zgradama i muzejima), a žene bi trebale izbjegavati prozirne haljine. Međutim, u klubovima na plaži i hotelima prihvatljiva je odjeća za kupaće kostime, bikinije i kratke hlače. Ne iskazujte naklonost prema osobama suprotnog spola u javnosti. Ljubljenje u javnosti rezultiralo je uhićenjima, a društveno je neprihvatljivo. Izbjegavajte sukob pod svaku cijenu i nikada se ne upuštajte u raspravu, osobito s lokalnim stanovništvom.

Dok je sloboda izražavanja u zemlji često superiornija od slobode njezinih susjeda, to ne znači da možete slobodno davati nevažne primjedbe; klevetanje kralja ozbiljno je kazneno djelo, a lokalne su novine uglavnom provladine.

Tijekom mjeseca ramazana strogo je zabranjeno jesti, piti i pušiti u javnosti, a prekršitelji se suočavaju s novčanom kaznom ili čak zatvorskom kaznom. Restorani će biti zatvoreni tijekom dana; čak i ako se čini da su otvoreni nakon ručka, pripremat će se za iftar i do tada nećete moći naručiti.

Stvari koje treba znati o Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Stvari koje treba znati o Bahreinu

Bahrein je najmanja od suverenih nacija Perzijskog zaljeva i često je morao hodati diplomatski po žici preko svojih većih susjeda. Iako zemlja ima male rezerve nafte, razvila se kao središte rafinerije i bankarstva te uspostavila socijalno-liberalnu monarhiju.

Bahrein, popularno vikend odredište za posjetitelje iz susjedne Saudijske Arabije, kulturno je žarište. Mjesta svjetske baštine UNESCO-a nasuprot još uvijek užurbanih bazara i prodavaonica tepiha, dok su tornjevi u kojima se nalaze luksuzni hoteli raštrkani po horizontu džamijama.

S nedavnom željom da se natječe za mjesto na svjetskoj pozornici luksuznog turizma, ovaj stari lučki grad u Arapskom zaljevu sada je domaćin velikih događaja - kao što je Velika nagrada Bahreina Formule 1 - jedinstvena iskustva i sofisticirane muzeje zbog kojih se isplati uključiti vaš plan puta.

Uvjeti za ulazak u Bahrein - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Zahtjevi za ulazak u Bahrein

14-dnevna viza dostupna je građanima 66 zemalja, dok je 14-dnevna online viza dostupna građanima 113 zemalja, uključujući sve one koji ispunjavaju uvjete za vizu za dolazak. Najnovije informacije potražite na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova. Ako se ništa od navedenog ne odnosi na vas ili ako dolazite iz razloga koji nisu turistički ili poslovni, trebat će vam sponzor u Bahreinu da podnese zahtjev za vizu u vaše ime.

Bahrein je jedna od rijetkih zemalja Zaljeva koja priznaje izraelske putovnice (iako su potrebne vize) i putovnice s dokazom o putovanjima u Izrael.

U zračnoj luci u Bahreinu ulaznu vizu mogu dobiti građani Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Novog Zelanda, Japana, Hong Konga, Bruneja, Malezije, Singapura i Južne Koreje.

Kako putovati u Bahrein - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Kako putovati u Bahrein

Međunarodna zračna luka Bahrein (IATA: BAH) glavno je središte Gulf Aira i nalazi se u Muharraqu, istočno od Maname. Nudi dobre veze diljem regije, kao i s Londonom. Zračna luka nudi odličnu kupovinu bez poreza; Transhotel koji nudi krevete i tuševe (uz nadoplatu) putnicima koji čekaju letove trenutno se obnavlja.

Mnogi stanovnici istočne Saudijske Arabije radije putuju preko Bahreina, a Gulf Air pruža uslugu do Khobara i Dammama kako bi zadovoljio tu potražnju; raspitajte se prilikom rezervacije.

Air Arabia, niskotarifni zračni prijevoznik sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, obavlja dnevne letove iz zračne luke Sharjah (IATA: SHJ), koja se nalazi sjeverno od Dubaija.

Za razliku od većine zračnih luka, ova je prilično mala, što je prednost jer su odlazak i dolazak brzi (i jednostavni).

Kako se kretati u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Kako se kretati u Bahreinu

Postoje samo dva načina da se stigne u Bahrein: avionom ili automobilom kroz nasip iz Saudijske Arabije.

Iz međunarodne zračne luke u Bahreinu postoje letovi do odredišta diljem svijeta, a trenutačno je u tijeku ogroman projekt ažuriranja i proširenja njezinih objekata.

Osim toga, oko otoka kruži 28 autobusnih linija. Autobusi su pristupačni, klimatizirani i imaju besplatan Wi-Fi; usprkos tome, prvenstveno ih koriste mještani, a ne posjetitelji.

U zračnoj luci, restoranima i hotelima, taksiji su široko dostupni, a Uber je također popularan način prijevoza. Osim toga, brojne agencije za iznajmljivanje automobila imaju urede u Bahreinu, a nekoliko ih ima kioske u zračnoj luci.

Odredišta u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Odredišta u Bahreinu

Manama, glavni grad države, dom je najznačajnijih atrakcija zemlje. Ovdje turisti mogu ići na izlet do stare portugalske utvrde, čije se zemljište sada koristi za arheološka iskopavanja. U istoj regiji nalazi se i džamija Al Khamis, jedna od najstarijih islamskih građevina.

Kompleks Beit Al Qur'an posebno je vrijedan posjeta jer sadrži povijesnu džamiju, prostrane dvorane knjižnice i lokalni muzej.

Glavni grad dom je brojnih arhitektonski zapanjujućih građevina dizajniranih u klasičnom arapskom stilu. Najznačajniji su utvrda Arad, crkva sv. Kristofora i glavni izložbeni centar.

Kada završite s razgledavanjem, vrijeme je da se opustite na nekoj od prostranih pješčanih plaža ili posjetite tradicionalne tržnice koje su privlačne svim turistima. Četvrt Gold Souk jedna je od najpopularnijih. 

Stvari koje treba vidjeti u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Stvari koje treba vidjeti u Bahreinu

Bahrein je otočna država s bogatom poviješću koja se proteže tisućama godina i nudi jedinstvenu mješavinu kulturnih izleta, zabave i rekreacije. U regiji je prva država postojala već u trećem tisućljeću prije Krista. U različitim razdobljima u povijesti, zemlja je pripadala Sasanidskom kraljevstvu, Arapskom kalifatu, Portugalu i Iranu. Nacija je jedno vrijeme bila pod britanskim protektoratom. Sve ove povijesne faze ostavile su traga na krajoliku zemlje. 

Prema brojnim arheolozima, na otocima je nekoć bila država Dilmun. Sumerani su mislili da je to porijeklo civilizacije. Qal’at al-Bahrain je mjesto gdje se nalaze ostaci ove drevne kulture. Znanstvenici su otkrili gotovo 4000 godina stare ulice, hramove, trgovine i palače zakopane ispod brojnih kulturnih slojeva, uključujući i portugalski dvorac. Danas se iskopavanje nastavlja. Danas je otprilike jedna četvrtina regije dostupna. Na vrhu brda nalazi se portugalski dvorac koji se zove Qal’at al-Burtughal.

Stvari koje treba učiniti u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Aktivnosti u Bahreinu

Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, koja se održava u travnju na stazi Bahrain International Circuit, najznačajniji je godišnji događaj u Bahreinu. Planirajte unaprijed jer su karte rasprodane, a troškovi hotela su naglo porasli. Obično prve rezervacije ispunjavaju uvjete za popuste u rasponu od 10 do 20 posto. Ovisno o tribini, ulaznice koštaju između 150 i 60 BD.

Ronjenje postaje sve popularnije u Bahreinu. Ovdje se nalaze brojni ronilački centri. Tople obalne vode vrve vodenim životom. Ovdje ima oko 400 vrsta riba.

Postoji i nekoliko stotina vrsta koralja koje podržavaju morski život. Sjeverne vode podržavaju veću biološku raznolikost.

Rec-ronenje, izvedeno iz izraza "brodolom", također je uobičajeno. U blizini obale nalaze se brojne olupine brodova iz raznih vremenskih razdoblja. Dodatno popularno na sjeveru je ronjenje na dah. 

Novac i kupovina u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Novac & Šoping u Bahreinu

U Bahreinu postoji mnogo velikih trgovačkih centara sa svjetskim imenom i luksuznim trgovinama, ljekarnama, supermarketima, restoranima, tradicionalnim i modernim kafićima, igralištima i igralištima, kazalištima (3D i 2D), pa čak i ulaznim vratima u vodeni park.

Izlet na lokalni souk je obavezan. Tamo se možete cjenkati oko cijene "rolexa", nakita i raznih drugih stvari. Mnogi izvrsni krojači mogu se naći na tržnici. Ako ostanete dovoljno dugo (recimo, tjedan dana), možete nositi omiljenu odjeću i "klonirati" je s točnošću u bilo kojem materijalu iz golemog dostupnog izbora.

Bahrein je izuzetno skupa nacija. Međutim, mnogi ljudi žele donijeti kući suvenire s ovog zadivljujućeg mjesta. Čuveni tradicionalni arapski bazar trebao bi biti vaša prva postaja. 

Prednost arapskih bazara je mogućnost cjenkanja.

Hrana i piće u Bahreinu - Turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Hrana i piće u Bahreinu

Raznolikost restorana na kulinarskoj sceni Bahreina je izvanredna. Glavna blagovaonica je Adliya. U Adliyi možete birati između brojnih kafića, poput Coco’s (izvrsna kuhinja po razumnoj cijeni) i Lilou’s (izuzetno popularan među stanovnicima koji žele vidjeti i biti viđeni). 

U Bahreinu restorani variraju od skromnih štandova koji nude autohtonu hranu do luksuznih restorana u hotelima s pet zvjezdica. U trgovačkim centrima i središtu grada mogu se pronaći skupi obroci zapadnjačkog stila i (uglavnom američke) franšize koje poslužuju vrhunsku kuhinju.

Juffair ima poznatu ulicu poznatu kao 'American's Alley' zbog velikog broja američkih restorana u toj blizini.

Bahrein ima relativno popustljive propise o alkoholu i već je dugo popularna destinacija za turiste iz Saudijske Arabije i drugih susjednih "suhih" nacija.

Nightlife In Manama - Bahrain travel Guide - By Travel S Helper

Noćni život u Bahreinu

Noćni život Bahreina prilično je dobro razvijen, što je iznenađujuće. To je prije svega zbog tolerancije vlasti i velikog broja stranaca koji žive u zemlji.

Bahrein se često naziva "Havaji Bliskog istoka". Svatko će pronaći zabavu nakon zalaska sunca. Diljem zemlje postoje diskoteke, karaoke barovi i klubovi s glazbom uživo.

Adliya je posebno poznata po noćnom životu. Ovo je boemska četvrt Maname. Luksuzni hoteli pružaju nekoliko mogućnosti za večernju zabavu. Alkohol je dopušten u cijeloj zemlji, čak iu klubovima. To privlači turiste iz susjednih, konzervativnijih arapskih zemalja.

Budući da praktički svi licencirani objekti moraju biti povezani s hotelima s četiri i pet zvjezdica, u Manami nema posebne četvrti noćnog života; radije, postoji mrežasta distribucija mjesta po gradu.

Festivali i praznici u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Festivali i praznici u Bahreinu

Bahrein je muslimanska zemlja. Stoga je većina lokalnih praznika vjerska.

Osim toga, ovdje se održava nekoliko festivala. U muslimanskim narodima Nova godina se ne slavi 1. siječnja. Muslimani Novu godinu slave drugog datuma.

U nekim je narodima doček Nove godine 1. siječnja strogo zabranjen. Bahrein nije među ovim nacijama. Nakon stjecanja neovisnosti 1970-ih, nacionalno gospodarstvo nastavilo je značajno rasti. U Bahrein su počeli pristizati brojni stranci.

Danas oni čine gotovo polovicu stanovništva zemlje. Stoga brojni ugledni hoteli i noćni klubovi dočekuju Novu godinu uz predstave, zabave i vatromete.

Tradicije i običaji u Bahreinu - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Tradicije i običaji u Bahreinu

Bahrein je gostoljubiva zemlja domaćin, ali uvijek morate pokazivati poštovanje i pristojnost u pogledu svoje kulturne tradicije i vjere.

Kada posjećujete područja koja posjećuju lokalni Arapi, bolje je nositi duge hlače nego kratke hlače, a dame bi trebale izbjegavati prozirne haljine.

Kupaći kostimi, bikiniji i kratke hlače prihvatljiva su odjeća u klubovima na plaži i hotelima. U javnosti nemojte pokazivati znakove ljubavi prema osobama suprotnog spola. Zbog ljubljenja u javnosti privođene su osobe suprotnog spola, koje su društveno neprihvatljive. Uvijek izbjegavajte svađu i nikad se ne upuštajte u raspravu, osobito s lokalnim stanovništvom.

Službena religija kraljevstva je islam. Slijedi ga više od 70% stanovništva. Kršćani, budisti i hindusi čine preostali dio.

Kultura Bahreina - Bahrein turistički vodič - Travel S Helper

Kultura Bahreina

Dominantna religija je islam, a Bahreinci su poznati po svojoj toleranciji prema različitim vjerskim običajima.

Brakovi između Bahreinaca i iseljenika prilično su neuobičajeni; primjeri su brojni Filipino-Bahreinci, poput glumice. dijete s Filipina Al-Alawi Mona Marbella.

Ženska tradicionalna odjeća obično uključuje hidžab ili abaju, a propisi vezani uz žensku odjeću relativno su blaži u usporedbi s regionalnim susjedima. Iako je thobe, koji uključuje tradicionalna pokrivala za glavu kao što su keffiyeh, ghutra i agal, tradicionalna muška nošnja, zapadnjačka odjeća naširoko se koristi u narodu.

Unatoč činjenici da je homoseksualizam dopušten u Bahreinu 1976. godine, brojni homoseksualci su od tada bili zatvoreni.

Ostanite sigurni i zdravi u Bahreinu - turistički vodič za Bahrein - Travel S Helper

Ostanite sigurni i zdravi u Bahreinu

U Bahreinu je 2011. bio gotovo građanski rat, sa stotinama poginulih, stotinama ozlijeđenih i značajnim brojem aktivista i medicinskih stručnjaka koji su bili zatvoreni i mučeni. Iako su veliki prosvjedi nemilosrdno ugušeni, okruženje je i dalje nestabilno, a prosvjedi, nemiri i policijska ubojstva mogu se dogoditi svakog trenutka.

Putnici bi trebali izbjegavati sjeverozapadne ruralne regije i zajednice zemlje. Veliki prosvjedi mogu se dogoditi u bilo kojem trenutku, i iako ponekad mogu postati nasilni, rijetko su antizapadnjački usmjereni. Izbjegavajte mjesta na kojima se čini da se okupljaju velike grupe pojedinaca.

U Bahreinu je prosječna učestalost društvenog kriminala niska, dok je nasilni zločin neuobičajen. Pljačke, krađe i krađe se, ipak, događaju. Zabilježena su manja kaznena djela poput krađe portfelja i krađe portfelja, osobito u četvrtima starih tržnica poznatih kao soukovi. 

Često postavljana pitanja o Bahreinu

Je li Bahrein otvoren za turizam?

Putovanje u Bahrein moguće je pod istim uvjetima kao i prije COVID-19.

Mogu li nositi kratke hlače u Bahreinu?

Iako u Bahreinu nema posebnih pravila odijevanja, uobičajena je norma da se u javnosti nosi skromna odjeća. To obično uključuje suknje skromne dužine i pokrivena ramena za žene u javnosti. U javnosti, muškarci bi trebali pokriti koljena odjećom.

Što kupiti u Bahreinu?

Bahrein je poznat po zlatu i prirodnim biserima, ali lutajući povijesnim tržnicama u Manami i Muharraqu, možete promatrati utjecaj različitih civilizacija kao što su tekstil, mirisi i gastronomija. Tamo mogu provesti sate. Obično posjećujem lokalne parfumere i stvaram vlastiti miris.

Trebam li Covid test za ulazak u Bahrein?

Dana 20. veljače 2022., ni PCR testiranje ni karantena neće biti potrebni za sve dolaske, bez obzira na status cijepljenja, uključujući one koji putuju preko Causewaya.

Je li Bahrein prijateljska zemlja prema strancima?

Lako je upoznati Bahreince, koji su često ljubazni i krajnje domoljubni prema svojoj naciji i kulturi. Brojni stranci imaju bliska bahreinska prijateljstva. Gotovo svi znaju engleski, stoga osim ako nemate jaku želju za tim, nećete morati učiti arapski.

Je li davanje napojnica nepristojno u Bahreinu?

Uz državnu pristojbu od 5%, u većini restorana uobičajena je naknada za uslugu od 15%. Iako je uobičajeno, nije potrebno ostaviti dodatnih 10% napojnice za konobarsko osoblje.

Po kojoj je hrani Bahrein poznat?

Kuhinja Bahreina između ostalog uključuje biryani, harees, khabeesa, machboos, mahyawa, maglooba, quzi i zalabia. Arapska kava je nacionalni napitak (qahwah).

Možete li piti vodu iz slavine u Bahreinu?

The tap water in Bahrain is unsafe to drink unless it has been treated or heated. Additionally, bottled water is generally accessible.

Može li se piti alkohol u Bahreinu?

Alkohol je legalan u Bahreinu, gdje postoji niz barova, licenciranih restorana i restorana bez licence; međutim, ponašanje u pijanom stanju u javnosti ili vožnja pod utjecajem alkohola je protuzakonito, zbog čega počinitelj podliježe novčanoj kazni, zatvoru i/ili deportaciji, kao i privremenom oduzimanju vozačke dozvole.

Je li Bahrein dobar za kupovinu?

Sa svojim užurbanim Souqom i tržnicama, Bahrein je možda najbolje odredište za kupnju. Dok istražujete gradove, otkrit ćete najbolje trgovačke centre u Bahreinu, koji ne samo da definiraju luksuz, već također pružaju globalno iskustvo kupnje.

Koji je najbolji mjesec za posjet Bahreinu?

prosinac-ožujak. Tijekom ovih mjeseci temperature u arhipelagu ostaju prilično dobre. Uz lagani povjetarac i povremene pljuskove, najbolje vrijeme za posjet Bahreinu je između prosinca i ožujka.

Koliko mi je novca potrebno da posjetim Bahrein?

Koliko će koštati vaš odmor u Bahreinu? Trebali biste planirati oko 48 BHD (128 USD) svaki dan za svoje putovanje u Bahrein, što je prosječni dnevni trošak na temelju onoga što su drugi turisti potrošili. Dosadašnji putnici su u prosjeku potrošili 17 BHD (45 USD) dnevno na hranu i 9 BHD dnevno na smještaj.