Istražite najbolja mjesta na otoku Sitra

Pronađite neke od najboljih savjeta iz cijele zemlje od naših partnera i prijatelja.

Sitra, koji se ponekad naziva Sitrah ili otok Sitra, je otok koji se nalazi u Bahreinu. Nalazi se 5 kilometara južno od glavnog grada Bahreina, Maname, na otoku Bahrein.

 

Godine 1782. došlo je do svađe između seljana i Al Khalife koji je putovao iz Zubare da kupi zalihe. Sukob je rezultirao smrtnim slučajevima na obje strane.

Za vrijeme Arapskog proljeća ovdje su bile brojne demonstracije. Brojni demonstranti su ozlijeđeni ili ubijeni.

Otok se nalazi u Perzijskom zaljevu, istočno od otoka Bahrein. Nalazi se južno od Bahreina i Nabih Saleha. Zapadni rub otoka definira granicu zaljeva Tubli. Otok je nekoć bio prekriven nasadima palmi datuljama i poljoprivrednim zemljištem koje su hranili brojni izvori slatke vode. Nekada rasprostranjene duž zapadne obale, mangrove su gotovo nestale zbog urbanizacije.

Povijesno se gospodarstvo otoka temeljilo na poljoprivredi i ribarstvu. Sjeverni dio otoka pretvoren je u industrijsku zonu. Smješteni su rezervoari za skladištenje nafte Southern Bapco. Plinovod Dhahran-Sitra dug 42 kilometra povezuje Sitru s Dahranom u Saudijskoj Arabiji.

Osim prodajnih mjesta za automobile i namještaj, novi razvoj na otoku sastoji se od nekoliko oboje. Klub Sitra je otočki kulturno-športski klub.

Danas je Sitra odgovorna za svu proizvodnju nafte u Bahreinu. To je lokacija luke Sitra. Također je izvozno središte za izvore nafte u sjeveroistočnoj Saudijskoj Arabiji.

Većina stanovnika Sitraha živi u sedam povijesnih sela: Kharijiya, Wadyan, Mahazza, Qurayya, Sufala, Marguban i Abul Aish. Otok je prekriven šumama, poljoprivrednim zemljištem i izvorima slatke vode. Povijesno gledano, poljoprivreda i ribarstvo činili su većinu gospodarstva Sitraha. Međutim, otok trenutno pati od krčenja šuma, a mangrove su nestale kao rezultat toga i degradacije okoliša.

Drevna arhitektura, hramovi i muzeji samo su neke od brojnih turističkih atrakcija Sitre. Kao jedna od najvažnijih građevina u Sitri, Sitra Mall vrijedan 25 milijuna dolara, koji se nalazi blizu vode i nudi vrhunsko iskustvo kupnje, nezaobilazno je mjesto. Osim shoppinga, na otoku se nalazi Yacht Club s privatnim čamcima, luka Dhow s tradicionalnim arapskim ribarskim brodovima i brodovima za krstarenje, popularno odmaralište s hotelima i obalnim restoranima te ribarska sela u blizini.

Otok Sitra - Info

6 m (20 ft)

Najviša nadmorska visina

36 km (22.4 mi)

Obalna linija

+973

Pozivni broj

81,000

Populacija

22.45 km2

Površina u km2 (milja)

arapski

Službeni jezik

Marquban

Najveće naselje

AST (UTC+3)

Vremenska zona