BAHREINSKI VODIČ

Noćni život u Bahreinu

Bahrain’s nightlife is quite well developed, which is surprising. This is primarily owing to the government’s tolerance and the large number of foreigners living in the country. Bahrain is often referred to as the “Hawaii of the Middle East.” Everyone will find amusement after sunset. Nationwide, there are discos, karaoke bars, and live music clubs.

Adliya je posebno poznata po noćnom životu. Ovo je boemska četvrt Maname. Luksuzni hoteli pružaju nekoliko mogućnosti za večernju zabavu. Alkohol je dopušten u cijeloj zemlji, čak iu klubovima. To privlači turiste iz susjednih, konzervativnijih arapskih zemalja.

Barovi i klubovi u Bahreinu

Budući da praktički svi licencirani objekti moraju biti povezani s hotelima s četiri i pet zvjezdica, u Manami nema posebne četvrti noćnog života; radije, postoji mrežasta distribucija mjesta po gradu. Nakon što bar neko vrijeme radi, stječe ugled među lokalnim stanovništvom, a mnogi od njih postaju dobro poznati objekti diljem Zaljevskih država. Jedna takva ustanova je Sherlock Holmes (Gulf Hotel, Manama), tematski bar s istaknutom poviješću. Iako prilično udoban, nije se mogao osloboditi svog tradicionalnog izgleda londonskog puba, a većinu večeri u tjednu ima živu glazbu, koja je obično puna redovnih posjetitelja; unatoč tome, vikendi u Bahreinu također mogu biti prepuni ljudi.

Trader Vic’s (Le Meridien, Manama) nalazi se u blizini jedne od plaža u Manami i nudi širok pogled na Zaljev iz udobnosti svoje klimatizirane unutrašnjosti. Poznat je po svojim koktelima inspiriranim Južnim morima i koji se poslužuju u prekrasnim posudama, što ga čini jednim od najboljih gradskih mjesta za ljubitelje zalaska sunca. Warbler Club (Baisan Hotel, Manama) još je jedan objekt koji nudi redovitu glazbu uživo, atraktivnu publiku i ukusnu hranu u baru. Ovo je jedno od najboljih mjesta u Bahreinu gdje ljubitelji sporta mogu uživati u piću, budući da ima puno velikih televizora podešenih na sve utakmice.

Downtown Bar

Adresa: 1507 King Faisal Highway, Manama - Radno vrijeme: Dnevno: 16:00-2:00

"Downtown Bar", dio hotela Intercontinental Regency, omiljen je među lokalnim i turistima i privlači velike gužve, posebno u večerima sa živom glazbom. Predstavljaju lokalne bendove, večeri s otvorenim mikrofonom i jam sessione, a srijedom je Ladies' Night.

JJ’s Irish Pub

Adresa: Block 326, Al Qudaibiya, Manama

JJ’s bar velika je ustanova s ugodnim okruženjem i širokim izborom točenih piva. Brojne su tjedne aktivnosti, uključujući karaoke, pub kvizove, ženske večeri i živu glazbu kućnog benda The Noise.

Bushido Lounge

Adresa: Road 38, Block 428, Seef, Manama - Radno vrijeme: Dnevno: 12:00-3:00

Na drugom katu restorana Bushido nalazi se jedan od najotmjenijih i najelegantnijih lounge/bar dijelova u cijelom Bahreinu. Elegantan namještaj i romantična rasvjeta pozivaju vas da se zadržite i kušate jednu od brojnih vrsta specijaliteta sakea. Ne propustite priliku uživati u piću na terasi.

The Warbler

Adresa: Block 320, Manama - Radno vrijeme: Dnevno: 12:00-2:00

Warbler, istaknuti sportski pub u britanskom stilu koji ugošćuje gotovo noćna događanja, nalazi se u sklopu hotela Baisan International. Tu su ples, živa glazba, prijenosi značajnih sportskih događaja, Ladies’ Night utorkom i potpuno opremljena kuhinja s raznolikom hranom.

Jelo i kuhinja u Bahreinu

U Bahreinu cijene i kvaliteta hrane jako variraju. Ako vam se ne da izdvojiti puno novca, možete birati između raznih hotela koji spadaju u širok raspon cijena. Život u iseljeniku podrazumijeva dosta obroka vani, stoga slobodno pitajte bilo koga za najnovije ideje; obično će rado pomoći. U Manami, usmena predaja je vrlo utjecajna.

Adilya, Mezzaluna (3808 Road, Manama) blago je u središtu četvrti restorana i jedan je od najpopularnijih restorana u Manami, stoga svakako rezervirajte dovoljno unaprijed. Francuski kuhar u Mezzaluni priprema veliki izbor internacionalnih jela, a rebraste odreske toplo preporučujemo. Restoran se nalazi u staroj bahreinskoj vili s odgovarajućim dekorom.

U međuvremenu, Jim’s (Avenija Osama bin Zaid, Manama) postala je ustanova za iseljenike, poznata po svojim ručno izrađenim čokoladnim votkama kao i po punom irskom doručku koji se poslužuje u šarmantnom okruženju vikendice. Zbog Jimove topline i smisla za humor, ovaj će restoran u Bahreinu vjerojatno biti prepun, stoga rezervirajte unaprijed.

Moderna Casa Blu u arapskom stilu (Avenija Sheikh Isa, Manama) ukrašena je starinskim pisaćim strojevima, oštećenim starim kasama, luksuznim divanima i hip-hopom uživo, što sve pridonosi ambijentu restorana. Kuhinja je izvrsna kao i atmosfera.

Gdje jesti i piti u Bahreinu

Kao što i priliči reputaciji Bahreina kao jedine zaljevske države u kojoj se alkohol može legalno kupiti, restorani i noćni život u Bahreinu popularni su među lokalnim iseljenicima i turistima iz Saudijske Arabije.

U Manami prevladavaju sportski barovi, a JJ’s Irish Restaurant jedan je od najvećih. Bizarre Lounge u hotelu Le Méridien i Casa Bar & Terrace u hotelu Mercure Grand Seef dva su od najboljih barova i noćnih klubova među luksuznim hotelima ovog područja. Ibrida u Ramee Grand Hotelu i Club XS u Ramee Rose Hotelu popularni su noćni klubovi. U većini istaknutih noćnih klubova radnim se večerima održavaju promocije pića i ženske večeri.

Užina

Budući da radnja na stazi počinje tek kasnije, zašto ne biste dan započeli tradicijom popularne lokacije. Raskošni "sve što možete pojesti" brančevi poslužuju se u bezbrojnim restoranima diljem Maname, posebno u vrhunskim hotelima kao što su Le Méridien & Ritz Carlton. Petak i subota su najpopularniji dani. Platit ćete fiksni iznos (obično 20-40 BHD / 50-100 USD) za svu hranu i piće koje možete podnijeti u 3-4 sata. Ako dođete ranije na utrku sljedeće godine, mnogi će restorani proslaviti Dan svetog Patrika 17. ožujka posebnim tematskim događajima.

Švedski stol

In addition to brunch, several of the city’s finest hotels and restaurants provide “all you can eat” buffets during the week, particularly from Wednesday to Friday evenings. Popular buffets include theme evenings at the Crowne Plaza, Indian cuisine on Thursdays and Fridays at Lanterns Restaurant, and seafood on Thursday nights at the Le Méridien.

Adlija

Mnogi od najboljih restorana u Manami nalaze se u četvrti Adliya. Popularni kafići uključuju Coco’s, koji poslužuje jela tradicionalne američke kuhinje, i Café Lilou, koji ima pariški ugođaj. Rasoi by Vineet poslužuje neke od najboljih indijskih kuhinja u Manami; u blizini, Polo Gastropub u Palace Boutique Hotelu ima ukusne hamburgere i glazbu uživo, a The Meat Company poslužuje vrhunske komade odreska.

Bahreinska kuhinja

Ne napuštajte Manamu a da ne pojedete ukusnu domaću kuhinju. Popularni recepti uključuju machboos (mirisna riža s okusom mesa), meso na žaru s khubusom (meki kruh), nasheef (gulaš od krumpira i mesa) i luqaimat (slatke okruglice). Haji Gahwa je ulični kafić u Manama Souku koji poslužuje ukusna i jeftina domaća jela, dok Basta 23 u trgovačkom centru Riyadat daje suvremeni pogled na tradicionalnu lokalnu kuhinju.