ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Изисквания за вход в Бахрейн

Виза и паспорт за Бахрейн

14-дневна виза е достъпна за граждани на 66 държави, докато 14-дневна онлайн виза е достъпна за граждани на 113 държави, включително всички, които отговарят на изискванията за виза за пристигане. За най-актуална информация посетете уебсайта на Министерството на вътрешните работи. Ако нито едно от тези не се отнася за вас или ако идвате по причини, различни от туризъм или бизнес, ще ви е необходим спонсор в Бахрейн, който да подаде молбата ви за виза от ваше име.

Бахрейн е една от малкото страни от Персийския залив, които признават израелски паспорти (въпреки че се изискват визи) и паспорти с доказателство за пътувания до Израел.

Входна виза за граждани на GCC

Изискванията за получаване на виза за влизане в Бахрейн варират според националността, така че се препоръчва да проверите изискванията преди пътуването. В момента всички националности изискват входна виза за влизане в Кралство Бахрейн. Изключенията от това ограничение включват граждани на страни от Съвета за сътрудничество в Персийския залив (GCC) (Кувейт, Оман, Катар, Обединени арабски емирства и Саудитска Арабия) и жители на страни от GCC, които са живели в тази страна повече от шест месеца и имат валидна виза за връщане в родината си.

На летището в Бахрейн гражданите на Европейския съюз, Съединените американски щати, Канада, Нова Зеландия, Япония, Хонконг, Бруней, Малайзия, Сингапур и Южна Корея могат да получат входна виза.

Има цена за всички входни визи, включително нови визи и удължаване на визата (в случаите, когато е разрешено удължаване на визата).