ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БАХРЕЙН

Пари и шопинг в Бахрейн

Бахрейн е дом както на модерни търговски комплекси, така и на традиционни пазари, което гарантира, че островът може да задоволи всяко предпочитание за пазаруване. В Бахрейн пазаруването е много повече от хоби; това е начин на живот. В петък и събота, които съставляват уикенда в Персийския залив, търговските зони са оживени от туристи от всички страни в търсене на оферти, ресторанти и социални събирания.

Ако висшата мода и дизайнерските марки са привлекателни, изглежда, че всеки месец се отваря нов търговски център. Като оформление, мотив и атмосфера всеки хотел е уникален. Al Seef е един от най-големите молове на острова, но Al A'ali не изостава по отношение на размера. Bahrain Mall, Dana Mall и Sitra Mall се намират в Sanabis, докато Sitra Mall е малко по-далеч от основния клъстер. Обширният градски център на Бахрейн също е напълно оборудван комплекс за отдих с два хотела, воден парк и мултиплекс театър.

На противоположния край на скалата традиционните пазари са еднакво приятни и предлагат сравнимо разнообразие от стоки. Спокойни и гостоприемни, те предлагат на туристите изживяване в допълнение към изгодната цена. Манама Сук е най-големият и най-популярен, докато Мухарак Сук създава автентична селска среда в града. Иранският пазар в град Иса включва голямо разнообразие от използвани продукти, дрънкулки и дори интригуващ пазар за птици. В Адиля има много търговци на килими и занаятчийски съоръжения, продаващи бахрейнско майсторство.

Пари в Бахрейн

Бахрейнският динар (BD) е валутата на Бахрейн и е разделен на 1000 филса. Един динар струва почти три долара (2,66 щатски долара, за да бъдем точни, тъй като обменният курс е определен), което го прави една от най-мощните валути в света (на второ място след Кувейт) и това може да е трудно за приспособяване. Очевидно евтиното пътуване с такси от 10 динара наистина струва почти 27 долара и следователно е схема за изнудване!

Динарът е свободно конвертируема валута без ограничения за внос или износ в момента. 5 филса, 10 филса, 25 филса, 50 филса и 100 филса са деноминациите на монетите (рядко виждате монети от 500 филса, но те са валидни). Банкнотите се предлагат в купюри от 500 филса (BD 1/2), BD 1, BD 5, BD 10 и BD 20.

Динарът е фиксиран към саудитския риал в 1:10 и риалите се приемат почти навсякъде с този курс. Почти сигурно обаче ще получите рестото си в динари, а хотелите може да се опитат да ви излъжат с малка част от парите ви. Ако идвате от Саудитска Арабия, няма нужда да сменяте парите си, но трябва да се опитате да се отървете от всички допълнителни динари, преди да напуснете страната, тъй като те трудно се обменят навсякъде, дори в Саудитска Арабия.

Цени в Бахрейн

Бахрейн, подобно на други страни от Персийския залив, не е евтин. Доброто хранене може да струва около 4,0 BD, а наемането на превозно средство за 10-20 dls / ден е приемливо, но хотелските цени могат да повлияят на бюджета ви: напълно средна стая в хотел Можете да поставите 50 BD върху нея. Ако искате да получите добра сделка, избягвайте да ходите до Бахрейн за годишното събитие на Формула 1 през април. Разходите за хотел ще се утроят. По време на състезанието стая в хотел Gulf може да струва повече от BD 300 на вечер.

Пазаруване в Бахрейн

В Бахрейн има много големи търговски центрове със световно име и луксозни магазини, аптеки, супермаркети, заведения за хранене, традиционни и модерни кафенета, зони за игра и аркади, театри (3D и 2D) и дори входна врата към аквапарк.

Пътуването до местния сук е задължително. Там можете да се пазарите за цената на „ролекси“, бижута и различни други артикули. Много изключителни шивачи могат да бъдат намерени в сук. Ако останете достатъчно дълго (да речем седмица), можете да носите любимо облекло и да го „клонирате“ с точност във всеки материал от огромната налична селекция.

Бахрейн е изключително скъпа нация. Въпреки това, много хора искат да донесат у дома сувенири от това зашеметяващо място. Прочутият традиционен арабски базар трябва да бъде първата ви спирка. Там можете да закупите повечето сувенири. Цветните търговски аркади веднага ще привлекат вниманието ви. Освен това арабските търговци са изключително убедителни. Те със сигурност ще успеят да ви убедят да закупите дори най-безполезния артикул.

Предимството на арабските пазари е възможността за пазарене. Това е жизненоважно, защото повечето търговци определят цените си, като имат предвид възможността за договаряне. Ще можете да закупите продукт за двойно или дори три пъти по-малко от първоначалната цена, ако упорствате. Пазарлъкът е истински спектакъл. Купувачът тръгва и се връща по време на транзакцията. Продавачът свива юмруци и коригира цената. Освен това можете да се пазарите в малки частни магазини. Но това в огромен търговски център или център може да се счита за неприятно и невнимателно.

Bab Al Bahrain е най-известният пазар в Бахрейн. Местоположението е в Манама. Това са криволичещи, затворени улици. Разхождайки се из тях е като да попаднете в автентична арабска приказка. Тук можете да закупите най-уникалните сувенири, пресни продукти, традиционни стоки и подправки. Трябва да имате предвид, че някои продукти се внасят от Китай. Те са много по-евтини от другите. Ето защо, ако искате да донесете нещо родно арабско като спомен, най-добре е да изберете артикула с внимание и да похарчите малко повече за достоен сувенир.

Gold Souq (Златен пазар) се намира в центъра на оживения градски пейзаж на Манама. Тук е най-богатият избор на златни бижута, както и други благородни метали и перли. Можете да закупите пръстени, гривни и други артикули. Освен това на пазара има уникални и специални продукти. Дори и да разполагате с ограничен бюджет, може да откриете подходящ вариант на позлатени бижута на достъпна цена на пазара. Gold Souq е място, където човек може да получи незабравими усещания и прекрасни чувства. Можете да пробвате всяко бижу, дори ако решите да не го купувате.

City Center Mall е популярна дестинация както за местните, така и за туристите. Освен да разглеждате стилните магазини и да правите покупки, можете също да се насладите на лека закуска във фантастичен ресторант и да се забавлявате в аквапарка. Търговският център Capital Mall ще ви удиви не само с уникалните си продукти, но и с възможността да видите работата на бахрейнските занаятчии и занаятчии.

Ако пътувате до Бахрейн за пазаруване, трябва също да сте наясно с работното време на магазина и тричасовите почивки в деня. Продавачите започват работа в 9 сутринта. Магазините затварят около 21 часа. Работната седмица продължава от събота до четвъртък. Петък обикновено е бавен ден за търговците на дребно. Днес магазините затварят в 16 часа.

Al Muharraq е известно място за пазаруване за пътници, които обичат да купуват различни сувенири. Тук ще намерите богат асортимент от подправки, халва, кафе, бонбони и други вкусни арабски лакомства на най-достъпни цени. Препоръчително е обаче да посетите това място с местен водач. В противен случай има вероятност да се изгубите. Asia Carpet & Antiques е интригуващ магазин. Има разнообразие от килими и необичайни антики, които можете да закупите.

След като решите къде да пазарувате, трябва да помислите какво бихте искали да донесете като спомен от пътуването си. Най-популярните неща са висококачествени предмети в арабски стил. Това може да бъде костюм за ориенталски танци, чифт обувки с огънати пръсти или друго ярко оцветено облекло. На Изток платът се дава в голямо разнообразие. Това ви позволява да изберете оптималната алтернатива за всеки вид ръкоделие. Перлите също са доста популярни поради факта, че се създават в Бахрейн, за разлика от много други неща, които често се внасят. Популярни сувенири, които изразяват културата и атмосферата на страна като Бахрейн, включват картини, лампи, наргилета и керамика.

Al Aali Shopping Complex

Rd No 2819, Seef, Bahrain

Търговският комплекс Al Aali, разположен в бизнес сектора на Seef, предлага отличително и изискано пазаруване. Тази изискана обстановка отговаря на обещанието си за блясък, мода и вечен лукс със своята плюшена среда, изискана атмосфера и множество луксозни имена.

Комплексът от 52 000 квадратни метра беше открит през 1996 г. като търговска дестинация от висок клас с отличителен архитектурен дизайн, който елегантно интегрира съвременната архитектура с традиционния арабски стил. Новото разширение подчертава по-модерния компонент на комплекса, съчетавайки съвременното с историческото.

Централният атриум може да се похвали с ефектен стъклен навес, който филтрира светлината в търговското пространство и създава атмосфера на открито, която се простира в модерното крило Saraya. Търговският комплекс Al A’ali включва фирми за обзавеждане на дома, луксозни магазини за подаръци, търговци на перли и спа център.

Баб Ал Бахрейн

Address: 304 Bab Al Bahrain Ave

Bab Al Bahrain се намира на входа на Manama Souq в столицата на Бахрейн, Манама. Построен е през 1949 г. и преди това е помещавал държавни административни служби. Историческият Манама Сук се намира зад Баб Ал Бахрейн.

Това е оживена колекция от магазини, продаващи различни стоки от цял свят, включително платове, подправки, тамян, аромати, занаяти и сувенири, както и по-съвременни артикули. Manama Souq също така съдържа разнообразие от класически кафенета. Сукът е емблематичен за Бахрейн; посетителите със сигурност ще се насладят на времето си там.

Bahrain Dragon City Mall

Address: Diyar Al-Muharraq

Dragon City е най-големият търговски център за търговия на едро и дребно в Кралство Бахрейн, с повече от 787 търговски единици.

Dragon City се намира на югозапад от Diyar Al Muharraq, в непосредствена близост до международното летище на Бахрейн, най-модерното пристанище Khalifa Bin Salman и Манама, столицата на Кралство Бахрейн. Dragon City е изпълнен с китайски архитектурни и културни елементи и предлага китайски стоки с най-високо качество на местните жители, търговски клиенти и туристи.

Bahrain Mall

Avenue 28, Sanabis, Bahrain

Bahrain Mall е водещата дестинация за семейно пазаруване в сърцето на търговския район на Бахрейн. Bahrain Mall е водещата дестинация за пазаруване за семейства и туристи от Бахрейн, Саудитска Арабия, Кувейт и Катар, тъй като разполага с над 120 международни марки и първия хипермаркет в нацията.

Червената тухлена фасада, напомняща за етническа крепост, въплъщава прочутата култура на Бахрейн. Изпитайте тръпката от пазаруването от световна класа в традиционна обстановка. Пустинните палми, водните съоръжения, свещите и конструкциите на палатките на Централния корт представляват арабската история.

Block 338

Rd No 3831, Manama

Блок 338 е прекрасен пешеходен район, пълен с международни ресторанти, художествени галерии и бутикови магазини, разположен в сърцето на Манама.

Блок 338, известен като най-горещия район за хранене в Бахрейн, разполага с разнообразие от ресторанти, които обслужват посетители от всички възрасти и предпочитания, като селекции варират от изискана кухня до традиционна бахрейнска кухня до релаксираща напитка. В допълнение към това изключително изживяване за хранене, Block 338 предлага много отлични възможности за търговия на дребно, сгушени в страничните му улици и се е превърнал в процъфтяваща зона за ентусиасти на изкуството през годините.

Блок 338 е известен като най-горещия квартал за хранене в Бахрейн, с разнообразие от заведения за хранене, привличащи посетители от всички възрасти и предпочитания.

City Center Bahrain

AlSeef

City Center Bahrain е най-популярната дестинация за търговия на дребно, за отдих и развлечения в Бахрейн с над 13,5 милиона посещения годишно.

City Center Bahrain обхваща повече от 158 000 кв.м търговски площи и включва повече от 340 ексклузивни марки и 60 заведения за хранене, както и забележителни бизнеси като най-големия хипермаркет Carrefour в кралството, Saks Fifth Avenue, Debenhams, Centrepoint, Pottery Barn и Home Center .

Интегрираните опции за семейно забавление в мола включват Cineco Cinema с 20 екрана и Magic Planet. Освен това търговският център е в съседство с два петзвездни хотела, Westin Hotel City Center Bahrain и Le Meridien Hotel City Center Bahrain.

Gold City

Government Ave, Manama

Gold City, ярък пример за специализирана търговия на дребно, пренася всеки посетител в съвременен пазар за злато. Ексклузивни галерии, посветени на благородни метали и разнообразни камъни, са на разположение на взискателните клиенти. Модерното обзавеждане, любезният персонал и безплатните камериерски услуги поставят Gold City в собствена лига. Тук клиентите могат спокойно да влязат и да пазаруват.

Като страна с дълга история на търговия, Кралство Бахрейн продължава да насърчава златния сектор. Благоприятната за бизнеса политика на Gold City и лесният достъп до Кралство Саудитска Арабия и други страни от Персийския залив го правят най-доброто място за фирми за маркови бижута, които искат да установят присъствие в района.

Mall of Dilmunia

Dilmunia Island

Mall of Dilmunia, център за търговия на дребно, модерни ресторанти, енергични забавления и приключенска игра с различна идентичност.

Съчетавайки както форма, така и функция, Mall of Dilmunia има за цел да подобри вашето типично пазаруване! От елегантния и изтънчен дизайн, тучен пейзаж, огромен канал и танцуващи фонтани до първия надежден аквариум в Кралството.

Колосален цилиндричен резервоар с височина над седемнадесет метра, който ще побере над две хиляди и петстотин вида морски риби и корали, прекрасен визуален подарък и фантастична образователна възможност.

MODA Mall

Bahrain World Trade Center, West Tower, 2nd Floor، Manama, Bahrain

MODA Mall е дестинация за търговия на дребно и хранене за всякакви поводи. С най-голямата колекция от международни луксозни марки.

MODA Mall е дестинация за търговия на дребно и хранене за всеки повод, разположена в историческия Световен търговски център на Бахрейн. MODA Mall предлага най-голямото портфолио от първокласни марки от световни дизайнери, с над 80 модни марки, под един покрив в Кралство Бахрейн, което позволява на всеки да се почувства специален. MODA Mall дължи началото си на предишния комплекс Sheraton, който има тридесетгодишно наследство от лукс.

Muharraq Souq

Мухарак

Muharraq Souq, който е по-малък от Manama Souq, има голямо разнообразие от артикули и известни магазини за сладкиши. Al Qaisariya, най-старият район на пазара, предлага приятно пазаруване. Souq al Qaisariya е ключова част от „Перлата, доказателство за островна икономика“ (обект на световното наследство на ЮНЕСКО).

Търговски център Seef

Seef District, Manama

Seef Mall, първият автентичен мол в Бахрейн, сега е една от най-подходящите за семейства дестинации за пазаруване и развлечения в кралството. Неговата отличителна архитектура и светлина, открити пространства канят купувачите да изследват и да се отпуснат, докато разглеждат.

Търговският център е идеално разположен в квартал Seef и привлича голям брой посетители всяка седмица, които са привлечени от разнообразието от световни марки за начин на живот, търговия на дребно, мода и бижута, както и наличните възможности за семейно забавление. Seef Mall съдържа 370 магазина на обща площ от 135 000 квадратни фута. М. С близо 72 000 кв. Ft. От брутна отдаваема площ M., включително, за да назовем само няколко, M&S, BHS, H&M, Mango, Zara и Sun & Sand Sport.

В два очарователни и просторни заведения за хранене, 55 ресторанта, щандове за храна и кафенета предлагат вкусно разнообразие от възможности за храна, за да задоволят всеки вкус. Закритият тематичен парк на Seef Mall, Magic Island, е основна атракция за семейства, предлагаща вълнуващо изживяване за млади и стари. Той забавлява децата с часове, докато родителите им пазаруват, което го прави идеалното място за семейна разходка. Освен това, Seef Mall е дом на един от най-големите кино мултиплекси в Близкия изток, с шест екрана Cineplex и десет екрана megaplex; удобно разположени до заведенията за хранене, те са мечта за кино.

Seef Mall Muharraq

Avenue 29, Arad

Seef Mall е добре известен с развлекателните услуги, които предоставя, особено за деца, които са продуктивно ангажирани, докато родителите им пазаруват, което го прави идеална дестинация за семеен излет. Разполага с добре оборудвана детска площадка, стаи за грижи за бебета и закрит тематичен парк Magic Island.

Той също така разполага с 6-екранен Seef cineplex и 10-екранен Seef megaplex, което го прави един от най-големите кино мултиплекси в Близкия изток.

Souq Al Qaisariya

Avenue 29, Arad

Souq Al Qaisariya е най-старата част от исторически значимия Muharraq Souq. Този Сук и околностите му са вторият обект на културно наследство, включен в списъка на ЮНЕСКО в Бахрейн. Souq Al Qaisariya предлага пазаруване, което е очарователно странно. Тук можете да закупите набор от местни продукти, включително естествени перли и подправки. Souq Al Qaisariya, част от проекта „Pearling, Testimony of an Island Economy“, служи като капсула на времето, предоставяйки поглед към миналото на Бахрейн.

Прекарайте следобеда в разходка из Сука и надолу по дългата две мили Pearling Path. Можете да завършите обиколката си на Pearling Path, като хапнете в Saffron by Jena в Souq Al Qaisariya, след като чуете интересни истории и преживявания от старата индустрия за производство на перли в Бахрейн. Подът на този традиционен бахрейнски ресторант е вграден с мадбаса, инструмент, използван за изстискване на фурми за меласа. Мадбаса, открита при началото на строителството, е запазена като исторически артефакт.

The Avenues Bahrain

Bahrain Bay, Manama

The Avenues – Бахрейн е първата по рода си дестинация за пазаруване и отдих в Кралство Бахрейн, с уникална позиция на брега на океана, обхващаща 1,5 километра. Разработката въвежда нова концепция за Кралството с дизайн, вдъхновен от The Avenues Of Kuwait, който създава на гостите впечатлението, че са на открито, докато остават вътре, защитени от топлината от слънчев таван.

Лизинговото пространство на проекта е приблизително 40 000 квадратни метра и съдържа 130 заведения, от които 50 процента ще бъдат ресторанти и кафенета с изглед към залива Бахрейн. Той също така разполага с голяма семейна зона за забавление със зала за игри, 10 киносалона, обществени паркове, алеи и места за паркиране.

Строителството на Фаза II от проекта е официално разрешено. Това ще предложи допълнителни 30 000 квадратни метра площи под наем, както и нови квартали и хотел с 210 стаи. Това ще направи The Avenues – Бахрейн привлекателно място за бахрейнци, както и за GCC и международни туристи, които идват за пазаруване, почивка и приятен престой.